Cititorii Intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Nepotica mea face incontinuu febra" . Nepoata mea are aproape 5 ani si de la varsta de un an face febra incontinuu (38C) si are varsaturi. O internam din doua in doua luni la terapie intensiva, unde sta pe perfuzii doua-trei zile, pana cedeaza febra si varsaturile. Toate anal...

Cititorii Intreaba...

"Nepotica mea face incontinuu febra"

Nepoata mea are aproape 5 ani si de la varsta de un an face febra incontinuu (38C) si are varsaturi. O internam din doua in doua luni la terapie intensiva, unde sta pe perfuzii doua-trei zile, pana cedeaza febra si varsaturile. Toate analizele sunt normale, in afara de glicemie, care este 48. Medicii spun ca sunt varsaturi acetonice ciclice si ca este o dereglare metabolica. Nu stim unde sa ne ducem cu ea sa i se stabileasca un diagnostic si cauza care provoaca varsaturile. Este slabuta si nu asimileaza normal. Rog cititorii care s-au confruntat cu asemenea simptome sa ne dea o mana de ajutor, pentru ca suntem disperati.
Cristina C. - str. Piata Victoriei, bl. B Est, sc. B,ap. 15, Ploiesti, jud. Prahova

"Am pietre la singurul rinichi pe care il mai am"

Am 20 de ani si in 1993 am fost operata si mi s-a scos rinichiul drept. Au trecut 10 ani de atunci, acum am probleme foarte mari la rinichiul stang: doua pietre de 3 si 5 mm. M-am internat la Fundeni, unde mi-au pus sonda Coock si sonda urinara. Dupa 4 zile am fost externata si am plecat acasa cu sonda Coock. Am revenit imediat, deoarece am facut infectie. Dupa ce mi-au scos sonda m-au tinut doua saptamani pe perfuzii cu antibiotice. Va rog din tot sufletul, spuneti-mi cum sa scap de aceste pietre si sa pot duce o viata normala. Va multumesc.
Dumitrescu Mariana - com. Popesti-Leordeni nr. 181, jud. Ilfov, cod 7000

"Fiul meu sufera de tulburare de personalitate Border-line"

Sunt mama a doi copii - unul de 17 ani si celalalt de 11 ani. Va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta sa-mi integrez copilul in societate. Fiul cel mare, Adrian, sufera de la varsta de 13 ani de tulburari de conduita cu debut la pubertate. Acest diagnostic i s-a pus in urma unei tentative de suicid, care s-a repetat inca de doua ori la intervale de 7 luni si un an. A urmat tratament la domiciliu si la psiholog, dar nu s-a vazut nici o ameliorare. A terminat 8 clase, apoi l-am inscris la o scoala profesionala, pe care a abandonat-o. L-am dus iarasi la psihiatru, unde i s-a pus diagnosticul tulburare de personalitate Border-line si i s-a prescris tratament, dar el n-a vrut sa il urmeze. In ultimul timp tipa la mine si am ajuns sa ma tem de el. Este dependent de Internet, fumeaza si are clipe cand nu-l suporta pe fratele lui (tipa la el si-i spune mereu c-o sa-l omoare). Medicul mi-a spus ca numai internandu-l intr-un centru de ajutor pentru integrare in societate se va face bine. Am aflat ca la Cluj, Preasfintitul Bartolomeu Anania a infiintat un astfel de centru. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati sa-l internez acolo sau sa-mi oferiti informatii despre alte asemenea centre. Nu vreau sa-mi pierd copilul. Sunt clipe cand si el isi doreste sa fie un copil bun, dar nu reuseste mai mult de 2-3 zile. Cu multumiri,
Maria Clim - str. Ghioceilor, bl. A51, sc. 1, ap. 16, Braila

"Cum se poate trata epilepsia criptogena?"

Am 33 de ani si sunt absolventa a Facultatii de Geografie, Universitatea Bucuresti, promotia 1996, pensionata medical cu diagnosticul epilepsie criptogena cu crize partiale complexe si secundare generalizate. Din cauza medicamentelor pe care le iau am facut faringita eritematoasa cronica si mi-a slabit sistemul imunitar (am stari febrile si subfebrile care imi declanseaza crize comotiale). Va rog sa-mi recomandati un tratament naturist pentru ca pretul medicamentelor depaseste cu mult modesta mea pensie. Locuiesc cu parintii care sunt pensionari si au probleme de sanatate. Tata a fost operat de pietre la colecist si ficat. In timpul operatiei, medicul a constatat noduli pe pancreas si o tumora intre duoden si pancreas. Mama are probleme cu nervii si are o stare de tremur continuu. Daca cineva s-a confruntat cu astfel de probleme il rugam sa ne recomande si noua un tratament. Cu multumiri,
Tanase Anda - Bucuresti

"Caut un tratament pentru metastaza osoasa"

Suntem disperati pentru ca mama mea, in varsta de 52 de ani, are metastaza osoasa gr. I de la un nodul pe care il are pe sanul drept de 15 ani. Am incercat orice in afara de citostatice, idee pe care mama nu o suporta. De aceea, va rog sa ma ajutati cu tratamente naturiste, sfaturi, orice! Sunteti ultima noastra speranta. Va multumesc!
Nicoleta - Bacau
Sfaturi legate de aceeasi boala solicita si Crisan Delia din Hunedoara.

"Sufar de uter didelf si doresc sa iau legatura cu prima mama purtatoare din Romania"

Dupa patru avorturi spontane, in urma efectuarii unei histerosalpingografii, am aflat ca am o malformatie uterina numita uter didelf care nu imi va permite sa devin mama. Aceasta malformatie congenitala inseamna ca de fapt in locul unui singur uter normal exista doua utere complet separate si foarte mici, care nu pot permite unei sarcini sa se dezvolte normal. Verdictul medicilor nu m-a descurajat intr-atat incat sa nu incerc sa lupt pentru a avea un copil. De aceea, va rog sa-mi publicati "strigatul" disperat, poate cineva cu mai multe cunostinte in domeniu sau care s-a confruntat cu acest diagnostic ma poate ajuta. De asemenea, as dori sa iau legatura cu extraordinara femeie care a fost prima "mama purtatoare" din Romania. Va multumesc si fie ca bunul Dumnezeu sa va rasplateasca pentru tot binele pe care il faceti. Cu respect,
Sorescu Sorana - Bucuresti

"Fetita mea are un chist osos esential pe tibie"

Fetita mea in varsta de 16 ani face baschet si la un antrenament a suferit o entorsa la piciorul drept. La radiografia facuta i s-a descoperit un chist osos esential 1/3 distanta tibia dreapta. Piciorul a fost pus in gips 14 zile, iar pentru chistul osos a fost programata pentru operatie. Exista vreun tratament naturist care sa rezolve aceasta problema fara operatie? Va multumesc.
L.F.A. - Brasov

"Operat de cancer la prostata, tatal meu urineaza cu sange"

Tatal meu a fost operat acum trei ani de cancer la prostata. A urmat un tratament cu Estradurin (injectabil). De circa un an acest medicament nu se mai importa, fiind inlocuit cu Flutamida (tablete). Tot de-atunci urina este insotita de sangerari (spre sfarsit). Analizele de sange, de urina, ecografia, toate au fost bune. Dupa un timp aceste sangerari s-au oprit si acum au revenit. Va rog din suflet sa-mi dati un sfat pentru a opri sangerarea si a prelungi viata tatalui meu. Va multumesc.
Paula - Medias

"Cum se poate trata hipotrofia ponderala?"

Am o fetita de 12 ani care sufera de hipotrofie ponderala, gastrita, scolioza si are sistemul osos ca al unui copil de 10 ani. Din 1996 nu mai creste in greutate normal, avand la varsta aceasta doar 24 kg. Am incercat numeroase tratamente recomandate de diversi medici, insa fara nici un rezultat, cauza bolii ramanand necunoscuta. Va rog din tot sufletul, daca stiti vreun remediu, sa-mi redati linistea de care am atata nevoie. Va raman profund recunoscatoare.
Pop Maria - str. Peana nr. 19, bl. D16, ap. 41, Cluj-Napoca, tel. 0264/16.44.32

"Nu pot scapa de cistita cronica"

Am 66 de ani si sufar de cistita cronica de trei ani. Am fost internata in diferite clinici de urologie, dar nu am rezolvat nimic. Am dureri aproape permanent si urinez foarte des, de 25-30 de ori in 24 de ore. Mi s-au luat doua biopsii si au iesit negative. Am facut instilatii cu Nitrat de Ag, Cortizon, Heparina, Xilina. Am luat preparate cu Aloe Vera, am facut tratamente cu antibiotice, bai de sezut. Am luat argila, tinctura de ienupar si de mugur de plop. Nu stiu ce sa mai fac sa scap de acest calvar. Cine ma poate ajuta? Va multumesc.
Volosciuc Octavia - Gura Humorului, jud. Suceava

"Doresc un tratament pentru hemoragie retiniana"

Sufar de hemoragie retiniana si degenerescenta maculara incipienta. Va rog sa-mi recomandati un tratament naturist sau alopat. Am folosit Martilene, Ardusen, Vitrocent, dar fara rezultat. Multumesc.
Vasile - Baia Mare

"Colpita cronica imi da arsuri vaginale insuportabile"

Am 42 de ani si de vreo 6 ani ma lupt cu usturimi si arsuri vaginale insuportabile. Medicii mi-au pus diagnosticul de colpita cronica Bip. Am urmat nenumarate tratamente cu Clotrimazol, Meclor, Pimafucin, Nistatin, Flagyl, dar totul a fost in zadar. In anul 2000 am fost operata de fibromatoza uterina, in urma careia s-a practicat histerectomie subtotala. Am sperat ca arsurile vaginale se vor ameliora, dar ele s-au agravat. In anul 2002 am facut o biopsie, dar nu a reiesit ca as avea ceva de natura canceroasa. Am facut si testul citologic si a iesit Papanicolau Ii si candida. Sunt disperata. Nici un tratament nu da rezultate. Va rog sa ma ajutati!
Maria Vulpoiu - str. Lupeni nr. 8, bl. 8, ap. 38, Focsani, jud. Vrancea, tel. 0237/23.18.62



...Cititorii Raspund

"Doresc un tratament naturist pentru intarirea memoriei"
(Raspuns pentru Bianca B. - Bucuresti, F. As nr. 502)


Faceti un test simplu: verificati daca fiul dvs. are dimineata, la sculare, picioarele, mainile si fruntea reci. Acesta este un semn al slabei circulatii periferice, inclusiv a creierului. Imbunatatirea circulatiei creierului se poate face cu extract din Ginkgo Biloba, pe care il gasiti in farmacii sub forma de capsule numite Bio-Biloba, precum si la unitatile American Fitness. Introduceti in alimentatia copilului urmatoarele alimente care imbunatatesc circulatia: usturoi (care prin germaniul pe care il contine invioreaza toata circulatia), telina, ardei iute, hrean, cuisoare, scortisoara, urzici. Nu uitati ca esenta tratamentului naturist este ca la creier sa ajunga elementele nutritive specifice lui si oxigenul necesar metabolizarii lor.
Enciu Nicanor - str. Baisoara nr. 9, sc. 2, ap. 83, Cluj-Napoca, cod 3400

• Este foarte eficient tratamentul cu Biocalciu cu lecitina pentru ameliorarea activitatii creierului si Zeican. Acest tratament asigura organismului calciu, alimenteaza sistemul nervos, sporeste capacitatea intelectuala, franeaza imbatranirea creierului, amelioreaza memoria si atentia. Produsul Zeican, pe langa cantitatea mare de lecitina pe care o contine, este si un bun remediu cosmetic. Produsele acestea sunt avizate de Ministerul Sanatatii si apartin companiei chineze Tiansi. Pentru informatii suplimentare ma puteti contacta telefonic.
dr. Rodica Graur - Constanta, tel. 0723/87.87.09

• Va recomand doua produse de la California Fitness - Super Soya Lecithin si Mega B Complex. Super Soya Lecithin imbunatateste activitatea intelectuala: memorie, coordonare, atentie, iar Mega B Complex are un efect antistres (copilul dvs. este si stresat din cauza problemelor pe care le are), mareste puterea de concentrare, stimuleaza cresterea si dezvoltarea organismului tanar, rezolva tulburarile de memorie. Multa sanatate!
Vasile Popescu - str. Ion Tuculescu, bl. 2 Electroputere, ap. 104, Craiova, jud. Dolj, cod 1100

• Lipsa puterii de concentrare este cauzata in mare masura de polipi. Un foarte bun medic Orl-ist a sfatuit o prietena de-a mea sa nu-si opereze copilul (in varsta de 12 ani) de polipi, ci sa procedeze astfel. Impartiti o aspirina in patru parti si fiecare sfert il administrati astfel: 1/4 aspirina la ora 19, 1/4 aspirina la ora 19.15, 1/4 aspirina la ora 19.30 si 1/4 aspirina la ora 19.45. La ora 20 dati-i o cana cu lapte cald indulcit cu miere. Acest tratament trebuie urmat timp de 10 zile. Incercati acest tratament, nu aveti nimic de pierdut. Ii doresc copilului dvs. multa sanatate. Dumnezeu sa va ajute!
Silvia Manaila - str. Carol I nr. 17, bl. 7, sc. A, ap. 13, Campina, jud. Prahova, cod 2150

"Sufar de ciroza hepatica Vhc si doresc adresa d-lui dr. Mihai Vieru din Iasi"
(Raspuns pentru Danuta - Focsani, F. As nr. 502)


D-l dr. Vieru Mihai are in tratament pe un nepot de-al meu in varsta de 33 de ani, care sufera tot de ciroza hepatica Vhc. Dupa patru luni de tratament si cu un regim alimentar strict se simte foarte bine. Adresa dr. Vieru este Aleea Decebal nr. 22 A, bl. Z8, sc. B, ap. 2, Iasi, tel. 0232/13.68.03, 0745/56.02.75; zile de consultatii: luni, miercuri, vineri - de la ora 16, iar marti si joi - de la ora 8. Multa sanatate!
Chelaru Gabriela - str. V. Lupu nr. 83, bl. D1, sc. D, ap. 34, Iasi

"Caut adresele unor clinici de dezalcoolizare"
(Raspuns pentru Riana - Brasov, F. As nr. 502)


Exista o astfel de asociatie in Sibiu, cu doua asezaminte si cu multiple programe de recuperare. Luati legatura la tel. 0744/86.01.45, 0723/76.86.70.
Inocentiu Candea - str. Stejarului nr. 18, Medias, jud. Sibiu

• Va recomand "Asezamantul Nazaret" din Sura Mica (str. Principala nr. 405, jud. Sibiu, cod 2442, tel. 0269/57.73.16). Cura de recuperare dureaza 3-6 luni. Persoana respectiva trebuie sa se recunoasca alcoolic si sa aiba vointa necesara pentru a lupta cu aceasta boala urata si nemiloasa.
Lucia - Iasi, tel. 0232/17.54.45

"Sufar de o alergie de care nu mai pot scapa"
(Raspuns pentru Dana Manciu - Oravita, F. As nr. 503)


Pentru stabilirea cu precizie a naturii afectiunii cutanate de care suferiti (alergica, microbiana sau micotica) v-as recomanda sa va internati pe baza unei trimiteri din partea medicului de familie la Clinica de Dermatologie din Timisoara (str. Marasesti nr. 5), unde vi se vor efectua toate analizele si investigatiile de specialitate necesare. In cazul in care se va confirma natura alergica a dermatozei, incercati un tratament simptomatic cu medicamentul Peritol tablete produs in Ungaria, dar care se gaseste si la noi. Este un antihistaminic de exceptie, foarte eficient si cu efecte secundare mai reduse fata de antihistaminicele obisnuite. Solutia definitiva (respectiv tratarea cauzei alergiei si nu a efectelor ei) ar fi insa o internare intr-o clinica de alergologie specializata, care dispune de trusa de alergeni necesara efectuarii investigatiilor alergologice. Dupa stabilirea pe baza de teste dermatologice a alergenului vi se va recomanda un tratament de desensibilizare (asemanator unui vaccin), pe care il veti putea continua si ambulator pana la obisnuirea organismului cu alergenul respectiv, situatie in care vor disparea definitiv si manifestarile neplacute produse de acesta. V-as recomanda cu caldura Clinica de Alergologie din cadrul Spitalului "Dr. Carol Davila" din Bucuresti (Calea Grivitei nr. 7), la care am apelat si eu cu succes in urma cu mai multi ani. Va puteti interna si aici tot pe baza unei trimiteri din partea medicului de familie, preferabil dupa o programare obtinuta de dvs. telefonic sau prin scrisoare. Sunt convins ca veti scapa de afectiunea cu-tanata care va provoaca atatea neplaceri.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"De rusine, nu pot intra nici in biserica"
(Raspuns pentru Delia - Baia Mare, F. As nr. 503)


In cazul dvs. ar putea fi vorba de o enterocolita de fermentatie, care se manifesta prin gaze si balonari intestinale. Puteti incerca mai multe tratamente, incepand cu o dezintoxicare prealabila a tractului intestinal cu Saprosan tablete (1-2 tablete, de trei ori pe zi) sau Tetraciclina capsule (1 capsula la 6 ore). In enterocolite este deosebit de eficient si un medicament din import numit Salazopirin drajeuri. Dupa acest tratament dezinfectant intestinal veti putea continua cu Carbo Medicinalis (2-4 tablete, de trei ori pe zi), care absorb secretiile si substantele nocive din tubul digestiv produse de fermentatie si putrefactie. Un tratament eficient il reprezinta si ceaiul anticolitic (de la Plafar), care contine un amestec din 8 plante medicinale cu efect antispasmodic si antiseptic intestinal. Sper sa obtineti in scurt timp rezultatul dorit.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Prietena mea sufera de artrita temporo-mandibulara"
(Raspuns pentru Diana Petrache, F. As nr. 561)


Diagnosticul prietenei dvs. este unul de probabilitate. Exista si alte tulburari musculare si nervoase care se pot evidentia prin aceasta simptomatologie. Desi analizele nu arata nimic, asta nu inseamna ca nu exista tulburari functionale la nivelul unor sisteme si pe care nu le pot evidentia analizele. Senzatia de ameteala nu are oricum legatura cu artrita. Ca tratament fitoterapic, va recomand un amestec de ceaiuri de coada-calului, mesteacan, soc, urzica, lemn-dulce. Incercati sa ma contactati pentru stabilirea unui diagnostic si inceperea unui tratament adecvat, care ar putea consta intr-o dieta complexa, acupunctura si reflexoterapie.
dr. Coldea Teodor - Bucuresti, Centrul Medical Clinique Plus, tel. 021/610.60.53, 0721/28.06.97

"La 12 ani, fetita mea are varice"
(Raspuns pentru Adriana Baloiu - Targu Jiu, F. As nr. 568)


Ati putea incerca unguentul Veiulare. Este antiinflamator, elimina senzatia de greutate in picioare, calmeaza durerile, reduce frecventa spasmelor din gambe, stimuleaza circulatia limfei si impiedica retentia de apa in tesuturi. Toate acestea se explica prin actiunea principalului sau component, hirudina, o substanta secretata de glandele din gatul lipitorilor. Suplimentar, puteti asocia aplicatiile externe cu cate doua tablete de Protect 4 Life pe zi. E vorba de un preparat natural care protejeaza vasele de sange si inima. Nu are contraindicatii si poate fi administrat chiar si copiilor dupa varsta de 2 ani, bineinteles, micsorand corespunzator doza.
Adriana Rotaru - Bucuresti, tel. 021/411.44.11, 643.44.62

"Cum pot scapa de un chist aparut pe burta?"
(Raspuns pentru B.S. - Bucuresti, F. As nr. 571)


Chistul se vindeca daca pe toata suprafata lui puneti slanina taiata in fasii subtiri (slanina trebuie sa fie neaparat de casa; daca nu aveti, cumparati de la tarani si o curatati de sorici). Va faceti o burtiera sau va legati, astfel ca sa stea pe chist cat mai strans, pentru a nu cadea. Se tine timp de o saptamana. Daca chistul are puroi, slanina grabeste colectarea puroiului, facandu-i loc sa iasa. Continuati sa puneti slanina inca 2-3 zile, pentru vindecarea totala. Daca chistul nu are puroi, veti observa ca in 2-3 zile se micsoreaza, apoi dispare. Multa sanatate!
Neamtu L. - com. Vinerea, str. Principala nr. 298, jud. Alba

"Sufar de rau de avion"
(Raspuns pentru Tina R. - Constanta, F. As nr. 572)


Draga Tina, am inteles ca ai incercat mai multe medicamente si nu vrei sa te dai batuta. Atunci suna la d-na Luminita Barlea din Cluj (tel. 0264/53.87.68) de la Senerg Cercetari Aplicate si ai sa vezi ca aparatul Electropunctor pe care-l produce firma respectiva ii vine de hac raului de avion si de automobil de care suferi. Procedeul este total nedureros si este benefic in peste 40 de afectiuni. Stiu din proprie experienta. Iti doresc sa-ti rezolvi necazul!
Tereza Balog - str. L. Rebreanu nr. 4/8, Cluj-Napoca, tel. 0264/55.62.33

"Sotul meu sufera de dislipidemie"
(Raspuns pentru A.B. - Gaesti, F. As nr. 573)


Aveti dreptate - Zocor, cu care sotul dvs. isi trateaza de o buna bucata de vreme colesterolul si trigliceridele marite, este un medicament puternic, cu multiple efecte secundare. Va pot sugera o alternativa naturista: preparatul Cholestone. El include in formula sa ulei de in, usturoi, pectina de mar, lecitina, crom, vitaminele C si E. Dupa o cura cu durata de trei luni, valorile colesterolului si trigliceridelor nu vor fi doar "aproape de limita normala", asa cum spuneti acum, ci perfect normale.
Adriana Rotaru - Bucuresti

"Am lipoame de marimea unui ou de gasca"
(Raspuns pentru Ionel Dolcan - Braila, F. As nr. 573)


Faceti masaj usor cu ulei de ricin, unguent de galbenele si crema Spirulin (produsa de laboratoarele "Hofigal"). Ar fi bine sa vedeti cum stati cu colesterolul, poate aveti si o hipercolesterolemie. Am avut si eu lipoame de marimea unor boabe de porumb, dar in urma tratamentului de mai sus au inceput sa se inmoaie si sa dispara. Incercati si dvs.
Sofia Cozma - str. Vulturilor 70, sector 3, Bucuresti

"Tatal meu are insuficienta renala"
(Raspuns pentru Lucia Groza - Cluj-Napoca, F. As nr. 578)


In urma cu doua luni, eram programat pentru transplant de rinichi la Clinica de Urologie din Cluj. Mi s-a spus ca nici nu mai are rost sa incep dializa. Diagnosticul: insuficienta renala, rinichi polichistic, Hta secundara. Analizele din 23.05.2003 evidentiaza creatinina 6,47mg%, uree 213 mg%, acid uric 6,75 mg%. Fiind agent comercial privat, am avut un control de la Garda Financiara din Alba-Iulia. Inspectorul care m-a controlat, vazandu-mi starea de neliniste generata de problemele medicale, mi-a recomandat sa-l caut pe d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia. Mi-a mai spus ca sotia dansului, fiind medic, a ramas surprinsa de rezultatele tratamentului cu argila tibetana in insuficienta renala. A doua zi m-am deplasat la Alba-Iulia si, incurajat de d-l Bocan, am inceput imediat tratamentul cu argila. Dupa doar trei saptamani, eram complet vindecat. Starea generala este excelenta, iar analizele uluiesc specialistii. Iata o situatie paradoxala: un control al Garzii Financiare poate salva viata agentului controlat. Va recomand sa luati legatura de urgenta cu d-l Mircea Bocan (Alba-Iulia, str. Ion Ratiu nr. 19, bl. J6, ap. 8, cod 510045, tel. 0258/86.56.77).
P.S.: Multumesc revistei "Formula As" pentru popularizarea acestui tratament extrem de eficient, ieftin si sigur. Pentru conformitate, anexez analizele medicale.
Ioan Nicoara - Campeni