Pentru a avea par bogat

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundem.... "Am ochii in permanenta umflati". "De la o vreme, dorm noaptea putin si stau foarte mult in fata computerului. Am ochii in permanenta umflati si compresele cu gheata sau musetel nu mai au nici un fel de efect. Astept un sfat." . Miruna - Bucuresti. Solutia cea...

Frumusete

Intrebati-ne, va raspundem...

"Am ochii in permanenta umflati"

"De la o vreme, dorm noaptea putin si stau foarte mult in fata computerului. Am ochii in permanenta umflati si compresele cu gheata sau musetel nu mai au nici un fel de efect. Astept un sfat."
Miruna - Bucuresti
Solutia cea mai sigura si rapida o reprezinta mastile relaxante pentru ochi. Incarcate cu agenti hidratanti, pe care ii difuzeaza rapid in piele, elimina in cateva minute cearcanele, pungile de sub ochi si ridurile de oboseala. Puneti (conform indicatiilor de pe ambalaj) pungile la frigider (in nici un caz in congelator), iar apoi aplicati-le pe fata, tinand ochii inchisi. Un efect excelent au si picaturile de tinctura de ienupar, doar ca va vor face sa iesiti afara mai des. Se iau trei lingurite, de trei ori pe zi, intr-o jumatate de pahar cu apa fierbinte, ca sa se difuzeze in sange mai usor.

"Am slabit mult si mi s-au accentuat cutele de expresie"

"In urma unei cure de slabire, prin care am pierdut 17 kilograme, la corp arat ca la 24 de ani, dar fata, pur si simplu, s-a "prabusit". Sub pometi s-au format doua adancituri, iar cutele de expresie, care coboara de la radacina nasului catre gura, s-au adancit si imi dau o expresie de femeie batrana, desi am doar 39 de ani. Va rog mult sa ma ajutati."
Cornelia Pasmanti - Constanta
Intr-adevar, ridurile care coboara de la nas catre colturile gurii sunt responsabile pentru expresia de imbatranire a obrazului. Ele se adancesc mai ales cand pielea se deshidrateaza sau cand se pierd kilograme (fermitatea epidermei "se lasa"). Ce e de facut? Ca prima corectie, folositi un creion corector (sub forma de dermatograf, fond de ten sau crema), intr-o culoare mai deschisa decat aceea a tenului dvs. Aplicati-l sub forma de puncte pe toata lungimea cutei, apoi tapotati cu varful degetului. Pentru un rezultat de durata se recomanda o cura cu retinol (vitamina A), care este campionul produselor cosmetice antirid. Stimuland refacerea celulara, atenueaza ridurile cele mai profunde in cateva saptamani. Se aplica seara, pentru ca sa activeze noaptea, cand pielea e odihnita. In pravaliile noastre, se gasesc urmatoarele produse cu retinol: pentru zi, LorEal Paris (effaceur rides jour au retinol), iar pentru noapte - Clarins 295F (fluide peu neuve).

"Sunt fumatoare inraita si am tenul "mort""

"Stiu carui risc ma expun vorbind, in revista dvs. atat de "curata", despre o femeie care fumeaza. Dar asta sunt! Eforturile mele de a ma lasa de tigari au dat gres, cu toate ca dezastrul incepe sa se produca. Nu stiu cum arata plamanii mei, dar fata da semne de boala: am tenul "mort" galben-verzui si uscat precum pergamentul. Nu vreau sa-mi faceti morala, ci sa-mi dati, daca se poate, un sfat."
Marieta Donose - Iasi
Intr-adevar, tenul "mort" e problema numarul unu a femeilor fumatoare, dar si a celor care traiesc multa vreme intr-un mediu neaerisit sau care nu fac miscare in aer liber. Solutia rapida este gomajul oxigenant, cu un produs exfoliant cu particule mici de nisip (seria cu argila, fabricata de "Farmec" - Cluj, dar puteti folosi si tarata sau faina de malai negrisata). Aplicati-l dimineata pe fata umeda, frecati usor pe obraji, pe barbie si frunte, apoi clatiti-va bine, de 20-30 de ori, mai intai cu apa cat suportati de fierbinte, apoi cu apa cat se poate de rece. Culoarea va va reveni in obraji. Procedeul acesta trebuie practicat toata viata, dimineata si seara. Nu exista un tonic mai bun pentru piele decat spalatul alternativ cu apa fierbinte si rece. Pentru un rezultat de durata - folositi creme de fata bogate in vitamina C. Prezenta ei este clar indicata pe explicatiile insotitoare. Nu uitati nici de mastile cu vitamina C naturala: morcovi rasi, patrunjel tocat amestecat cu branza de vaci, suc de rosii, de struguri, de citrice. Cand stati acasa, legumele si fructele sa nu va lipseasca de pe obraji.

"Gatul si decolteul dau semne de batranete"

"Am 46 de ani si pielea mea da semne de batranete. Fata mai putin, fiindca am mai dat-o cu crema, dar gatul si decolteul s-au ridat si s-au incretit. Sunt disperata si strig dupa ajutor!"
Carolina Netea - Targu-Mures
Lipsita de glandele sebacee si deci de grasimi, neingrijita la vreme, pielea se deshidrateaza usor la nivelul gatului si al decolteului. O metoda rapida, pe care puteti sa o exersati, sunt impachetarile fierbinti cu ulei de masline (se aplica un prosopel inmuiat mai intai in apa fierbinte si apoi in ulei, acoperit pe deasupra cu o folie de nylon). Lasati sa actioneze o jumatate de ora, spalati-va fara sapun, cu apa fierbinte si rece, apoi ungeti-va din nou cu putin ulei de masline. Pentru un rezultat de durata, folositi zilnic, pentru decolteu si gat, un produs special, care se aplica dupa dus, dimineata, de jos in sus, de la sani spre gat si de la baza gatului spre barbie. Va recomandam cremele pentru ten uscat pe baza de namol (Pell-Amar) si gelul Clarins (Gel multitenseur buste).



Cosmetica Naturista

Pentru a avea par bogat

Se iau cantitati egale (cate un pumn) de urzica, frunze de nuc, frunze de mesteacan, frunze de soc si o tulpina de rostopasca si se pun in 2 l de apa rece. Se incalzeste apa pana sta sa fiarba, apoi vasul se acopera cu un capac si se lasa sa stea 5 minute.
Cu jumatate din infuzie se spala parul (cu sapun de casa), dupa care se clateste cu apa. Cealalta jumatate se toarna pe cap si se lasa sa actioneze cateva minute asupra firelor si radacinii. Nu se mai clateste parul.