Zodiacul Lunii Ianuarie

Redactia
Zodiacul Lunii Ianuarie. Energia si o stare de anticipare pozitiva caracterizeaza prima luna a acestui an. Multi dintre noi nutresc in secret dorinte pe care vor sa le infaptuiasca. Nu e deloc exclus ca ele sa se indeplineasca, printr-un concurs de evenimente neasteptate. Dar e important sa pastrati...

Zodiacul Lunii Ianuarie

Energia si o stare de anticipare pozitiva caracterizeaza prima luna a acestui an. Multi dintre noi nutresc in secret dorinte pe care vor sa le infaptuiasca. Nu e deloc exclus ca ele sa se indeplineasca, printr-un concurs de evenimente neasteptate. Dar e important sa pastrati secretul si sa aveti incredere ca energiile planetare sunt unite intr-o conspiratie a binelui, pentru a va ajuta la implinirea lor

Berbec
Elan si hotarare


Elanul si hotararea va fac sa straluciti la inceputul acestui an, cand ii puteti inspira si motiva cu multa usurinta pe cei din jur. Simtiti multa simpatie, chiar daca aceasta se manifesta cu discretie. Intre dvs. si colegii dvs. exista o stare de complicitate, de altfel foarte placuta. Grijile exista acasa, unde se poate sa aveti probleme legate de tatal dvs. sau de o ruda. Se poate ca acesta sa aiba probleme de sanatate sau financiare si nu se poate descurca fara ajutorul dvs. Eventualele calatorii ar fi bine sa vi le programati dupa data de 7.
Bani: Majoritatea Berbecilor au ajuns intr-un stadiu in care sunt mai putin interesati de bani, ci de felul in care ii obtin. Echilibrul dvs. financiar pare stabil, iar in cea de-a doua parte a lunii este posibil sa aveti parte de un castig colateral, intermediat de un coleg de serviciu.
Cariera: Felul in care actionati la serviciu face impresie buna si nimeni nu poate spune ca nu va luati munca in serios. Problema poate fi inversa. Unii dintre superiorii dvs. pot avea impresia ca va aruncati in lucrari de prea mare anvergura. Ar fi bine sa aveti o discutie in care sa va explicati obiectivele si maniera in care veti proceda, iar perioada optima pentru a adresa aceste probleme ar fi intre 15 si 20.
Dragoste: Aveti atatea lucruri de facut, care va ocupa timpul si va si solicita emotional, incat pentru dragoste nu mai ramane decat un interes periferic. O relatie de prietenie poate deveni usor ambigua la inceputul lunii, iar daca va lasati sedusi si ii dati curs, va trebui sa procedati cu mare discretie. Alternativ, dupa data de 15, s-ar putea sa va intalniti intamplator cu o persoana care v-a fost foarte draga si acest lucru sa va rascoleasca amintiri nostalgice.
Sanatate: Sunteti intr-o forma excelenta, dar, daca vreti sa ramaneti asa, nu pierdeti noptile (mai ales nu lucrati noaptea).

Taur
La pas cu munca


Multe drumuri scurte in interes profesional sau legate de rezolvarea unor probleme administrative (posibil restante) va incurca programul si va provoaca disconfort. Pe deasupra, nici atitudinea autoritatilor sau a functionarilor publici nu este amabila. Noroc ca sunteti destul de incapatanati si de rabdatori pentru a nu va descuraja. Consolarea poate veni sub forma unor vesti bune primite din strainatate sau confirmarea capacitatilor dvs. intelectuale, sub forma unor rezultate scolare remarcabile.
Bani: In prima saptamana a lunii ar putea interveni anumite incurcaturi privitoare la bani, care sunt pricinuite mai degraba de neintelegeri decat de reaua vointa a celor care au provocat situatia. Luati acest lucru in considerare cand stati de vorba cu ei.
Cariera: Desi in prima jumatate a lunii puteti parea distrati sau chiar visatori, treaba merge struna si se simte ca va si face placere. Puteti avea idei interesante, care pot fi puse in practica cu usurinta. Dupa 21, ritmul dvs. devine mai intens, dar nu si mai eficient. Se poate ca unul dintre sefi sa va imprime o viteza care nu va convine.
Dragoste: Parca vi se pare ca a fost bine prea multa vreme si ca nu se poate sa fie asa la nesfarsit. Poate de aceea sunteti predispusi sa interpretati gresit vorbele sau actiunile partenerului de cuplu, in prima saptamana a lunii. Nu sariti in sus, ca sariti degeaba. Gelozia dvs. nu are nici un fel de baza.
Sanatate: Se poate ca relatiile nu tocmai prietenesti cu un coleg sau colaborator, pe care nu aveti cum sa le manifestati pe fata, sa va provoace o asemenea manie mocnita, incat sa va apuce durerile de cap. Se poate insa la fel de bine sa va fi cantonat intr-un asemenea sedentarism, incat lipsa de miscare sa va provoace dureri de cap si puseuri de tensiune.

Gemeni
Clarificari necesare


Desi este o planeta a protectiei, Jupiter va este ostil pana la capatul lui septembrie. Mai exact, el va obliga sa priviti in fata problemele legate de familie si de cuplu, pe care ati incercat sa le ignorati pana acum. Nu e usor. Va trebui sa priviti cu ochi "rece" relatia dvs. amoroasa. Preferati sa ramaneti si sa taceti sau sa plecati in lume strigand. Punerile la punct risca sa fie dure, dar e singurul mod in care puteti depasi o criza care se prelungeste. In rest, pe plan profesional va trebui sa multiplicati initiativele si nu faceti fata unor schimbari.
Bani: Fiti economi, pentru a face fata tuturor solicitarilor. Iar insistentele prietenilor dvs. de a iesi cu ei in lume se pot dovedi de multe ori mai costisitoare decat v-ati fi imaginat. Este intr-adevar greu de rezistat insistentelor lor, dar, daca tin atat de mult la compania dvs., pot si ei sa va faca cinste, macar din cand in cand.
Cariera: De unde lucrurile pareau sa stagneze, iata ca, incepand cu data de 15, soarta ia o intorsatura favorabila. Important e sa nu stati pe ganduri si sa va concentrati, marea dvs. problema.
Dragoste: Tineti-va bine nervii in frau chiar daca unele dintre remarcele partenerului dvs. va lovesc exact unde va doare mai tare sau fac referinta la incidente de mult trecute, care sunt interpretate tare subiectiv. Daca vreti ca echilibrul sa revina pe deplin in cuplu, lasati-l sa-si descarce oful, macar aflati cum vede el lucrurile.
Sanatate: Nu va neglijati afectiunile cronice. Este o perioada buna de-a le trata. Fumatorii sa renunte imediat la tigari!

Rac
Punctul crucial: cariera


Sosirea anului nou nu va umple de entuziasm, ci mai degraba de exasperare. Of, iar trebuie s-o iau cu toate de la capat. In schimb, aveti posibilitatea sa transformati energia nervoasa, care va macina pe dinauntru, in actiuni concrete. Nu uitati: anul 2004 va fi dedicat carierei, mobilizata de Saturn, comportamentul dvs. ar putea parea celorlalti mai sever decat sunt ei obisnuiti si mai autoritar, si sa stiti ca au dreptate. Ceea ce nu stiu este ca aceasta noua fermitate, cam rigida, este o defensiva, in dosul careia va ascundeti starea accentuata de vulnerabilitate.
Bani: Cei mai multi dintre dvs. dispun de rezerve, dar de unele dintre ele nu va puteti momentan atinge si s-ar putea sa aveti nevoie de lichiditati. Nu va temeti! Beneficiati tot anul de protectia lui Neptun, care nu va lasa cu buzunarele goale.
Cariera: Relatiile cu sefii barbati sunt problematice in ianuarie si se poate ajunge chiar la momente explozive. Asta pentru ca dvs. nu vreti sa va schimbati nici macar cu o iota punctul de vedere, iar ei incearca sa va constranga, dand dovada de o remarcabila lipsa de tact. Nu va lasati intimidati, dar incercati sa fiti putin mai flexibili.
Dragoste: Planetele va lasa in pace. Sentimentele isi vor urma cursul. Nu e vorba de juraminte inflamate, pasiuni devorante. Asteptati-va la o complicitate tandra si discreta care va face fericiti.
Sanatate: Opozitia lui Saturn o sa va provoace senzatia de oboseala morala si fizica, dar Pluton va va ajuta sa rezistati.

Leu
Averse de bani


Legaturile dvs. de amicitie cu intelectuali de elita sau cu persoane din strainatate devin foarte intense luna aceasta si puteti fi invitati sa participati la initiative deosebit de interesante, care va vor aduce mari satisfactii, dar care se pot dovedi si teribil de obositoare. Dar dvs. va place sa va aflati in miezul lucrurilor si oboseala nu va sperie, atunci cand considerati ca merita efortul. Si merita cu prisosinta. Dat fiind ca e foarte posibil sa fiti din nou propulsati in centrul atentiei, nu fiti surprinsi daca invidiile deja existente se vor intensifica.
Bani: Luna asta, parca ati fi dat peste cornul abundentei. La unii e valabila zicala potrivit careia, daca nu curge, pica, la dvs. e mai degraba, daca nu curge, toarna. Dar se pare ca o aversa de bani nu strica nimanui, dvs. in mod cert n-o sa va plangeti.
Cariera: Stilul energic in care stiti sa va impuneti la serviciu e de natura de-a trezi nemultumirea unor sefi mai in varsta, care nu se pricep sa-si manifeste autoritatea cu aceeasi usurinta ca dvs. Fiti atenti, ca unul dintre ei va incerca fie sa va puna bete-n roate, fie sa incerce sa-si adjudece merite de pe urma activitatii dvs.
Dragoste: Gelozia va chinuieste in prima saptamana a lunii si nu este deloc indicat sa va exteriorizati perceptiile, care sunt gresite, cu toate ca dvs. sunteti total convinsi ca banuielile pe care le aveti sunt intemeiate. Nu dati crezare tuturor vorbelor pe care le auziti, pentru ca in curand va veti lamuri de autenticitatea sentimentelor partenerului dvs.
Sanatate: Sunteti dinamici, agili si bine organizati. Asta nu va cruta insa de periodicele probleme cu coloana vertebrala.

Fecioara
Jocuri duble


Ce ati inceput e bun inceput si merge bine. Acum ar fi momentul sa mai luati piciorul de pe accelerator, pentru ca a sosit vremea sa va ocupati de detalii. Lucru la care va pricepeti de minune, doar ca in aceasta perioada ele va plictisesc (ceea ce nu vom spune nimanui, pentru a nu va afecta reputatia). Sunteti mult mai interesati de problemele de conceptie, dar, neglijand chichitele, riscati sa va imprastiati in prea multe directii. In prima saptamana a lunii se poate lasa cu scantei in familie, dar cel care initiaza certurile pareti sa fiti dvs., care sunteti iritati din te miri ce.
Bani: Incepand cu data de 15, puteti primi un cadou impresionant din partea unor prieteni sau un sprijin financiar nesperat, pe care se poate sa nici nu-l fi solicitat macar, dar care va prinde nespus de bine.
Cariera: Sunteti exact pe fagasul potrivit. Se poate sa aveti momente in care sa va spuneti: "Ce caut eu tocmai aici?" sau sa aveti nostalgia unei existente profesionale mai linistite, dar in strafundul sufletului dvs. stiti bine ca aveati nevoie de acest gen de experienta.
Dragoste:In ce situatie imbarligata v-ati bagat! In aceasta perioada multe Fecioare sunt, ca sa spunem asa, "ambivalente". Au sentimente profunde fata de partenerul de cuplu (pe care le arata mai mult in cea de-a doua jumatate a lunii), dar in prima jumatate sunt foarte prinsi de o alta persoana, pe care nu prea stiu daca o iubesc, dar o doresc cu inversunare.
Sanatate: Pana pe 20, aveti si energie, si bunavointa si nimic nu va deranjeaza. Insa in ultima decada a lunii va pot cuprinde stari de oboseala, carora de-abia le puteti face fata. Puteti sa incercati sa le preveniti luand ginseng cu vitamine sau gingko biloba.

Balanta
Agitatie si euforie


Incepeti noul an intr-o stare de mare agitatie, la drum cu prietenii sau pe drumuri, pur si simplu, si, fiindca aceasta alergatura va oboseste, va pot apuca stari de nervi, pe care in mod necaracteristic sa le revarsati asupra companionilor dvs. care, se intelege ca nu vor fi prea incantati. Puteti rani orgolii destul de puternice, daca nu va straduiti sa va manifestati nemultumirile cu moderatie. In cea de-a doua parte a lunii va linistiti si (re)descoperiti deliciile vietii casnice. Alaturi de prietenii dragi puteti petrece ore reconfortante de relaxare.
Bani: Cu veniturile dvs. de la serviciu se poate ca luna asta sa existe oarecare probleme, situatii neprevazute care sa va dea emotii, dar, nici o grija, cand va face Balanta bilantul, se va trezi mai degraba in castig. Nu este insa o luna potrivita pentru investitii sau speculatii financiare facute la repezeala.
Cariera: Cam taras-grapis. Faceti de toate ca n-aveti incotro, nu va trage inima sa munciti, adeseori aveti impresia ca e o pierdere de vreme si asta se observa. Nu-i de mirare ca superiorii dvs. ierarhici incep sa-si arate latura autoritara.
Dragoste: Neptun va face euforici. Cel putin in prima jumatate a lunii, primiti oricat de multe dovezi de afectiune doriti, in felul in care va doriti! Ca ne faceti invidiosi! Legatura emotionala cu persoana iubita este deopotriva trandra si pasionala si, practic, nu-i lipseste nici un ingredient.
Sanatate: Tineti-va in frau pofta de dulciuri, ca totul se depune, si nu in acele zone ale corpului in care v-o doriti. Mai mancati si dvs. niste citrice, ca sa nu lasati ficatul sa se leneveasca in continuare. In cea de-a doua parte a lunii, veti arata spectaculos de bine si va veti simti la fel.

Scorpion
Febrilitate erotica


Cu Uranus in casa iubirii, aveti chef de provocari. Doriti sa va verificati puterea si va apuca un gust de risc si de aventura care poate sa-i lase cu gura cascata si pe cei care stiu ca sunteti adeptul riscului calculat si ca nu va prea omorati dupa neprevazut. Dar aceasta stare de spirit va ajuta sa va testati limitele si sa va dati seama de resursele nebanuite ascunse in profunzimea psihicului dvs. Relatia de cuplu e ofilita? O veti inviora. N-are sansa? O veti face sa dureze. Daca apar probleme in legatura cu o calatorie pe care intentionati s-o intreprindeti, ar fi mai bine sa nu porniti la drum. Daca studiati si aveti divergente cu unul dintre profesori, ar fi, de asemenea, o idee buna sa sistati, pentru o vreme, cursurile respective.
Bani:In nici un caz nu faceti tranzactii financiare in prima saptamana a lunii, daca nu cumva v-ati propus sa iesiti in pierdere. Intervalul 7-14 este ideal pentru negocieri sau tratative pe tema banilor, cat si pentru tranzatii comerciale. Daca e necesar sa faceti investitii in casa in care locuiti, veti iesi la socoteala foarte convenabil daca o faceti pana pe 14.
Cariera: Nu va crutati deloc, dar ar fi o greseala sa incercati sa le imprimati si colegilor sau colaboratorilor dvs. aceleasi standarde. Oricum, unii dintre dvs. va vor acuza de carierism, pentru ca nu sunt in stare sa tina pasul cu exigentele dvs. Permiteti-va si cateva momente de destindere, de preferinta cu ceilalti colegi.
Dragoste: Interesant, foarte interesant. La acest capitol, veti putea avea adevarate revelatii. Prieteniile se pot transforma in relatii pasionale, relatiile pasionale in prietenii, totul e posibil si nimic nu e plictisitor.
Sanatate: Excesul de dedicatie de la serviciu poate sa duca la o cadere brusca, potrivit legii lui Murphy, tocmai atunci cand ar fi mai mare nevoie de dvs. pe metereze. De aceea ar fi indicat sa va tineti la distanta apreciabila de orice persoana gripata sau cu viroza. Dar anul acesta va fi excelent din punct de vedere al formei fizice.

Sagetator
Elan profesional


Nici urma din personalitatea dvs. obisnuita in primele zile dupa Revelion. Probabil veti fi mahmuri, obositi, tafnosi si bufnosi. Aceste insusiri negative nu se vor manifesta insa daca veti sta cuminti acasa (nu singuri, ci cu prietenii), si atunci veti constata ca acasa, intr-un cerc restrans, va puteti distra mult mai bine decat iesind intr-un grup mare, cu o compozitie intamplatoare. Puteti face si scurte escapade cu prietenii dvs., atata timp cat va alegeti cu grija compania. Incepand din 8, umorul si buna dispozitie va revin si va puteti pune din nou, veseli, pe socializare.
Bani: Ianuarie este o luna promitatoare pentru veniturile dvs. Daca va vedeti de treaba cu harnicie, incepand din 15 puteti negocia o marire de salariu. S-ar putea ca sefii sa se lase greu, dar rezervele sunt mai mult de forma.
Cariera: Din 4 incolo, talentele dvs. sunt puse din nou la proba. Puteti avea impresia ca ceva nu este in ordine, dar va inselati, este doar modalitatea prin care sefii vor sa se asigure ca puteti mai mult. Asta pentru ca au incredere in potantialul dvs. Nu interpretati gresit atitudinea lor, care poate parea, intr-adevar, mai rezervata.
Dragoste: Puteti reusi, cu conditia sa va implicati categoric in relatia care va incita atat de mult. Nu este bine sa fiti rezervati sau timizi, ci directi si clari cu ceea ce vreti. Acea cochetarie jucausa cu care procedati de obicei nu e suficienta pentru a va duce unde doriti. Aratati-va sentimentele cu curaj, fara a-i cere obiectului afectiunii dvs. ceva anume. Sinceritatea si buna dvs. credinta vor deveni astfel evidente.
Sanatate: Un examen medical general nu v-ar strica. Nu aveti de ce sa va temeti, astrologic vorbind nu se intrevad probleme semnificative, dar un consult medical complet acum ar fi foarte util in prevenirea unor afectiuni.

Capricorn
Avantaj financiar


Porniti la drum in noul an facandu-va planuri cu bataie lunga. Dar nu vi le fixati prea tare in cap si nu va cramponati de toate amanuntele, pentru ca s-ar putea ca asta sa va aduca la exasperare. Nici nu lasati ca barfele la adresa dvs., care va pot ajunge la urechi in primele zile ale lunii, sa va afecteze starea de spirit. Dupa toate probabilitatile, nu este vorba decat despre incercarile cuiva de-a semana zazanie intre dvs. si anumiti colegi. Daca nu le veti da importanta, veti putea constata din insusi comportamentul asa-zisilor barfitori ca nu au nimic impotriva dvs.
Bani: Daca fiecare luna a anului ar fi la fel de profitabila ca ianuarie, la sfarsitul acestui an ati fi bogati. Primele doua saptamani sunt cele mai lucrative, dar e important sa retineti ideile care va vin in aceasta perioada si sa le puneti neintarziat in practica.
Cariera: Nu faceti nici un fel de demersuri pe langa sefi in prima saptamana a lunii, pentru ca acestia pot fi sub influenta unor persoane care nu va prea au la suflet, iar dvs. nu aveti de unde sa stiti asta. Intre 7 si 14 este insa o perioada favorabila discutarii problemelor profesionale si, legata de acestea, si evolutia dvs. viitoare in cariera.
Dragoste: Ceva anume va deranjeaza in comportamentul partenerului dvs., care pastreaza o anumita distanta afectiva desi, practic, nu prea aveti ce sa-i reprosati si nici nu pare deschis discutiilor pe tema asta. Luna aceasta este bine sa-l lasati in pace si sa nu puneti prea mult la inima aceasta detasare pe care o simtiti.
Sanatate: In primele zile ale lunii nu va fortati sa munciti si nu porniti la drum. Reflexele dvs. nu sunt prea bune, riscati sa va loviti cu umarul in toate cele si caile respiratorii superioare sunt si ele susceptibile la raceli sau chiar infectii.

Varsator
Reverie si romantism


Traiti parca in vis, intr-o stare de suspensie a timpului, in primele doua saptamani ale lunii. Starile pe care le traiti pot sa se asemene unor trairi mistice, in care va simtiti foarte aproape de oameni, de natura, de cer. Varsatorii cu aptitudini artistice pot crea lucrari de o deosebita subtilitate si profunzime in aceasta perioada, altii pot pierde timpul scufundati in aceasta placuta reverie. Incepand cu data de 15, va scuturati si intrati in valtoarea vietii de zi cu zi, plini de energie si de neastampar. In deplasarile dvs. veti rezolva rapid si cu multa eficienta problemele. O anumita situatie ivita in grupul dvs. de prieteni va poate supara si se poate sa va certati putin cu ei, dar convingeti-va mai intai despre ce e vorba, pentru ca s-ar putea ca cineva sa incerce sa va manipuleze.
Bani:Incepeti bine anul din punct de vedere financiar, ceea ce va poate face insa impulsivi. Procedati cu luciditatea dvs. obisnuita si va veti putea multiplica castigul. Nu va luati dupa parerea prietenilor dvs. decat daca sunt cumva economisti cu experienta.
Cariera: Fie comportamentul dvs., fie cel al sefului dvs. lasa de dorit. Pe moment, cel care actioneaza in forta si fara menajamente este cel care are castig de cauza. Dar, in timp, rolurile se inverseaza inevitabil.
Dragoste: Aveti un dor nelamurit, nu neaparat de o relatie concreta, este ca si cand ati astepta ca un ideal sa se materializeze, dintr-o data, in existenta dvs. Este o stare care nu va este familiara, acel "a fi indragostit de dragoste", si v-ar putea speria putin. Insa, cel putin in prima parte a lunii, ea va va da un farmec in plus, un aer visator si romantic, pe care ceilalti il vor gasi foarte atragator.
Sanatate:Totul e bine, dar sunteti tare lenevosi si nu va puteti satura de somn.

Pesti
Treziti din somn


Odata cu intrarea in noul an, parca ati fi intrat in alta lume. Parca va treziti dintr-un somn. Percepeti realitatea cu alti ochi, cu o foarte mare claritate, dar si cu o raceala emotionala care nu face parte in mod natural din personalitatea dvs. Va veti obisnui insa cu ea in cea de-a doua parte a lunii, cand Venus se va alatura lui Uranus, indulcind detasarea aceea aproape stiintifica si deschizandu-va o mare disponibilitate catre prietenie si idealuri umanitare. Nu ca aceste insusiri v-ar fi lipsit inainte, insa nu le-ati manifestat niciodata in acest fel. Din 15 veti simti probabil nevoia imperioasa de-a sta de povesti cu prietenii si veti putea constata ca schimburile de idei va vor face mult mai mare placere decat pana acum.
Bani: Sunteti foarte hotarati sa munciti cu cea mai mare seriozitate, ceea ce si faceti. Din pacate, rezultatele nu se vor face simtite luna aceasta, cel putin nu in masura in care vi le doriti. Cineva de la serviciu va poate ajuta sa obtineti un castig suplimentar in primele doua saptamani ale lunii.
Cariera: Faceti tot posibilul de-a evita un conflict cu vreunul dintre sefi (stiti dvs. care) in prima saptamana a lunii, pentru ca acesta ar putea avea rezultate foarte neplacute. Din fericire, alaturi de dvs. se afla persoane care va apreciaza cu adevarat si care va sunt aliati discreti, dar de nadejde.
Dragoste: In dvs. coexista doua porniri. Una consta in forma riguroasa pe care ati dori s-o impuneti relatiei cu persoana iubita, dar, pe de alta parte, asta nu se prea potriveste cu spontaneitatea si naturaletea cu care va intampina partenerul. Facand mai putin caz pe problemele de forma, va veti putea bucura din plin de realitatea relatiei.
Sanatate: In prima parte a lunii va simtiti foarte bine, in cea de-a doua, obositi usor si puteti avea aritmii cardiace sau/si dureri in zona toracica a coloanei vertebrale.