Reiki, Shiatsu si alte terapii energetice

Redactia
Un drum putin cunoscut catre sanatate: . Medicina Traditionala Japoneza - . Reiki, Shiatsu si alte terapii energetice, practicate de un mare specialist:. Gabriel Dutchevici. La baza acestui articol sta o poveste adevarata. Saptamana trecuta m-am intalnit cu o buna prietena, profesor universitar, pe ca...

Un drum putin cunoscut catre sanatate:
Medicina Traditionala Japoneza -
Reiki, Shiatsu si alte terapii energetice, practicate de un mare specialist:


Gabriel Dutchevici

La baza acestui articol sta o poveste adevarata. Saptamana trecuta m-am intalnit cu o buna prietena, profesor universitar, pe care n-o vazusem de mult. Ei bine, dupa obisnuitele intrebari despre ce am mai facut fiecare, am aflat ca a fost grav bolnava, aproape la un pas de moarte, si ca sansa ei are un nume: Gabriel Dutchevici, un specialist al tratamentelor orientale. Iata-i povestea, exact asa cum mi-a fost relatata...

Poveste cu happy-end

"De cand ma stiu, am fost sensibila cu coloana vertebrala, dar analize si radiografii nu am facut pana acum doi ani... In 2001, eram prin curte si gradinaream, cand o durere ingrozitoare de spate m-a tintuit la pat, timp de doua saptamani. Am facut un Rmn, care a aratat clar ca discurile intervertebrale prezentau modificari grave, pe fond de leziuni degenerative discale cu hernii intraspongioase. Timp de un an de zile, am incercat sa tin boala in frau si sa previn o degenerare mai profunda a coloanei, dar o miscare gresita a reusit sa-mi dea peste cap orice tentativa de recuperare. Aveam dureri ingrozitoare in partea stanga a coloanei, jos, piciorul stang imi era amortit, gamba era instabila. Schiopatam si chiar parca incepusem sa-mi "tarai" piciorul. Am consultat cei mai buni medici si mi s-a spus ca singura solutie este operatia. Resemnata, am suportat interventia chirurgicala, apoi am inceput recuperarea. E greu sa inveti sa mergi din nou! Faceam zilnic fel de fel de proceduri, inclusiv masaje si gimnastica medicala, dar nu eram multumita de rezultate. Ceva nu mergea! In acest timp, am aflat ca Gabriel Dutchevici (pe care il cunoscusem cu multi ani in urma) si-a deschis un cabinet de recuperare si ca foloseste unele terapii orientale, care grabesc vindecarea. Am zis ca n-ar fi rau sa incerc si eu! Sleampata, schioapa si fara curaj, am trecut pragul cabinetului. Trebuia sa ma fac bine! Pe scurt, incepand din decembrie anul trecut, am inceput recuperarea. Efortul, lupta interioara si munca au fost rasplatite pe deplin. Ultimul Rmn de control indica faptul ca boala disparuse aproape complet. Nici urma de cea de-a doua hernie! Medicul, care stia de existenta acesteia, a ramas stupefiat. Compara Rmn-urile si mi-a spus: "Nu stiu ce ati facut, dar e clar ca v-ati facut un mare bine. E incredibil! Continuati!". Raspunsul era unul singur: "Recuperarea practicata de Gabriel Dutchevici facuse minuni"!
Cam in aceeasi perioada, avand unele probleme mai vechi cu tiroida, la un examen de specialitate mai amanuntit mi s-a recomandat un control al hipofizei. La citirea Rmi-ului cerebral, am ramas stupefiata: se evidentia prezenta unei tumori de 5 mm, care se dezvolta la nivelul hipofizei posterioare, in jumatatea stanga! A reinceput calvarul analizelor si consultatiilor. Mi-era frica, stiam ca sansele de supravietuire in astfel de cazuri sunt minime. Ce puteam sa fac? Medicii alopati mi-au recomandat doar sa repet analizele peste o luna, doua, sa vedem evolutia tumorii. I-am prezentat lui Gabriel Dutchevici analizele si el mi-a spus simplu: "N-avea grija, vom birui!". Timp de doua luni, am facut tratament zilnic, chiar si de doua-trei ori pe zi. Dupa aceasta perioada, am refacut Rmi-ul. Concluzia examinarii: "glanda hipofiza si tija pituitara cu pozitii si dimensiuni normale, fara anomalii de semnal decelabile inainte si dupa administrarea substantei de contrast". Cu alte cuvinte, nu mai aveam nimic! Nici semn de tumora! Aceasta disparuse... Pare incredibil, dar mi s-a spus, nu doar ca nu aveam nimic pe hipofiza, ci ca nu era nici un semn ca as fi avut vreodata ceva!
Acum, ce pot sa zic? Bucuria a fost imensa si, dublata de rezultatele obtinute, pot spune ca pentru nimic in lume nu as renunta la terapiile pe care, intre timp, le-am invatat sub indrumarea maestrului Dutchevici. Fara Reiki - care mi-a redat calmul, echilibrul, stapanirea de sine, rabdarea si increderea in Dumnezeu -, fara Shiatsu si fara Goshin-Taiso, fara recuperarea la sala de gimnastica si fara munca intensa nu cred ca as fi reusit. Si, daca speranta a trebuit sa poarte un nume, ea s-a numit Gabriel Dutchevici." (N.r. - Declaratia de fata poate fi sustinuta cu analize medicale de specialitate.)

Incursiunea

Incitat de cele aflate, am vrut sa-l cunosc pe cel caruia amica mea ii datoreaza viata. Intr-un cabinet cochet din Bucuresti, luminat discret cu lumanari, in care te imbata aromele de uleiuri volatile si acordurile muzicii orientale, l-am intalnit pe Gabriel Dutchevici. Un om simplu, caruia nu-i banuiesti nici forta, nici puterile. Maestru in arte martiale (5 dan Aiki-Jitsu, 4 dan Hakko-Ryu Ju-Jitsu, 2 dan karate Shoto-Kan, 1 dan Nin-Jitsu, 1 dan Hapkido, 1 dan Aikido Takeda-Ryu Nakamura-Ha), maestru international Reiki si terapeut Shiatsu, el este totodata un bun cunoscator al altor metode terapeutice orientale. Peste 25 de ani de munca asidua, concretizati in rezultate de exceptie.
- D-le Dutchevici, cand ati pasit pe calea terapiilor energetice orientale?
- E o poveste veche... 1981 a fost un an catastrofal pentru mine si familia mea. Atunci mi-am pierdut mama, o femeie extraordinara, pe care am iubit-o enorm. Disparitia ei m-a zguduit psihic, mi-a trebuit mult timp sa-mi revin. In acelasi an fatidic, nepotica mea a orbit din cauza inconstientei unor medici neurologi romani. Sora mea, disperata de nenorocirea fetitei, a fugit din tara, stabilindu-se la Paris, incercand sa-i salveze vederea. Din pacate, medicii francezi n-au mai putut face nimic. Fuga surorii mele mi-a creat si mie probleme, din acel moment nemaiavand voie sa plec nici macar in Bulgaria. Ramas singur, dezorientat si furios, mi-am jurat ca voi incerca sa alin suferintele, sa-i fac pe oameni sanatosi. Am inceput prin a invata acupunctura si medicina meridianelor energetice, dar am ales sa practic acupunctura fara ace, mai exact Shiatsu. In 1991 am plecat la Paris, unde mi-am perfectionat studiile si tehnicile terapeutice la "Lecole Shiatsu", devenind "shiatsu-shi" - terapeut Shiatsu cu drept de practica. In Paris, am luat contact pentru prima data cu Reiki-ul, metoda de vindecare cu ajutorul energiei universale. Am avut marea sansa sa fiu elevul maestrei Reiki Edith Anny Izsak, care a invatat Reiki - sistemul Usui Shiki Ryoho - de la marea maestra Reiki Furumoto.

Energia vindecatoare

- Practic, ce inseamna aceste tehnici, ce contributie aduc ele la imbunatatirea starii de sanatate?
- Termenul Reiki este un kanji japonez compus din Rei si Ki. "Rei" reprezinta sursa, expresia creatiei vietii si a constiintei primordiale. "Ki" este expresia incarnarii pe pamant, individualitatea, unicitatea oamenilor. Reiki poate fi tradus ca "energia universala a vietii", nume dat de doctorul Mikao Usui, un preot catolic japonez care a descoperit prin studiu si meditatie metodele de vindecare. Energia Reiki este energia vitala la care poate accede oricine, prin initiere si antrenament. Reiki permite echilibrarea corpului si spiritului, eliminand toate obstacolele care sunt inchise in noi, pe toate planurile - fizic, emotional, mental si spiritual. Reiki este o tehnica relaxanta si extrem de eficienta, care actioneaza prin directionarea si aplicarea energiei universale captate din mediul inconjurator, in vederea echilibrarii energiei umane, a vindecarii unor maladii, precum si pentru protectia si mentinerea unei stari de sanatate armonioase. Tehnicile sunt relativ simple si noi ne invatam pacientii sa constientizeze energia si sa si-o canalizeze spre propriul organism. Energia Reiki hraneste si faciliteaza lungul si, cateodata, dificilul parcurs al eului uman, care doreste sa se cunoasca si sa traiasca in toata plenitudinea.
Shiatsu este o metoda putin mai complicata, deoarece implica o buna cunoastere a terminatiilor nervoase si a punctelor de acupunctura. Ca terapie traditionala orientala, Shiatsu isi are bazele teoretice in medicina taoista si in acupunctura. Tehnicile terapeutice sunt manuale si constau in aplicarea unor presiuni de durata si intensitate diferite, cu ajutorul degetelor, pe anumite puncte ale meridianelor energetice. Termenul vine din ideogramele care-l compun: Shi (deget) si Atsu (presiune). Efectele directe sunt multiple si pot interveni benefic pe muschi si ligamente, oase si articulatii, in timp ce efectele indirecte actioneaza asupra sistemului nervos si hormonal, asupra organelor interne, a afectiunilor psihosomatice si asupra comportamentului.
Koho-Goshin-Taiso este o alta tehnica terapeutica pe care o utilizam in cabinetul nostru. Consta in 12 miscari de origine taoista, la frontiera dintre Qi-gong, Tai-dei si Yoga. Fiecare miscare se adreseaza cate unui meridian energetic principal si are rolul de activare a acestuia, ceea ce ajuta foarte mult in tratament. Avantajul acestui ansamblu de tehnici consta in faptul ca pacientul nu are nevoie de o anumita conditie fizica pentru a le executa.
- Caror boli se adreseaza aceste metode terapeutice?
- E greu de facut o enumerare a bolilor care pot fi vindecate prin metodele medicinii traditionale japoneze. Pacientii care au trecut prin cabinetul nostru au fost toti multumiti si, chiar daca au venit pentru o anume problema de sanatate, au observat ameliorarea sau disparitia altor boli, concomitent cu cea pe care au vrut s-o trateze. Am avut rezultate bune in atrofii musculare, scolioze, cifoze incipiente, picior plat, intinderi si rupturi musculare, artroze, artrite, lumbago discogen, lombosciatica, paralizii, spondilita anchilozanta, stari posttraumatice, contuzii, entorse, intinderi tendo-ligamentare. De asemenea, tratam cu succes nevralgiile posthepatice, starile dureroase acute si cronice, durerile reumatice, tulburarile de circulatie arteriala, gastritele, colitele, constipatia, insuficienta renala, enurezisul, impotenta, frigiditatea, ovarita, angina pectorala, astmul bronsic, colicile biliare, chisturile, infectiile, depresiile, dezechilibrele endocrine, diabetul, hipertensiunea si hipotensiunea arteriala, migrenele, meningita, tulburarile oculare, starile nervoase, sinuzitele, problemele aparatului respirator.
In cadrul cabinetului "Golden Fit" dispunem de aparatura de recuperare moderna si avem un minunat colectiv de terapeuti si instructori de gimnastica medicala, specializati in bolile ortopedice. Pe langa Reiki, Shiatsu si Koho-Goshin-Taiso, oferim pacientilor nostri programe complete de recuperare, care includ masaje, fizioterapie, kinetoterapie si reflexoterapie.
- O intrebare indiscreta: aveti si un nume budhist. Cine vi l-a dat si de ce?
- Am fost botezat de referendul budhist sensei Kaimei, de origine americana, care traieste in Thailanda. Numele de botez este Jiko si inseamna "iubirea compasiunii". Am fost nevoit sa ma botez in cadrul unui ritual special, pentru ca altfel nu puteam practica meditatia Zen. Eu raman insa crestin ortodox si cred cu tarie in Biserica, in Iisus Hristos.

Aprecieri

Dr. Laurian Traian Arghisan - Director al Centrului de Diagnostic si Tratament "Victor Babes"
"Cuvantul care l-ar descrie cel mai bine pe Gabriel Dutchevici este "speranta". El a redat speranta si a adus vindecarea unor persoane aflate in situatii pentru care metodele medicinii stiintifice ajunsesera in impas. Maestru Reiki, kinetoterapeut, specialist in Shiatsu si maestru in artele martiale, Gabriel Dutchevici a reusit sa rezolve cazuri care pareau fara speranta. La rezolvarea acestor cazuri si-au adus contributia calitatile sale profund umane, apropierea de pacient si de suferintele acestuia, precum si atmosfera creata in timpul terapiei, propice relaxarii si regasirii spirituale."
Adina Gorita - Pro Tv
"Gabriel Dutchevici isi abordeaza meseria cu pasiune si profesionalism. Reuseste totodata sa stabileasca un raport imediat si o comunicare eficienta cu pacientii."
Lector dr. Carmen Turlea - A.S.E. Bucuresti
"Sa speri, sa lupti, sa simti, sa te vindeci... Atunci cand, intr-o propozitie, subiectul este Gabriel Dutchevici, iti vine greu sa il caracterizezi prin atribute. Nobletea sufleteasca, caldura, bunatatea, sensibilitatea, serenitatea nu sunt suficiente in a-l prezenta. Prin mainile-i fierbinti, lumina energiei universale mangaie si apoi hraneste durerea, nimicind-o... Si daca ai pasit spre el fara speranta si inrobit de boala, la plecare poti fi sigur ca si tu, si el veti fi invingatori!"
Elena Lasconi - Pro Tv
"Nu este doar un vindecator - el este omul care te face sa-ti castigi increderea in tine, in cei din jurul tau si, mai presus de toate, in Dumnezeu. E o binecuvantare ca exista."
Col. Niculae Parvu - Clubul Sportiv "Dinamo" Bucuresti
"Gabriel Dutchevici este omul la care apelam in situatii-limita, atunci cand medicina nu mai are solutii. Calitatile sale deosebite - omenie, sinceritate, daruire totala si prietenie devotata - il fac, pentru pacienti, eroul lor. Metoda Reiki practicata de el cu profesionalism si har de la Dumnezeu face minuni. Ii multumesc din tot sufletul, ii urez sanatate, putere de munca si sa o tina tot asa!"
Ioan T. Morar
"Pentru ca sunt un om rational, nu cred in vrajitorie, in magie, in ghicitul de orice fel si in alte bazaconii de care sunt pline ziarele si televiziunile. Nu cred ca adevaratele sau falsele fiice ale mamei Omida pot fi luate in serios ori ca nu stiu ce descantece pot sa te vindece sau sa te salveze. Sa fim seriosi! Pe acest fond de scepticism si neincredere, m-am lasat pe mana lui Gabriel Dutchevici, in ideea ca "hai s-o fac si pe asta, ca doar nu ma omoara!". Vreau sa va spun ca a fost o experienta miraculoasa. Prin atingerea unor puncte si prin cateva tehnici de Reiki, am simtit cum tot corpul mi se umple de o lumina galbena si ca ma eliberez de toate apasarile zilei. Dupa ce m-am ridicat, am simtit ca plutesc, dar tot nu am fost increzator; mi se parea ca poate m-am lasat eu influentat si ca e un fel de efect placebo. Dar asa s-a intamplat si a doua oara, iar la a treia sedinta am fost adormit de Gabi, in primele cinci minute! M-am lasat "destresat" si pot sa spun ca acum privesc ceva mai putin circumspect la toata gama de transmiteri de energie, de cititori in biocampuri, mai ales dupa ce si sotia mea si-a rezolvat cateva serioase probleme de sanatate (dureri de cap si crize de bila) tot in acest cabinet. Sigur ca exista multa impostura in acest domeniu si e bine ca doritorii sa cerceteze cu atentie pe mana cui se dau. De aceea, trebuie apelat la adevaratii si putinii initiati din domeniul reechilibrarii energetice. Iar Gabriel Dutchevici este cel mai adevarat pe care il stiu!"
Florentin Popa
D-l Gabriel Dutchevici poate fi contactat la cabinetul "Golden Fit" din str. Mitropolit Dosoftei nr. 58, sector 5, Bucuresti, tel. 021/336.40.79, 0724/42.35.90, web: www.goldfit.ro