Bucatarie rapida

Redactia
Bucatarie rapida. Penne cu fasole verde si slaninuta afumata. Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g fasole verde, 800 g rosii, 1 ceapa, 125 g slaninuta afumata (bacon sau kaiser), 4 linguri ulei, sare, piper, 400 g penne (macaroane scurte), 1/2 legatura patrunjel verde.. Mod de preparare: . Se spala...

Bucatarie rapida

Penne cu fasole verde si slaninuta afumata

Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g fasole verde, 800 g rosii, 1 ceapa, 125 g slaninuta afumata (bacon sau kaiser), 4 linguri ulei, sare, piper, 400 g penne (macaroane scurte), 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare:
• Se spala fasolea, se scurge si se taie bucatele. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie marunt. Ceapa curatata se toaca, iar slaninuta se taie fasii ceva mai late.
• Se prajeste slaninuta in uleiul incins, se scoate din tigaie si in locul ei se pune ceapa, care se caleste cateva minute. Se adauga rosiile, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 5 minute.
• Fasolea si macaroanele se fierb circa 12 minute in apa cu sare.
• Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt. Se scurg macaroanele si fasolea, se amesteca cu slaninuta, patrunjelul tocat si rosiile, se presara eventual cu parmezan sau cascaval ras si se servesc imediat.

Piept de pui cu sos de masline

Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui dezosati (600 g), sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura ace de rozmarin maruntite, 2 linguri zeama de lamaie, 1/2 legatura busuioc, 1 pahar branza de vaci (150 g), 150 g frisca nebatuta (smantana subtire), 5 linguri lapte, 2 linguri masline tocate marunt, 1 lingura capere tocate.
Mod de preparare:
• Se spala carnea de pui, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste circa 7 minute in uleiul incins. Cu un minut inainte de-a o scoate din tigaie se presara cu rozmarin si se stropeste cu zeama de lamaie.
• Busuiocul spalat si zvantat se taie marunt si se amesteca cu branza, frisca sau smantana si laptele. Se incorporeaza maslinele si caperele tocate si se gusta de sare si piper. Pieptii de pui prajiti se taie felii si se servesc cu sosul de branza si masline. Ca si garnitura: salata de rosii si cartofi prajiti.
Un sfat util: pentru ca sosul sa nu contina atatea grasimi, puteti inlocui frisca sau smantana cu iaurt.

Oua in sos de verdeata

Ingrediente (pentru 4 portii): 8 oua, 200 g verdeturi amestecate (patrunjel, marar, codite de ceapa verde, tarhon), 2 linguri maioneza picanta, 2 pahare iaurt (300 g), 1 pahar frisca nebatuta (smantana), 1 lingura zeama de lamaie, sare, piper.
Mod de preparare:
• Fierbeti ouale circa 8 minute, tineti-le sub jetul de apa rece, cojiti-le si lasati-le sa se raceasca.
• Spalati verdeata, lasati-o sa se zvante si tocati-o marunt. Amestecati maioneza cu iaurtul, frisca sau smantana si zeama de lamaie, incorporati verdeata tocata si gustati de sare si piper.
• Taiati ouale in 4, asezati-le peste sosul de verdeata si serviti-le cu cartofi fierti, peste care presarati putin chimen.




Retete Celebre

Salata Nicoise

Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g cartofi, 1/8 l zeama concentrata de legume, 300 g fasole verde, sare, 3 oua, 200 g rosii, 1 capatana salata verde, 2 cutii ton (a 150 g fiecare), 1 catel de usturoi, 50 g masline negre, 4 fileuri de sardele, 6 linguri otet alb, piper, 1 lingurita mustar, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:

Preparati cartofii. Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.

Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.

Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.

Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.

Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.

Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.