Cateva sfaturi legate de prajituri
• Inainte de a trece la treaba, cititi retetele de prajituri cu atentie. Reusita lor cere respectarea tuturor amanuntelor.
• Puneti-va la indemana ingredientele de care aveti nevoie, tavile si cantarul de bucatarie.
• Daca aveti cuptoare cu termostat, respectati temperaturile indicate.
• Ingredientele trebuie masurate precis, nu apreciate din ochi.
• Untul si ouale trebuie sa aiba temperatura camerei (daca nu exista alte prescriptii).
• Faina trebuie sa fie bine uscata.
• Un amestec de unt si de zahar este finalizat atunci cand isi dubleaza volumul si cristalele de zahar se dizolva complet.
• Nu exagerati cu amestecul. Aluatul risca sa iasa prea dur.
• Nu deschideti usa cuptorului decat dupa ce s-a scurs 2/3 din timpul de coacere.
• Prajiturile cu fructe trebuie lasate sa se raceasca in forme, altfel se rup.
• Prajiturile cu fructe rezista multa vreme. Invelite in 2-3 straturi de folie de plastic sau celofan, pot fi tinute la congelator vreme de doua luni.
• Ouale sunt cele mai importante ingrediente pentru blaturile de tort (biscuit). Folositi numai oua foarte proaspete.
• Introducerea zaharului in albusuri si galbenusuri trebuie facuta treptat. Amestecul trebuie facut cu o lingura cu coada lunga, care sa ajunga la fundul vasului, pentru a integra toate ingredientele in compozitie. Partea de la fund trebuie scoasa la suprafata.
• Folositi numai linguri uscate.
• Aluatul care se coace inainte de a fi umplut trebuie acoperit cu o hartie de pergament, peste care se presara orez, boabe de fasole sau alune. Se impiedica astfel aparitia de basici.