Cura De Sucuri

Redactia
Slabiti, intarindu-va sanatatea:. Cura De Sucuri. Vitaminele se depun, kilogramele se topesc. Se apropie toamna. Pietele sunt mai pline ca niciodata de legume si fructe coapte si-nmiresmate. Lumea se grabeste sa-si faca provizii de iarna, sa le puna la adapost in camari ori in magazii. Cu gandul doar...

Slabiti, intarindu-va sanatatea:

Cura De Sucuri

Vitaminele se depun, kilogramele se topesc

Se apropie toamna. Pietele sunt mai pline ca niciodata de legume si fructe coapte si-nmiresmate. Lumea se grabeste sa-si faca provizii de iarna, sa le puna la adapost in camari ori in magazii. Cu gandul doar la grija familiei, uitam ca organismul nostru se pregateste si el sa intre in iarna, ca are mare nevoie de vitaminele care atunci vor lipsi. Un proverb chinezesc spune: "Tot ce bagati crud in oala, bagati mai intai in stomac". Intr-adevar, cu foarte putine exceptii, toate legumele toamnei pot si trebuie sa fie mancate crude, pentru ca zacamantul lor de vitamine sa intre netransformat prin fierbere ori prajire in organism. Multi oameni transforma legumele in salate, pregatite cu iaurt sau untdelemn. Foarte bine! Dar si mai bine este daca ele sunt transformate in sucuri, astfel ca stomacul si apoi sangele sa le preia imediat dupa ingurgitare, fara perioada indelungata a digestiei. De catva timp, cercetatorii au ajuns la concluzia ca sucurile de zarzavaturi, in anumite dozaje, combinate si cu unele plante medicinale, vindeca spectaculos cancerul. Asupra acestei probleme vom reveni. Acum, vrem sa va atragem atentia asupra miraculoasei insusiri pe care ele o au in grabirea curelor de slabit. Cine are puterea sa bea o zi intreaga numai sucuri de legume combinate cu infuzii de plante va sari foarte repede peste gaurile cordonului. Sucurile de legume pun in miscare metabolismul. Ele alimenteaza corpul cu vitamine, substante minerale si microelemente, dezintoxica si purifica. Rezultatul: pielea dvs. va fi mai frumoasa, va veti simti in forma, veti fi mai energici si mai putin nervosi, veti slabi foarte repede.
In functie de greutatea dorita, cura de sucuri de legume se poate face minimum o data pe saptamana, dar cel mai bine de trei ori.

Sucuri De Legume

Sucul de morcovi
Contine protovitamina A (betacaroten), foarte importanta pentru piele. Adaugati intotdeauna in suc o lingurita de smantana sau ulei de floarea-soarelui. Pentru o portie de suc de morcovi e nevoie de 9-10 morcovi mijlocii. (Nu cumparati legume prea mari, tesutul lor este lemnos.)

Sucul de rosii
Are pe langa vitamina C, in cantitate mare, si mult potasiu. Stimuleaza metabolismul, dezintoxica, grabeste arderile. (La o portie, folositi 6 rosii coapte.)

Sucul de varza acra
Contine mult acid lactic natural, care stimuleaza metabolismul si digestia. E foarte indicat in sedentarism si cand ne simtim prea satui. Are multa vitamina K si C.

Sucul de broccoli
Pe langa actiunea sa de stopare a cancerului si de intarziere a osteoporozei, "fratele" conopidei si al sparanghelului are si mari calitati de epurare a organismului si de reducere a grasimilor. Se baga leguma cruda, foarte bine spalata, in centrifuga, iar sucul obtinut, diluat cu putina apa si stropit cu lamaie, se consuma de trei ori pe zi.

Sucul de sfecla rosie
Contine mult potasiu si magneziu. Ambele accelereaza metabolismul si intaresc musculatura. In plus, sfecla contine acid folic (hraneste sangele) si vitamina C. Pentru o portie de suc de sfecla ajung 3 radacini lunguiete.

Sucul de castraveti
Mult apreciat pentru insusirile lui culinare si ca factor de frumusete, castravetele ajuta si la slabit. Efectului de reglare a tranzitului intestinal i se adauga si acela de eliminare a apei retinute in tesuturi. O substanta pe care o contine, asemanatoare cu insulina, il recomanda si diabeticilor. Sucul de castraveti se obtine in centrifuga (dupa decojire) sau dat pe razatoare si stors. Fiindca gustul lui nu este prea placut, se poate combina cu suc de rosii sau mere.

Sucuri De Fructe

Sucul de mere
Este un regulator excelent al tranzitului intestinal, avand, pe langa o benefica functie de eliminare a toxinelor, si un rapid efect de eliminare a kilogramelor. Sucul se prepara din mere necojite, spalate bine, taiate in bucati si stoarse in centrifuga sau rase si presate intr-un tifon. Doua-trei lingurite de suc de lamaie adaugate la un pahar de zeama de mere radicalizeaza efectul curei.

Sucul de grepfruit
Numit si "marul raiului", grepfruitul are, pe langa cantitati uriase de vitamina C, si o enzima care dinamizeaza metabolismul si digestia, fiind un aliment de baza in curele de slabit. Sucul se bea ca atare sau indoit cu putina apa, primul pahar dimineata, pe stomacul gol, iar alte doua pahare, inainte de mesele principale cu o jumatate de ora. Sarace in calorii, grepfruiturile cu miezul roz sunt mai blande si mai putin amare. Sucul se obtine prin stoarcerea fructelor taiate in doua. (Atentie la cumparat! Fructele sanatoase au coaja lucioasa si nepatata.)

Sucul de prune
Prunele au fost aduse in Europa de Alexandru cel Mare, ca prada de razboi luata de la persi. Inca de pe atunci, fructul prunului era cunoscut ca activator al tranzitului intestinal si ca aliment de slabit. "Cand nu-ti mai vezi varful picioarelor din cauza burtii, mananca prune", spunea Martial, poetul roman. Evident, nu era vorba de o metafora, ci de efectul depurativ si laxativ al fructelor brumarii. Sucul de prune se dilueaza cu apa si se combina cu 3-4 lingurite de suc de lamaie. Se bea peste zi, ca unic aliment.

Sucul de lamaie
Prin cantitatea mare de vitamina C care le curge prin "vine", lamaile accelereaza innoirea celulelor si protejeaza inima. In Ayurveda, medicina populara a indienilor, sucul de lamaie reprezinta un intaritor al intregului organism, dar si un leac excelent de slabit. Se beau cinci pahare de apa pe zi, punandu-se in fiecare din ele 2 lingurite de suc proaspat stors de lamaie. Primul pahar se bea dimineata, pe stomacul gol, doua pahare intre mesele principale, iar alte doua dupa masa de pranz si cina, compuse, obligatoriu, din salata de fructe si salata de cruditati. Apa de lamaie: preparati o infuzie dintr-un litru de apa in care puneti sa dea 2-3 clocote coaja de la trei lamai. Acoperiti vasul, lasati lichidul sa se raceasca, apoi beti-l in loc de apa. In fiecare pahar adaugati si 2-3 picaturi de lamaie proaspata. (Lamaia este un element bazic. Folosita curent, ea nu produce aciditate.)

Sucul de portocale si lamai
Intr-un litru de apa, se pun la fiert, vreme de 10 minute, 2 portocale si 6 lamai taiate felii. Se adauga 4 linguri de miere si se pun din nou la fiert 5 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se beau 5 pahare pe zi, in care se adauga cate o lingurita de suc de lamaie proaspata.
Rodica Demian

Graficul curei

Graficul pe care vi-l prezentam reprezinta o varianta. Pe durata unei zile se poate bea, la alegere, un singur suc.
Legumele se curata de coaja, se rad si se preseaza intr-un tifon sau, mult mai simplu, se pun in centrifuga. Pentru a le da sucurilor un gust mai placut, adaugati din belsug verdeturi proaspete (patrunjel, telina, marar).

Dupa trezire: 1-2 cesti ceai de rozmarin (stimuleaza tensiunea scazuta).

Ora 9: 250 ml suc de morcovi amestecat cu o lingurita de ulei de masline sau floarea-soarelui.

Ora 11: 250 ml suc de varza murata peste care presarati leustean tocat, marar sau patrunjel.

Ora 12: un pahar mare cu apa minerala.

Ora 13: 250 ml suc de sfecla rosie amestecata cu o lingura de tarate de grau.

Ora 16: o ceasca de ceai de macese (lasati macesele doua-trei ore in apa rece, apoi puneti-le sa dea un clocot).

Ora 17: 250 ml suc de morcovi, presarat cu frunzulite de busuioc si amestecat cu o lingurita de smantana.

Ora 18: un pahar mare cu apa minerala.

Ora 19: 250 ml suc de rosii presarat cu foi de telina uscata.

Ora 20: o ceasca de ceai din flori de tei sau iasomie (calmeaza).
In total: doar 320 calorii pe zi!

Important:

• Pregatiti-va sucul singuri!

• Folositi doar legume sanatoase!

• Beti sucul imediat dupa preparare!

• In ceaiuri nu puneti nici zahar, nici miere. In cel mai rau caz, zaharina.