Din medicina populara ruseasca

Redactia
Din medicina populara ruseasca:. 10 Leacuri La Indemana Oricui. - Putine alte popoare au pastrat atat de bine ca rusii, tainele vindecarilor taranesti -. Leac pentru insomnie, palpitatii si agitatie nervoasa. Se prepara un amestec din plante uscate si maruntite de talpa-gastii, flori de paducel si rad...

Din medicina populara ruseasca:

10 Leacuri La Indemana Oricui

- Putine alte popoare au pastrat atat de bine ca rusii, tainele vindecarilor taranesti -

Leac pentru insomnie, palpitatii si agitatie nervoasa
Se prepara un amestec din plante uscate si maruntite de talpa-gastii, flori de paducel si radacini de valeriana, luate in cantitati egale. Peste o lingura de amestec se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de o ora si se strecoara. Infuzia se bea calduta, cate 50 ml de patru ori pe zi - inainte de mesele principale si inainte de somn.

Leac pentru agitatie nervoasa si iritabilitate marita
Se prepara un amestec din plante uscate si maruntite de menta, radacini de valeriana si conuri de hamei, luate in proportie de 2:1:1 (doua linguri din prima planta si cate una din celelalte). Peste o lingura de amestec se toarna 400 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze pana se raceste si se strecoara. Se administreaza cate 200 ml de infuzie, de doua ori pe zi.

Leac pentru inflamatii ale mucoasei aparatului respirator
Peste o lingura de flori uscate si maruntite de soc se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de 30 de minute si se strecoara. Infuzia se bea calda, cate 50 ml de 3-4 ori pe zi, inainte de masa.

Emolient pentru gargara in caz de inflamatii ale cavitatii bucale
Peste o lingura de frunze uscate si maruntite de salvie se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de 35 de minute si se strecoara.

Remediu sudorific pentru raceli
Se prepara un amestec din flori uscate si maruntite de tei si zmeur, luate in cantitati egale. Peste o lingura de amestec se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute si se strecoara. Se administreaza fierbinte, cate 100 ml infuzie, de 3-4 ori pe zi.

Expectorante pentru boli ale cailor respiratorii
* Se prepara un amestec din plante uscate si maruntite de nalba mare, frunze de podbal si sovarf, luate in proportie de 2:1:1. Peste o lingura de amestec se toarna 400 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze pana se raceste si se strecoara. Se administreaza cate 100 ml infuzie calduta de 3-4 ori pe zi, dupa masa.

* Peste o lingurita de frunze uscate si maruntite de patlagina se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de o ora si se strecoara. Se administreaza cate o lingura de infuzie, de 3-4 ori pe zi.

Leac analgezic si antiinflamator pentru boli ale gatului
Se prepara un amestec din scoarta de stejar si flori de tei, luate in proportie de 2:1. Peste doua linguri de amestec se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute si se strecoara. Se administreaza cate 100 ml infuzie, de doua ori pe zi.

Leac pentru hepatite si colecistita
Se prepara un amestec din plante uscate si maruntite de siminoc, menta si seminte de coriandru, luate in proportie de 2:2:1. Peste o lingura de amestec se toarna 400 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de 30 de minute si se strecoara. Se administreaza cate 100 ml de infuzie de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Leac pentru reglarea activitatii biliare
Peste o lingurita de radacini uscate si maruntite de papadie se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze cel putin o jumatate de ora si se strecoara. Se administreaza cate 50 ml infuzie, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.