Mizati pe ochi!

Redactia
Mizati pe ochi!. Alte sfaturi menite sa va puna in valoare privirea, . cel mai important mesager al frumusetii interioare. Machiajul. Putine sunt femeile care stiu sa-si machieze ochii prin propriul lor talent. Majoritatea ezita cand e vorba de alegerea si utilizarea produselor sau, dimpotriva, exage...

Mizati pe ochi!

Alte sfaturi menite sa va puna in valoare privirea,
cel mai important mesager al frumusetii interioare


Machiajul

Putine sunt femeile care stiu sa-si machieze ochii prin propriul lor talent. Majoritatea ezita cand e vorba de alegerea si utilizarea produselor sau, dimpotriva, exagereaza, adaugandu-si mai multi ani decat au in realitate. Iata o mica lectie de machiaj corect:

O linie anticearcan pentru a alunga impresia de oboseala. Folositi un creion corector putin mai deschis decat nuanta tenului dvs. Trageti o linie pe sub pleoapa inferioara, din coltul interior al ochiului catre exterior. Intindeti-o usor cu varful degetelor. Fondul de ten se aplica deasupra.

Un praf de pudra pentru culori. Inainte de a aplica fardul de pleoape (bej, maro, albastru etc.), pudrati-va usor cu un tampon mic de vata. Culorile fardului nu vor mai "curge" in ridurile pleoapei.

O linie de dermatograf pentru a intensifica privirea. Cu varful unui dermatograf bine ascutit trageti o linie neagra, subtire, pe marginea pleoapei superioare (pe marginea genelor), pornind de la coltul interior al ochiului catre coltul exterior, depasindu-l putin, pentru a face ca ochiul sa para mai mare. Daca vreti sa fiti la ultima moda, trageti o linie neagra si pe marginea umeda a pleoapei inferioare.

Alegeti farduri de ochi in culori care sa va puna irisul in valoare. Culorile fardului se aleg in functie de culoarea ochilor. Nu veti da gres niciodata daca alegeti o nuanta putin mai inchisa ca irisul (un maro mai inchis pentru ochi caprui, un gri inchis pentru ochii albastri etc.). Daca sunteti mai indraznete, incercati si alte combinatii, mai "libere": maro, daca aveti ochii albastri, auriu, daca aveti ochi caprui, albastru intens, daca aveti ochi negri. O greseala de evitat? Sa folositi un fard de pleoape de aceeasi culoare cu ochii pe care-i aveti. "Omoara" privirea, in loc s-o faca stralucitoare.
Rimelul, pentru intensitate: cele mai utilizate culori de rimel sunt maroul si negrul. Aveti genele drepte, ca femeile asiatice? Folositi un aparat special de curbat genele (se gasesc in comert). Aplicati apoi rimelul, stergand excedentul de pe periuta baghetei cu un servetel. Ungeti-va intai genele din partea exterioara a ochiului pana la marginea lor. Mutati-va la ochiul celalalt, pentru ca rimelul sa se usuce intre timp. Aplicati un al doilea strat. Dupa ce se usuca, treceti usor peste gene cu o periuta.
Aveti genele prea scurte? Pe piata a aparut o generatie noua de rimeluri "extensibile", compuse din particule mici care se lipesc de varful genelor si le lungesc.

Un Sfat:

Daca vreti sa atrageti atentia asupra ochilor, vopsiti-va buzele cat mai discret cu putinta. Cu un ruj de culoarea pielii, de pilda, sau cu un lip-gloss transparent.

Vederea si fardul

Sticlele ochelarilor de vedere fac ochii sa para fie mai mici (in caz de miopie), fie mai mari (la presbiti). Femeile sunt, deci, obligate sa triseze cu machiajul, pentru a restabili proportiile.

Sunteti mioape? Mariti-va ochii, fiindca lentilele ochelarilor ii micsoreaza. Folositi un dermatograf. Treceti-l pe toata lungimea pleoapei superioare (pe marginea genelor), prelungind linia dincolo de coltul ochiului. Aplicati pe pleoapa superioara (intre gene si pliul format de pleoapa) un fard deschis. Trageti o linie cu creionul si pe sub genele pleoapei inferioare, apoi aplicati rimelul.
De Evitat: fardurile de pleoape inchise si aplicarea dermatografului pe marginea umeda a pleoapei inferioare.

Sunteti presbite? Optati pentru fardurile in tonuri dulci. Cum lentilele ochelarilor dvs. maresc, preferati culorile clare. Folositi dermatograful cum vreti.
De Evitat: fardul de ochi in culori sidefii sau paietate, care scot la vedere toate imperfectiunile.



Cosmetica Naturista

Impachetari cu alimente
Cand hrana ne satura frumusetea


Impachetari cu faina de ovaz

Improspateaza si tonifica pielea. Se recomanda mai ales pentru tenurile cu impuritati.
Mod de preparare si folosire: amestecati o lingurita de miere cu o lingurita de faina de ovaz si cu un galbenus de ou. Intindeti pasta obtinuta pe fata si lasati-o sa actioneze o ora. Spalati-va bine cu apa calduta.

Impachetari cu patrunjel

Linistesc pielea iritata.
Mod de preparare si folosire: tocati bine o mana de frunze proaspete de patrunjel si amestecati-le repede cu 2 linguri de branza grasa de vaci. Daca pasta obtinuta nu e destul de moale, se mai adauga putina smantana. Se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 30 de minute. Se clateste cu apa calduta.

Impachetari cu fasole alba

Sunt excelente pentru tenul obosit si lasat.
Mod de preparare si folosire: fierbeti o cana de boabe de fasole uscata (alba), pana ce se inmoaie. Pasati-le printr-o sita si amestecati piureul cu o lingura de ulei de masline sau de migdale, 1/2 lingura suc de lamaie si o lingura de miere. Aplicati masca pe fata cat este calda si lasati-o sa actioneze 15 minute. Spalati-va abundent.