"Baietelul meu face otita de doua ori pe luna"

Redactia
Cititorii Intreaba .... "Baietelul meu face otita de doua ori pe luna". Ma numesc Diana si locuiesc in Portugalia de 3 ani. Am un fiu de 17 luni care face otita aproape de doua ori pe luna, incepand de pe la 8 luni. Nu stiu ce sa ma fac cu el. Specialistul Orl mi-a recomandat sa-i dau niste vaccinur...

Cititorii Intreaba ...

"Baietelul meu face otita de doua ori pe luna"

Ma numesc Diana si locuiesc in Portugalia de 3 ani. Am un fiu de 17 luni care face otita aproape de doua ori pe luna, incepand de pe la 8 luni. Nu stiu ce sa ma fac cu el. Specialistul Orl mi-a recomandat sa-i dau niste vaccinuri pentru imunizarea organismului, dar acestea nu dau nici un rezultat. Ma intreb daca vreunul dintre cititorii revistei "Formula As" s-a confruntat cu o astfel de problema. V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati recomanda un tratament naturist sau altceva pentru rezolvarea acestei probleme. Va multumesc anticipat!
Diana Vig - Portugalia

"Cum se poate vindeca hipotiroidia?"

Citesc revista "Formula As" in fiecare saptamana, iar in paginile ei am gasit rezolvarea hepatitei C de care sufar. Va multumesc dvs. pentru minunata revista si pentru faptul ca o putem citi pe Internet, multumesc si doctorului Ciuhrii pentru inventiile sale in folosul omenirii. Acum ma confrunt cu alta problema. Ultimele analize facute reflecta o hipotiroidie. Mi s-a facut histerectomie totala in 1998 si am luat hormoni timp de patru ani. Doctorul de familie mi-a recomandat Synthroid. Dupa trei luni de tratament nu vad nici o imbunatatire. Daca cineva ma poate ajuta, il rog sa-mi scrie.
Cornelia Marinescu - Florida, Sua, e-mail: conidan@aol.com

"Caut tratament naturist pentru fibrom uterin"

Citesc aproape fiecare numar al revistei dvs. si ma minunez ca mai sunt si oameni de bine in lumea asta care vor sa-i ajute pe cei nevoiasi... De curand mi s-au depistat doua fibroame uterine: unul de 10 cm si altul mai mic. Nu pot sa ma duc la un specialist ginecolog, caci aici, in America, costa mult si nu am asigurare medicala. Am incercat sa caut in arhiva revistei dvs. tratamente naturiste, dar nu am aflat decat de cel cu rostopasca, pe care aici nu o pot gasi, iar o prietena mi-a spus ca o cunostinta de-a ei a urmat tratamentul cu rostopasca si a ajuns la urgenta... Ce ma sfatuiti? Stiti vreo metoda naturista de tratare a acestor fibroame? Cu mii de multumiri,
Stela P. - Sua
(Adresati-va d-nei prof. biolog Valentina Liciu la tel. 021/650.62.96 sau dati-ne o adresa la care puteti fi contactata.)

"Prietenul meu sufera de ulcer"

Un prieten drag sufera de dureri de stomac din cauza unui ulcer, dar refuza sa ia pastile, fiind adeptul leacurilor naturiste. As vrea sa imi spuneti ce alimente ar trebui sa consume si ce este contraindicat, precum si care ar fi acele leacuri care i-ar grabi vindecarea. Va multumesc frumos si Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Roxana- Sua

"Tatal meu a fost diagnosticat cu osteocondrosarcom"

Tatal meu are 67 de ani si in iulie 2003 a avut dureri puternice in pulpa piciorului. Doctorul i-a recomandat 5 injectii, dar imediat dupa terminarea tratamentului i s-a umflat fesa stanga. Mergand din nou la doctor i-a spus ca a facut flegmon, pentru care i-a dat antibiotice pentru a localiza infectia. Pe 3 septembrie 2003 i s-a facut biopsie. Pe 1 octombrie 2003 rezultatul a cazut ca un trasnet: osteocondrosarcom (osteosarcom condroblastic + osteoblastic) si din acest moment a inceput calvarul, deoarece nimeni nu ne acorda nici cea mai mica sansa de stagnare a bolii, spunandu-ne ca este un cancer foarte sever si rar. Toate cadrele medicale refuza sa-i mai administreze vreun tratament, discuta numai pe baza diagnosticului si nici macar nu se uita sa vada ca acolo de unde i s-a luat proba pentru biopsie i-a crescut ca o "conopida", iar fesa este dura si rosie. Oare poate sa dispara acea "conopida" cu Betadina? (asa cum i-a spus doctorul) Initial, doctorul oncolog a refuzat sa-i faca citostatice, spunand ca mai are foarte putin de trait (maximum o luna si jumatate), iar la insistentele familiei, a inceput cu o doza incompleta. Acum se afla la a patra sedinta (din trei in trei saptamani) si se simte rau. De aceea, cu lacrimi in ochi, va rog sa publicati si aceste randuri in speranta ca cineva cunoaste vreun tratament naturist pentru stoparea evolutiei acestei crunte boli. Va doresc sanatate si tot binele din lume!
D.B. - str. Ceairului nr. 31, bl. J10, sc. C, ap. 39, sector 3, Bucuresti, tel. 021/630.54.90

"Pot scapa de o paralizie veche a nervului facial periferic a frigore?"

In urma cu patru ani, in timpul verii, fiind foarte cald, am stat timp de opt ore intr-o camera cu geamul si usa deschise fara a simti nici cea mai mica adiere, dar a doua zi nu am mai putut inchide ochiul (situatia aceasta a durat opt luni), iar gura imi era stramba, fiind diagnosticata cu paralizie de nerv facial periferic a frigore. Avand valorile glicemiei la limita superioara nu am putut urma un tratament cu antiinflamatoare pe baza de hidrocortizon, care era mai eficace. Mi s-a prescris un tratament cu Diclofenac, Piroxicam, acupunctura, astfel incat si astazi sufar de pe urma acestei boli. Recent am aflat ca la Campina ar exista un medic care trateaza aceasta boala cu bune rezultate prin electropunctura. Daca stie cineva adresa acestui medic din Campina sau un alt tratament eficace, il rog din suflet sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc si va doresc sanatate!
Gina Popescu - Galati

"Tatal meu are cancer pulmonar stanga Iii A"

Ma numesc Alina C. si va scriu cu speranta ca in paginile revistei dvs. tatal meu va gasi ajutorul de care are atata nevoie. El sufera de cancer pulmonar, stadiul Iii A, neoperat. A facut 6 sedinte de chimioterapie, iar acum urmeaza sa faca radioterapie. Orice tratament care ar duce la ameliorarea bolii e binevenit. Rugamintea mea se adreseaza tuturor celor care pot sa-l ajute in acest sens, fie ca au trecut si ei prin asa ceva, fie ca au avut cunostinte care au suferit de aceasta boala si cunosc eficienta vreunui tratament alternativ. Va multumesc din suflet!
Cremene Sabin - str. Drumul Tarii nr. 69, Lunca Muresului, jud. Alba, tel. 0258/87.80.09

"La 2 ani, fiul meu este suspect de astm bronsic"

Baietelul meu de 2 ani este suspect de astm bronsic. Pana la varsta de un an nu a facut nici macar o simpla raceala. Dupa un an insa, a facut de cinci ori boli respiratorii, in ordine: laringita acuta subglotica, rinoadenoidita acuta + pneumopatie acuta cu componenta astmatiforma (impreuna cu infectie urinara), laringita acuta, amigdalita, pneumonie interstitiala (impreuna cu infectie urinara si cu afectarea unui lob al ficatului). Acum este inca in tratament si urmeaza sa facem teste alergenice pentru depistarea astmului. Ni s-a recomandat sa-l operam de polipi si sa-l vaccinam cu Ribomunyl. As dori sa-i intreb pe cititorii care s-au confruntat cu aceasta problema si au rezolvat-o cu succes ce metoda (naturista sau alopata) au folosit si numele medicului care i-a ajutat. A facut cineva vaccinarea cu Ribomunyl? Ce efecte a avut? Va rog sa-mi recomandati si un medic de familie bun din sectoarele 2, 3 si 4. Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Dana Miler - Bucuresti

"Am o eczema care imi da mancarimi ingrozitoare"

Incerc sa redau in cateva cuvinte durerea pe care o port de zeci de ani, in speranta ca cineva poate sa-mi dea un leac. Am o eczema care se manifesta astfel: la inceput imi ies pe degetele de la maini niste bubite cu apa, iar dupa ce se sparg devin rani. Imi sunt afectate si unghiile, care-mi cad. Anul trecut am fost internata in spital, unde mi s-a pus diagnosticul eczema palmara. Mai rau este ca aceasta eczema s-a extins sub brat, spre piept, la genunchi si la picioare. Noaptea am niste mancarimi de-mi vine sa urlu, iar dimineata sunt numai rani. Daca cineva poate sa-mi dea o reteta sa scap de aceste chinuri, o poate face prin intermediul revistei. Va multumesc.
Milea Marioara - Vulcan, jud. Hunedoara

"Cum pot scapa de frigiditate?"

Am 29 de ani si de aproape 3 ani sunt frigida. Mi-e teama pentru casnicia mea. Sotul meu a fost mai mult decat intelegator cu mine, dar sunt constienta ca nu pot continua asa la nesfarsit. Va rog sa ma ajutati sa scap de problema asta. Am citit intr-un numar trecut al "Formulei As" articolul despre branca-ursului. Am urmat tratament cu tinctura, dar fara nici un rezultat. Lipsa de apetit sexual nu are nici o legatura cu nasterea copilului (copilul nostru are 5 ani), problema aparand cu mult timp dupa ce am nascut. Poate ca era mai normal sa consult un specialist dar, din pacate, nu mai am incredere in medici dupa ce, in urma cu cinci ani, mama a murit din cauza inconstientei lor. Va multumesc pentru ca existati! Dumnezeu sa va ajute!
Denisa - Iasi

"Caut un cabinet naturist in Brasov"

As vrea sa stiu daca si in Brasov exista un cabinet naturist unde sunt tratate afectiuni ale sanilor.
Magda Bota - Brasov




...Cititorii Raspund

"Casc foarte mult"
(Raspuns pentru Nicoleta -
Curtea de Arges, F. As nr. 397)


Problema dvs. ar putea fi cauzata de o diferenta de dioptrie, chiar daca este foarte mica. Si eu cascam de mi se rupea gura, de mai multi ani, pana acum o luna. Accidental, am ajuns la un control oftalmologic, unde mi s-au prescris ochelari cu dioptrii 0,25 si 0,75. Vedeam bine (consideram eu), iar ochelarii mi se pareau un moft. Cu toate acestea, i-am facut si i-am purtat, pentru ca medicul mi-a atras atentia ca pleoapa mi se zbate un pic din cauza diferentei de dioptrie si din cauza ca si creierul se chinuie sa suprapuna cele doua imagini diferite. Imediat, am facut o legatura cu cascatul. Purtand ochelarii, am observat o usoara imbunatatire a vederii si am constatat cu surprindere ca nu mai casc. Chiar si acum, daca citesc 5 minute, ma apuca un cascat nebun. Imediat ce pun ochelarii, cascatul mi se ia cu mana si pot citi 24 din 24 de ore, fara sa casc macar o data.
Adrian Boga - Bucuresti

"De cinci ani sufar de impotenta"
(Raspuns pentru Gheorghe -
Brasov, F. As nr. 498)


Pot sa va dau un raspuns desprins din ce am citit. Renuntati la tutun si alcool in cazul in care aveti aceste vicii. Incercati sa tineti post negru cate zile puteti pentru dezintoxicarea si purificarea organismului (sangelui). Urmati un regim lacto-vegetarian de cruditati (din care sa nu lipseasca produsele apicole: miere, polen etc.), iar daca se poate, adoptati-l ca regim de viata. Interesati-va de terapia cu urina (atat pe cale interna, cat si pe cale externa). Intrebati la magazinele naturiste din orasul dvs. ce produse va recomanda (incercati produsul Royal Tonic Potent). Intrati pe Internet pe site-ul revistei "Formula As" la adresa: www.formula-as.ro unde, la sectiunea Cauta in site, veti gasi multe tratamente pentru problema dvs. Va doresc insanatosire grabnica!
Adrian - e-mail: haniusadi@yahoo.com

"Nu pot scapa de Candida albicans"
(Raspuns pentru Eugenia - Pitesti, F. As nr. 532)


Pentru rezolvarea problemei dvs., in primul rand renuntati la toate medicamentele luate pana acum, care dupa un tratament atat de indelungat v-au dereglat sistemul imunitar, pe langa tulburarile functionale neuro-vegetative si dezechilibrul microbiologic. Urmati tratamentul de mai jos, care are puternice efecte anticandidozice si va va ajuta sa va repuneti organismul in parametrii normali de functionare.
• Proposept (de la Apicola) - sugeti de trei ori pe zi cate un comprimat; dupa ce l-ati terminat, nu mancati si nu beti nimic timp de jumatate de ora.
• Tinctura de Echinacea (tot de la Apicola sau magazinele de produse naturale) - 10 zile, de trei ori pe zi, cate 30 picaturi inainte de mese, si inca 20 de zile de doua ori (dimineata si seara) cate 30 picaturi, inainte de mese.
• Argila (de la magazinele de produse naturale) timp de o luna - cate o lingurita pe zi, dimineata, cu jumatate de ora inainte de masa. Argila trebuie pusa de cu seara in putina apa, intr-un vas de sticla sau portelan; dimineata, o veti agita putin si o veti bea pe toata; daca ramane un rest in pahar, mai adaugati putina apa si beti tot.
• Apa de gura "Floral" (de la Apicola) diluata in ceai de galbenele; faceti gargara si va clatiti gura de mai multe ori pe zi.
• Nervosedin (un produs al firmei "Plantavorel", pe care il gasiti la farmacie) - cate un comprimat dimineata si seara, dupa mese.
• Consumati cat mai multe fructe si legume proaspete, nu fumati, nu consumati produse alimentare care contin substante chimice sintetice (coloranti, aromatizanti, conservanti, stabilizatori, edulcoranti etc. - in general "E"-uri).
dr. Cristina Aosan - tel. 0722/16.39.63

"Cum pot scapa de o eczema varicoasa?"
(Raspuns pentru Eugenia Plop -
Vatra Dornei, F. As nr. 532)


• Va pot furniza un tratament pentru suferinta dvs. Am nevoie insa de informatii suplimentare, pentru a stabili un protocol terapeutic corect. Ma puteti contacta la tel. 0722/16.39.63.
dr. Cristina Aosan - Semlacu Mare 120,
com. Gataia, jud. Timis

• Stimata doamna Plop, pentru eczema de care suferiti va recomand pudra sau unguentul Baneocin, produse in Austria. Este o combinatie de doua antibiotice (Bacitacina si Neomicina) cu actiune foarte rapida si eficace in ulcerele infectate ale gambei. Rezultatul este sigur. Daca nu-l gasiti la dvs. in oras, va rog sa-mi scrieti. Sunt asistent farmacist si il am in farmacie. Va doresc sanatate!
Marilena Lukcs - Calea Bucuresti nr. 93, ap. 19, Brasov, tel. 0268/31.06.93

• Este de preferat sa urmati tratamentul prescris de un medic specialist - in urma unei consultatii riguroase - intrucat fiecare caz are particularitatile lui. De aceea, daca aveti posibilitatea sa ajungeti la Iasi, va recomand sa va adresati d-nei dr. Suditu Gabriela, medic primar dermatolog la Policlinica nr. 3 "Galata". Este un diagnostician foarte bun. Mie mi-a recomandat pentru un diagnostic similar (localizat la glezna) unguentul Advantan. Se aplica in fiecare seara, dupa ce locul a fost sters cu un tampon de vata bine imbibat cu ser fiziologic. Se lasa sa se usuce (circa 3-5 minute), apoi se intinde un strat subtire de alifie si se maseaza usor, ca sa patrunda printre cruste. Lasati locul descoperit cam o ora - fara lenjerie sau asternut. In cazuri rebele, se aplica unguentul de doua ori pe zi. In timpul tratamentului este bine sa nu folositi apa (doar foarte bine fiarta) si in nici un caz cea fierbinte. Asigurati o igiena locala speciala si evitati caldura excesiva (produce iritatii si mancarimi). In ce ma priveste, desi am aplicat tratamentul abia dupa doua luni de la declansarea eruptiei, dupa prima saptamana suprafata s-a restrans si culoarea s-a temperat, iar dupa alte doua saptamani a disparut complet si nu a mai recidivat. Menajez in continuare locul si port o glezniera pentru protectie (evitarea loviturilor, pentru ca pielea este foarte sensibila). Evident ca am urmat, concomitent, si tratamentul auxiliar pe cale interna cu Detralex si Symploral. Va atentionez ca la aplicarea primelor prize de unguent se manifesta o usturime pronuntata si o senzatie de arsura, dar suportabile. Va mai sfatuiesc sa bandajati locul atunci cand faceti baie (puneti si o fasa de plastic deasupra) si cand trebuie sa evitati praful. Nu utilizati in acelasi timp alte produse si, in nici un caz, suc de la frunzele de aloe (agraveaza eczema). Va doresc vindecare deplina!
O. Goiceanu - Iasi, tel. 0232/21.26.54

"Fetita mea sufera de boala Behcet"
(Raspuns pentru Lenuta Marcus -
com. Petelea, F. As nr. 569)


Pentru o mai buna informare despre boala dvs. si recomandarea unui tratament adecvat, va recomand sa luati legatura cu conf. dr. Ruxandra Ionescu de la fostul Spital "Grivita" (actualul Spital "Sf. Maria") din Bucuresti.
Octavian - e-mail:coctav@yahoo.com

"Cum pot scapa de monturi?"
(Raspuns pentru Constanta Carpinis -
Sibiu, F. As nr. 574)


Foarte eficient este tratamentul cu mugur de plop (vezi F. As nr. 561, aprilie 2003). Desi acest efect nu este mentionat in articolul din "Formula As", l-am constatat pe propria-mi piele, urmand tratamentul pentru alte afectiuni. Eu am folosit tinctura (intern: tratamentul recomandat pentru guta si reumatism).
A.G. - Piatra-Neamt, tel. 0233/22.35.91
(Acelasi tratament este valabil si pentru Pescaru Ion, "Ajutati-ma sa scap de durerile provocate de guta", F. As nr. 588)

"Cum pot scapa de herpes genital recidivant?"
(Raspuns pentru Alexe Adrian -
Ploiesti, F. As nr. 588)


Din cunostintele mele, in literatura medicala se spune ca herpesul este o boala nevindecabila. Totusi, pot sa va indic un remediu care va va ajuta in combaterea simptomelor neplacute asociate acestei boli. De la cele dintai semne ca ar urma sa apara o noua eruptie (mancarime, arsuri locale), tamponati imediat locul cu tinctura de propolis, procurata de la magazinele "Apicola". Va pot spune din proprie experienta ca o singura aplicatie a tincturii opreste pe loc evolutia eruptiei. Ustura putin imediat dupa aplicare, dar rezultatul este garantat. Eruptia nu se mai produce si jena locala dispare imediat.
Eliza Muntean - e-mail: eliza02@personal. ro

"Am mancarimi in zona vaginala si anala"
(Raspuns pentru Adina - Zalau, F. As nr. 590)


De multe ori, leacurile cele mai simple sunt si cele mai eficiente. Iti recomand sa te speli de doua-trei ori pe zi cu ceai concentrat de pelin (dimineata si seara). Renunta la orice gel sau sapun pentru igiena intima pe care il foloseai pana acum (este foarte posibil sa fii alergica la una dintre componentele acestora), in favoarea ceaiului sau a altor produse strict naturale. In scurt timp, vei observa rezultatul. Multa sanatate si un an nou cu bine!
Aura Oprisan - str. General Eremia Grigorescu nr. 19, bl. 3A, sc. 1, ap. 4, Braila

"Va rog sa ma ajutati sa ma vindec de osteoporoza"
(Raspuns pentru Livia Mandru - Targu-Mures, F. As nr. 593)


Osteoporoza este o boala a oaselor fragile, o boala groaznica, schiloditoare si chinuitoare. Aceasta maladie istovitoare cauzeaza o slabire grava a oaselor, ducand la pierderea masei osoase de pana la 30-40%. Mai multe femei mor din cauza fracturilor legate de osteoporoza decat de cancer mamar, uterin si de col la un loc. Femeile cele mai predispuse la osteoporoza sunt cele care nu fac exercitii fizice, sunt mici de statura, au boli de rinichi, fumeaza si beau alcool, folosesc steroizi sau medicamente pentru tiroida. Pentru cei care sufera de fractura de sold, partea cea mai traumatizanta este pierderea independentei. Cauza majora este alimentatia lipsita de cruditati si lipsa miscarii. Obiceiurile noastre alimentare duc, dupa 40-50 de ani, la probleme mari de sanatate. Medicii au hotarat ca femeile trecute de menopauza trebuie sa faca tratament cu estrogen pentru prevenirea deteriorarii oaselor, dar estrogenul nu poate sa inlocuiasca tesutul osos care s-a pierdut deja inaintea tratamentului. Cresterea artificiala a nivelului de estrogen la femeile trecute de menopauza este impotriva naturii. Aceasta poate duce la hipertensiune, coagularea anormala a sangelui, cancer, boli de ficat si de vezica biliara. In schimb, progesteronul extras din plante are un rol vital si unic in tratarea osteoporozei. El poate remedia cantitatea de tesut osos pierduta. O planta tanara, puternica, poate da mai multa sanatate decat 10 farmacii la un loc. Cautati, poate gasiti in farmacii, comprimate cu progesteron natural, iar daca nu gasiti, sunati-ma, sa va caut eu pe Internet. Numai ca eu va propun sa aveti o altfel de alimentatie: o alimentatie naturista, bogata in enzime si calciu. Aceasta vindeca orice boala si da putere organismului. Cel mai la indemana produs bogat in calciu este laptele, dar nu lapte pasteurizat sau fiert. Consumati zilnic lapte crud si veti simti o schimbare in bine a starii dvs. de sanatate. (Pentru un om cu o alimentatie normala, suplimentele de calciu nu protejeaza impotriva osteoporozei. Persoanele trecute de menopauza nu asimileaza decat 4% dintr-o doza normala de carbonat de calciu. Oamenii sanatosi absorb 22%.) Borul este un alt element esential in lupta impotriva osteoporozei. Ajuta organismul sa retina calciul din alimente si creste nivelul de estrogen natural. Legumele crude, algele, nucile, merele si strugurii, toate contin bor. Si vitamina D este necesara pentru absorbtia calciului. Deficienta de vitamina D poate duce la pierderi grave de tesut osos. Magneziul si borul pot influenta in mod natural nivelul de vitamina D din organism. Renuntati la tot ce este gatit si va veti vindeca cu siguranta.
S.B. - tel. 0788/47.42.06

"La 23 de ani, am chisturi pe sani si pe ovare "
(Raspuns pentru O studenta F. As nr. 593)


Iti recomand din tot sufletul cabinetul "Simptom" al d-nei dr. Doina Popescu. In acest cabinet se fac analize hormonale, termografie a sanilor pentru depistarea cauzei acestor noduli, chisturi mamare si ovariene. Eu aici mi-am gasit linistea, dupa ce cativa medici mi-au spus sa fac punctie sau sa operez nodulul. Numai gandul ca pot ramane fara san, mutilata la 38 de ani, m-a facut sa refuz. Citind in "Formula As" despre acest cabinet, am zis ca merita sa incerc. Am avut mare noroc, totul a decurs spectaculos, in special tratamentul naturist mi-a facut foarte bine, dar si discutiile avute cu d-na dr. mi-au fost folositoare - mi-au sustinut moralul, pentru ca eram speriata si disperata. Nodulul si chisturile nu mai sunt, iar eu ma simt foarte bine. Este minunat ca pot ajuta pe cineva care traieste spaima pe care am trait-o si eu. Am avut acest noroc dupa multe cautari si datorita minunatei reviste "Formula As", care este o super, super revista! Iti doresc sanatate si incredere ca vei reusi. D-na dr. Doina Popescu poate fi contactata la tel. 021/220.84.64, 0742/33.88.84.
Gabriela Nedelcu - Bucuresti, tel. 0721/33.23.81

"Verisoara mea sufera de poliartrita reumatoida"
(Raspuns pentru Veronica Chiorescu - Sua, F. As nr. 595)


Draga Veronica, problemele pe care le are verisoara ta apar din cauza acumularii in articulatii a unor produsi nocivi, numiti radicali liberi. Radicalii liberi sunt molecule de oxigen rezultate din procesele metabolice. Tratamentul clasic pe care ea il urmeaza are in timp, pe langa efecte benefice, si reactii secundare. In schimb, de-a lungul timpului, au fost realizate numeroase studii care au aratat ca seleniul are efecte benefice in tratarea poliartritei reumatoide, prin neutralizarea acestor radicali liberi. El protejeaza membrana celulara si inhiba inflamatia articulara, iar astfel dispare simptomatologia neplacuta: durere, imobilitate, umflarea articulatiilor. Este foarte importanta folosirea unei forme organice de seleniu, de preferat legat de L-metionina, care ii asigura o absorbtie de 100%. De aceea, ii recomand verisoarei tale sa foloseasca Bio-Seleniu + Zinc, care contine pe langa aceste doua minerale, si vitaminele A, B6, C si E, un "cocktail" antioxidant ce amelioreaza simptomatologia din artrite, fara a avea efecte secundare. Utilizand pe langa tratamentul clasic si Bio-Seleniu + Zinc, organismul va putea lupta mai eficient impotriva acestei afectiuni. Multa sanatate!
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23