Bunica Stie Tot

Redactia
Bunica Stie Tot. Varza murata si muraturile pentru iarna se mentin gustoase si tari daca in loc de sare obisnuita se foloseste sare iodata. . Legumele conservate isi vor pastra prospetimea numai daca sunt cultivate in mod biologic. Legumele tratate cu ingrasaminte pentru a li se grabi cresterea se inm...

Bunica Stie Tot

Varza murata si muraturile pentru iarna se mentin gustoase si tari daca in loc de sare obisnuita se foloseste sare iodata.

Legumele conservate isi vor pastra prospetimea numai daca sunt cultivate in mod biologic. Legumele tratate cu ingrasaminte pentru a li se grabi cresterea se inmoaie la conservare.

Varza si gogonelele puse la murat trebuie vanturate zilnic, pentru a-si pastra aroma si gustul initial.

Cojile de mere, gutui si pere uscate in cuptor, apoi pisate si amestecate cu miere si putin propolis, reprezinta un preparat natural excelent impotriva durerilor de stomac si de pancreas.

Fasolea uscata nu mai face gargarite daca in recipientul in care o pastram adaugam putina cenusa de lemn.

Ouale inmuiate timp de o ora in apa cu salicilat raman proaspete multa vreme.

Castravetii de gradina isi pastreaza timp indelungat prospetimea daca sunt unsi cu albus de ou si atarnati de codita pe o sfoara.

Varza cruda, adusa acasa din camp, ramane proaspata pana primavara daca e pusa pe stelaje cu cotorul in sus si fara ca o capatana sa se atinga de alta.

Lamaile taiate se pun cu fata zemoasa pe o farfurie cu otet. Ele raman proaspete multa vreme, iar otetul se aromeaza placut.

Carnea batrana, care necesita timp de fierbere indelungat, se gateste mult mai usor daca inainte cu o zi de a fi preparata se tine la loc cald, invelita intr-o panza de in.
Sirghie Carmen - loc. Liesti, com. Priponesti, jud. Galati, O.P. Tecuci Ii