Mizati pe ochi!

Redactia
Mizati pe ochi!. Toamna si iarna, . cand gratia trupeasca e acoperita de paltoane si blanuri, . mesagerii frumusetii femeilor sunt ochii. Caprui, albastri sau verzi, profunzi sau limpezi, indiferent de culoarea si forma lor, ochii sunt cea mai tainica parte a frumusetii. Totul poate fi exprimat prin...

Mizati pe ochi!

Toamna si iarna,
cand gratia trupeasca e acoperita de paltoane si blanuri,
mesagerii frumusetii femeilor sunt ochii


Caprui, albastri sau verzi, profunzi sau limpezi, indiferent de culoarea si forma lor, ochii sunt cea mai tainica parte a frumusetii. Totul poate fi exprimat printr-o clipire a pleoapelor sau printr-o privire adanca si, mai ales, sentimentele. Ochii sunt principala arma a seductiei. Nici o mirare, deci, ca sunt pusi in valoare in fel si chip. Mai ales iarna, cand ziua se face mai scurta si inserarea coboara mai repede, tragand cortine de umbra peste siluetele infrigurate de ploi, ochii devin purtatori de frumusete si gratie. Care credeti ca este produsul cosmetic cu cele mai mari vanzari si incasari? Rimelul! Dar ochii frumosi si privirea patrunzatoare nu depind numai de stiinta machiajului. O simbioza misterioasa face ca darul naturii sa fie pus in valoare de armonia unor parametri precisi, pe care ne grabim sa vi-i prezentam.

Sprancenele

Nu exista ochi frumosi fara o linie perfecta a sprancenelor. E o lege a machiajului profesional. De altfel, e suficient sa va priviti intr-o fotografie, ca sa vedeti cat este de adevarat. Fara curba inaltata peste privire, cei mai frumosi ochi isi pierd expresia si intensitatea. Solutia? Folosirea pensetei, dar cu mare atentie! E adevarat ca excesul de peri ai sprancenelor trebuie inlaturat, dar cu prudenta, respectand echilibrul natural al obrazului.
Trasati forma care vi se potriveste. Ar fi bine sa nu cedati modelor, ci sa alegeti traseul cel mai bine adaptat morfologiei obrazului. Smulgeti sprancenele in partea lor terminala (tample), dar pastrati-le in partea de langa nas latimea originala. Daca sunt prea dese, rariti-le progresiv pana la mijlocul arcului (cu mila) si mai accentuat catre capatul lor.
Atentie! Femeile care si-au smuls cu prea mare vigoare sprancenele stiu ca ele se razbuna si nu mai cresc. Dupa 50 de ani, "coada" lor dispare total, dand un aer trist, de imbatranire. (Ati vazut, desigur, femei ale caror sprancene au disparut, fiind desenate cu un creion.)
Un sfat: in cazul cand densitatea sprancenelor nu este omogena, din pricina vreunei taieturi sau a unui alt accident, in partea goala a lor desenati cu ajutorul unui dermatograf de culoare maro linii mici si subtiri asemanatoare cu firele.
Interzis: folositul creionului negru pentru sprancene. Da un aer prea teatral. Pentru o impresie naturala, periati sprancenele cu o periuta de dinti uscata, dupa ce le-ati intarit culoarea cu un dermatograf maro.

Metoda creionului

Este infailibila pentru a delimita zona care trebuie epilata. Puneti un creion vertical paralel cu nasul si pornind de la baza lui. Nu epilati decat firele care se afla intre creion si spranceana vecina (peste saua nasului). Fixati capatul ascutit al creionului langa una din nari, iar capatul rotund la extremitatea din afara a ochiului. Nu epilati decat firele care trec dincolo de creion catre tample.

Pleoapele

Doua pleoape? Nu, raspunsul e: patru! Cele de sus, mobile, care se ridica si se lasa, si cele de jos, care nu se misca, dar care ne produc atatea suparari. De ce? Pentru ca stau mereu contractate, sunt "vatra" de formare a pungilor de sub ochi si se rideaza inainte de 30 de ani. Toate astea din cauza ca pielea lor e de patru ori mai subtire decat restul pielii obrazului si nu contine nici o glanda sebacee care sa le protejeze de uscaciune si alte agresiuni.
Aveti mai putin de 25 de ani? Hidratati-va pleoapele! Aplicati zilnic o crema contur pentru ochi si purtati vara ochelari de soare suficient de intunecati, ca sa ocroteasca pleoapele si sa le fereasca de imbatranire.
Aveti peste 25 de ani? Incepe pericolul ridurilor! Si pentru dvs., aceeasi recomandare: continuati sa purtati ochelari de soare pentru protectie (mai ales impotriva razelor ultraviolete) si folositi o crema contur de ochi "anti-age" (anti-varsta), bazata pe vitamina E si retinol.
Un sfat: aplicati crema-contur de ochi inainte de crema de fata, intotdeauna dinspre coltul interior al ochilor catre exterior. De doua ori pe zi este ideal.

5 trucuri pentru ochi umflati


• Dormiti cu capul usor ridicat. Apa nu va mai stagna in obraz pe timpul noptii.

• Aplicati pe pleoape comprese cu ceai negru inghetat (se prepara o infuzie, care, dupa ce se raceste, se pune in forma pentru cuburi de gheata). Taninul din ceai absoarbe apa din tesuturi. Efectul maxim se obtine dupa un sfert de ora.

• Evitati bauturile sarate si apele gazoase. Sarea retine apa in corp, mai ales seara.

• Beti o cana de ceai de urzica si frunze de mesteacan inainte de a va culca. In perioada menstrelor, beti si peste zi doua cani.

• Bagati doua linguri de supa in congelator vreme de 15 minute. Aplicati partea bombata pe pleoape, vreme de 5 minute. De sus in jos, apoi de la dreapta la stanga.



Clubul dietelor de slabit

Legume, fructe si iaurt

Bine v-am gasit! Fiind o cititoare fidela a revistei dvs., la fel ca si familia mea, m-am gandit c-ar fi bine sa contribui si eu cu ceva la realizarea unui numar de-al ei. Asadar, vreau sa le impartasesc tuturor celor care au probleme cu greutatea o reteta de slabit care, in cazul meu, a dat rezultate, si chiar foarte bune.
Asadar:

Lunea si martea se pot consuma legume crude sau fierte (dar niciodata prajite) ori salate de legume, inlocuind uleiul cu iaurtul. Dupa aceste doua zile, urmeaza proba de foc:

Miercurea, joia si vinerea se consuma iaurt slab si cel mult 3 felii de paine neagra pe zi. Cantitatea de iaurt nu trebuie sa depaseasca 1 l/zi.

Vinerea si sambata se consuma fructe, cu exceptia bananelor, strugurilor si a altor fructe cu o concentratie mare de zahar.
Acest regim se poate tine doua saptamani, dupa care, in urmatoarele doua se poate manca normal. Urmeaza alte doua saptamani de regim si tot asa, pana se ajunge la greutatea dorita. Regimul este deosebit de eficient, mai ales daca nu se consuma deloc ulei. Se slabesc cam 2-3 kg pe saptamana, in functie de metabolismul fiecaruia. Daca simtiti ca va chinuieste foamea, beti apa sau, si mai bine, ceai verde fara zahar.
Succes si mai ales multa vointa!
Rodica Balan - str. Gradinari nr. 10, bl. E23, ap. 16, Iasi