Cititorii Intreaba ...

Redactia
Cititorii Intreaba .... "Picioarele mele s-au umplut de vinisoare bleu" . In urma cu sase ani am fost operata la coloana, diagnostic: discopatie lombara si hernie de disc. Acum ma doare spatele (locul unde am fost operata) si piciorul stang. Stiu ca aceasta durere nu imi va trece niciodata, dar a...

Cititorii Intreaba ...

"Picioarele mele s-au umplut de vinisoare bleu"

In urma cu sase ani am fost operata la coloana, diagnostic: discopatie lombara si hernie de disc. Acum ma doare spatele (locul unde am fost operata) si piciorul stang. Stiu ca aceasta durere nu imi va trece niciodata, dar alta este problema mea. Dupa doi ani de la operatie, picioarele mele s-au umplut cu vinisoare bleu. Sunt dezgustatoare. Daca cineva poate sa ma ajute cu un tratament naturist pentru aceasta problema, ii raman recunoscatoare. Exista vreun remediu pentru ameliorarea durerilor de spate? Va multumesc.
Ana - Farsala, Grecia

"Caut un tratament pentru "moluscus contagiosus""

Nepotelul meu in varsta de patru ani a fost diagnosticat cu moluscus contagiosus. Va rog sa-mi recomandati un tratament naturist pentru aceasta afectiune. Va multumesc.
Fleschin Sorita - com. Rasinari, jud. Sibiu

"Doresc un tratament pentru metastaza cutanata de carcinom"

Am 49 de ani si in iulie am fost diagnosticata cu metastaza cutanata de carcinom, posibil de origine hepatica. Va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament naturist eficient. Cu mii de multumiri,
Viorica - Bucuresti

"Am fost operata de cancer la limba"

Am 35 de ani si am cancer la limba. Am facut operatie si am urmat tratamentul cu raze cobalt si citostatice. Ma simt bine, dar as dori sa urmez si un tratament naturist. Fac apel la cei care s-au confruntat cu aceasta boala sa ma ajute cu sfaturi. Va multumesc din tot sufletul!
Popescu Tatiana - Corabia, jud. Olt. tel. 0249/56.01.72

"Fetita mea sufera de sindrom nefrotic"

Sunt mama unei fetite in varsta de 6 ani, care in luna martie a fost diagnosticata cu sindrom nefrotic (elimina proteinele prin urina). De atunci face tratament cu Medrol (Prednison) si au aparut deja efectele adverse: i s-a accentuat foarte tare pilozitatea de pe corp si de pe fata. Imi puteti recomanda un tratament naturist? Va rog din suflet sa ma ajutati sa scap de acest cosmar. As dori sa aflu numarul de telefon al terapeutei Svetlana Secrieru. Va multumesc anticipat.
Ana Silasi - Bistrita, tel. 0263/23.77.28

"Sufar de sinuzita cronica"

De 12 ani am o afectiune a gatului si a sinusurilor care se manifesta in felul urmator: am senzatia de corp strain in gat, iar in spatele "omusorului" simt o arsura permanenta, care uneori devine dureroasa. Dimineata nu pot sa respir pe nara dreapta, care este infundata pana pe la ora 10-11; am gatul rosu tot timpul, mai ales in dreapta, la baza limbii. Am facut puroi de nenumarate ori in gat si spre sinusuri, asa incat am folosit foarte multe antibiotice. De un an, imi apar frecvent afte foarte dureroase pe limba, tot pe partea dreapta, care dureaza si zece zile. Sunt foarte speriat, pentru ca nimic nu m-a ajutat si vad ca de la o zi la alta este tot mai rau. Mi s-a spus ca am sinuzita cronica si mi s-a recomandat spray Nasonex, care este foarte scump si nu m-a ajutat. Mentionez ca am 41 de ani si ca de la 20 de ani am colita de fermentatie intr-o forma deja grava, plus ulcer duodenal. Va multumesc din suflet si va marturisesc ca dupa Dumnezeu sunteti singura mea speranta.
Liviu - Sibiu, tel. 0269/22.65.54, 0722/50.10.33

"Am fost diagnosticata cu hiperplazie endometriala glandulo-chistica cu atipii"

Am 48 de ani si de aproximativ un an am inceput sa am dereglari de ciclu legate de premenopauza (ciclu foarte abundent si prelungit). Gratie ceaiului miraculos din 6 plante recomandat de Maria Treben pentru metroragii, am reusit sa-mi reglez ciclul, dar dupa intreruperea administrarii lui, problema a revenit. Dupa o intarziere de doua luni, am avut un ciclu care a durat 21 de zile, in ultimele zile fiind extrem de abundent, astfel incat am acceptat un chiuretaj biopsic. Diagnosticul histopatologic a fost hiperplazie endometriala glandulo-chistica cu zone de hiperplazie atipica. Ginecologul mi-a recomandat interventia chirurgicala in regim de urgenta, cu histerectomie totala, pentru a preveni evolutia bolii spre neoplasm de endometru. Nu vreau sa accept operatia, doresc (si sunt convinsa ca exista) un tratament naturist care sa stopeze evolutia bolii si chiar sa ma vindece. De aceea, apelez cu incredere la cititoarele "Formulei As" care s-au confruntat cu o astfel de situatie si au rezolvat-o fara operatie. In incheiere, doresc sa adresez felicitari echipei dvs. atat de inimoase. Sunt o cititoare fidela a revistei si ceea ce faceti dvs. este unic in peisajul publicistic romanesc. Cu deosebita consideratie,
Virginia - Bucuresti
(Adresati-va d-nei prof. biolog Valentina Liciu, tel. 021/650.62.96)

"In fiecare dimineata am 8-10 scaune"

Am 42 de ani si de cativa ani ma lupt cu o situatie deosebit de grea. Diagnosticele relative ale medicilor, cantitatile imense de medicamente pe care le-am luat - Salazopirin, Omcran, Saprosan, Ampicilina, Anghirol, Triferment, Metoclopramid, No-Spa, Biseptol - nu au rezolvat situatia sanatatii mele. Am facut si rectoscopie si un consult in privinta hemoroizilor, dar un diagnostic clar nu mi s-a pus. O colita, gastrita sau rectocolita, posibil toate la un loc imi fac viata un infern. Problema este urmatoarea: in fiecare dimineata, dupa o "galagie" a intestinelor care nu este dureroasa, urmeaza scaune normale, dar deseori cu dureri in zona anusului, astfel incat in doar cateva clipe sunt leoarca de transpiratie. La 10-20 minute urmeaza alte scaune, astfel incat sunt dependenta de toaleta. Am observat uneori si sange in scaun. Toate acestea se intampla zilnic, pana pe la orele 12-13, pana la evacuarea completa a intestinelor. Dupa-amiaza, seara, noaptea, nu am nici o problema. Mentionez ca sunt si diabetica insulinodependenta si sunt atenta cu regimul alimentar. Disconfortul pricinuit ma impiedica sa duc o viata normala, linistita. De aceea, prin intermediul rubricii dvs., ii rog pe cei care s-au confruntat cu astfel de situatii sa-mi transmita ce tratamente au urmat de si-au gasit vindecarea. Va multumesc din suflet si astept un ajutor, un sfat cat mai repede posibil, caci suferinta e chinuitoare!
Diana Gluck - Timis

"Sunt diabetic, nevazator si am ameteli ingrozitoare"

Sufar de ameteli, mai ales in cursul zilei. Medicii imi spun ca nu s-ar oxigena suficient creierul?! De cateva luni sunt nevazator. Am fost operat de retinopatie diabetica si de cataracta. Sunt diabetic, de 55 de ani. Ma tratez cu Tanakan si Piracetam, dar fara rezultate. Ce ma sfatuiti sa fac? Este foarte greu de suportat!
Ioan Raduta - Ploiesti

"Am anexita cronica dreapta iar mama mea a fost operata de tumora cerebrala"

Am 28 de ani si va scriu cu speranta ca ne veti ajuta, pe mine si pe mama mea. De aproximativ sase luni, am anexita cronica dreapta. Am fost la medic si am tinut - timp de patru luni, in perioada ciclului - tratament cu antibiotice foarte puternice si antiinflamatoare, dar tot nu m-am vindecat. In plus, am un ciclu foarte abundent, ce dureaza 5-6 zile si este insotit de dureri foarte mari in partea dreapta. Mama mea are 55 de ani si a fost operata de tumora cerebrala maligna. Rezultatul testului anatomo-patologic este glioblastom tisular drept. A facut o cura de 21 de zile de raze (cobaltoterapie), in urma careia nu-si mai poate misca mana si piciorul stang. Va rog sa imi recomandati tratamente naturiste pentru afectiunile mai sus amintite.
Simona Bretean - Iasi

"Sufar de reumatism infectios"

Am 45 de ani si sufar din copilarie de reumatism de tip infectios, mostenit de la parinti si localizat in principal in zona lombara si la glezne. Urmez periodic tratamentul medicamentos prescris de medicul specialist, plus fizioterapie, ceea ce-mi amelioreaza durerile pe o perioada de timp, apoi acestea revin cu intensitate crescuta, in special in zona lombara. Apelez la cititorii acestei reviste care pot sa-mi recomande un tratament naturist, poate mai eficient in ameliorarea durerilor decat cel medicamentos. Dumnezeu sa va dea sanatate!
Midnighi Elvira - Iasi, tel. 0232/47.11.31

"Diabetul zaharat se transmite pe linie paterna?"

De curand, sotul meu a fost diagnosticat cu diabet zaharat tip B. Ne dorim foarte mult un copil, dar ne este frica sa nu se nasca cu diabet. Va rog sa ne lamuriti ce sanse avem sa concepem un copil sanatos. (Eu am 25 de ani si sotul meu - 27.) Va multumesc.
Maria - Baia Mare




...Cititorii Raspund

"Sotul meu e suspect de tumora vezicala, iar eu am cistocel voluminos"
(Raspuns pentru D.C. - Timisoara, F. As nr. 564)


Pentru tratarea cistocelului voluminos, adica slabirea musculaturii vezicii urinare, am folosit cu foarte bune rezultate tinctura de propolis. Se iau de doua ori pe zi (dimineata si seara, cu o ora inainte de masa) cate 40 de picaturi de tinctura de propolis in ceai, apa calduta sau lapte. Tratamentul dureaza 6-8 saptamani, dar puteti lua in continuare, in fiecare dimineata, cate 30 picaturi, deoarece vindeca multe boli. Nu are contraindicatii, dar poate da alergie. Testati-l inainte de a-l folosi. Multa sanatate!
Ana Munteanu - Slobozia, tel. 0243/21.22.76

"Am dureri articulare foarte mari"
(Raspuns pentru Elisabeta Raducan - Galati,F. As nr. 564)


Va propun un remediu care s-a dovedit util si in alte cazuri de dureri articulare, ca urmare a efectului profund de curatire pe care il are acest produs. Este vorba de gelul de Aloe Vera, un lichid care se consuma in doza de 50-100 ml zilnic si eventual unguentul cu Aloe Vera, care se aplica local. Pentru detalii si procurarea produsului, sunati la 0788/37.48.80.
Florin Dumitru - str. Ion Baiesu, bl. C1, ap. 4, Buzau

"De sase ani sufar de acnee polimorfa"
(Raspuns pentru M.V. - Bucuresti, F. As nr. 564)


Stimate domn, va impartasesc durerea cauzata de aceasta cumplita maladie, eu insami fiind o victima a ei, in urma cu 25 de ani. Din fericire, tratandu-ma dupa o foarte veche procedura, prin autohemoterapie, am reusit sa ma vindec. Sub supraveghere strict medicala, se recolteaza 2 ml sange, se schimba acul seringii, si dupa dezinfectare fesiera cu alcool sanitar, se introduce rapid in fesa. In zilele urmatoare se creste doza: 4 ml, apoi 6 ml, 8 ml, 10 ml sange, dupa care se recolteaza descrescand doza, respectiv: 8 ml, 6 ml, 4 ml, 2 ml de sange. Dupa administrarea fesiera, locul se maseaza foarte bine cu tamponul de vata. Asteptati o saptamana si daca nu observati nici o imbunatatire cat de mica, repetati procedura. Va spun cu toata sinceritatea, din experienta mea profesionala (sunt asistenta medicala): cu aceasta procedura am obtinut rezultate foarte bune si la bolnavii pe care i-am tratat. Poate vi se pare ceva nefiresc si bizar, dar pentru rezultatul scontat merita sa incercati. Dumnezeu sa va ajute si sa va dea sanatate!
as. med. Felicia Cecilia Buda - str. Motilor nr. 47, Campeni, jud. Alba, tel. 0258/77.13.63

"Tatal meu sufera de Zona Zoster"
(Raspuns pentru Florea Toader - Neamt, F. As nr. 564)


•Vreau sa va spun cum l-am vindecat pe sotul meu in patru zile de Zona Zoster, care ii aparuse dupa ureche. Avea dureri foarte mari si i se inflamasera si ganglionii. Pentru cresterea imunitatii i-am dat Spirulina (400 mg), trei pe zi (2 pastile dimineata si 1 la pranz, cu 30 de minute inainte de masa) si tinctura de Echinacea (produse ale firmei "Hofigal") - cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi. Impotriva infectiei i-am dat dimineata si seara, pe o bucatica de paine, 30 de picaturi tinctura de propolis de la Plafar (testati-l intai, sa nu va provoace alergie). Pe locul inflamat i-am pus seara o foaie de varza cruda presata cu sucitorul, prinsa cu o bentita. Dimineata, dupa igiena locala, l-am uns cu alifie de galbenele. Multa sanatate!
Velcescu P. - Sos. Berceni nr. 15, sector 4, Bucuresti

•Am rasfoit pentru dvs. colectia mea si in F. As nr. 235 am gasit o reteta trimisa de d-l Marcus Ioan din Aiud, pe care v-o fac cunoscuta prin intermediul revistei. Ingrediente: 100 g ceara de albine, 25 g rasina de brad, 50 g untdelemn comestibil, 250 g margarina. Preparare: se topesc ceara, rasina si margarina, apoi se adauga uleiul. Se strecoara si se pastreaza in recipiente de sticla, la rece. Se aplica pe regiunea bolnava de 2-3 ori pe zi. O cunostinta s-a tratat cu succes folosind unguentul Zona Zoster - Liz, realizat de dr. biolog Mircea Ciuhri. Durerile acute dispar dupa cateva ore de la aplicarea unguentului. Durata tratamentului difera de la caz la caz. In paralel, a luat medicamentul Sinerdol. In aceasta privinta este bine sa va consultati medicul. Va doresc multa sanatate!
Vasilica Stoian - str. Oltului nr. 32,
bl. I5B, ap. 20, Galati

"Fetita mea are bronsita astmatiforma"
(Raspuns pentru B.D. - jud. Arad, F. As nr. 565)


Cu peste 20 de ani in urma am avut mari probleme cu fetita mea. S-a rezolvat 100% cu ajutorul dr. alergolog Filip Victor (str. Grigore Alexandrescu nr. 14, Bucuresti, tel. 021/312.07.28). Sa-i dea Dumnezeu sanatate!
D. Urse - str. Baneasa nr. 22, bl. 36, ap. 4, Bucuresti

"Baietelul meu sufera de gastrita nodular-purpurica"
(Raspuns pentru Carmen Schiopu - Galati, F. As nr. 565)


Urmariti sa-i asigurati copilului un regim alimentar fara carne, si preparate din carne cel putin o perioada, fara alimente cu conservanti si coloranti sintetici. Realizati urmatorul amestec de plante: galbenele, coada-soricelului, salcam, sunatoare, patlagina, troscot, zmeur. Se rasnesc plantele cu o rasnita electrica foarte curata, se amesteca pulberile obtinute in proportii egale (de exemplu, cate 3 linguri din fiecare) si se pun 2 linguri pline de amestec la 1 l apa plata sau de izvor, la temperatura camerei. Se lasa la macerat (nu se incalzeste) minimum 7 ore (peste noapte). Maceratul rezultat se va bea peste zi, cu inghitituri mici, la distanta de mese, daca se poate impreuna cu pulberea din plante pe care o contine. Dati copilului, daca tolereaza, tinctura de propolis - cate 7 picaturi de trei ori pe zi, in apa plata sau macerat de plante sau pe o lingurita cu miere. Aveti grija sa nu lasati copilul sa stea in pozitie orizontala (sa se culce) cel putin o ora dupa ce a mancat, altfel regurgitatiile din cauza herniei hiatale vor favoriza dezvoltarea esofagitei in continuare. Pentru un tratament mai complex va puteti adresa Centrului Naturist "Santo Raphael" - B-dul Dimitrie Pompei nr. 3-5, Bucuresti, tel. 021/233.19.50, 232.22.45.
Dr. Andreea Dragomirescu

"Am tumora mamara maligna"
(Raspuns pentru Florica - Bucuresti, F. As nr. 565)


Exista doua procedee externe si fiecare trebuie sa testeze care din acestea i se potriveste mai bine, deoarece fiecare om are un fel propriu de a reactiona.
Se face o mamaliguta tare, care se intinde in strat de 2-3 cm pe o panza. Pe partea care se va aseza pe san se va presara tamaie praf, in strat subtire. Se aplica cat mai fierbinte pe sanul afectat si se tine pana se raceste, aplicand un fular de lana pe panza, pentru a mentine mai mult timp caldura locala. Se cunoaste faptul ca datorita caldurii, celulele canceroase nu numai ca nu se mai inmultesc, dar se si distrug. Tamaia contribuie si ea la acest lucru. Este suficient ca acest procedeu sa se aplice timp de 10 zile, de doua ori pe zi.
Se cauta slanina de casa ranceda, care se taie in feliute mici si se pun pe o folie de nylon. Peste acestea se va rade radacina de tataneasa. Se aplica pe san, in sutien. Se poate mentine intreaga noapte. Alaturi de tratamentul acesta, e necesar sa fie aplicate si tratamente interne, care constau in ceaiuri din napraznic si salvie - cate o lingura din fiecare planta, puse in 250 ml apa clocotita. Se acopera vasul timp de 15 minute, dupa care se strecoara si se poate indulci cu miere poliflora. De asemenea, se va face un alt ceai, in felul urmator: se stoarce (dupa ce s-a spalat bine) o lamaie. Sucul se pune separat, iar lamaia se taie si se fierbe in 250 ml apa, pana ce se inmoaie coaja. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa se raceasca, dupa care se va strecura peste suc. Dimineata si seara, se va bea ceai de salvie si napraznic, iar la amiaza ceai de lamaie. Se poate alege oricare din variantele externe, dar persoanele care vor suporta prima varianta vor obtine ameliorari mult mai rapide. In maximum zece zile, se va vedea o imbunatatire a starii de sanatate. Sanul nu mai doare si nu va mai fi asa de tare. Multe femei au reusit cu aceste produse sa scape chiar si de operatie.
bio-chimist Eugen Giurgiu - Aleea Detunata, bl. D2, sc. A, ap. 19, Alba-Iulia, tel. 0258/83.35.00

"Doresc un tratament pentru fibrilatie atriala paroxistica"
(Raspuns pentru Alina - Bucuresti, F. As nr. 565)


In cele ce urmeaza voi incerca sa raspund cat mai concis intrebarilor dvs. pe care, la randul meu, mi le-am pus cu ani in urma, cand am suferit de aceeasi boala. Fibrilatia atriala este o aritmie la nivel atrial, dar cu o puternica influenta asupra functiei inimii in sensul diminuarii acesteia. Instalarea fibrilatiei atriale este cauzata de boli cardiace preexistente - precum cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, febra, digestia deficitara insotita de balonare, oboseala excesiva, insomnia, stresul, fumatul, cafeaua, schimbarile rapide din pozitia verticala in cea orizontala si invers etc. Consecintele acestei boli pot fi obosirea prematura a inimii, deteriorarea valvelor, formarea cheagurilor de sange si, prin urmare, cresterea riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Tratamentul in fibrilatia atriala se stabileste numai de medicul cardiolog si priveste atat perioada de criza, cat si cea de liniste; el consta in general in administrarea unor medicamente de genul celor pe care le-ati incercat si dvs. Mie mi-a ajutat cel mai mult urmatoarea reteta: Cordarone - 3 tablete/zi, Bloxan - 1/2 tableta/zi, aspirina - 1/2 tableta/zi si Trombostop (in functie de rezultatele probelor de coagulare a sangelui) in perioadele de criza, iar in cele de liniste Bloxan - 1 tableta/zi si aspirina - 1/2 tableta/zi. Exista insa si un tratament ajutator: modul de viata al bolnavului de fibrilatie atriala, in care factorii principali sunt greutatea corporala optima, regim alimentar hiposodat, fara grasimi animale, alcool si cafea, dar bogat in legume si fructe; renuntarea la fumat; diminuarea constipatiei (daca exista) si a balonarilor; mese usoare si dese (de cinci ori pe zi); urmarirea permanenta a tensiunii arteriale si aducerea ei la valoarea normala; cat mai multa miscare in aer curat si, daca se poate, practicarea unor exercitii usoare de gimnastica; controlul respiratiei in sensul cresterii eficientei acesteia; intensificarea oxigenarii organismului prin exercitii zilnice de inspiratie si expiratie completa; opt ore de somn din 24 de ore, intr-o camera bine aerisita; eliminarea starilor nervoase si inlocuirea lor cu gandirea pozitiva, cu optimismul. Eu am tinut cont de toate acestea si m-am vindecat. Va doresc multa sanatate!
Ioan Giurgiu - str. Lt. Negel nr. 50, sector 6, Bucuresti

"Am fost diagnosticat cu poliartrita reumatoida"
(Raspuns pentru Rodica B. - Bucuresti, F. As nr. 565)


In 1999 m-a lovit aceeasi boala, dar am avut "norocul" de a avea in tinerete o prietena de familie care a suferit de aceeasi boala si am vazut-o cum evolueaza, asa ca din start nu m-am mai preocupat de tratamente alopate, ci am trecut la cele naturiste. Pierdusem functia picioarelor, mi le mutam cu mana, iar un drum pana la baie era un efort de exceptie. Am apelat la Centrul Medical "Dava" (tel. 021/423.14.57), la dr. Ileana Badea. Cu multa vointa si aplicand toate indicatiile dumneaei, acum merg bine. De boala n-am scapat si probabil nu voi scapa niciodata, dar atacurile bolii sunt mai rare si tin 2-3 zile. Cura cu plante si regimul alimentar le voi tine toata viata, altfel nu se poate. Sa ai multa vointa si speranta in Dumnezeu, caci tratamentele naturiste nu sunt spectaculoase, mie mi-au trebuit 7 luni sa incep sa ma misc. Multa sanatate!
Mariana Badea - str. Saradei nr. 90, sector 1, Bucuresti, tel. 021/667.56.86

"Doresc un tratament naturist pentru dureri lombare"
(Raspus pentru Dan - Bacau, F. As nr. 565)


O metoda simpla si eficienta: dormitul pe o suprafata tare. O scandura de aproximativ 0,5 x 1,5 m (imbracata intr-o husa) o asezati pe pat, pe locul unde dormiti. Asezati peste ea o patura pe care o impaturiti in doua sau in trei, cum doriti. Nu va mai despartiti de ea. Nu deranjeaza, o sa va placa si o sa va simtiti mult mai bine!
Emilia Moldovan - Blaj, tel. 0258/71.13.50

"Nu reusesc sa ma vindec de otita"
(Raspuns pentru P.L. - Craiova, F. As nr. 579)


Conform medicinei chineze, durerile la ureche de care sunteti deranjata pot fi cauzate de o disfunctie a rinichilor, a vezicii biliare sau de o stare de incordare. Va recomand sa urmati un tratament naturist bazat pe acupunctura, dieta si ceaiuri. Eficienta maxima a acupuncturii este in perioada noiembrie - februarie, intre orele 17-19. Consumati zilnic ceaiuri de galbenele, lemn-dulce si papadie. De asemenea, puteti pune in ureche un tampon imbibat cu 5-10 picaturi de propolis, solutie alcoolica 5-7%, de doua ori pe zi. Alimentatia va trebui sa cuprinda cat mai multe fructe si legume, concomitent cu diminuarea consumului de carne. Consumati suc de morcovi cu telina, precum si usturoi si ceapa. Pentru detalii legate de dieta si tratament, va rog sa ma contactati.

"Mi s-a pus diagnosticul polineuropatie senzitivo-motorie"
(Raspuns pentru N.C. - Bucuresti, F. As nr. 578)


Pentru un diagnostic exact, trebuie sa faceti o consultatie in clinica noastra, deoarece simptomele dvs. pot fi cauzate atat de o tulburare a inervatiei membrelor inferioare, cat si de o afectare a sistemului circulator (arteriopatie sau tromboflebita). Tratamentul pe care trebuie sa-l urmati cuprinde reflexoterapie, acupunctura, regim alimentar. La acestea se adauga gimnastica medicala, masaje locale si ceaiuri. Consumati zilnic un amestec de ceaiuri format din macese, sulfina, talpa-gastii, coada-soricelului. Puteti face masaje locale cu unguent care sa contina arnica sau ienupar si bai cu musetel sau menta. Va doresc multa sanatate!
Gabriel Costache - Cabinetul "Clinique Plus" Bucuresti, tel. 021/610.60.53, 211.08.62

"Am carcinom tranzitional pseudopapilar al vezicii urinare"
(Raspuns pentru B.A., F. As nr. 583)


Eu am suferit de adenocarcinom prostatic si nu mi se mai dadeau multe zile de trait. De aceea, ma grabesc sa va raspund. Am avut norocul sa citesc in "Formula As" un articol despre terapeutul naturist Gheorghe Motorca din Oradea si rezultatele sale de exceptie in lupta cu bolile. Am pus mana pe telefon, am sunat la "Farmacia Verde", i-am spus tot oful meu si, dupa ce i-am comunicat valorile analizelor medicale pe care le facusem si date despre starea mea generala, mi-a raspuns ca ma poate ajuta. La scurt timp, am primit prin colet postal tratamentul salvator. Urmez tratamentul cu ceaiuri si extracte din plante de circa sapte luni, iar sanatatea mea e la cote maxime. Am uitat de chinuri si nu ma mai tem de ziua de maine. Ultimele analize sunt perfecte, m-am ingrasat si ma simt foarte bine, in ciuda poverii celor 76 de ani pe care-i am. Sunteti tanar, luptati pentru sanatate. Adresati-va de urgenta d-lui Gheorghe Motorca ("Farmacia Verde" Oradea, cartier Nufarul 2, str. Traian Goga nr. 17, tel. 0259/22.52.52, 46.77.04, 0744/57.05.85), caruia doresc sa-i multumesc si pe aceasta cale ca mi-a salvat viata. Revistei "Formula As" ii doresc viata lunga si articole la fel de bune ca si pana acum. Sanatate tuturor!
Col. ing. (r) Dionisie Petchi - Bucuresti