poate ca

Redactia
"Poate ca ne-am saturat sa tot avem de ales raul mai mic". Stimati redactori, . Va rog sa investigati si sa faceti publica situatia buletinelor de vot "de rezerva" pentru referendumul de votare a noii Constitutii. Cum numarul celor care au votat a fost departe de numarul celor cu drept de vot, ar tr...

"Poate ca ne-am saturat sa tot avem de ales raul mai mic"

Stimati redactori,
Va rog sa investigati si sa faceti publica situatia buletinelor de vot "de rezerva" pentru referendumul de votare a noii Constitutii. Cum numarul celor care au votat a fost departe de numarul celor cu drept de vot, ar trebui ca buletinele de rezerva sa fie intacte... Le mai controleaza cineva?! Nu mi se pare ca se aplica aceeasi exigenta in aprecierea "nesimtitilor" care nu s-au dus la vot si a nesimtitilor care, cu sceptrul puterii in mana - era sa zic in urna - bestelesc orasenii lipsiti de spirit "de oras"... Ca si cum, ca sa nu intre in aceeasi troaca a extremistilor lui C.V.T., musai era de mers la vot! Poate ca ne-am saturat sa tot avem de ales raul mai mic! Nu i-am auzit pe nici unul dintre cei care au drept la goarna Tv sa recunoasca ca absenteismul poate fi insemna si o nota 3, pentru cei care au gandit o noua Lege a Tarii mai buna, dar fara modificari prin punctele esentiale! Cati dintre satenii care s-au dus la referendum ca sa-l voteze iarasi pe Iliescu credeti ca se mai sinchisesc de "garantarea proprietatii", cand ei deja si-au mancat pamanturile pe datorii la Stat, pana la Dumnezeul secetei si-al inundatiilor, ori si-au facut padurea fuior de fum, in iernile in care doar lupii le-au mai fost aproape?! In schimb, care ar fi economia la buget si la obrazul tarii, daca adormitii si burtosii din Parlament ar ramane fara o Camera si i-am alege pe bune, nu dupa repertoriul la "Floarea din gradina" ori la "Teatrul cu cabotini"?! Pentru astea n-a fost vointa, dar la vot, sa fie cu putirinta! Sa-si dea naibii examenele pana le iau si sa ne mai scuteasca la capitolul european, ca sa nu ne scoata nimeni nici din cultura, nici din civilizatie! Ba, daca altii mai stilati si mai liberi ca noi au stat si mai stau pe ganduri daca sa intre in tarcul noii Europe, pe noi cand ne-ati intrebat daca vrem sa dam iama in strunga?! Noi, care nu mergem dupa portofele, capsuni ori bani impuscati gramada... Sau, pana a-i lamuri cum e cu "cadrul legal" pentru Nato si aderare, mai bine ati avea curajul sa spargeti "buboiul", sa stie la ce se asteapta si vladica - de la primar la popa, de la doctor la oenolog -, si opinca, de la porcar si laptar la ala de mulge via matusalemica, ionatanu, pruna si cazanu, rosia cu nitriti si morcovu cu fosfati... Abia asteapta aroganta Europa dupa niste cetateni de mana a treia, ca pe la ei s-au mai limpezit lucrurile si nu mai e loc de dejectii si gunoaie.
Eu nu m-am luat nici dupa Dinescu, ca pot sa apreciez si singura cand ceva poate fi facut mai bine si sa spun "Nu", nici dupa Cristian Tudor Popescu, pentru care ori e alba, ori e "Romania Mare"... Negrul are sute de nuante, dar nu toti avem specializarea sa le sesizam, asa ca mai dati-le o sansa si orasenilor debransati, someri, pensionari necompensati ori aurolaci in devenire... Si va rog eu numarati si voturile exprimate, si buletinele anulate, si rezervele, ca avem o ecuatie mai interesanta de rezolvat decat praful in ochi cu demisiile de rusine, cu care ar vrea unii sa ne indeparteze de subiect!
Cu stima,
Ligia Erscoi - Bucuresti