Sfaturi pentru "crosul" Craciunului

Redactia
Sfaturi pentru "crosul" Craciunului. Sa te gandesti la frumusete in seara de Craciun? Daca ai avea doar atat de facut, ce bine ar fi! Dar totul se-nvarte in jurul tau; pe ce sa pui mana mai intai? Bucataria asteapta, bradul asteapta, copiii asteapta, ca-ntotdeauna, totul este pe spinarea femeilor. De...

Sfaturi pentru "crosul" Craciunului

Sa te gandesti la frumusete in seara de Craciun? Daca ai avea doar atat de facut, ce bine ar fi! Dar totul se-nvarte in jurul tau; pe ce sa pui mana mai intai? Bucataria asteapta, bradul asteapta, copiii asteapta, ca-ntotdeauna, totul este pe spinarea femeilor. De unde atata moral ca sa mai fii si frumoasa? Si totusi: uitati grijile, incercati sa ganditi "pozitiv", ca americanii, se pare ca lor metoda le reuseste, mobilizati-va gandurile pe ideea de sarbatoare, pe bucuria pe care ea le-o aduce copiilor si, mai ales, urmati sfaturile pe care vi le dam.
In primul rand:

• pana in seara de Craciun si apoi pana la Revelion, lasati deoparte grasimile si mancarea gatita, cafeaua in abuz si tigarile. Puneti in dulap alcoolul si bauturile acidulate si redescoperiti virtutile plantelor. l Beti pe saturate infuzii de cimbru si de rozmarin, ele au forta de a dezintoxica organismul. La fel, salvia. Aceasta planta miraculoasa are proprietati tonice, digestive si activeaza toate functiile corpului. Invatati, de asemenea, ca menta, macesul si busuiocul calmeaza nervii; ca lamaia dreneaza si decongestioneaza ficatul, ca morcovul curata sangele si il reinnoieste si ca mierea faciliteaza digestia. Si apoi, chiar daca va vine greu... radeti!
• Un minut de ras echivaleaza cu trei sferturi de ora de "detenta". Sau cel putin suradeti, e excelent pentru tonicitatea pielii si a obrazului. l Vreti sa fiti in forma maxima a doua zi? Puneti seara la macerat un ou cu coaja foarte alba in suc de lamaie natural. Dimineata, beti acest suc pe stomacul gol: prezenta in organism a unui supliment de ioni de calciu provoaca o inviorare puternica si o detenta a sistemului neurovegetativ.
A doua zi dimineata, dupa ce ati inghitit aceasta licoare magica, luati un mic dejun substantial, in care inlocuiti cafeaua cu ceai de cimbru, de rozmarin sau un suc de lamaie cald, amestecat cu miere. Apoi duceti-va in baie si faceti dus: cald-rece, cald-rece.

• Spre seara, lasati-va timp pentru a face o baie-miracol: intr-un vas mai mare, cu apa clocotita, puneti 100 de grame de sare marina (se gaseste la farmacie), un pumn de lavanda, unul de cimbru sau de rozmarin. Lasati sa fiarba totul vreme de o ora la foc mic, apoi lasati decoctul sa se infuzeze vreme de zece minute. Filtrati lichidul si turnati-l in apa din baie, care va deveni o baie de intinerire.

• In sfarsit, in vreme ce faceti ultimele aranjamente in casa, inainte de a deschide usa unde se afla pomul, oferiti-va o clipa de singuratate, aprindeti o lumanare si credeti, asa cum cred toti copiii, in Mos Craciun. El exista. In seara sfintei sarbatori veti fi fericita. Iar fericirea este cel mai frumos fard al unei femei.




Machiaje

Clipe de lumina
Machiajul Auriu


Nimic nu se potriveste mai bine cu o seara festiva, decat un strop de lumina asezat pe pleoape. De pilda: galben sau auriu. Aplicati-l mai intens pe pleoapa mobila si mult mai sters in sus, spre arcada sprancenei. Evitati eye-liner-ul in favoarea dermatografului, cu care trageti un contur cat mai subtire, si jos, si sus. De stiut: auriul este o nuanta pretentioasa, care cere un fond de ten asortat, in culoarea bananei (de pilda), o pudra pulbere usor sclipitoare, fard de obraz in culoarea caisei coapte si un ruj in nuanta deschisa a teracotei (lucios). Un avantaj: auriul mareste optic desenul ochiului.