Stiti sa aplicati cremele?

Redactia
Frumusete. Stiti sa aplicati cremele?. Numai corect aplicate pe piele, produsele de ingrijire dau rezultat. Gesturile trebuie sa produca efectul scontat. Efect de intarire a epidermei. Pentru ca pielea corpului sa ramana supla si tare, trebuie stimulata circulatia cutanata. Dupa ce va ungeti cu crema...

Frumusete

Stiti sa aplicati cremele?

Numai corect aplicate pe piele, produsele de ingrijire dau rezultat. Gesturile trebuie sa produca efectul scontat

Efect de intarire a epidermei

Pentru ca pielea corpului sa ramana supla si tare, trebuie stimulata circulatia cutanata. Dupa ce va ungeti cu crema, loviti usor pielea cu degetele lipite (mainile, coapsele etc.) de sus in jos, alternand loviturile cu piscaturi efectuate cu degetul mare si aratator. Chiar daca doare putin, piscati-va si pielea de pe interiorul coapselor, de pe pantec si brate, de data asta de jos in sus. Se recomanda uleiurile aromate, cremele speciale pentru masaj.

Efect de slabire

"Zdrobind" depunerile grasoase de pe diferitele parti ale corpului, pielea de pe coapse, pantec si fese redevine din nou neteda. Indiferent daca folositi un produs special de slabit sau o crema obisnuita, aplicati-o de sus in jos, framantand pielea cu degetele. Pentru ca procedeul sa decurga mai usor, folositi cu precadere un lapte de corp sau o crema, gelurile patrund prea repede in piele, pentru un masaj. Sfarsiti prin a apuca pielea grasa cu degetele si "rostogoliti" pliul format, ca si cum ati deplasa un obiect plasat sub piele. Daca tesutul grasos e mare, gesturile pot fi dureroase la inceput.

Efect antistres

Sa devenim constiente de trupul nostru e un mijloc bun pentru a ne proteja de agresiunile exterioare si de stresul pe care-l provoaca. Masati-va intregul corp, pornind dintr-o parte: dosul picioarelor, fata, fesele, zona lombara (masati-va dinspre coloana spre solduri). Repetati miscarile si pe cealalta parte a corpului. Apoi, cu palma intinsa, masati-va pantecul in sensul acelor de ceasornic, apoi plexul (asezat langa stern). Masati-va si ceafa, desenand cercuri mici. In fine, mangaiati-va umerii, coborand pe brate, pana la degete. Pentru un efect relaxant, exersati asupra plexului o presiune usoara, in sensul acelor de ceasornic, apoi invers.

Efect mangaietor

Pieptul cere gesturi blande si invaluitoare, si nu vii si tonice, precum restul corpului. Cu podul palmei asezat sub san, urcati cu miscari circulare catre subrat, apoi coborati catre zona de intalnire a sanilor. Schimbati partea, folosind tot timpul mainile opuse.

Efect de revigorare

Pentru a va odihni picioarele obosite, nimic mai bun decat un masaj care sa favorizeze circulatia sanguina. Porniti totdeauna de la glezne in sus, folosind alternativ mainile, masati apoi genunchii cu miscari circulare, si apoi coapsele, revenind la miscarile drepte, de jos in sus. Daca suferiti de vene sparte sau inceput de varice, inlocuiti crema cosmetica cu geluri speciale, preparate cu extracte de spanz si castan.

Pungi sub ochi? Niciodata!

- Tratament contra ochilor obositi si umflati -

In mai putin de trei minute, sfaturile pe care vi le recomandam va ajuta sa scapati de umflaturile oribile de sub pleoape.
Lingurita salvatoare
Reluam un truc pe care vi l-am mai oferit: utilizati doua lingurite racite in prealabil in congelator, pentru a profita de efectul decongestionant al frigului. Aplicati partea bombata sub fiecare ochi si masati usor pielea, purtand metalul dinspre exterior catre interior si invers, circa 2 minute. Frigul strange tesuturile, iar miscarea de du-te vino dezumfla pungile de sub ochi.

Executati un masaj drenant

Stimulati zona de contur a ochilor cu extremitatea indexului. Asezati-va varfurile cat mai aproape de coltul interior. Efectuati mici presiuni in acelasi loc, apoi opriti-va. Repetati de zece ori. Miscati degetele catre exterior, punct de punct, efectuand aceleasi presiuni usoare asupra pielii. Ciupiti apoi pielea de pe arcada ochiului (de sub spranceana) cu miscari line, dinspre coltul interior al ochiului catre exterior.

Aplicati un produs decongestionant

Sfarsiti programul de recuperare prin aplicarea unui produs antioboseala (gel contur de ochi antipungi si anticearcane). Repartizati crema sau gelul in cateva puncte sub pleoapa de jos. Tapotati cu varful degetelor pana ce intra in piele. Evitati contactul produsului cu ochiul, fiindca provoaca iritari.



Clubul dietelor de slabit

Regimul "Linia rosie"

Fiind o cititoare fidela a revistei "Formula As", nu pot sa nu va adresez binemeritatele laude pentru tot ceea ce reusiti sa realizati. Personal, apreciez foarte mult intentia dvs. de a promova un stil de viata bazat pe echilibru fizic si moral. Va felicit pentru optimismul pe care-l insuflati tuturor celor care cred ca pe lumea asta n-a mai ramas nici o urma de sinceritate, bun-simt si generozitate. Ceea ce realizati dvs. demonstreaza tocmai contrariul si de aceea sunt foarte bucuroasa ca v-am descoperit din noianul de publicatii aparute pe piata romaneasca.
Am citit in revista nenumarate regimuri de slabit si as vrea, cu permisiunea dvs., sa propun cititoarelor "Formulei As" un regim pe care l-am urmat eu insami si care m-a ajutat sa scap de kilogramele in plus.
Regimul: se prepara o supa dintr-o sfecla rosie mare, 2 morcovi, o ceapa si 3-4 cartofi mari. Supa sa nu contina nici un pic de ulei!
Dimineata se mananca o farfurie de supa calduta + 1 ceai sau cafea fara zahar.
Pranz: 1 farfurie de supa + 2 mere (sau 2 morcovi fierti).
Seara: 1 farfurie de supa + o bucata de peste (sau carne de pui) fiert sau la gratar. Important este sa nu fie preparat pe baza de ulei.
Regimul se tine 4 zile pe saptamana, iar in celelalte 3 zile se poate consuma lapte sau iaurt si foarte putina paine. Eu, de exemplu, in aceste 3 zile incercam sa nu mananc dupa ora 17. Dupa doua saptamani am constatat cu uimire ca mi s-au "topit" obrajorii bucalati si burtica. Dupa aceste doua saptamani am facut pauza o saptamana, dupa care o s-o iau de la capat, ca sa scap de tot ceea ce e in plus.
Va doresc mult succes!
Balan Rodica - str. Gradinari nr. 10,
bl. E23, ap. 16, Iasi, jud. Iasi, cod 700391