Cititorii Intreaba ...

Redactia
Cititorii Intreaba .... "Am carcinom tranzitional pseudopapilar al vezicii urinare" . Sunt un tanar de 38 de ani, diagnosticat cu carcinom tranzitional pseudopapilar al vezicii urinare (T1m4N0M0), iar la examenul histopatologic a iesit grad de diferentiere G1. Am fost operat de patru ori, iar tumora...

Cititorii Intreaba ...

"Am carcinom tranzitional pseudopapilar al vezicii urinare"

Sunt un tanar de 38 de ani, diagnosticat cu carcinom tranzitional pseudopapilar al vezicii urinare (T1m4N0M0), iar la examenul histopatologic a iesit grad de diferentiere G1. Am fost operat de patru ori, iar tumora recidiveaza. Daca stiti vreun tratament naturist pentru acest diagnostic, va rog sa ma ajutati si pe mine. Mentionez ca am facut si radioterapie, dar dupa noua luni, tumora a recidivat. Va multumesc.
B.A.

"Am un polip pe organele genitale externe"

Mi-am depistat un polip de marimea unui bob de fasole pe suprafata organelor genitale externe. Mentionez ca nu am dereglari de ciclu sau alte simptome, iar dimensiunea polipului a ramas aproximativ aceeasi din momentul in care am constatat prezenta lui. Medicii pe care i-am consultat in Sua, unde locuiesc, mi-au recomandat interventia chirurgicala, pe care as dori insa sa o evit. Ma puteti ajuta cu un tratament naturist? Va multumesc.
Cristina - Chicago

"Caut un tratament pentru hemofilie"

Am un nepotel de 4 anisori care sufera de hemofilie (din nastere). Parintii il pazesc ca pe ochii din cap sa nu cada, sa nu se raneasca, sa nu se zgarie, pentru a nu avea sangerari. Pentru tratamente au vandut tot ce aveau si acum stau intr-un camin de familisti. Sunt disperati. Rog persoana care stie vreun tratament sa ne ajute! Va multumesc din suflet!
Gabriela - Timisoara

"Sotul meu sufera de o alergie "ciudata""

De 13 ani, sotul meu sufera de o alergie foarte puternica. Desi a fost internat de mai multe ori, nu i s-a stabilit nici un diagnostic precis. In toti acesti ani a facut alergii la: creme de fata sau de maini, la ceara de brad, la aracet, la var, dar de cele mai multe ori nu ne-am putut da seama la ce anume. Ultima data acesta boala a intrecut absolut toate formele de manifestare anterioare, dupa ce a supt o tableta de Oropivalone. Alergia se manifesta astfel: la 6-7 ore dupa ce a intrat in contact cu alergenul i se intaresc lobii urechilor si simte un miros specific, parca de miere de albine. Apoi pe lobi ii apar bubite mici si rosii. Concomitent i se intaresc narile si se umplu si ele de bubite. Din acest moment, cu o repeziciune fantastica, se extind pe toata fata si pe gat si din ele incepe sa curga o substanta uleioasa urat mirositoare. Este de nerecunoscut - fara nici un fel de exagerare devine monstru si simte ca parca l-ar taia cineva cu lama pe fata. Singurul lucru care il salveaza este Penicilina injectabila. Ultima data, sute de bubite i-au invadat cavitatea bucala, in acelasi mod ca in exterior, dandu-i senzatia de sufocare. Atat de tare i s-a deformat fata, incat statea sa-i plesneasca. Bineinteles ca a inceput sa faca injectii de la primele semne. Am plecat la Craiova, la Spitalul de boli infectioase, unde ceea ce le-am povestit doctorilor referitor la semnele bolii a parut in ochii lor o gluma. S-a internat cu diagnosticul de amigdalita acuta - ceea ce ni s-a parut hilar. Cu o zi inainte de externare, a facut alergie la un medicament din spital, iar boala a inceput sa se manifeste ca de fiecare data, insa s-a oprit repede, probabil fiindca era sub tratament. Atunci au ramas doctorii fara cuvinte si l-au externat. Traiesc cu teama in suflet pentru ca de fiecare data boala a lovit mai tare. Sper ca colaboratorii revistei sa ma poata ajuta cu un sfat, o recomandare, orice. Va multumesc anticipat.
A.S. - Motru

"Doresc informatii despre extrofie de vezica"

Am un copil de 8 saptamani care a fost diagnosticat cu extrofie de vezica. As dori mai multe informatii sau posibile tratamente ale acestei boli. Va multumesc.
Cristian

"Fetita mea are epidermoliza buloasa"

Am o fetita de un an care sufera de la nastere de epidermoliza buloasa. Acum boala este ameliorata, dar nu complet vindecata. Doresc sa stiu daca exista vreun tratament eficient si cum poate evolua aceasta boala. Ce masuri ar trebui sa iau?
Simona Anastasiu - Iasi

"Sufar de polipoza vezicala biliara"

Va rog din suflet sa ma ajutati sa gasesc un tratament naturist pentru polipoza vezicala biliara. Mi s-au depistat trei polipi - unul de 12 mm si doi de 4-5 mm - si mi s-a recomandat extirparea lor prin laparoscopie. Imi este teama sa nu fie eliminata complet vezica. Acum nu am nici un fel de simptom. Mentionez ca am 55 de ani, iar polipii i-am depistat de opt ani. La ultimul control (24 iulie 2003) mi s-a recomandat extirparea lor. Astept cu nerabdare recomandarile dvs. Va multumesc anticipat.
N. Vica - Mangalia

"Baietelul meu are volum gastric incomplet si tricocefaloza"

Sunt o mama care si-a pierdut toate sperantele. Baietelul meu, Florin, in varsta de 4 ani si jumatate, are diaree cronica cu dureri abdominale si varsaturi. A fost diagnosticat cu volum gastric incomplet, tricocefaloza, adenoamigdalita cronica acutizata. La endoscopie s-a descoperit un stomac partial valvulat. Nu stiu ce sa-i mai dau, deoarece el nu poate sa manance ca un copil normal. Va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament naturist.
Angela P. - com. Matasari, jud. Gorj

"Cum pot scapa de condilomatoza?"

Sufar de condilomatoza, pe care am tratat-o in diverse moduri, dar fara rezultat. De sapte luni nu fac altceva decat sa consult medici. Am fost cauterizata, am fost tratata cu Podofilina, unguent, suc si tinctura de rostopasca si ulei de catina. Fara rezultat. De doua saptamani fac tratament cu tinctura de marul-lupului, dar nu vad o imbunatatire a starii mele de sanatate. Exista cumva un vaccin pentru acest virus? Ultimul tratament (Podofilina + cauterizare) mi-a fost administrat la Spitalul "Colentina". Astept o veste buna din partea unui suflet caritabil. Va multumesc!
Carmen Stoian - Chitila, tel. 0722/88.19.34

"La 3 ani, nepotica mea sufera de vitiligo"

Am o nepotica de 3 ani care s-a imbolnavit de vitiligo. Doctorii spun ca nu exista tratament si petele se intind pe fata. Va rog sa ne invatati ce sa facem. Fetita s-a imbolnavit acum trei luni si boala evolueaza foarte repede. Toata speranta o am in dvs. Va multumesc din suflet.
C. Maria - Gorj, tel. 0253/27.73.83, 0253/24.76.45.

"Sotia mea a fost diagnosticata cu keratoconus"

Doresc sa intru in legatura cu persoane care au fost diagnosticate cu keratoconus, pentru a face un schimb de opinii referitoare la aceasta afectiune oculara. Mentionez ca sotia mea a fost diagnosticata astfel si vreau sa stiu cat mai multe despre aceasta afectiune destul de rar intalnita si despre metodele de tratament. Va multumesc.
Sorin Mircioi - str. Aleea Policlinicii nr. 1, bl. G9, ap. 60, Braila, tel. 0239/67.17.57, 0744/85.46.43

"Ajutati-ma sa previn un al doilea accident vascular"

Din cauza tensiunii, am facut un accident vascular cu paralizie pe partea stanga. In prezent mi-am revenit, pot umbla, dar mana stanga nu ma ajuta. In schimb, ma chinuie tensiunea, in special cea mica. Cea mare este normala, dar cea mica este 110, 120 si chiar 130. Ce tratament pot urma pentru a putea mentine in limite normale aceasta tensiune, din cauza careia am in mod frecvent ameteli? Mi-e teama sa nu fac un alt accident vascular. Va multumesc.
Cornel Morar - Sighet, jud. Maramures

"Doresc tratament pentru o faringita uscata"

Am 41 de ani si de doi ani si jumatate sufar de o faringita uscata. Am luat multe antibiotice, dar nu-mi trece. Ma doare pana in urechi si pana la ceafa. In gat, in partea dreapta, in dreptul urechii, ma doare ca o buba care coace. Ma trezesc noaptea de durere. Va rog sa ma ajutati cu un tratament sau sa-mi recomandati un medic. Va multumesc si Dumnezeu sa va ajute.
Viorica C. - Zalau

"Caut un sanatoriu de psihiatrie pentru copii"

As dori sa aflu daca exista undeva in Romania un spital de psihiatrie pentru copii, tip sanatoriu, unde copiii pot fi tratati medical, dar in acelasi timp au un program bine stabilit in timpul liber (lucru manual, desen etc.). Va multumesc.
Miron Lucretia - Bistrita-Nasaud,
e-mail: lucymiron@yahoo.com




...Cititorii Raspund

"Caut un cabinet pentru recuperare dupa accident vascular"
(Raspuns pentru Valeriu Niculescu - Buzau, F. As nr. 576)


O foarte buna prietena de-a mea a avut si ea de suferit de o severa pareza stanga dupa un accident vascular cerebral. In urma unui tratament cu produse 100% naturale din fructe si plante care contin betacaroten, seleniu, vitamina B, vitamina E, extract de Gingko-Biloba si multe alte substante active care duc la dilatarea arterelor, i-a disparut treptat pareza. Prietena mea a urmat trei luni tratamentul cu produsele de mai sus, iar starea sa de sanatate s-a imbunatatit considerabil: vitalitatea i-a crescut, se plimba si duce o viata normala. Pentru lamuriri, va rog contactati-ma telefonic. Multa sanatate!
I. Constantin - str. Targu-Neamt nr. 20, bl. Td26, ap. 22, sector 6, Bucuresti, tel. 021/726.26.84, 0724/58.35.87

"Ajutati-ma sa scap de acnee vulgara"
(Raspuns pentru P. Marcel - Alba-Iulia, F. As nr. 577)


Mariti-va anticorpii si renuntati la toxine, pe care le cunoasteti din articolele revistei "Formula As". Daca nu, va recomand sa gasiti o persoana care are colectia si sa va strangeti intr-un caiet tot ce s-a scris despre acnee. Luati tinctura de Echinacea Purpurea, dupa recomandarile din prospect. Beti zilnic 2 l de ceai (infuzie dintr-o lingura la 250 ml apa) din urmatorul amestec de plante: busuioc, trei-frati-patati, musetel, fructe de maces, sunatoare. Spala de toxine tractul intestinal si curata ficatul, vezica biliara, pancreasul si splina, care functioneaza in stransa corelare. Stergeti-va pe fata de 3-4 ori zilnic cu ceai de pelin (1 lingura la 100 ml apa). Seara, inainte de culcare, ungeti-va cu Nidoflor (se gaseste la farmacie). Aveti grija sa aveti scaun in fiecare zi. Mancati multe fructe, iar dulciuri cat mai rar. Va doresc sanatate si multa rabdare!
Valeria Petriu - str. Lacurilor nr. 12, Brasov

•M-am mai referit anterior in paginile revistei "Formula As" la rezultatele deosebite care se pot obtine prin tratarea acneei (cosurilor) cu unguentul Mibazon, echivalentul unguentului Mastilone produs de concernul farmaceutic Pfizer. Unguentul Mibazon, produs de Fabrica de Antibiotice din Iasi, il puteti gasi numai la farmaciile veterinare. Scrisorile de multumire adresate de unii cititori, atat direct, cat si in paginile revistei "Formula As", m-au convins inca o data, daca mai era cazul, asupra eficientei acestui unguent. Vi-l recomand cu caldura si dvs. si sunt convins ca suferintele dvs. vor lua sfarsit.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1,
ap. 16, Timisoara

•Tratamentul pe care vi-l recomand este conceput si folosit de mine, fiind o combinatie de ceaiuri si dieta speciala, astfel:
• se elimina alimentele grase in totalitate, se consuma numai carne de pui, in special piept la gratar, fara mezeluri, slanina, afumaturi;
• fara branzeturi - cu exceptia casului proaspat, fara condimente (piper, boia etc.);
• fara alcool, tutun, cafea si bauturi carbogazoase. Am incercat multe ceaiuri (aveam un sac urias de plante medicinale) si am ramas dupa o anumita perioada doar la unul - ceaiul de conuri de hamei (se gaseste la Plafar). In cartile de plante medicinale, hameiul este descris a avea o actiune antiseptica si bactericida, dar, dupa parerea mea, este de-a dreptul miraculos. Se face infuzie (conform indicatiilor de pe punga) si se foloseste cald - eu il foloseam potrivit de fierbinte, dupa spalarea pe fata cu pasta de ras, clatire cu apa calda, apoi cu infuzie de hamei. Ori de cate ori aveam timp (cat stateam la televizor, de exemplu, puneam pe fata comprese sterile cu infuzie proaspata de hamei, pe care le schimbam cand se raceau. Cand se storc cosurile - este inevitabil, chiar daca cosmeticienele recomanda sa se faca numai la cabinet, in conditii sterile -, se foloseste spirtul pentru a dezinfecta locul, dupa care se pune un pic de antibiotic - tetraciclina capsule, de exemplu. Nu se storc cosurile decat in faza cand au varf alb. Pe cosurile in formare se aplica sulfamida sau pudra de talc sulfamidata (ambele se cumpara de la farmacie). Se pastreaza o igiena stricta, folosind numai prosoape personale, cu care se inveleste perna la culcare (in cazul tau, si hainele trebuie sa fie extrem de curate) si se schimba des. Nu se atinge fata in timpul zilei sub nici un motiv, iar unghiile trebuie taiate foarte scurt si spalate des. Fata si spatele trebuie spalate de doua ori pe zi cu apa calda si sapun (crema de ras), folosind o perie circulara foarte moale (eu am una de la Oriflame), pentru a curata perfect pielea. Spalatul insistent degreseaza puternic epiderma in jurul ochilor, de aceea puteti folosi o crema speciala pentru ochi. Tratamentul este extraordinar de bun, eu am reusit ca, in interval de un an, dintr-un ten acneic, chiar cu un cos care imi mancase aproape jumatate de obraz (intre peretele interior al obrazului si epiderma nemaifiind tesut, ci doar o uriasa punga de puroi), sa ma vindec complet, avand un ten fara cicatrice, cu un aspect normal. Sora mea a avut aceleasi probleme si a mers circa 5 ani la un salon de cosmetica, fara nici un efect, neavand incredere in ceaiuri, apoi a folosit reteta mea si s-a vindecat definitiv, in mai putin de un an.
Mirela Stancut - Craiova, tel. 0251/59.16.51

"Sunt insarcinata si am o infectie cu E. Coli"
(Raspuns pentru T.E. - Piatra-Neamt, F. As nr. 577)


De 30 de ani studiez acest bacil, strangand informatii de la grupe de bolnavi. In final am reusit sa o vindec pe mama mea, iar, dupa o indelungata suferinta, si pe mine. Am consumat pentru E. Coli toate antibioticele de pe glob, in ordinea descoperirii lor. Mi-a fost dat ca locul de munca si studiile sa se refere la pastrarea sanatatii. Tot timpul m-am consultat cu doctori de specialitate si grupe de suferinzi. In plus, am studiat in continuare. Am mai scris recomandari la revista "Formula As" despre aceasta infectie. E. Coli traieste in intestinul gros, fara el nu se poate face bolul fecal. Dar din cauze multiple se dezvolta haotic, trece in aparatul urinar si produce cistitele, atat de dureroase. Trebuie sa pastram un mediu alcalin, cum recomanda d-l dr. Nica in articolele sale. Din acest motiv, in ceaiul din frunze de mesteacan se pune un varf de cutit de bicarbonat. Infuzia se prepara dintr-o lingura de planta la 200 ml apa si se bea inghititura cu inghititura, 1 l de ceai pe zi. Nu pericliteaza sarcina. Pentru tratamentul dvs. trebuie sa tineti legatura cu medicul de familie sau cu obstetricianul. Luati Ginseng Tonic - capsule de trei ori pe zi. Intrebati doctorul daca este permis sa luati Uricol si Urinex (dezinfectante intestinale). Evitati toate produsele lactate, in afara de branza de vaci, cas si urda (consumati 250 g pe saptamana). Evitati dulciurile, trecand pe miere de albine, mancati peste, carne de pui si vita. Consumati cat mai multe sucuri de fructe si legume (suc de mere cu sfecla rosie) si fructe proaspete. Mancati doar 1 ou pe saptamana in perioada de puseu. Urinati in borcan sa vedeti cum se limpezeste urina si ce miros are. Ungeti-va pe abdomen cu bitter suedez sau cu crema de catina, seara, inainte de culcare. Luati dimineata, pe stomacul gol, sub limba, laptisor de matca - fortifica organismul. Rugati-va la Dumnezeu sa va dea un copil sanatos. Alegeti-va un duhovnic care sa va intareasca psihic si sa va sfatuiasca. Rugati preotul sa va binecuvanteze si sa va citeasca la amandoi parintii rugaciuni de indumnezeire. Va doresc reusita!
Valeria Petriu - Brasov

"Cum pot scapa de o infectie la intestine?"
(Raspuns pentru Daria Dragan - Constanta, F. As nr. 578)


Exista un produs american numit Para Protex. Este un produs natural, nu are efecte secundare si este avizat de Ministerul Sanatatii. Are efect antiinfectios, antimicrobian, antiviral, antimicotic, antioxidant, antitumoral, antidiareic, hepatoprotector, ajuta digestia, regleaza metabolismul etc. Produsul Para Protex nu se gaseste in farmacii, ci doar in reteaua de depozite a firmei producatoare. Un rol important il joaca si dieta, iar in acest sens va recomandam sa va alimentati in functie de necesitatile specifice dictate de grupa dvs. sanguina. Sfaturi concrete gasiti in cartea doctorului american Peter J. Dadamo, "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine". Va pot ajuta sa va procurati cartea si produsul cu 30% reducere si in acelasi timp sa puteti lua legatura cu medicul firmei, pentru o consultatie gratuita. Pentru informatii suplimentare, va rog contactati-ma telefonic.
prof. Carmen Imbrea - Resita, tel. 0255/23.04.85

"Sufar de distimie severa si fotofobie"
(Raspuns pentru Lenuta Serea - Focsani, F. As nr. 578)


Stimata doamna, va recomand un medicament de provenienta italiana numit Lacrisifi, care ajuta foarte mult in hidratarea si lubrifierea ochilor. Se gaseste in farmacii si nu este scump. Am trecut printr-o situatie similara si cu 2 flacoane de Lacrisifi, glandele lacrimale si-au reluat functia si nu mai am probleme. Va doresc multa sanatate. Cu deosebita stima,
Alexandrina Siscan - str. Oltet nr. 18A, ap. 9, Brasov

"Sufar de sindrom vertiginos pe sistem nevrotic"
(Raspuns pentru Tatiana Voicu - Ploiesti, F. As nr. 579)


Draga Tatiana, nu dispera. Problema ta se va rezolva, dar cu multa rabdare si incredere in Dumnezeu. Esti foarte tanara, ai un pui de om de crescut. Am fost in aceeasi situatie in urma cu aproape 8 ani. Multumesc bunului Dumnezeu ca azi sunt bine. Am urmat tratament cu Calciu si Magneziu, apoi cu Secatoxin si Redergin (in timpul ametelilor). Dar vreau sa-ti spun ca miracolul s-a infaptuit cu "Formula As", cand mi l-a scos in cale pe d-l Mircea Bocan, cu argila descoperita de domnia sa. (Poti comanda argila la tel. 0258/86.56.77.) Multumesc revistei pe care o citesc cu mult nesat. De trei ani de zile folosesc, luna de luna, cura de intretinere cu argila de la Alba-Iulia si ma simt minunat. Si mie mi-a fost greu in perioada de inceput a bolii (fiind cadru didactic, iti dai seama ce mult a trebuit sa lupt pentru a-mi reveni). Sa-ti spui in fiecare dimineata si seara rugaciunile de multumire ca existi lui Dumnezeu. Priveste pozitiv tot ce ti se intampla, vezi partea buna a lucrurilor. Spuneai de psihiatru: sa stii ca nu-i rau sa te sfatuiesti cu un psihiatru, fara a lua pilule. Cateva sedinte iti vor fi de folos. Sunt sigura ca iti iubesti copilasul. Gandeste-te zilnic ca el are nevoie de dragostea ta. Si poate mai ai si alte persoane pe care le iubesti (sot, mama, tata, frati, surori) - si pentru ele trebuie sa te faci sanatoasa. Fa-ti planuri de viitor, nu neaparat costisitoare, vizioneaza filme de dragoste, cu peisaje frumoase, comedii etc. Discuta cu prietenele tale despre: moda, educarea copiilor, mancaruri apetisante, decorarea camerelor. Nu discuta despre boala ta, ca-ti vei adanci necazul. Fii optimista! Mergi cu corpul drept, fara a face miscari bruste, cu privirea inainte. Admira natura. Iti doresc din tot sufletul sa te insanatosesti. Dumnezeu sa te ajute!
Maria Hosman - Aleea Arcului nr. 3, ap. 5, Botosani

•Fara sa fac comentariile de rigoare cu privire la neincrederea in tratamentul medicamentos, va rog sa apelati de urgenta la un medic psihiatru pentru tratament ambulatoriu. Simptomele pe care le aveti va pot produce si alte afectiuni in scurt timp si va va fi si mai greu, iar pentru familie nu veti mai fi un ajutor, iar pentru fetita nu veti mai fi o mama adevarata. Nimeni de langa dvs. nu v-a putut convinge? Intelegeti deci si nu va mai luati dupa altii, fiecare organism este un unicat care reactioneaza diferit la aceeasi medicatie. Nici o farmacie nu va va elibera medicamentul pe care vi-l indic eu si pe care l-am luat la prescriptia medicului psihiatru - Zoloft. Daca ati fi urmarit pe postul Reality Tv emisiunea despre depresie, Iadul din noi - depresia, ati fi alergat sa va tratati. Mari specialisti in psihiatrie s-au batut cu acest medicament. Cu cat incepeti tratamentul mai repede, cu atat vindecarea este mai rapida. Eu va dau niste sfaturi in cunostinta de cauza si pentru ca imi este mila de dvs. Incepeti tratamentul cu spovedanie la un adevarat preot - eliberarea de tot ce va apasa este primul pas spre vindecare, asa cum pamantul se ara pentru a primi samanta. Spuneti tot, sa nu va fie rusine, boala este si ca urmare a pacatelor noastre sau a alor nostri. Rugati-va zilnic la Maica Domnului si Domnul nostru Iisus Hristos si ziceti la tot pasul: "Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatoasa". Tineti post, macar miercurea si vinerea (trebuie sa va asigure aportul zilnic de calorii necesar). Organismul are nevoie de multe minerale si vitamine (acestea regleaza toate procesele din organism). Completati cu multa vitamina C (6 pastile zilnic) - va va creste imunitatea si rezistenta organismului la agentii nocivi. Aveti nevoie de multa vointa; va fi greu, dar trebuie sa luptati cu raul si sa va ganditi ca totul va fi bine. Boala apare pe fondul unui dezechilibru energetic si in special alimentar. Sa nu va lipseasca fructele si legumele, sucurile si produsele naturiste pentru imunitate (farmaciile sunt pline). Consumati branza dulce de vaca cu 2 lingurite de miere - va va proteja ficatul. Aveti nevoie de multa liniste si intelegere, deci feriti-va de persoanele agresive si de tot ceea ce in acest moment va face rau. Cu cat incepeti mai repede tratamentul, cu atat mai repede va veti vindeca. Medicul psihiatru va va coordona tratamentul si atunci cand nu este suportat, trebuie intrerupt. In speranta ca v-am convins, va rog sa mergeti la un medic foarte bun. Daca suferiti atat si n-ati ajuns pana acum la doctor, inseamna ca boala a avansat. Sanatate, curaj si speranta!
prof. Catrinel Popescu - Calea Bucuresti, bl. 1, sc. B, ap. 8, Pitesti, jud. Arges, tel. 0248/63.15.27

"Din doua in doua luni fac infectii urinare"
(Raspuns pentru Gyrkei Margareta - Oradea, F. As nr. 580)


Si eu m-am tratat de infectie urinara si diabet cu un an in urma. De atunci, glicemia s-a stabilizat la 85 mg/l, iar infectia urinara a disparut, analizele fiind acum perfecte. Va recomand cu caldura tratamentul d-lui Gheorghe Motorca, cu care eu am scapat de boala. Acesta consta in ceaiuri si extracte din plante, a caror eficienta a fost dovedita in numeroase afectiuni. La "Farmacia Verde" (tel. 0259/22.52.52, 46.77.04, 0744/57.05.85, 0745/52.19.88) am intalnit un domn care fusese bolnav de ciroza hepatica cu lichid de ascita, care se vindecase tot cu tratamentul fitoterapeutic al d-lui Motorca, deci aveti sanse reale de a scapa de aceasta boala. Va doresc multa sanatate!
Ana Oprea - str. Morii nr. 27, Oradea



Curs intensiv de diagnostic oriental

Inainte de a incepe orice tratament, preventiv sau curativ, este necesara o foarte buna cunoastere a bolnavului, in plenitudinea sa bio-psiho-fizico-sociala. Diagnosticul clasic, de tip fizic (ex. ulcer duodenal, cardiopatie ischemica, cancer esofagian etc.), este total insuficient pentru a putea stabili o terapie eficienta, cu rezultate favorabile de durata. De aceea, atat terapeutii, cat si pacientii acestora au nevoie de mult mai multe "unelte" de diagnostic, unelte care abunda in medicina traditionala extrem-orientala si care sunt perfect accesibile tuturor, pentru ca se bazeaza in principal pe inspectie, palpare, ascultare.
Cursul este o introducere in diagnosticul traditional chinez (acupunctura) si indian (ayurveda) si se adreseaza tuturor celor interesati de fascinantul domeniu al cunoasterii umane.
Lector: dr. Stefan Stangaciu, medic specialist medicina de familie, competenta in acupunctura si apifitoterapie.
Inscrieri si detalii la tel. 021/430.33.65