Cititorii Intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba .... "Fiul meu sufera de o boala foarte rara: dislipidemie familiala tip Ii" . Va scrie o mama indurerata pentru sanatatea fiului ei, Cristian. Boala de care sufera baietelul meu in varsta de 13 ani este dislipidemie familiala tip Ii, forma homozigota. Este o boala genetica foarte...

Cititorii Intreaba ...

"Fiul meu sufera de o boala foarte rara: dislipidemie familiala tip Ii"

Va scrie o mama indurerata pentru sanatatea fiului ei, Cristian. Boala de care sufera baietelul meu in varsta de 13 ani este dislipidemie familiala tip Ii, forma homozigota. Este o boala genetica foarte rara, care induce o valoare a colesterolului foarte mare (600 mg/dl). De la varsta de 8 ani i s-a pus acest diagnostic si a avut valori si mai mari ale colesterolului, de 800 sau 900 mg/dl. Baietelul a urmat diverse regimuri alimentare si tratamente naturiste, fara rezultate semnificative. Acum ia Sortis de 40 mg, dar se pare ca nu da rezultatele asteptate. Baiatul prezinta xantoame la genunchi si coate, are ateroame pe artera carotida comuna si pe bulbul carotidian. Acest lucru s-a vazut la ecografia vasculara cervicala. Cazul lui se pare ca este unic pentru medicii la care am fost. Acestia spun ca singura rezolvare este transplantul partial de ficat, dar nu cunosc cazuri rezolvate la noi in tara si nici ce implica o astfel de interventie chirurgicala. De fapt, nu cunosc nimic din ce se face in strainatate la copiii cu acest diagnostic. Ii rog pe cititorii revistei sa-mi ajute baietelul. Este un copil frumos, inteligent si credincios si sper ca Dumnezeu va face posibila salvarea lui cu ajutorul dvs. Va multumesc.
Doina Stefanescu - Bucuresti, tel. 021/636.71.17

"Am o infectie cu stafilococ alb, rezistenta la antibiotice"

Sufar de insuficienta renala cronica si fac dializa de aproape noua ani. Dar necazul meu e altul: am contactat o infectie cu stafilococ alb. Am facut tratament cu cele mai puternice antibiotice, dar tot nu am scapat de infectie. Dimpotriva, in urma tratamentului, mi-a crescut tensiunea arteriala. Imi puteti recomanda un tratament naturist, cu ajutorul caruia sa scap de stafilococ? Va multumesc!
Ovidiu Neagos - Gheorghieni, jud. Harghita

"Sufar de stare nevrotica anxios-hipocondrica"

Am 27 de ani si pana la aceasta varsta am fost internat de cateva ori la Psihiatrie cu diagnosticul stare nevrotica anxios-hipocondrica prelungita, structura asteno-psihastena a personalitatii. Am o serie de indispozitii, cum ar fi: nervozitate, anxietate, oboseala, dureri reumatismale accentuate, palpitatii, tulburari circulatorii etc., dar nu toate aceste manifestari deodata. As vrea sa stiu daca se trateaza aceasta boala. Exista vreun tratament naturist pentru suferinta mea? Va multumesc! Atotputernicul Dumnezeu sa va binecuvanteze din belsug pe toti!
V.E. - str. Viorele nr. 3, bl. 5, sc. D, ap. 53, cod 331159, Hunedoara

"Am diabet si sunt dependent de dulciuri"

Am 52 de ani si acum 10 ani m-am lasat de fumat. Ca sa pot renunta la acest viciu, am inceput sa mananc bomboane, dar acum am devenit dependent de dulciuri. Am facut si diabet de tip Ii, dar tot nu pot renunta la ele. Ma puteti ajuta cu un sfat, un tratament? V-as ramane vesnic recunoscator.
Bucurescu Victor - Campulung Muscel, jud. Arges

"Fetita mea sufera de onicodistrofie"

Fiica mea in varsta de 13 ani sufera de onicodistrofie. Boala a fost diagnosticata in urma cu trei ani, cand s-a manifestat la unghiile degetelor de la picioare. A urmat tratament alopat cu Nizoral, Revalid, Orungal, Lamisil si Priorin. In urma tratamentului, evolutia nu este favorabila, onicodistrofia extinzandu-se si la unghiile degetelor de la maini. Dvs. sunteti ultima speranta pentru vindecarea fiicei mele. Va multumesc anticipat.
Maria Cotofana - str. Closca, bl. 15, ap. 40, Avrig, jud. Sibiu, tel. 0269/52.50.93

"Sufar de endometrioza"

Sunt o tanara in varsta de 30 de ani, diagnosticata cu endometrioza si un chist de marimea unui ou. Inainte de menstruatie, timp de doua saptamani, am dureri abdominale groaznice si-mi amorteste piciorul drept. Am luat nenumarate antibiotice, fara nici un rezultat. Rog persoanele care stiu vreun tratament naturist sa ma ajute. Va multumesc din suflet.
Beatrice - Bucuresti

"Caut un tratament pentru dermatita de contact"

Am 60 de ani si de cinci ani am dermatita de contact pe ambele gambe. Am facut tratament cu Elocon. Iarna, boala se amelioreaza, dar vara, in special in contact cu iarba sau daca merg mai mult, boala recidiveaza. Va rog sa-mi recomandati un tratament. Dumnezeu sa va ajute!
Elena - Brasov

"Cum ma pot vindeca de nevralgie de trigemen?"

Va scriu cu lacrimi in ochi aceste randuri. De cateva luni, viata mea a devenit un chin. Dupa extirparea tiroidei, am fost diagnosticata cu nevralgie de trigemen. Aud tot timpul zgomote, am dureri ingrozitoare de cap, dureri de dinti si de urechi. Nu pot suporta curentul si nici cea mai mica adiere a vantului. Am incercat Carbamazipin, Finlepsin si multe alte antiinflamatoare, insa nu au dat nici un rezultat. Tin sa precizez ca durerile se mai amelioreaza la caldura. Va rog sa ma indrumati catre un medic specialist care a mai intalnit astfel de cazuri sau sa-mi recomandati un tratament naturist. Va multumesc din suflet si Domnul sa va dea sanatate!
Mariana D. - Ploiesti

"Sufar de depresie psihica endoreactiva"

Am 23 de ani, sunt studenta si in urma unei puternice suparari am cedat nervos. Medicii mi-au pus diagnosticul depresie psihica endoreactiva. Am urmat tratament cu Eglonil si Xeroxat, dar l-am intrerupt, avand prea multe reactii adverse. Am baut fel si fel de ceaiuri, dar fara rezultat. Nu beau alcool, cafea si nu fumez. Nu mai am mintea limpede, uit repede si nu mai pot sa memorez nimic. Situatia asta dureaza de un an de zile. Am facut chiar si sedinte de reflexoterapie, dar fara nici un rezultat. Va rog din suflet sa ma ajutati, sunteti singura mea speranta.
Victoria - Craiova

"Am fecale foarte urat mirositoare"

La varsta de 50 de ani eliminarea fecalelor se face o data pe zi - dimineata, dar foarte zgomotos, in timp scurt si sunt foarte urat mirositoare, indiferent de alimentele pe care le consum. Am incercat un tratament cu suc de aloe vera, dar situatia s-a imbunatatit numai pe timpul curei, dupa care totul a revenit. Va multumesc pentru orice sfat.
Elena Dumbraveanu - Ploiesti

"Cum pot scapa de o cicatrice inestetica?"

In urma cu 10 ani am avut un accident (am cazut cu gatul intr-un tarus), in urma caruia am ramas cu o cicatrice foarte urata pe gat. Daca stie cineva un mod de a scapa de cicatrice, il rog din suflet sa ma ajute.
Barbuceanu Olimpia Alina - Bucuresti, tel. 0724/12.42.27

"Il caut pe terapeutul Ancu Dincu"

Am picioarele foarte umflate (pulpa atinge circumferinta de 52 cm) si am vazut intr-o emisiune televizata ca d-l Ancu Dincu a tratat un caz asemanator. Ajutati-ma sa iau legatura cu dumnealui. Va multumesc.
C. E. - Suceava



Pentru:Cimpoescu Alina - Falticeni (carcinom spinocelular gingivo-alveolar maxilar dreapta); Stanescu Bianca - Galati (cancer in gat); Bulai Roland - Valea-Lupului, jud. Iasi (neoplasm coledocian, metastaze hepatice); Claudia I. - Bacau (metastaza hepato-biliara si peritoneala). Apelati de urgenta la:

D-l Dumitru Calina - Iasi, tel. 0232/13.79.76 (cabinet), 0232/23.21.21 (acasa, intre orele 18-21)

Dr. Rodica Graur - Constanta, tel. 0723/87.87.09



...Cititorii Raspund

"Doresc un tratament pentru dureri lombare"
(Raspuns pentru Dan - Bacau, F. As nr. 565)


Discopatia este cauzata de uzura coloanei vertebrale, care se taseaza odata cu varsta, sau de presiunea unui rinichi care actioneaza ascendent asupra nervilor de la suprafata ce merg de-a lungul sirei spinarii si poate provoca dureri foarte mari. Se fac bai de sezut cu coada-calului (Equisetum arvense) in care se sta timp de 20 de minute. Dupa trei bai, durerile dispar complet. Insanatosire grabnica!
Ana Cosa - str. Rahovei nr. 81, bl. 28, sc. B, ap. 38, Sibiu, cod 550381, O.P. 7

"Caut o clinica unde se fac operatii plastice si reparatorii la ochi"
(Raspuns pentru Maria Pantea - Bucuresti, F. As nr. 568)


Problema cu care va confruntati a avut-o si nepoata mea, in varsta de 16 ani: pleoapa ochiului stang era lasata putin in jos, tot din nastere. Medicii care au fost consultati au recomandat sa nu faca operatia la o varsta frageda. Asa ca abia la 16 ani a fost operata de catre doamna dr. oftalmolog Schmidzer Speranta, pe care o puteti gasi la Spitalul Universitar de Oftalmologie Bucuresti (situat in Piata Lahovari, fosta Piata a Cosmonautilor). Doamna doctor este o adevarata specialista, operatia nepoatei mele fiind foarte reusita. Va scriu cu intarziere, pentru ca la data aparitiei intrebarii dvs. in revista, nepoata mea era doar programata pentru operatie. Va doresc multa sanatate si reusita!
G. Urs - Sighisoara, tel. 0265/77.50.35

"Caut un tratament naturist pentru ozena nazala"
(Raspuns pentru Doina Marica - Ramnicu-Valcea, F. As nr. 570)


Va recomand Sanatoriul Balnear Techirghiol. Dupa o suferinta de doi ani, cele cinci internari la Praid, in mina salina, plus 10 zile de tratament in spital nu au dus la ameliorari, dar Techirghiolul si-a pus amprenta pe aceasta afectiune. Am fost si la Mangalia, la o clinica particulara (fara rezultatul pe care-l asteptam). Incercati la Techirghiol, acolo unde gatul si tusea ucigatoare mi s-au vindecat. Sa va ajute Dumnezeu!
Sofia L. - str. A. Vlaicu nr. 44, bl. V16, sc. 3, ap. 81, Cluj-Napoca, cod 400581
(Raspuns valabil si pentru V.S. - Brasov, "Am o secretie abundenta la nivelul gatului", F. As nr.572)

"Am lipoame de marimea unui ou de gasca"
(Raspuns pentru Ionel Dulcan - Braila, F. As nr. 573)


Am avut si eu un lipom de marimea oului de gasca, pe care mi l-a operat d-l dr. chirurg Popescu Alexandru, de la Policlinica cu Plata (tel. 021/314.81.15) de pe str. Batistei nr. 27 (langa Curtea Suprema de Justitie). Programul d-lui doctor este luni - marti intre orele 8 - 10.30 si joi - vineri, intre orele 14 - 17. In urma acestei operatii ma simt foarte bine.
Mali Vasile - str. Aleea Nordului, bl. D1, sc. A, ap. 6, Slobozia Veche, jud. Ialomita

"Sufar de priapism"
(Raspuns pentru Ioan Ciuperca - com. Bargaoani, jud. Neamt, F. As nr. 575)


Priapismul este provocat de o drenare insuficienta a sangelui din corpii cavernosi (poate avea cauze medicamentoase, psihologice, ori poate fi provocat de unele afectiuni, dintre care cele renale nu sunt de neglijat). Un diagnostic medical de specialitate si tratarea eventualei afectiuni-cauza sunt de mare importanta. Iata o schema terapeutica simpla, care ar putea rezolva, in circa 20 de zile, necazul dvs.: a) dimineata luati 2-3 lingurite de miere in care amestecati cate 2 fiole de laptisor de matca liofilizat, ori cate 6 capsule de laptisor de matca (de la magazinele Apimondia); b) toata ziua beti 1 l de apa in care puneti 15 lingurite otet din mere si miere, indulcit cu miere, dupa gust; c) local, ungeti zilnic cu alifie de galbenele (intr-o cutie de 30 ml se inglobeaza 8-10 capsule de laptisor de matca). Acestea stopeaza fibrozarea corpilor cavernosi, care isi redobandesc elasticitatea, facand posibila drenarea. Multa sanatate!
prof. Vasile Andritoiu, apiterapeut - tel. 0253/21.21.04, 0745/52.96.46

"Sufar de astm alergic"
(Raspuns pentru Catalina Slabu- Pascal - Iasi, F. As nr. 577)


Astmul alergic se controleaza usor cu ajutorul Carobului. Beti cu inghitituri mici un pahar de apa in care ati pus 3 lingurite sirop de Carob ori, mai eficient, o "cafea" dintr-o lingurita pulbere de Carob si 100 ml apa fiarta. Sanatate multa!
A. Vasilescu - e-mail: kimtekltd@superonline.com

"Sufar de melanom malign Clark Ii"
(Raspuns pentru C. Dinu - Pitesti, F. As nr. 579)


D-le Dinu, cunosc o persoana care are acelasi diagnostic cu al dvs. si care face de un an tratament cu Interferon. Pe langa Interferon, mai foloseste produse naturiste care atenueaza efectele negative ale acestuia. Produsele le procura de la firma Favisan, Laboratoarele Medica si Forever Living Products. Pentru relatii mai amanuntite, va rog sa sunati la tel. 0264/24.25.94 (d-na Nuti), intre orele 19 - 21, sau la tel. 0232/76.73.61. Va doresc multa sanatate si va rog sa va pastrati optimismul, rugati-va lui Dumnezeu si veti invinge.
D. Constantin - Campeni, jud. Alba

"Fetita mea face crize de hipocalcemie"
(Raspuns pentru Iacob Cristina - Ploiesti, F. As nr. 580)


Pentru tratamentul spasmofiliei trebuie administrate discontinuu preparate din calciu. Solutia ideala ar fi preparatul Biocalciu pentru copii, care contine calciu extras din oase de bovine, vitamine din grupele B, C, D, Fe, Mg si aminoacizii necesari dezvoltarii normale a copilului. Mentionez ca pentru acest produs au fost decernate 14 medalii de aur pe plan mondial si este cea mai complexa forma de calciu.
dr. Olga Vinitinschi - tel. 0232/31.61.08, 0722/72.48.67

"Ajutati o fetita de 3 ani bolnava de epilepsie"
(Raspuns pentru Ene Alexandrina - Calarasi, F. As nr. 580)


Am placerea sa va raspund deoarece am experienta tratamentului acestei afectiuni cu ajutorul produselor tibetane naturiste, administrate la doi copii cu aceeasi afectiune: un baiat de 6 ani si o fetita de 9 ani, cu ameliorarea simptomatologiei dupa doua luni de tratament. Este vorba despre Calciu cu lecitina si Biozinc, administrate in prima luna de tratament, apoi Ican si Veican in urmatoarele 1,5 luni.
dr. Olga Vinitinschi - tel. 0232/31.61.08, 0722/72.48.67

"Cum pot scapa de sindromul picioarelor nelinistite?"
(Raspuns pentru Elena - Brasov, F. As nr. 581)


In 1861, Wittmoack descria un tablou clinic curios: nevoia imperioasa, mai ales la adormire, de a misca picioarele. In 1945, neurologul suedez Axel Ekbom distingea, dupa simptomele predominante, doua forme:
• forma parestetica, caracterizata prin senzatii de furnicaturi si stransuri, care irita si enerveaza, impunand miscarea picioarelor cand acestea sunt in repaus sau in pozitia asezat sau culcat;
• forma algica, in care predomina durerea, impiedicand somnul. Etiologia bolii e putin elucidata, insa originea depresiva pare foarte probabila - incidenta sporita a psihasteniei si a depresiei nervoase la persoanele cu sindromul respectiv. Asa incat atentie la suparari si tensiuni prelungite. Va spun aceasta din experienta, pentru ca in urma cu cativa ani am suferit si eu de acest sindrom, forma parestetica. Nici un medicament nu a avut efect, insa Dumnezeu mi-a dat un remediu chiar din "farmacia" Sa, cum spunea Maria Treben: planta numita talpa-gastei. Am baut infuzie din doua lingurite de planta la o cana de apa (250 ml), de trei ori pe zi. In scurt timp mi-am revenit si boala nu a mai aparut. Sa dea Dumnezeu sa va fie si dvs. de folos! Cu mult respect,
Antonela Lutic - str. Basarabi nr. 3, bl. L5, sc. B, ap. 1, Iasi

"Doresc reteta de preparare a cidrului"
(Raspuns pentru Flusiu V. - Timisoara, F. As nr. 581)


Cel mai bun cidru se obtine din mere acrisoare, dar coapte. Merele necoapte dau un cidru acru, lipsit de aroma. Merele padurete nu se folosesc singure la prepararea cidrului, ci in amestec cu alte fructe, deoarece contin mult acid si tanin. De asemenea, nu se folosesc la prepararea cidrului perele, din cauza continutului mic in acizi. Pentru a obtine un cidru superior trebuie sa alegem bine merele. Ele trebuie sa fie sanatoase, bine coapte, proaspete, sa nu fie lovite sau atacate de diverse boli (patate, mucegaite, inceput de putrezire), sa nu fie viermanoase. Merele pot fi dintr-un singur soi sau amestec de soiuri. Se prefera soiurile mai zemoase, cum sunt Renet de Champagne. Merele alese se spala bine, se zdrobesc si se scoate sucul la presa. Sucul obtinut se strecoara printr-o panza, tifon sau sita deasa de par si se pune in vasul de fermentat. Se adauga zahar dupa dorinta si in functie de gradul de coacere al merelor. La merele mai acrisoare se va adauga mai mult zahar decat la cele dulci. La un cidru de mere coapte cu un continut normal de zahar nu se mai adauga zahar. Vasul in care se pune sucul la fermentat se astupa cu un dop de fermentatie (un dop prin care se trece capatul unui furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcan de apa). Fermentatia este mai puternica in primele zile, apoi scade in intensitate. Dupa ce fermentatia a incetat, cidrul se sifoneaza cu ajutorul unui furtun in alt vas, cu grija, pentru a nu tulbura drojdia de pe fundul vasului. Se astupa vasul si se lasa sa mai stea intr-un loc rece. Dupa ce fermentatia a incetat, ea totusi continua lent inca 4-6 saptamani, dupa care cidrul se trage in sticle, se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la rece.
Doina Farcasiu - str. Calarasi nr. 80, Sebes, jud. Alba

"Va rog sa ma ajutati sa scap de escare"
(Raspuns pentru Borcan Constantin - Pitesti, F. As nr. 581)


O ruda apropiata a scapat de suferinta escarelor localizate pe solduri si pe fese, printr-un procedeu simplu: sub sold, pe pat, a pus un colac (de salvare), cum au copiii la strand, umflat mai moale si invelit intr-o fata de perna. Corpul, gasindu-si alte puncte de sprijin, a dat ragaz suprafetei de fesa afectata sa se vindece. Se poate incerca acest procedeu in paralel cu tratamentul ranilor. Nu e costisitor. Ii uram sanatate acestui om aflat in suferinta, admirand puterea si devotamentul familiei sale. Suntem de indelunga vreme datori sa relatam despre vindecarea, unei rani localizate pe frunte, urmand sfaturile oferite de cititori in revista "Formula As". Rana nu dadea semne de vindecare, ci continua sa creasca. Persoana aflata in necaz avea peste 75 de ani si cautase sa inlature un fel de neg, frecandu-l cu coaja de nuca. S-a iritat, a inceput sa creasca, sa sangereze, ajunsese intr-un an si jumatate de marimea si forma unui lob dintr-o frunza de salcam. A citit - dupa ce a refuzat ca rana sa fie vazuta de un medic dermatolog, temandu-se de operatie - despre urmatorul tratament: spalaturi cu ceai de coada-calului si aplicarea de ulei de tataneasa, ulei de galbenele, ulei de sunatoare (in combinatie, in proportii egale) si apoi unguentul Mibazon (uz veterinar). Cu de la sine indemn a pudrat rana si cu un amestec de antibiotice (de uz veterinar) puternic cicatrizant, pe care medicii veterinari il aplica dupa ce castreaza porcii. Nu stiu cum se numeste, dar de acolo l-a avut. Cu ajutorul lui Dumnezeu, rana s-a vindecat perfect, incat nici nu se mai vede locul. Vindecarea s-a produs acum un an. Se vede de aici ca evolutia unei boli depinde si de pacient si de ajutorul lui Dumnezeu. Mii de multumiri! In speranta ca cele relatate ar putea fi de folos cuiva, v-am mai scris si aceste randuri. Ma alatur cu drag, consideratie si admiratie celor care au cuvinte de apreciere fata de publicatia "Formula As" si intreaga dvs. munca.
R. C. - Timisoara

"Am pietre la singurul rinichi pe care il am"
(Raspuns pentru Dumitrescu Mariana - Popesti-Leordeni, F. As nr. 582)


Se pune la fiert pe foc mic, cu capac, un litru de apa, in care se adauga 250 g radacina de patrunjel, curatata si tocata marunt sau data pe razatoare. Cand fiertura scade la o cana, se strecoara lichidul si se imparte in 3 cescute. Una se ia dimineata, pe stomacul gol, a doua la amiaza si a treia seara (tot pe stomacul gol). In rastimpul acestei zile nu se mananca absolut nimic. Pana a doua zi, piatra se transforma in nisip si se poate vedea cum se depune in urina adunata intr-un vas. Tot tratamentul dureaza o zi. In cazul meu, durerile au incetat de la prima ceasca. Va doresc insanatosire grabnica!
Florentina Serban - str. Cazarmii nr. 4, bl. H4, sc. D, ap. 72, Cernavoda, jud. Constanta, cod 905200
(Acest leac a fost publicat de catre Aneta Sanpetru in F. As nr. 553)

"Am anexita dreapta, iar mama mea a fost operata de tumora cerebrala"
(Raspuns pentru Simona Breteanu - Iasi, F. As nr. 584)


Tratamentul anexitei cronice presupune o igiena locala perfecta si - foarte important! - evitarea frigului, a umezelii si a bailor reci. Fibroza si, eventual, endometrioza care se dezvolta pe parcurs conduc la sterilitate secundara, dureri intense in timpul si intre menstruatii, menstre abundente cu anemie si tulburari in metabolismul calciului. Frecvent, exista si o infectie cronica cu recurente la expunerea la frig sau ortostatismul prelungit (statul indelungat in picioare). Va recomand, in afara evitarii frigului, umezelii si ortostatismului prelungit, aplicatii externe cu tarate calde, local, de 2-3 ori pe zi, administrarea interna a 1-2 linguri de tarate fierte cu miere, pentru evitarea constipatiei (dimineata, pe stomacul gol), si tratament oral cu ulei din germeni de grau + Geneston - 3/zi, multivitamine Tre-N-N - 2/zi, Cruciferous - 2/zi, vitamina C - 3/zi, Calciu+Mg - 3/zi. Tratamentul trebuie urmat cel putin trei luni. In ceea ce o priveste pe mama dvs., va recomand tratamentul 3+2+1 Arthur Furst, pentru stoparea evolutiei maligne prin stabilizarea metabolismului intim celular si reglarea replicarii Adn, intotdeauna alterata in cancer. Acest tratament a dat rezultate excelente in cazuri similare.
dr. Raluca Gheorghe Tudor - Bucuresti, tel. 021/421.00.63, 0722/32.38.92