O poveste cu sens unic

Redactia
O poveste cu sens unic. Subsemnatul Visan Cornelus, domiciliat in Piatra-Neamt, str. G-ral Nicolae Dascalescu nr. 11, bl. T3, sc. E, ap. 66, nascut in Piatra Neamt pe 21.06.1964, posesor al B.I. seria D.H. nr. 202813, tel. birou 0233/22.66.86, mobil 0722/29.63.11, e-mail: cornelus@artelecom.net, admi...

O poveste cu sens unic

Subsemnatul Visan Cornelus, domiciliat in Piatra-Neamt, str. G-ral Nicolae Dascalescu nr. 11, bl. T3, sc. E, ap. 66, nascut in Piatra Neamt pe 21.06.1964, posesor al B.I. seria D.H. nr. 202813, tel. birou 0233/22.66.86, mobil 0722/29.63.11, e-mail: cornelus@artelecom.net, administrator al S.C. Servicii Generale S.R.L. (comercializare case de marcat electronice fiscale si cantare electronice), serviciigenerale@email.ro, doresc sa va aduc la cunostinta un fapt ciudat, care ar fi demn de un scenariu de film horror. Mentionez ca fac aceasta deoarece consider ca-mi sunt incalcate flagrant drepturile cetatenesti, in detrimentul unor probleme grave, cu care se confrunta urbea noastra.
Pe scurt, luni 22.09.2003, in jurul orei 8, in timp ce ma deplasam cu masina proprietate personala Nt-03-Pzv catre biroul situat la intersectia strazilor Calistrat Hogas si Postei si ma pregateam s-o parchez in garaj, apare in mare viteza, pe sensul unic, din directia interzisa, un Volkswagen Passat, culoare brotac, care incepe sa claxoneze si sa agite farurile. Garajul fiind pe partea stanga, bineinteles ca am ocupat ceva spatii pentru manevrele de garare, dar dupa cunostintele mele, pe sens unic se poate circula pe ambele parti ale strazii, intrucat masinile circula intr-o singura directie. Nu aceeasi parere a avut-o si cel din autoturismul din fata, care a coborat in tromba si a inceput sa injure si sa ameninte de genul: "Stii cines eu, derbedeule? Io-s Catana si acuma-ti iau carnetul!". Daca va spun ca avea spume la gura, probabil ca s-ar putea sa credeti ca exagerez, dar initial am crezut ca-i drogat. Se misca aiurea in fata si in spate, invartea mobilul in mana si incerca sa formeze ceva pe el si, ce-i mai grav, injura incontinuu. S-a laudat ca va face in asa fel incat sa raman fara carnet si ma va amenda si voi fi urmarit de politie incontinuu. Intre timp, lumea adunata ca la spectacol, vazand situatia creata, a inceput sa-l intrebe unde sunt regulile pentru care dumnealui ridica carnete, unii strigau "rusine" si altii au amintit de accidente celebre cu politisti ce nu respectau regulile de circulatie. Vazandu-se incoltit, a plecat, bineinteles tot pe sensul unic, parca pentru a sfida si ultima ramasita de bun-simt uman care i-ar fi fost rezervata. Cativa dintre cei de fata mi-au zis sa am grija ca-i razbunator si voi avea necazuri, dar, deoarece nu incalc reguli si sunt un om corect, le-am spus ca asta nu va fi o problema. Este o vorba romaneasca adevarata, care spune sa nu te pui cu nebunul; dar de unde sa stiu ca tocmai imi iesise in cale? Se pare, de fapt, ca cel mai tare l-a durut faptul ca nu l-am recunoscut si ca atunci cand el se lauda ca-l cheama Catana, eu am avut tupeul sa-i spun ca ma cheama Visan si l-am intrebat ce-i cu asta? Ca la un facut, ziua urmatoare, imi zareste masina un echipaj de politie si am simtit ca ceva se va intampla; la vreo 500 de metri, intr-o mare aglomeratie de masini, sunt scos din trafic de alt echipaj si, de urgenta, mi se cer actele si pe urma sunt somat sa arat: extinctor, triunghi, trusa etc. Deoarece sunt un tip rational si bine crescut, ii spun domnului politist sa-mi acorde cateva minute ca sa-i pot explica cele relatate mai sus. Mi-a inmanat actele, mi-a urat drum bun si sa am grija, cu un glas suspicios de sec, parca intrigat si dumnealui de cele auzite. Urmarea? Mi-e frica sa mai circul cu masina mea, asa ca acum merg cu masina unui prieten.
Intrebarile pe care mi le pun sunt multe si sunt legate de reforma Politiei, drepturile mele cetatenesti, cheltuielile contribuabilului pentru sustinerea activitatii politienesti, activitatea Politiei ocupate cu sicanarea cetateanului, in detrimentul unor probleme sociale grave si multe, multe altele. Ce voi face cu masina mea, deoarece activitatea pe care o depun cere multa deplasare in teren? Sau, Doamne fereste, sa dea cineva peste mine, ca sunt convins ca voi fi scos vinovat? Voi deveni pieton?
Va rog, ajutati-ma sa gasesc raspunsuri, pentru a-mi putea alunga insomniile!
ing. Visan Cornelus, simplu contribuabil