Cititorii Intreaba...

Redactia
Cititorii Intreaba.... "La 31 de ani, sotul meu a fost diagnosticat cu scleroza multipla". Am 27 de ani, sunt insarcinata in luna a patra si va marturisesc ca asupra familiei mele s-a abatut o mare drama: sotul meu, in varsta de 31 de ani, a fost diagnosticat in urma a doua examene prin rezonanta ma...

Cititorii Intreaba...

"La 31 de ani, sotul meu a fost diagnosticat cu scleroza multipla"

Am 27 de ani, sunt insarcinata in luna a patra si va marturisesc ca asupra familiei mele s-a abatut o mare drama: sotul meu, in varsta de 31 de ani, a fost diagnosticat in urma a doua examene prin rezonanta magnetica cu scleroza multipla de debut, portiunea craniana a leziunii este situata in jonctiunea bulbo-spinala spre cordonul medular cervical superior, neavand caracter expansiv; peste putin timp va face al treilea examen Rmi si nu cred ca vor fi modificari majore de diagnostic. Acum face tratament specific recomandat de medicul de specialitate. Precizez ca primul simptom al acestei afectiuni a aparut in luna ianuarie 2003. Sunt ingrozita si imi este cumplit de mila de el, dar in acelasi timp ma vad neputincioasa sa-l ajut. Am speranta ca exista remedii naturiste si pentru aceasta boala si, tinand cont de faptul ca sotul meu este atat de tanar, acestea pot sa-l ajute sa se refaca. Apelez la cititorii revistei dvs. care cunosc aceasta suferinta si ne pot ajuta. Cu multumiri si urari de sanatate!
Preda Elena - Boldesti-Scaieni, jud. Prahova, tel. 0744/19.90.13

"Am pierdut trei sarcini, toate toxice"

Am 35 de ani si sunt casatorita de 7 ani. Nu am copil, desi am ramas insarcinata de trei ori pana acum. Imi doresc foarte mult acest lucru, insa nu pot sa duc o sarcina pana la capat; am sarcinile foarte toxice si, din acest motiv, am fost nevoita de fiecare data sa fac chiuretaj. La putin timp dupa ce raman insarcinata, incep sa ma simt foarte rau, fapt pentru care sunt internata in spital. Deshidratata foarte tare, slabita - pentru ca nu pot sa inghit nici apa, de mancare nici nu poate fi vorba - stari permanente de voma, tensiune foarte mica (7 - 7,5), sunt cauzele pentru care am fost de fiecare data pusa in perfuzie si apoi tratata cu Emetiral si Metoclopramid. Solutia propusa de medic de a sta timp de noua luni in perfuzie, in spital, a esuat in timpul primei sarcini. Ajunsesem sa nu pot ridica nici macar capul de pe perna, nu mai suportam deloc perfuzia. Am consultat multi medici, am refacut analize care mi-au iesit intotdeauna bine, dar nimeni, in afara de familie, nu m-a crezut ca nu pot sa suport sarcina (care de altfel evolueaza foarte bine de fiecare data); mi s-a spus ca nu-mi doresc cu adevarat copilul, ca nu am ambitie. Sotul meu si parintii au fost tot timpul alaturi de mine, ma inteleg si ma sustin si le este teama pentru mine sa mai incerc macar o data. In mare, aceasta este problema mea si sper sa-mi recomandati un remediu pe baza de plante sau un medic care sa-mi ofere un tratament eficient pentru disgravidie. Va multumesc.
Manolache M. - Iasi

"Sufar de neoplasm la san, neoperat"

Din 1996 sufar de neoplasm la sanul stang neoperat. Am refuzat operatia si radioterapia si am facut, vreme de sase ani, cu unele intreruperi, chimioterapie. Din primavara anului trecut, bratul stang a inceput sa se umfle si sa devina, dupa cateva luni, extrem de dureros. In prezent, nu-l mai pot folosi deloc, este foarte umflat si am dureri insuportabile. De sase saptamani mi-am modificat complet regimul alimentar (mananc doar legume si fructe), fara sa se produca vreo ameliorare semnificativa. Va rog, daca aveti cunostiinta de vreun remediu care mi-ar putea alina cat de cat suferinta, nu ezitati sa-mi raspundeti prin intermediul acestei minunate reviste si Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Elvira - Turnu-Magurele

"Sotul meu sufera de displazie epiteliala bucala"

Va scriu in speranta ca poate exista un cititor sau un medic care-mi poate explica exact ce inseamna displazie epiteliala bucala, care sunt cauzele acesteia, daca este vindecabila si eventual un tratament in afara de operatie. Sotul meu are 40 de ani, nu a fost niciodata bolnav grav, dar de ceva timp, il durea mereu gatul. Cum diferitele tratamente nu-si faceau efectul, i s-a facut acum o luna un examen histopatologic si i s-a pus acest diagnostic. De atunci este mai rau. A inceput sa se i umfle limba, buzele si ganglionii de la gat si nu mai poate manca mai nimic, deoarece are dureri groaznice. In prezent foloseste Saridon pentru calmarea durerii si comprese cu bitter suedez, dar de cate ori incearca sa manance, durerea revine. Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Viorica Maior - Sighisoara

"Am pancreatita cronica si ciroza compensata"

In urma cu patru ani am fost operat de fiere. Pe biletul de externare era trecut diagnosticul ciroza compensata, chirurgical vindecata. La sase luni dupa operatie, in urma unei crize am fost internat de urgenta la Spitalul Judetean Pitesti, unde mi s-a depistat si pancreasul bolnav, punandu-mi-se diagnosticul colica coledociana, pancreatita acuta edematoasa pe fond, pancreatita cronica. Rog cititorii revistei care s-au confruntat cu aceste afectiuni si s-au vindecat sa-mi scrie prin intermediul revistei. Va multumesc.
Vasile Dolofan - com. Albota, sat Mares,
jud. Arges, cod 117034

"Fetita mea face crize de hipocalcemie"

Am o fetita foarte cuminte si desteapta, care la fiecare doua luni face crize de hipocalcemie ciclice acetonice. Doua-trei zile sta pe perfuzii cu glucoza, apoi isi revine. Ma doare sufletul ca nu o pot ajuta sa scape de aceste crize. Este din ce in ce mai slabita, de aceea va rog din suflet sa ne ajutati cu un tratament naturist. Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca!
Iacob Cristina - Ploiesti

"Din doua in doua luni fac infectii urinare"

Am 60 de ani si de 15 ani am probleme cu vezica urinara. Am suferit si doua operatii, dar degeaba. Din doua in doua luni fac infectii urinare si am dureri foarte mari. In plus, urinez foarte des, mai ales noaptea. Exista vreun tratament naturist care sa previna infectiile urinare? Mentionez ca mai sufar de diabet si de ciroza hepatica. Va rog sa ma ajutati! Cu multumiri,
Gyrkei Margareta - Oradea

"Fiica mea sufera de amenoree secundara"

Ma numesc Banea Zoe si sunt din Bucuresti. Iata ce problema de sanatate avem: fiica mea, in varsta de 37 de ani, a folosit 16 ani, fara intrerupere, anticonceptionale. Urmarea: i s-a intrerupt total ciclul. A mers la medic si i s-a pus diagnosticul amenoree secundara. I s-a explicat ca aceste tablete i-au inhibat total functia ovarelor (ar fi trebuit sa faca pauze de 1-2 luni pe an). Urmeaza un tratament medicamentos cam de o luna, dar problema ciclului nu s-a rezolvat. Ne puteti ajuta cu un tratament naturist? Cu mii de multumiri,
Banea Zoe - Bucuresti, tel. 021/673.40.85

"Ajutati o fetita de 3 ani, bolnava de epilepsie"

Apelez la dvs. pentru a-mi ajuta o prietena care are o fetita de 3 ani si 3 luni bolnava de epilepsie. Boala a aparut dupa o operatie de polipi, acum un an si jumatate. La inceput se trezea noaptea tipand. Dupa patru luni a avut o raceala puternica, a urmat un tratament cu antibiotice, care a declansat criza propriu-zisa, iar de atunci face 5-6 crize pe zi, una diferita de cealalta. A facut tratament cu Depakine, apoi cu Timonil si Lamictal, dar nu s-a vazut nici o ameliorare. Va rog din suflet sa ajutati aceasta fetita frumoasa, care la prima vedere nu ai crede ca este bolnava. Mama ei nu mai are putere sa lupte, suferinta ei este de nedescris. Cu multumiri,
Ene Alexandrina - Calarasi

"Din cauza unei proteze dentare, am arsuri in gura si saliva vascoasa"

Am 72 de ani si in urma cu trei ani am fost nevoita sa-mi fac o proteza dentara in partea superioara din material transparent (antialergic). Din acel moment, starea mea de sanatate s-a schimbat in rau. Imi arde grozav gura, saliva a devenit vascoasa, buzele sarate si uscate si chiar mi-am format un tic: mestec mereu. Cred ca din aceasta cauza am stari de agitatie si nervozitate, greu de suportat. Daca cineva s-a confruntat cu aceasta situatie, il rog sa-mi recomande un tratament sau un cabinet unde sa ma pot adresa, sa scap de acest necaz. Va multumesc.
Carmen-Sylva Macovei - Bucuresti, tel. 021/683.58.43



...Cititorii Raspund

"Am Tbc pulmonar fibro-nodular"
(Raspuns pentru Dana Esca - e-mail: Danaesca@yahoo.com, F. As nr. 496)


In urma cu multi ani am avut si eu aceasta afectiune. Acum am 65 de ani si sunt sanatoasa. Cum am reusit? In primul rand, urmand o viata ordonata, cu multa odihna si hrana sanatoasa.
• Beti zilnic 1 l bors proaspat (facut in casa, numai din tarate de grau si malai, nu cu paine - are multa vitamina C, indispensabila tratarii bolilor de plamani).
• Inghititi in fiecare dimineata, pe stomacul gol, 4-5 bucatele de slanina proaspata, fara sa o mestecati.
• Sa nu va lipseasca ceaiul de patlagina indulcit cu miere, baut in loc de apa.
• Ceapa si usturoiul trebuie incluse, de asemenea, permanent in alimentatie. In decursul anilor, am adunat multe remedii naturiste, pe care le-am urmat cu rezultate deosebite. Daca le veti urma, va garantez ca pana la sfarsitul anului sunteti vindecata (dar toata viata sa va purtati de grija).
• 350 g ovaz cu 350 g tarate de grau se fierb in 2 l de apa, se strecoara, se indulceste dupa gust cu miere. Se bea ca apa, de sete, alternativ cu diverse ceaiuri de plante.
• Sucul unei jumatati de lamai amestecat cu un galbenus de ou proaspat - dupa fiecare masa, ca desert. Ajunge pentru trei mese.
• Se pune un pumn de hrean ras, morcov ras, un pahar mare de suc de sfecla rosie si tot atata miere intr-o sticla. Se inchide bine si se ingroapa doua saptamani in pamant sau se pune bine infasurata intr-un colt intunecat al camarii. La folosire, se scutura sticla bine si se ia cate un pahar inainte de masa, de trei ori pe zi. Se pastreaza la rece.
• 3 linguri de hrean ras plus 1/5 kg miere se amesteca si se lasa 3-4 zile la macerat. Se ia o lingurita inainte de mesele principale. Face pofta de mancare.
• 4 oua crude si cat mai proaspete se spala bine si se pun intr-un borcan de sticla, apoi se acopera cu suc de lamaie. Se tin la macerat aproximativ 13 zile, timp in care coaja se dizolva. Se adauga apoi 350 g miere si un pahar de coniac sau rachiu de struguri. Se amesteca si se ia cate un paharut de trei ori pe zi, inainte de mese. Se pastreaza la rece.
• La primavara faceti un preparat din 100 g petale de trandafiri de dulceata si 150 g miere. Petalele se spala, se toaca marunt, se pun intr-un vas de sticla impreuna cu mierea si se amesteca pana la omogenizare. Se iau doua linguri pe zi, dimineata si seara. Se pastreaza la rece si se consuma in maximum doua saptamani. Pastrat mai mult, devine toxic. Va doresc insanatosire si daca mai aveti nevoie de sfaturi, sunati-ma la 0246/22.47.36.
Elena Papandonatu - str. Bucuresti,
bl. 35/511, sc. A, ap. 3, Giurgiu

"Doresc un tratament naturist pentru incontinenta urinara"
(Raspuns pentru Ion Badea - Targoviste, F. As nr. 497)


Va recomand urmatoarele proceduri naturiste: bai de sezut cu coada-calului, coada-soricelului, traista-ciobanului (100-200 g amestec de plante se pun la macerat peste noapte, a doua zi se dau in clocot si se adauga in apa de baie). O data pe saptamana faceti baie de sezut cu sunatoare (doi pumni de planta uscata sau 1/2 galeata planta proaspata, macerat ca mai sus), si minimum sase bai de picioare cu sunatoare. Frictionarea regiunii vezicale cu esenta de traista-ciobanului. La fiecare 2-3 ore, se ia o lingura plina cu ceai din matase de porumb (o lingurita cu varf de planta la o cana de apa-n clocot). Se beau zilnic 4 cani de ceai din coada-calului, coada-soricelului, sunatoare si cretisoara (o lingurita rasa din fiecare planta sau 2 lingurite de amestec egal, la o cana de apa in clocot). Bai de sezut cu sare de bucatarie (ajuta intr-un mod unic). Baile e bine sa se faca seara, pana la disparitia incontinentei urinare, timp de 20 de minute, iar apa sa cuprinda rinichii (nu inima). Seara se mananca hrana solida. In momente de relaxare, stand pe scaun (si-n timpul transportului) sau in pat, se fac 3 reprize/zi de gimnastica invizibila, ce consta in strangerea voluntara a muschilor sfincterului anal, ritmic, pana la obosirea zonei anale (in prima zi de cateva ori, a doua zi de 3-5 ori mai mult). Dupa trei saptamani urmeaza alte trei saptamani, cu prelungirea contractiei sfincterului anal cat se poate mai mult. Contractiile se fac din trei in trei saptamani, alternativ. Urinatul in reprize: cand urinam, dam drumul la jet, il oprim voluntar si tinem cat putem. Urmatoarele urinari se fac la fel, cu oprirea voluntara de durata mai lunga decat cea anterioara, ajungand sa putem tine cat timp dorim. Aceste contractii se fac aproximativ 3 luni, in paralel cu un tratament cu vitamina B complex. Sunt interzise tutunul, alcoolul si cafeaua. Va doresc sanatate!
Gheorghe Lungu - Satu-Mare, tel. 0261/76.02.63

"Cum pot scapa de numerosii noduli cauzati de injectii?"
(Raspuns pentru Cristina D. - Suceava, F. As nr. 498)


Solutia este aplicarea compreselor cu bitter suedez. Se va proceda astfel: o bucata de vata se umezeste cu bitter suedez si se aplica pe pielea unsa in prealabil cu alifie de galbenele. Se pune deasupra o bucata de plastic, ca sa nu pateze rufele. Se lasa cateva ore sau, daca se poate, toata noaptea. Metoda rezolva rapid si vanataile provenite din lovituri. Va doresc multa sanatate!
Valentina D. - tel. 0241/63.99.83

"De cinci ani sufar de impotenta"
(Raspuns pentru Gheorghe - Brasov, F. As nr. 498)


Aceasta disfunctie poate sa apara in urma stresului prelungit (principalul motiv), a unei proaste stari psihice, a alimentatiei gresite etc. Va recomand urmatoarea reteta: se iau aproximativ 1,5 kg telina, 1 kg morcov cu coaja (spalat bine), 0,5 kg miere de albine, 1,5 kg miez nuca, 1 kg mere ionatane (cu aroma deosebita), 2-3 lamai, 2-3 portocale, 1 sticla vin alb natural de casa. Toate legumele si fructele se spala bine si se curata. Se toaca prin masina de carne si se amesteca pana la omogenizare, apoi se amesteca cu vinul si se pun in borcane, in frigider, timp de o saptamana, la macerat. Se consuma doua linguri, de trei ori pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale, timp de trei saptamani. Concomitent, se iau 60-80 g de grau incoltit zilnic, care se poate consuma cu compot, fructe de sezon, timp de o luna, cu pauza de o luna si se repeta cura pana la revigorarea organismului. Prepararea graului incoltit: se spala graul, se pune 24 de ore in borcan cu apa calduta, apoi se clateste si se pune intr-o farfurie adanca, mentinandu-se mereu umed. Clatirea se face zilnic. Germinare: 2 zile vara si 4 zile iarna (pana la aparitia punctului alb). Se spala de fermenti si se consuma la pranz. Consumati vitamina E naturala, ce se gaseste in urmatoarele plante: laptuca, spanac, lucerna, macris de balta, ovaz, grau, soia, ulei de masline, ulei de arahide. Cea mai mare concentratie de vitamina E se gaseste-n uleiul din germeni de grau. Depasind starea psihica pe care o aveti printr-o alimentatie sanatoasa, miscare in aer liber si incredere in sine, veti ajunge la un rezultat favorabil.
Gheorghe Lungu - tel. 0261/76.02.63

"Sotul meu face repetate infectii in gat"
(Raspuns pentru Elena Dumitru - Galati, F. As nr. 498)


Cu ceva timp in urma, m-am chinuit si eu cu probleme asemanatoare. Am consultat multi medici Orl-isti si am luat antibiotice "din belsug", dar fara efect. In cele din urma, un medic Orl-ist mi-a sugerat sa ma adresez medicului alergolog. Am fost consultata de d-na prof. Sinitelu, iar in urma testarilor, am fost diagnosticata cu bronsita alergica (pe baza de mucegai in cazul meu, desi nu-l am in casa). Am facut vaccinul indicat la Policlinica Municipala si totul a revenit la normal, fara antibiotice.Vaccinul trebuie continuat la anumite perioade de timp. Acest lucru il stie bine medicul alergolog. Va sfatuiesc sa recurgeti la un consult. In cazul in care nu gasiti un medic alergolog bun, puteti veni la Iasi, la d-na prof. Sinitelu, si va veti bucura de toata atentia. Va doresc multa sanatate!
M. Ciobanu - Iasi

"Cum ma pot vindeca de o inflamatie a unui nerv periferic?"
(Raspuns pentru Raluca - Bucuresti, F. As nr. 498)


Problema dvs. - rezultat al sederii prelungite in curent - e normal sa se accentueze la frig. Sigur ca a fost afectata coloana cervicala si, sigur, tot ea va necajeste cu durerile de cap. Inlocuiti Diclofenacul tablete cu unguent, pe care il aplicati facand un masaj usor pe coloana cervicala. De asemenea, puteti aplica comprese cu sare grunjoasa incalzita (pusa intr-un saculet de panza) cat suportati, numai in zona coloanei si numai seara. In timpul zilei, acoperiti capul iar cand e frig, nu uitati fularul de lana de la gat. Spalati-va pe cap numai atunci cand nu trebuie sa iesiti din casa. Evitati curentul. Nu strica un masaj la un cabinet, facut de un specialist. Aveti cabinetul "Revital" de pe str. Fainari. Respectand modestele mele sfaturi, sigur va veti simti mai bine. Sanatate si incredere!
M. Ciobanu - Iasi

"Exista tratament naturist pentru osteom palmar?"
(Raspuns pentru M.I. - Buzau, F. As nr. 501)


Osteomul nu este altceva decat o exostoza; in cazul tau, se localizeaza la nivel palmar. Am tratat numerosi pacienti cu astfel de formatiuni osoase care s-au vindecat, folosind o solutie din plante, pentru uz extern. Ti-o pot furniza daca ma contactezi la tel. 0721/16.39.63.
dr. Cristina Aosan - com. Gataia, sat Semlacu Mare, nr. 119, jud. Timis

"Va rog sa-mi comunicati un tratament pentru stoparea emfizemului pulmonar"
(Raspuns pentru Aurel-Radu - Brasov, F. As nr. 501)


Comprese cu coada-calului. Compresa se aplica pe toata regiunea pulmonara si se lasa toata noaptea. Se procedeaza in felul urmator: un pumn de coada-calului se pune intr-o sita care se aseaza deasupra unui vas cu apa clocotita. Aburii ce se degaja infierbanta si umezesc bine plantele care, asa calde, se rastoarna din sita pe o bucata de panza curata ce se aplica direct pe piele, in dreptul plamanilor. Cu ajutorul unei alte fese de panza, incalzita in prealabil, se fixeaza bine compresa. Amestec de ceaiuri. Se amesteca cimbru (de camp) si patlagina ingusta in cantitati egale. O lingurita plina ochi se opareste cu o cana de apa clocotita. Se lasa un minut, dupa care se strecoara. Se beau 3-4 cesti pe zi, cu inghitituri mici. Nu se indulceste. In acest amestec se pot adauga si 5-6 flori de galbenele la un litru de apa. Se recomanda ca intreaga cantitate de ceai necesara unei zile sa fie pastrata intr-un termos (nu se reincalzeste). Va recomand acest tratament in cunostinta de cauza. L-am urmat si eu. Am suferit de mai multe complicatii pulmonare (astm, bronsita, silicoza etc.), iar in ceea ce priveste respiratia, nu puteam dormi decat rezemat de perete, asezat in sezut, la 90. Multumesc lui Dumnezeu ca in prezent sunt bine, umblu pe munte toata vara, dupa fructe de padure, fara a avea probleme. De asemenea, nu mai fumez de vreo 16 ani si nu beau nici un fel de bauturi alcoolice de vreo sase ani (nu se moare din asta). Am un prieten maghiar care spune ca nicaieri nu a auzit sa moara cineva ca n-a baut. Curaj, d-le Radu, si Dumnezeu sa te ajute!
Ioan Cernat - Bicazu Ardelean, jud. Neamt

"Am fost diagnosticata cu displazie mamara"
(Raspuns pentru Cipriana Dascalu - Bucuresti, F. As nr. 501)


Si eu am suferit de pe urma aceleiasi afectiuni. Toate tratamentele medicamentoase pe care le-am urmat au ameliorat simptomele, dar nu m-au vindecat. Boala are origine endocrina, interventiile chirurgicale sunt de prisos, chiar daunatoare: nodulii reapar dupa extirpare. Va recomand un tratament cu care eu m-am vindecat in cateva luni, iar de doi ani nu mai am nici un simptom al acestei boli. Se amesteca o lingurita de otet de mere cu o lingurita de miere in 200 ml de apa si se bea cate o cana de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de mesele principale. Tratamentul va fi urmat pana la consumarea unui litru de otet de mere si, daca mai este nevoie, se reia dupa o pauza de doua saptamani. Tratamentul se reia ori de cate ori apar simptomele bolii. Pe toata perioada tratamentului eliminati pe cat posibil sursele de stres, de oboseala excesiva din viata dvs. Va doresc numai bine!
P.S.: Imi permit sa va solicit si eu ajutorul pentru a vindeca pe cale naturista o acnee veche, rezistenta la tot felul de tratamente, si care a recidivat chiar si pe perioada sarcinii si alaptarii. Va multumesc!
Iuliana Huluba - Braila

"Sufar de insuficienta ovariana"
(Raspuns pentru Nati, F. As nr. 501)


Va recomand cu caldura sa luati legatura cu d-nul dr. Alin Negreanu de la Centrul de Sanatate Ayurvedic din Bucuresti (str. Dimitrie Bolintineanu nr. 5). Aceleasi probleme le-am avut si eu, dar in urma unui sterilet pe care l-am tinut 6 ani. Dupa un tratament cu Kamaiani, Margusa si Ashwaganda, pe care l-am urmat trei luni de zile, acum sunt insarcinata. Sunt foarte fericita, pentru ca nu mai credeam ca voi reusi vreodata. Am urmat foarte multe tratamente, dar fara nici un rezultat. Bunul Dumnezeu mi-a scos in fata revista "Formula As", de unde am aflat de acest centru si, multumita lui, acum sunt o femeie fericita si implinita. (Dumnezeu sa va ajute si pe dvs., d-na Sanziana Pop. Multa sanatate si putere de munca! Prin ceea ce faceti, se intampla multe minuni.)
Mariana - str. Garleni nr. 4, bl. C85,
sc. A, ap. 47, sector 6, Bucuresti

"Am 42 de ani, 9 copii si o caruta de boli"
(Raspuns pentru Agnes Ont - Baia Mare, F. As nr. 571)


Exista cateva plante cu care puteti tine sub control astmul bronsic, va puteti intari sistemul imunitar si, in consecinta, va veti rezolva si celelalte afectiuni. Combinatia miere de albine, catina, arnica si echinacea, sub forma de tinctura - se administreaza 50-60 de picaturi de patru ori pe zi, pe stomacul gol, timp de o luna. Echinacea creste imunitatea, organismul devenind astfel mult mai rezistent, elimina toxinele, in timp ce arnica este un bun reglator al tensiunii arteriale, imbunatatind circulatia. Ienuparul, folosit sub forma de tinctura, are proprietati balsamice, fiind folosit cu succes in simptomatologia astmului bronsic. In paralel, se pot administra ceaiuri de coada-soricelului si cretisoara, care pe langa normalizarea tensiunii arteriale, reprezinta un enorm ajutor si in problemele ginecologice. Toate plantele si tincturile le gasiti la Plafar sau magazinele cu produse naturiste, la preturi modice. V-as sugera totusi in ceea ce priveste astmul bronsic, sa-l contactati pe d-l dr. biolog Mircea Ciuhrii, de la Clinica "Insect Farm" (str. Toamnei nr. 100, sector 2, Bucuresti, tel. 021/210.06.06, 210.00.82). Dumnealui este creatorul produsului Bronsito-Liz si cu siguranta va va ajuta in rezolvarea problemei dvs. Calitatea si eficacitatea produselor "Insect Farm" sunt recunoscute in strainatate, cu atat mai mult cu cat sunt produse naturale si fara efecte secundare. Multa sanatate!
biolog Lavinia Rosada - Italia