Scrisoarea saptamanii

Redactia
Scrisoarea saptamanii. Prin Internet. "Va multumesc pentru ajutorul pe care il dati imaginatiei mele". Salut! Scopul acestei scrisori ar fi de a va felicita! Pana aici, nimic deosebit. Sunt sigura ca primiti multe astfel de mesaje. Poate acesta e mai special, pentru ca vine de la o fata de 17 ani. Eu...

Scrisoarea saptamanii

Prin Internet

"Va multumesc pentru ajutorul pe care il dati imaginatiei mele"

Salut! Scopul acestei scrisori ar fi de a va felicita! Pana aici, nimic deosebit. Sunt sigura ca primiti multe astfel de mesaje. Poate acesta e mai special, pentru ca vine de la o fata de 17 ani. Eu consider ca principalii dvs. cititori sunt persoane mai in varsta. De altfel, prima data cand am auzit de revista a fost de la mama, acum... 5,6 ani. Anul acesta am redescoperit insa revista si mi-a placut, mai mult decat altele "de varsta mea", ca sa zic asa. Ce-i drept, nu o citesc in totalitate. Editorialele sau dialogul cititorilor despre probleme de sanatate nu ma pasioneaza. Dar ceea ce conteaza pentru mine e faptul ca pot gasi articole despre Romania si romani, intr-un stil care mie mi se pare a fi foarte... personal, de aceea cred ca m-ati "cucerit"! Nu gasesti multi reporteri care sa isi puna inima in articole. Citesc cu placere articolele despre romani care se descurca in itele birocratiei sau despre strainii care si-au gasit aici o a doua casa. Ma face sa imi pretuiesc tara si mai mult! De multe ori m-am gandit la ce as face daca as primi o bursa in strainatate (ma descurc bine la scoala) si am ajuns sa cred ca nu as rezista sa traiesc acolo... undeva, nu din cauza familiei sau a prietenilor, ci pentru ca nu m-as adapta niciodata intr-un mediu urban. Parintii m-au obisnuit sa mergem la bunica, la tara, foarte des, asa ca nu pot sta acasa mai mult de 1-2 luni. Trebuie sa respir macar aer de sat, daca nu de natura, in adevaratul sens al cuvantului. Ati putea crede ca sunt o impatimita a drumetiilor! Nu, nu sunt. Chiar nu fac foarte multa miscare. Pur si simplu, am gasit ceea ce imi place cel mai mult in viata: Romania aceea pe care o gasesti in afara soselelor sau a blocurilor. Vreau sa va multumesc pentru ajutorul pe care il dati imaginatiei mele prin articolele despre locurile cu adevarat frumoase. Pastrati-va sufletele din care aveti bunavointa de a ne da!
Raluca Avram - e-mail: ralucagavram@yahoo.com

"Un tezaur de lucruri folositoare"

Mai intai de toate, tin sa va multumesc pentru ca ati infiintat revista "Formula As" care, deocamdata, nu prea are egal in peisajul editorialistic romanesc. Sunt convinsa ca foarte multi cititori se regasesc in paginile revistei si, de cele mai multe ori, o gasesc de neinlocuit. Va marturisesc ca in multe case de romani, "As"-ul este considerat un adevarat "indreptar", un tezaur de lucruri folositoare, tocmai de aceea, aparitia lui este asteptata cu destula nerabdare. Odata ajuns pe masa cititorului, este sorbit din scoarta in scoarta, apoi comunicat si altora care ar putea avea nevoie de un atare sfat sau remediu si, desigur, urmeaza sa fie catalogat, arhivat, alaturi de celelalte obiecte de pret (a se citi numere) de care colectionarul de suflet nu concepe sa se desprinda. Adesea, gospodina prevazatoare isi gaseste timp sa rasfoiasca din nou revistele, pentru a se salva dintr-o mica incurcatura la bucatarie, asa cum tanara femeie isi aseaza pe genunchi un teanc de As-uri pentru a invata cat mai multe trucuri naturiste pentru intretinerea frumusetii si, nu in ultimul rand, barbatul nu omite sa citeasca editorialele parcurgand, in acelasi timp, cu ochi atent, lista remediilor naturiste care il pot scuti de multe neplaceri, pe el si pe toti ai sai, bineinteles.
"As"-ul a castigat un loc important si binemeritat in casa si in inima romanilor. Si asta pentru ca raspunde multor asteptari si corespunde perfect unui om iubitor de frumos si animat de dorinta de a face bine, adica unui suflet pios, smerit si unui cuget inalt.
Cu stima,
Cornel Stoica - e-mail: cornel.stoica@wanadoo.fr

"Ati realizat unirea romanilor de pretutindeni"

Tin sa va spun ca ceea ce nu a reusit absolut niciodata in istoria romaneasca nici un guvern ati reusit dvs.! Si anume, sa uniti, sa fiti liantul intre toti romanii, atat cei din tara, cat si cei raspanditi in lumea larga! Diaspora romaneasca va soarbe fiecare articol, iar romanii din tara va adora! Prin aceasta minunata revista, mai exact prin mintile luminate si curate care o creeaza, ati realizat unirea romanilor de pretutindeni... si inca pe coarda frumusetii sufletesti, nu a victimizarii si vaicarelii pasive!
Va multumim ca existati atat de frumos pe mapamond; fiecare dintre noi, cititorii, indiferent de varsta si de meridianul pe care traieste, primeste si citeste revista dvs.... ca pe un dar, ca pe o bucurie de suflet! Sa rezistati, ramaneti mereu la fel de frumosi, curati si demni!
Cu profund respect,
Victoria Goga - e-mail: Victoria.Goga@xtra.co.nz


"Inainte de a va cunoaste, consideram cumpararea presei o lipsa de ocupatie"

Buna ziua! Sunt una din cititoarele frecvente ale revistei si sper sa nu va fur prea mult timp cu scrisoarea mea. Sunt constienta ca primiti foarte multe e-mail-uri de acest gen, deoarece numai eu cunosc cel putin 50 de persoane care, pur si simplu, plang daca nu au bani sa va cumpere revista. Munca mea imi da posibilitatea de a intra in contact cu foarte multe persoane si, cu foarte putine exceptii, toti va citesc. Dar asta cred ca o stiti deja. V-am scris ca sa va felicit pentru oamenii deosebiti pe care ii aveti in redactie. Calitatea lor s-a vazut si in modul cum s-a facut selectia pentru concursul "Retetele fericirii". Am citit povestirile castigatoare si imi dau seama cat de greu v-a fost sa le alegeti pe cele mai bune. M-au emotionat pana la lacrimi textele alese de dvs., si-mi dau seama ca oamenii buni inca mai exista, si prin ei, fericirea.
Inainte de a va "cunoaste", consideram cumpararea presei o lipsa de ocupatie, dar mi-am schimbat parerea. Eu sunt o ecologista convinsa si apreciez ca revista dvs. se ocupa de natura, plante medicinale, spiritualitate. Sper sa aveti multi ani de acum inainte, si noi, cei care va citim, sa va asteptam in fiecare sambata ca intotdeauna. Va multumesc ca existati si Dumnezeu sa va ocroteasca!
Monica Balanescu - e-mail: monicasecretro@yahoo.co.uk