Ursu si-a gasit beleaua

Redactia
Ursu si-a gasit beleaua. Meciul cu Danemarca a coborat drapelele in berna. Romanii s-au simtit iar refuzati la export. Au tunat si au fulgerat impotriva arbitrului elvetian, singurul jucator advers eficient de pe teren. Elvetianul a devenit simbolul tratativelor secrete de la Yalta si Malta, noul e...

Ursu si-a gasit beleaua

Meciul cu Danemarca a coborat drapelele in berna. Romanii s-au simtit iar refuzati la export. Au tunat si au fulgerat impotriva arbitrului elvetian, singurul jucator advers eficient de pe teren. Elvetianul a devenit simbolul tratativelor secrete de la Yalta si Malta, noul exponent al politicii sferelor de influenta. Pe zidurile cladirilor patriotii nervosi si-au varsat oful, umplandu-l pe arbitru de lozinci si indemnuri neacademice. Cu totii, de la comentatori sportivi la simpli cetateni, s-au revoltat impotriva arbitrajului care ne-a refuzat iesirea in lumea civilizata a fotbalului. Orice Mitica s-a simtit indreptatit sa nu mai vrea in Europa. Daca asta e Europa, lui nu-i trebuie! Mai bine se duce in Delta! N-avem nevoie de ceasuri elvetiene, nici de bere daneza.
E drept, si-au mai amintit unii, Romania avea o problema din tara, cand a avut loc primul meci cu Danemarca. Pe atunci, Marian Oprisan si familia s-au ocupat de terenul care va deveni capcana in care a cazut echipa nationala. Atunci ne-au batut danezii, dupa ce ne batusera si norvegienii. Chiar daca si-au amintit toate acestea, ziarele au deschis forumuri de discutii pe marginea meciului, unde s-au acumulat mii de mesaje. Jurnalistii au pus la dispozitia suporterilor adresa de posta electronica a arbitrului Urs Meyer. In cateva ore, mesageria acestuia era blocata cu mii de mesaje. Nu trebuie sa stii romaneste ca sa pricepi ce te asteapta daca vii sa vezi eterna si fascinanta Romanie. Si e valabil pentru toti Ursii din Elvetia. S-au implicat si microbistii de partid, care au emis opinii despre complotul international si conturile arbitrului. Despre Uefa si Fifa. Deputatul Raj Tunaru, intrat in Parlament in barca lui Vadim si a lui Mitica, i-a zis-o elvetianului de la obraz: "Nesimtit esti tu si cu familia ta, care nu a stiut sa te educe, lipsindu-ti cu desavarsire cei 17 ani (sic!) de-acasa"!!! Raj are nu numai cei 17 ani de acasa, are si un milion de dolari in cont, asa ca l-a desfiintat scurt pe elvetian, declarat nu numai "nesimtit", dar si "un neica nimeni".
Mai diplomat, presedintele Iliescu a spus, intre doua avioane, ca romanii trebuie sa faca reclamatie. Ca ni s-a furat bucuria. Deocamdata, indemnurile suporterilor si ale presedintelui nu s-au materializat. Asteptarile tuturor se indreapta catre vrajitoare, arma secreta a romanilor la nevoie. Mai multe printese craiovene ale intunericului s-au adunat noptile trecute si-au pus de-o fiertura. Marea vrajitoare Mercedeza a propus un blestem special, de rostit fix la miezul noptii, eventual cu cateva lumanari aprinse in jur: "S-amuteasca, sa-ncremeneasca,/ limba-n gura sa-nvarteasca/ nebunia sa-l gaseasca,/ dracii sa il izbaveasca/ primul meci care-l va avea/ si-l va arbitra/ sa-ncremeneasca asa/ sporul si castigul sa nu-l mai aiba./ Morti, mortisorul meu Urs Meyer,/ cand o da sa graiasca/ si sa fluiereasca/ atunci sa-ntepeneasca!".
Vrajitoarea Vinograda, tot din Craiova, a propus amutirea lui Urs Meyer. Pentru asta aduni pamant de la trei morminte si i-l bagi pe furis in buzunarul cu cartonase. Dupa care, trebuie rostit de cateva ori blestemul: "Cum e mortu mut, asa sa fie si el!". Ursu si-a gasit beleaua! Ca supliment, nesimtitului i s-a urat sa ramana fara serviciu, sa i se poceasca gura, sa i se strambe picioarele, sa-i cada limba, sa-i stea fluierul in gat, ma rog, cam tot ce i-ar fi urat si un microbist fara stiinta de magie neagra. Daca vrajitoarele vor schimba in bine soarta nationalei, poate n-ar fi rau ca ele sa fie angajate la Federatie, la departamentul "Vraji pe stadioane", sectia "Blaturi pe bune". Amutirea nesimtitului Urs trebuie continuata cu orbirea de urgenta a nesimtitilor de la Uefa. Nici un stadion romanesc de fotbal, dar nici unul, fratilor, nu corespunde normelor europene! Sa fie facuti si aia cu o fiertura romaneasca, ceva, acolo!
N.C. Munteanu