Leacuri De La Cititori

Redactia
Leacuri De La Cititori. Pentru Combaterea Surditatii. 30 ml suc de ceapa se combina cu 30 ml rachiu. Se amesteca bine solutia obtinuta si se incalzeste pe baie de aburi. Se pun cate 3 picaturi, de trei ori pe zi, in conductul urechii, ultima data seara, la culcare. . - in tratamentul retentiei de u...

Leacuri De La Cititori

Pentru Combaterea Surditatii

30 ml suc de ceapa se combina cu 30 ml rachiu. Se amesteca bine solutia obtinuta si se incalzeste pe baie de aburi. Se pun cate 3 picaturi, de trei ori pe zi, in conductul urechii, ultima data seara, la culcare.
- in tratamentul retentiei de urina: se pun cataplasme cu ceapa cruda (rasa sau taiata marunt) pe partea de jos a abdomenului.
- in tratamentul hemoroizilor: se pun cataplasme locale cu ceapa coapta.
Dorica Naframuta - com. Slatina, jud. Iasi

Pentru Vindecarea Epilepsiei

Va trimit urmatoarea reteta pentru epilepsie, pe care eu am folosit-o cu mult succes. Se foloseste bila de bou, care se gaseste in fiere si se ia de la un abator. Reteta: 5 ml bila de bou (care se scoate cu seringa), un varf de cutit de bicarbonat, 75 ml apa distilata, 10 picaturi suc de lamaie. Se pun la fiert apa distilata impreuna cu bila, lamaia si bicarbonatul, se amesteca bine sa se omogenizeze, se da in cateva clocote. Se foloseste astfel: Prima saptamana - 10 picaturi de trei ori pe zi, inainte de masa (picaturile se dizolva in putina apa). Saptamana a doua - 15 picaturi de trei ori pe zi, inainte de masa. Saptamana a treia - 20 picaturi de trei ori pe zi, inainte de masa. Saptamana a patra - 30 picaturi de trei ori pe zi, inainte de masa. Amestecul se pastreaza in frigider, se face mereu proaspat. Sa va fie de folos!
Aurelia Oana - str. Marasesti nr. 1-3,
bl. Pb.6, ap. 10, Salonta


Contra Infectiei Intestinale

Reteta: 0,25 g marul-lupului (un varf de cutit de frunze, bine maruntite) se infuzeaza 4 minute cu 125 ml apa clocotita. Se opresc din toata cantitatea 90 ml de ceai, restul se arunca. Se beau 30 ml de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale. Cura dureaza in functie de gravitatea bolii. Este contraindicat acest tratament persoanelor cu afectiuni cardiace grave. Mentionez ca acest tratament este util si in bolile prostatei, rinichilor si pancreasului.
Boicea Florea - str. N. Titulescu, bl. D12, sc. A,
ap. 11, Draganesti, jud. Olt, cod 235400, tel. 0249/46.62.02


Pentru Imbunatatirea Circulatiei Periferice
(Varice, flebite, picioare reci etc.)


Se foloseste hrean (iute) dat pe razatoarea mica si faina de porumb. Cum se procedeaza: un pahar de 100 g se umple cu hrean ras si alte doua pahare (aceeasi masura) cu faina de porumb. Se amesteca bine continutul si se freaca apoi intre palme, sa se umezeasca faina. Se ia o folie mai mare de plastic pe care se pune aceasta compozitie, se pune piciorul deasupra, se leaga plasticul, peste care se pune o soseta, sa stea lipit pe talpa. Cantitatea indicata este pentru un picior. Aplicarea se face seara, inainte de culcare, si se lasa pana dimineata, dupa care cataplasma se scoate si se pune la rece, folosindu-se 7 nopti la rand aceeasi compozitie. Se face pauza trei nopti, apoi se repeta tratamentul cu o noua cantitate de hrean si faina de porumb, in conditiile aratate mai sus. Important: daca amestecul "pisca" prea tare si se produc iritatii sau alergii, spalati-va cu apa calduta si renuntati la tratament. Pentru circulatie defectuoasa procedeul se practica doar 3 nopti, iar pentru varice, ulcer varicos si flebite se face 21 de nopti, cu respectivele intreruperi de trei nopti. Sa dea Dumnezeu sa va fie de leac aceasta metoda.
Elvira Bulinschi - B-dul George Enescu nr. 10, sc. B,
ap. 15, Suceava, tel. 0232/21.99.17


Contra Alcoolismului

Se procedeaza in felul urmator: din trei in trei ore (6 - 9 - 12 - 15 - 18) i se dau alcoolicului cate 6 lingurite de miere de albine. Tratamentul dureaza doua zile. Ultimele lingurite de miere le dati la orele 24. Dupa toata cantitatea de miere luata, a treia zi pacientul nu mai vrea alcool. Acest tratament l-am citit intr-o carte scrisa de un medic. Setea de alcool este provocata de lipsa din organism a potasiului. De aceea se recomanda si consumul de pere, care sunt bogate in potasiu. Mierea trebuie consumata si in alimentatia de fiecare zi, dar in cantitate mai mica, nu doza de atac din primele zile. Este cel mai bun tratament.
Olga Nastasescu - str. Maramures nr. 44,
Dorohoi, jud. Botosani


Contra Scaderii Vederii

Frunze uscate si fructe de corn se pun in apa clocotita, se mai lasa doua minute pe flacara mica, apoi se trage vasul deoparte, se acopera si se lasa sa se raceasca. Cantitatea necesara: la 100 ml apa - o lingura de frunze sfaramate si cateva fructe. Seara, inainte de culcare, se picura cu un tifon steril in fiecare ochi 2-3 picaturi, apoi aceste tifoane se pun umede pe pleoape. Se aplica alternativ, trei seri da, trei seri nu. In felul acesta ne putem ameliora vederea sau putem scapa complet de ochelari. Eu aplic cu constiinciozitate reteta si de 12 ani nu mi-am mai schimbat ochelarii.
Sofia Gogean - str. A. Vlaicu 44, bl. V16,
sc. 3, ap. 81, Cluj-Napoca