Tratament pentru Hepatita B

Redactia
Leacuri de la cititori. Oameni care au invins boala isi comunica experienta, . in speranta ca le va fi si altora de folos . Remedii contra varicelor. Mama mea sufera de ani de zile de varice care s-au agravat pe parcursul anilor, ajungand la tromboflebita (pe piciorul stang s-a format o rana vinetie)....

Leacuri de la cititori

Oameni care au invins boala isi comunica experienta,
in speranta ca le va fi si altora de folos


Remedii contra varicelor

Mama mea sufera de ani de zile de varice care s-au agravat pe parcursul anilor, ajungand la tromboflebita (pe piciorul stang s-a format o rana vinetie). A fost nevoita sa se interneze in Spitalul Judetean Alexandria, unde este tratata cu tinctura de spanz. M-am mirat, stiind cu ce neincredere este privita aceasta planta de medici, care o considera otravitoare. I se frictioneaza locurile bolnave si durerile dispar dupa 5 minute. Tratamentul e reluat si in urmatoarele zile, dupa care aceste dureri dispar complet. Tinctura de spanz se poate prepara si acasa: turnati alcool de 60 peste radacini de spanz procurate de la vanzatorii de plante medicinale din piete. Lasati preparatul la macerat timp de o luna, la intuneric, dupa care tinctura poate fi folosita, ameliorand sensibil circulatia sanguina, prin aplicarea ei pe varice. De asemenea, mamei mele i se aplica in spital si un unguent, Variterp, pe baza de castane, si Boicil (unguent) pe baza de spanz, precum si tabletele Venoruton, care sunt fabricate in Ungaria si care fortifica peretele vascular. Ciorapii elastici ii sunt de mare ajutor. Va mai recomand un tratament complex impotriva varicelor, pe care il stiu de la o doctorita. Pentru obtinerea preparatului aveti nevoie de 600 ml suc de ceapa rosie si 300 ml miere de salcam sau de faneata. Stoarceti ceapa maruntita printr-un tifon. Treceti sucul intr-o sticla curata si adaugati mierea. Amestecati bine si luati cate 50 g de amestec inainte si dupa cele trei mese principale. Tratamentul se recomanda in serii de cate o luna de zile, de doua ori pe an, primavara si toamna. Preparatul trebuie tinut in frigider. Este contraindicat bolnavilor de ulcer.
Ecaterina Boian - str. Mihai Viteazul nr. 13,
Alexandria, jud. Teleorman


Leacuri pentru escare, hemoroizi si reumatism

Pentru escare se pun la fiert urmatoarele ingrediente: 3 cepe uscate, mici cat o nuca obisnuita, curatate de coaja, spalate si taiate marunt; seu de oaie - la fel, cat o nuca obisnuita; 100 ml ulei de floarea-soarelui (banuiesc ca uleiul de masline ar da rezultate si mai spectaculoase). Eu am folosit ulei de floarea-soarelui si am fost foarte multumita. Peste toate acestea se toarna 100 ml apa. In orice caz, ingredientele trebuie sa fie cuprinse in apa. Se fierb la foc mic circa o ora si, cand au fiert pe jumatate, se adauga tamaie (tot de marimea unei nuci obisnuite). Se amesteca incontinuu. Tamaia trebuie sa se topeasca. La sfarsit, se adauga ceara curata de albine (de asemenea, cat o nuca obisnuita). Se ia de pe foc, se strecoara printr-o sita de ceai. Se lasa sa se raceasca, se pune intr-un borcan cu filet si se pastreaza in frigider. Preparatul se intareste, are aspect de miere de albine ajunsa la maturitate si da rezultate excelente prin folosirea ca unguent, dupa spalarea locului afectat. Personal, l-am folosit pentru ingrijirea mamei mele, care suferea de tetraplegie (paralizie totala), dupa ce anterior am folosit 10 produse de farmacie, printre care si renumitul Bioxiteracor. Am fost foarte multumita de rezultate.
Pentru hemoroizi se pun sa fiarba la foc potrivit 4-5 linguri de marul-lupului (popular - curcubota) in 3 l de apa. Cu 10 minute inainte de a se termina fierberea, se pune un pumn de tarate de grau in oala. Sunt emoliente. Cand apa scade la jumatate, se strecoara prin sita si se face baie de sezut timp de 15 minute. Apoi se sta asa timp de 10 minute fara sa se stearga locul afectat. Ca baia sa-si faca efectul, locul trebuie lasat sa se usuce singur. Dupa trecerea celor 10 minute, se introduc in rect supozitoare preparate astfel: radacina de patrunjel spalata, stearsa, curatata de coaja si data prin razatoarea mica se amesteca cu unt natural si proaspat, fara sare, se formeaza supozitoare, care se pun in frigider sa se intareasca, pentru a putea fi folosite.
De asemenea, se pot face alternativ bai cu urmatoarele plante: pelin si musetel (antiinflamatoare si antiseptice), frasin (antiinflamator si cicatrizant), galbenele (stimuleaza circulatia sangelui si sunt antiinflamatoare), coada-soricelului (calmeaza durerile), tei (calmant, decongestiv) si tataneasa (cicatrizant).
Pentru reumatism recomand urmatorul remediu, pe care l-am folosit cu foarte bune rezultate: 4 lamai foarte zemoase, taiate marunt, 40 aspirine, 20 piramidoane si 20 antinevralgice - toate cele 80 de tablete pisate se pun intr-o sticla (nu din plastic) impreuna cu lamaile, peste care se toarna 1/2 kg spirt medicinal. Se tin 12 zile la macerat, la cald. Se agita din cand in cand sticla. Se ung locurile dureroase, se acopera cu flanela de lana si se sta la caldura. Un alt remediu: intr-o sticla (nu din plastic) se pun urmatoarele plante culese pe vreme uscata si in soarele amiezii - cicoare, sovarf, patlagina si tataneasa (radacina trebuie data pe razatoarea mica). Se pun in sticla fara a se indesa, pentru a avea aer intre ele. Se toarna spirt medicinal pana la umplerea sticlei. Se macereaza la cald timp de doua saptamani. Se ung locurile dureroase, se acopera cu flanela de lana si se sta la cald.
Larisa Frasinescu - str. Nicolae Gane nr. 25, Iasi

Remedii naturiste pentru persoanele de varsta a treia

Pentru stare generala buna: Intr-un litru de alcool (90) se pun la macerat 14 zile urmatoarele: 4 linguri fructe de paducel, 3 linguri radacina urzica, 3 linguri fructe maces, 2 linguri radacina papadie, 2 linguri radacina cicoare, 2 linguri fructe armurariu, 1 lingura coada crusin, 1 lingura fructe anason, 1 lingura coaja salcie. Dupa 14 zile, maceratul se filtreaza si din tinctura obtinuta se pun 100 ml intr-un litru de vin rosu (natural). Restul tincturii se pastreaza intr-o sticla ermetic inchisa (colorata). Dupa 8 zile se administreaza cate un paharel mic (de vin), de trei ori pe zi, inaintea meselor, bineinteles daca nu sunt afectiuni somatice care il contraindica.
Pentru anxietate: a) dimineata si seara, cate 20 picaturi tinctura de paducel; b) in cursul zilei, 2 cani din urmatoarea infuzie: 4 linguri roinita, 3 linguri levantica, 2 linguri petale mac camp, 2 linguri flori coada-soricelului.
Natalia Ciobanu - Piata Voievozilor nr. 10,
bl. X9, et. 8, ap. 3, Iasi


Tratament contra ranilor provocate de diabet

Va rog din suflet sa publicati scrisoarea mea, intru ajutorarea bolnavilor diabetici. Cosmarul nostru a inceput cu sase luni in urma. Sotul meu are diabet de 23 de ani. Problemele mari aparute pe parcursul anilor s-au rezolvat, insa anul trecut, in august, a aparut o rana pe degetul mic al piciorului, cu o gaura pana in os, cu o ciuperca sau eczema in jurul ei, cu o secretie spumoasa de puroi. Piciorul era rosu, umflat si foarte dureros. Medici dupa medici, pareri dupa pareri. Ultima solutie: extirparea degetului. Medicamente, alifie, tablete - un sertar intreg, fara rezultat. O incercare proprie mi-a salvat sotul din situatia asta oribila. Am facut urmatorul tratament (doua saptamani): in doi litri de apa clocotita se pun o lingurita de musetel, o lingurita de galbenele si o lingurita de marul-lupului. Se fierb 5 minute si se lasa sa se raceasca. Cand lichidul este caldut, se face baie 10 minute pe locul bolnav, zilnic, pana cand se face bine. Dupa baie, se sterge bine cu un prosop steril si se face pansament, fara medicamente sau alifie. Este uimitor cum dispar toate celulele moarte de pe rana si din jurul ei si cum apare pielea noua, roz si fina. Acum, nici locul nu se mai vede. Cu mult respect,
Eva - Satu Mare, tel. 0261/71.46.68

Tratament pentru Hepatita B

Dragii mei,
Am sa va scriu reteta unui ceai special pentru hepatita B (cu antigen permanent). Se procura de la Plafar urmatoarele ceaiuri: hepatic, diuretic, laxativ, pectoral, matase de porumb, crusin, mesteacan, patlagina, sunatoare, musetel, tei si menta (facultativ), papadie, cicoare, ceai aromat. Pentru o prima doza se ia din fiecare ceai cate o lingura rasa. Se fierb 2 l apa minerala fara sare timp de 20 de minute. Se adauga plantele si se mai lasa la fiert 2-3 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se trage in sticle. Mod de folosire:
• in prima zi - 4-6 linguri din ora in ora, timp de 18 ore;
• a doua zi - dupa o pauza de 6 ore, de trei ori pe zi, 50 ml, cu 1/2 ora inainte de masa;
• a treia zi - 100 ml de trei ori pe zi;
• a patra zi - 150 ml de trei ori pe zi;
• a cincea zi - 200 ml de trei ori pe zi;
• a sasea zi - 250 ml de trei ori pe zi. Totul este garantat! Sanatate!
Va consider dragii mei deoarece de cinci ani de zile, in fiecare saptamana, cu drag cumpar revista "Formula As". Este pentru prima data cand trimit retete si diete naturiste. Daca considerati si dvs. ca sunt importante si le publicati in folosul celor care au probleme, promit sa mai trimit si altele.
Leibuc Viorel - str. Aviatorilor, bl. 21A, sc. 1, ap. 9, Petrosani, jud. Hunedoara
Remedii naturale pentru anexita
Va prezint tratamentul urmat de mine pentru anexita cronica, insotita de mari dureri, din cauza carora la 2-3 luni trebuia sa iau antibiotice. Intrucat tratamentele cu plante gasite de mine au fost foarte eficiente, poate o sa va ajute si pe dvs. 1. Supozitoare Carpicon - se administreaza intrarectal, cate doua pe zi, din ziua a cincea a ciclului pana in ziua a 19-a, dar nu mai mult de sase luni pe an (consecutive). 2. Tinctura de coada-soricelului, cate 30 picaturi de trei ori pe zi, timp de 10 zile pe luna. 3. Bai de sezut cu coada-soricelului - se pun 100 g planta in 5 l apa rece si se lasa 12 ore. Se incalzeste, se filtreaza si se pune in apa din cada sau intr-un lighean mai mare. Cu cat apa este mai calda, cu atat este mai bine. Se sta in baie 20 minute, dupa aceea se imbraca un halat gros si se sta in pat o ora, pentru a transpira. O parte din apa de baie se pune din nou peste plante si se foloseste a doua zi, repetandu-se si ziua urmatoare. Din 100 g planta se fac 3 bai pe saptamana. Supozitoarele Carpicon se gasesc in farmacii (dar nu in toate), iar tinctura de coada-soricelului, la Plafar. Va doresc multa sanatate!
Plapamaru Oprea Adriana - str. Cosminele nr. 12,
bl. 168, sc. D, ap. 72, Ploiesti, jud. Prahova, cod 100245


"Cum m-am vindecat de ptiriazis uscat al scalpului"

Pentru ca multi cititori ai revistei se plang de aceasta boala, le recomand un tratament naturist care pe mine m-a ajutat foarte mult: se iau doua galbenusuri, se bat bine intr-un castron cu 100 ml apa calda. Se uda parul cu apa calda, se desface in carari si se maseaza pielea capului (scalpul) timp de 10 minute cu ouale, dupa care se spala parul si pielea capului cu sapun de glicerina, care se gaseste in comert. Cand incepe operatiunea de spalare a capului, sa aveti pregatita urmatoarea infuzie pentru clatire: 3-4 frunze de nuc, galbenele (partea florala, cat se ia in trei degete) si un pumn de pelin. Aceste plante se pun intr-un litru de apa clocotita si se infuzeaza timp de 5 minute. Se strecoara si se combina cu apa calduta. Sa nu fie fierbinte. Se clateste capul cu aceasta infuzie calduta. La cateva spalari, se poate constata o ameliorare. Aceste plante pot fi folosite si uscate, pana va inverzi natura. Va doresc mult succes si mult noroc.
Mitrea Maria - str. Emil Zola 2, Ploiesti,
jud. Prahova, cod 100043


Tratament pentru rectocolita ulcero-hemoragica

Am 29 de ani si acum trei ani m-am imbolnavit de rectocolita ulcero-hemoragica, diagnostic stabilit in urma biopsiei. Am inceput sa fac tratament cu Mezalazina, dar fara rezultat, precum si alte tratamente care nu m-au ajutat. Anul acesta in luna aprilie am inceput un nou tratament care a dat rezultate si pe care vi-l scriu si dvs., in speranta ca il veti publica si poate va folosi unor oameni care sufera de aceasta boala cumplita. Tratament:
• dimineata, pe stomacul gol, se bea un plic de Smecta, dizolvat intr-un pahar cu apa (se gaseste in farmacie);
• micul dejun consta in paine, ou fiert cu galbenus moale, unt, se poate si o cafea naturala;
• intre micul dejun si pranz se bea un pahar cu apa in care a fost dizolvat un flacon de Ecoflorina (foarte important);
• la pranz, mancare de regim, fara fructe, legume, bauturi carbogazoase sau bauturi alcoolice si cat mai putine dulciuri;
• Intre pranz si cina se mai bea un pahar de apa in care a fost dizolvat un flacon de Ecoflorina;
• cina - mancare de regim (orez, paine, banane, sunca de Praga, branza de vaci, unt).
Tratamentul se face cel putin o luna, dupa care se poate micsora doza de Ecoflorina la un flacon pe zi, si, treptat, se renunta si la Smecta, daca tratamentul da rezultate. In cazul in care nu gasiti Ecoflorina, aceasta se poate inlocui cu Enterol, Flonivin sau Hylac Forte Tropfen - toate avand substanta de baza acidul lactic, care reface flora intestinala. Eu le urez succes celor care vor face tratamentul si sper din tot sufletul sa le foloseasca.
B. - Timisoara, tel 0256/47.46.59