Puterea de a darui

Redactia
Puterea de a darui. Viata este un miracol. Fiecare zi care incepe imprastiindu-si geana de lumina peste lume este un dar pe care divinitatea, in nemarginita ei iubire, il revarsa peste noi. Suntem un mic univers cufundat intr-un ocean de constelatii, o lume care poarta in fiecare alcatuire a ei, chip...

Puterea de a darui

Viata este un miracol. Fiecare zi care incepe imprastiindu-si geana de lumina peste lume este un dar pe care divinitatea, in nemarginita ei iubire, il revarsa peste noi. Suntem un mic univers cufundat intr-un ocean de constelatii, o lume care poarta in fiecare alcatuire a ei, chipul lui Dumnezeu.
De fapt, divinul este in fiecare dintre noi, suntem zamisliti din iubire, iar daca iubirea creste in noi si da rod, devenim partasi la minunea creatiei. Cea mai frumoasa parte a creatiei este Iubirea. Iubirea de tot si de toate. Iubirea de Dumnezeu, iubirea de toate cele in care freamata viata cu susurul ei dulce-amar.
Viata e asa de frumoasa in simplitatea ei, tot ceea ce trebuie sa facem e sa ne dam un pas inapoi, sa avem o privire de perspectiva asupra ei, sa o privim cu lumina, si nu cu umbra, facand abstractie de lipsurile, neajunsurile, saracia sau degradarea morala a unora dintre noi.
Daca exista iubire, exista intelegere si toleranta, exista respect, si toate astea iti dau putere.
Daruiti iubire, oameni buni! Sa avem mila si intelegere fata de aproapele nostru, sa omoram fiara din noi, sa lasam binele sa se separe de rau, sa-i ajutam pe cei cu mai putin noroc, cu mai putina putere, cu mai multe nevoi decat noi.
E capat de an, sarbatorile trec si vin, incarcand lumea de mai multa lumina. E minunat sa petreci impreuna cu familia ta, sa le faci bucurii celor dragi, e divin sa daruiesti. Acum, poate mai mult ca oricand, tot ce e mai bun in noi se ridica la suprafata. Sa extindem aceasta stare benefica si asupra celor nefericiti. Sa traim bucuria darului impartit cu cei care nu cunosc sarbatoarea si bucuria. Sunt atatia oameni striviti de tavalugul vietii, sunt atatia copii care n-au zambit niciodata, ingeri tristi, bolnavi sau fara parinti, zbatandu-se singuri in neputinta. E imposibil ca iubirea sa nu nasca iubire si recunostinta!
Vreau sa fiu printre primii cititori care-ti ureaza Sarbatori fericite, "Formula As"! Mi-ai inseninat diminetile, mi-ai intarit credinta ca suntem un popor binecuvantat de Dumnezeu. Paradoxal, desi majoritatea romanilor sunt cumplit de saraci, totusi, suntem atat de bogati sufleteste, in fiecare din noi zace un sambure de iubire, de compasiune, de intelegere. Intr-o lume cuprinsa tot mai mult de indiferenta, tot mai egoista si inghetata, sufletul nostru viu e mai presus decat saracia. E semnul viului, tiparul lui Dumnezeu. Sa traiesti, "Formula As", ai adus atata lumina si intelepciune in casele noastre! Pe masura ce ma cufundam in universul tau, mi-am regasit scara valorilor si am invatat ce inseamna puterea de a darui.
Sarbatori fericite,
Dana Muntean - e-mail: danaluca2001@yahoo.com