Calendarul frumusetii

Redactia
Calendarul frumusetii. Exista cu adevarat. Organismul nostru e guvernat . de un orologiu interior, care cuprinde si ingrijire estetica. . Masajele, epilatul, vopsitul parului . - toate isi au ora lor. Respectati-le, . si efectele se vor vedea repede . O intrebare cu mai multe raspunsuri: Care este mo...

Calendarul frumusetii

Exista cu adevarat. Organismul nostru e guvernat
de un orologiu interior, care cuprinde si ingrijire estetica.
Masajele, epilatul, vopsitul parului
- toate isi au ora lor. Respectati-le,
si efectele se vor vedea repede


O intrebare cu mai multe raspunsuri: Care este momentul ideal pentru...
... schimbarea culorii parului?

- Toamna si primavara, pentru ca noua culoare sa se potriveasca cu tenul. Culorile deschise se potrivesc mai bine cu tenul usor bronzat, in vreme ce culorile inchise "merg" cu un ten mai palid. Daca aveti pielea capului sensibila, vopsiti-va la o saptamana dupa schimbarea anotimpului, cand glandele sebacee sunt mai active si ocrotesc epiderma de chimicalele continute in vopsea.
... un tratament cosmetic?
- In prima saptamana de dupa ciclu, cand pielea este mai putin sensibila ca inainte si nu reactioneaza, prin iritatii, la tratamente. Ora cea mai potrivita este la inceputul dupa-amiezii, cand pielea e bine alimentata cu sange si cremele de fata actioneaza optim.
... un masaj?
- Dimineata si seara. Dimineata, pentru ca masajul mobilizeaza energiile pentru o zi intreaga, si seara, cand masajul inlatura oboseala si stresul, relaxeaza muschii si va pregateste pentru un somn odihnitor.
... cumpararea de produse cosmetice?
- La pranz. Acum pielea este pe deplin odihnita, bine alimentata cu sange. Un moment ideal pentru a testa culori - mai ales fond de ten si ruj de buze. Iar lumina "plina" a amiezii va ajuta sa alegeti nuanta potrivita. Nu va bazati pe lumina artificiala din pravalii, ea falsifica nuantele. Duceti-va spre vitrina sau langa usa, cand testati produsul pe dosul palmei sau pe obraz.
... epilarea sprancenelor?
- Seara, inainte de-a va culca. Cel mai bine dupa o baie, pentru ca pielea e moale si porii deschisi. Un truc: strangeti pielea cu degetele si apoi smulgeti firele de prisos. Aplicati la urma o crema. Pana a doua zi dimineata, roseata dispare.
... un peeling?
- Dimineata. Atunci se profita la maximum de pe urma tenului proaspat. Dar nu frecati fata prea intens, ca sa nu apara roseata. Pentru corp, in schimb, peeling-ul se recomanda seara. Frecati cat mai bine pielea de pe coapse si abdomen, de pe brate si de pe picioare, apoi aplicati o crema sau un lapte gras.
... un sport de rezistenta?
- Dimineata. Cel mai bine, pe stomacul gol. Atunci circulatia sangelui se dinamizeaza si odata cu ea, arderea grasimilor. Cel mai bun randament il da jogging-ul, o alergare usoara de un sfert de ora.
... un tratament cu laser?
- Toamna tarziu si iarna, pentru ca laserul face pielea sensibila pentru cateva saptamani, iar soarele de primavara si vara o poate grav vatama. Sfatul priveste mai ales folosirea laserului in tratamentele antirid, tatuaje, scoaterea pigmentilor de varsta de pe maini. Pentru minimalizarea riscului, aplicati dupa tratament, chiar si iarna, creme cu factor de protectie antisolara.
... a merge la stomatolog?
- Intre 15 si 16 dupa-amiaza. Teste stiintifice au dovedit ca anestezia locala e mai eficienta acum si organismul mai tolerant la durere. Evitati, daca puteti, diminetile!
... a rade parul de pe picioare?
- Dimineata sub dus, pentru ca pielea devine moale sub influenta apei fierbinti si a gelului, si taisul lamei aluneca usor peste piele, fara s-o irite. Nu uitati la sfarsit sa va ungeti bine cu crema.
... indepartarea punctelor negre si a cosurilor?
- Seara, pentru ca iritatiile si roseata care apar dispar pana a doua zi. La inceput curatati-va bine obrazul si inmuiati-l cu comprese fierbinti. Cu degetele invelite in tifon, apasati usor si scoateti afara numai necurateniile fetei care ies usor. Dezinfectati, apoi, locurile, cu putin spirt sau o tinctura de plante.
... aplicarea cremei anticelulitice?
- Dimineata. Hormonii sunt atunci activati si sprijina efectul cremei.
... ingrijirea picioarelor?
- Seara. Nu exista un timp mai potrivit. Mai intai taiati-va unghiile si piliti-le, apoi aplicati o crema din belsug, masandu-va talpile si picioarele. Crema ramasa in surplus nu se sterge. Luati-va o pereche de sosete si dormiti peste noapte cu ele. Grasimea va patrunde mai bine in talpa si in calcai.
... a bea un ceai de slabit?
- Dupa orele 16. Acum rinichii functioneaza la maximum, iar ceaiul de plante elimina mai repede apa din piele si tesuturi.
... gimnastica de fortificare a trupului?
- Dupa orele 17, cand hormonul testosteron activeaza la maximum, intarind muschii.



Clubul dietelor de slabit

Regimul De 4 Zile
Se tine o data pe luna. Se slabesc 2 kg


Stimata redactie,
In primul rand, tin sa va felicit din tot sufletul pentru miracolul pe care il faceti, aducand o raza de caldura si de lumina in sufletul fiecarui cititor care, cred eu, abia asteapta ziua de sambata, cand pe tarabe apare "Formula As".
Incerc si eu, dupa puteri, sa le ajut pe cititoarele care au probleme cu kilogramele nedorite. Regimul meu tine 4 zile si se slabesc 2 kg, dar se tine o singura data pe luna si nu de mai multe ori, pentru a nu produce dezechilibre metabolice. In fiecare zi (4 zile) se va manca:

• Ora 6.00 - un ceai de musetel neindulcit

• Ora 8.00 - o cafea neindulcita

• Ora 10.00 - 1-2 oua fierte tari

• Ora 12.00 - o ceasca de branza de vaci

• Ora 14.00 - 1-2 felii de paine prajita

• Ora 16.00 - 1-2 mere

• Ora 18.00 - o ceasca de stafide

• Ora 20.00 - un ceai de musetel neindulcit.
Va doresc tot binele din lume, multa sanatate si Doamne ajuta!
Ignat Lorica - str. Regimentul 13 Calarasi,
Camin 1-2, cam. 370, Timisoara, cod 300070