Jos ridurile!

Redactia
Jos ridurile!. Sa-ncepem anul cu cea mai chinuitoare problema a femeilor: ridurile, pe care sarbatorile le accentueaza intotdeauna in mod dramatic - spatii inchise, fum, lipsa umiditatii, exces de alcool si grasimi - cate cuvinte, atatia dusmani ai tenului. Cum sa ii "lichidam"? Transformand gresel...

Jos ridurile!

Sa-ncepem anul cu cea mai chinuitoare problema a femeilor: ridurile, pe care sarbatorile le accentueaza intotdeauna in mod dramatic - spatii inchise, fum, lipsa umiditatii, exces de alcool si grasimi - cate cuvinte, atatia dusmani ai tenului. Cum sa ii "lichidam"? Transformand greselile in avantaje: aer curat, hidratare intensiva, diete alimentare, lichide... dar mai bine cititi programul menit sa va readuca zambetul - fara riduri - pe obraz!

Dusuri faciale

Faceti un masaj facial cu apa in fiecare dimineata. Spalati-va de 30 de ori cu apa fierbinte (cat suportati), apoi de 30 de ori cu apa rece ca gheata. Alternanta de apa fierbinte si rece (folosite consecutiv) pune sangele in miscare, iar pielea este astfel mai bine "aprovizionata" cu substante nutritive, atat din interior, cat si din exterior. Foarte repede, pielea capata un aer de prospetime.

Creme protectoare

Sa nu mai plecati niciodata de-acasa fara a aplica o crema de zi pe obraz. Ea protejeaza impotriva razelor solare si a prafului si pastreaza umiditatea necesara pielii pentru a preveni formarea de riduri.

Mancati sardele in ulei

Mancati o data sau de doua ori pe saptamana cate o conserva de sardele in ulei (cu piele si oscioare) cu o ceapa. Acestea sunt furnizoare de acizi grasi si de siliciu, care sunt folositoare pentru tesutul conjunctiv.

In fiecare seara, ulei de masline

Rasfatati-va pielea (curatata in prealabil), masand-o in fiecare seara cu ulei pur de masline. Puneti accent mai ales pe zona ochilor si a gatului. Uleiul de masline contine substante care intineresc si este, conform opiniei cosmeticienilor, unul dintre cele mai bune mijloace antirid.

Tratament pentru gat

Aceasta solutie intinde pielea gatului si a decolteului: 50-70 ml ulei de masline caldut, amestecat cu 2 linguri de miere calda. Aplicati solutia cu o pensula pe gat si decolteu si lasati-o sa-si faca efectul timp de doua ore, acoperind zonele cu un prosop de bumbac umed (o data pe saptamana).

Gimnastica pentru obraji

Din cand in cand, luati aer in gura si umflati-va obrajii, apoi intindeti pielea cu varful degetelor, pornind de la mijlocul buzei superioare pana la lobul urechilor. Acest masaj intinde pielea din jurul nasului si al buzei superioare.

Vitamina C din belsug

Mancati zilnic fructe (mere, pere, struguri, citrice si fructe exotice). Vitamina C revigoreaza fibrele elastice de colagen, care intind tesutul conjunctiv.

Plimbari in aer liber

Iarna este folositoare pentru o plimbare sprintena. Pielea absoarbe oxigenul din aer, devenind astfel mai proaspata dupa numai un sfert de ora.

Multa apa minerala

Beti zilnic cel putin 1 1/2 l de apa minerala plata. Ea curata tesuturile si revigoreaza celulele epidermei.

Beti lapte degresat

Beti zilnic 1/2 l de lapte degresat. El contine cisteina, un aminoacid care imbunatateste structura pielii si care o intinde.

Masaje usoare

Masajul usor inlatura incordarea care poate duce la formarea de riduri pe frunte. Faceti miscari circulare pornind de la tample. Un sfat in plus: zambiti de 10 ori, deschizand cat mai mult gura lateral. Acest exercitiu intareste muschii gurii, obrajii si gatul.

Baie de aburi si peeling

Faceti o data pe saptamana un peeling (de exemplu cu nisip curat sau tarate) sau o baie de aburi cu musetel (un minut). Ele curata porii si fragezesc epiderma.

Radeti mult

Radeti in fiecare zi! Va deconecteaza si este cel mai bun mijloc impotriva ridurilor provocate de necaz.

Ceai de plante in loc de cafea

Inlocuiti cafeaua din timpul zilei cu ceaiuri de plante. Acestea contin uleiuri eterice care imbunatatesc circulatia sangelui. Indicate sunt ceaiurile de flori de tei, de menta, cimbru si izmusoara.

Masti cu castraveti

Este un truc impotriva ridurilor provocate de nervi si stres: faceti in fiecare saptamana o masca cu castraveti. Ele maresc procen-tul de umiditate a pielii cu 30%.

Ten la... gheata

Cateva cuburi de gheata plimbate de-a lungul obrazului au darul de a strange porii si de a inviora tenul, dandu-i prospetime si luciu.

Suport plat pentru ceafa

Renuntati la perna, in favoarea unui prosop asezat sub ceafa. Astfel nu veti avea riduri pe gat, iar muschii se relaxeaza in somn. Dimineata veti arata mult mai tanara.

Nu uitati peria

Cel putin o data pe saptamana, frecati-va bine pe fata cu apa rece, folosind o perie moale (inmuiati-o in prealabil in apa fierbinte). Circulatia sangelui se activeaza si tesuturile se intaresc.



Retete De Slabit

Slabiti cu Liv Tyler

Temperamentul dinamic al mult indragitei actrite Liv Tyler nu s-a impacat niciodata cu kilogramele. Durdulie din fire, cu forme rotunde si tendinta vizibila spre ingrasare, frumoasa si talentata Liv a luptat ani de zile cu greutatea, incercand toate regimurile de pe pamant. Greseala ei, cum singura recunoaste, este ca a apelat intotdeauna numai la dietele "radicale", care imediat dupa intrerupere, aduceau kilogramele pierdute la loc. De catva timp, ea s-a adresat insa unui medic nutritionist, care i-a explicat ca singurul regim care te scapa de kilograme e acela pe care trebuie sa-l urmezi toata viata: un regim moderat, dar constant. Iata-l:
Micul dejun - imediat dupa ce va treziti, beti un pahar de apa statuta (la temperatura camerei) in care amestecati cateva picaturi de lamaie. Abia dupa aceea beti cafeaua sau ceaiul insotite de doua felii de paine prajita sau de graham fara unt, ci doar cu doua felii de friptura sau sunca. Nu folositi zahar.
La pranz - un gratar cu salata verde, amestecata cu mult suc de lamaie; un ou fiert; doua pahare de apa minerala sau doua cani de ceai de plante.
La ora 5 dupa-amiaza - un pahar de suc de rosii, de morcovi sau de telina.
Seara - carne fiarta de peste sau pui, dar insotita de o mare salata de legume de sezon, cu putin ulei si multa lamaie: doua pahare de apa minerala.
Inainte de culcare - un ceai de plante fierbinte, amestecat cu lamaie.
Important: nu beti niciodata lichide in timp ce mancati. Timpul lor este intre sau dupa mese.
Se pierd garantat 2 kg in doua saptamani.