Sfaturi noi, pentru probleme vechi
Intretinerea ustensilelor de bucatarie
Cum se curata...
•Oalele arse pe fund: fierbeti in ele apa cu frunze proaspete de urzica sau apa cu bicarbonat.
•Tigaile pentru prajit: metoda este aceeasi ca mai sus, dar adaugati si cateva picaturi de ulei.
•Tavile arse in cuptor: petele inchise, incrustate pe peretii lor, se curata usor daca vasele sunt inmuiate 2-3 ore in apa cu Borax. Apoi se spala cu detergent.
•Vasul in care se fierbe laptele: daca laptele s-a prins de fund, frecati oala cu zat de cafea.
•Ibricele acoperite de calcar: fierbeti in ele apa, in care se adauga otet de alcool.
- Pentru a impiedica depunerea de calcar in viitor, puneti permanent in interior o scoica.
- Pentru ca ibricul sa straluceasca, frecati-l cu scrum de tigara.
•Obiectele oxidate: rugina se inlatura prin inmuierea intr-un amestec de 2/3 petrol si 1/3 ulei de masa.
- Ustensilele amenintate de rugina se tin in cutii pe fundul carora se pune un strat de faina.
•Petele galbene de pe robinete: ies usor daca sunt frecate cu otet fierbinte, amestecat cu sare de bucatarie. Clatiti imediat si stergeti cu o carpa moale.