Toamna Celebritatilor

Redactia
Toamna Celebritatilor. - Furnici sau greieri? -. E-ntai septembrie si-ncepe anotimpul baladei lui Toparceanu. Lumea se imparte in greieri si in furnici. Intrucat asii muzicii nu s-au oprit din cantat peste vara, am vrut sa stim daca au izbutit sa adune ceva graunte sau vor bate la alte porti. Stefan Ba...

Toamna Celebritatilor

- Furnici sau greieri? -

E-ntai septembrie si-ncepe anotimpul baladei lui Toparceanu. Lumea se imparte in greieri si in furnici. Intrucat asii muzicii nu s-au oprit din cantat peste vara, am vrut sa stim daca au izbutit sa adune ceva graunte sau vor bate la alte porti

Stefan Banica

"Voi fi un Stefan imbunatatit"
"Pana pe 25 august am fost plecat in concediu, pentru o infuzie de forte proaspete, de care aveam realmente nevoie, dupa turneul de pe litoral. De atunci, am intrat cu trupa intr-un program de repetitii. Trebuie sa punem la punct cele douasprezece melodii ale noului album, pe care vom incepe sa-l inregistram efectiv pe 11 septembrie. De data aceasta va fi vorba despre un material de "interior", dar care va fi tras in fostul studio Migas, actualul Luxor (acolo unde am lucrat si piesa "Vorbe in vant"), singura locatie din Romania care permite inregistrari "dintr-o bucata", exact asa cum se intampla la cantarile live. Albumul este compus - spun "este", pentru ca melodiile sunt deja gata - in majoritate din cantece de dragoste, dar exista si cateva cu tenta sociala. Data aparitiei este fixata pentru 15 noiembrie. Inainte de asta insa, voi mai filma un videoclip, care va intra pe piata pe la jumatatea lunii octombrie. In ceea ce priveste actoria... astept ca Teatrul de Comedie sa treaca de etapa renovarii, asa ca probabil pe acest taram ma voi intoarce la munca abia prin iarna. Cert este ca momentan prioritatea o constituie noul album, care va fi si suportul unei usoare schimbari de imagine: voi fi un Stefan "imbunatatit", nerenuntand insa la parfumul retro. In rest, desi va fi o perioada foarte incarcata, voi incerca sa ma ocup si de baiat. Macar printre picaturi, si tot o sa ne facem plimbarile prin parc."



Andreea Banica (Blondy)

"Va fi o toamna plina"
"In septembrie am sa plec, in sfarsit, intr-o scurta vacanta: o saptamana in Antalya. Nu pot sa stau mai mult, pentru ca trebuie sa plecam intr-un turneu prin Egipt. Nici acolo insa nu vom avea vreme sa admiram peisajul, pentru ca ne intoarcem in tara, numai ca sa dam fuga, pentru o luna de aceasta data, in America, unde sustinem o serie de spectacole. Printre picaturi, suntem fete harnice si vom lucra si la urmatorul album, care va fi un maxi-single, cu cinci piese nou-noute. In preajma lansarii, care va avea loc pe la sfarsitul lui octombrie, va fi "propulsat" si primul videoclip de promovare a noului material. In final - deci, probabil, undeva inspre sarbatorile de iarna - ma voi dedica noii mele pasiuni: decoratiunile interioare. Pentru perioada friguroasa, cand stau in Bucuresti, mi-am cumparat o garsoniera, care, saraca, ma tot asteapta sa ma milostivesc sa-i acord si ei putina atentie. Va fi o toamna plina, asa ca ma voi simti excelent: ritmul alert este cel care, paradoxal, imi da energia de a merge mai departe."



Ana Maria

"Astept un print cu trena de frunze ruginii"
"Luna septembrie va insemna pentru mine perioada recoltei, pe care, asemenea furnicutei din poezie, incerc si eu s-o strang repejor. In esenta, adun piese pentru un nou album. Pana acum am inregistrat deja trei, iar doua sunt in proiect. In continuare le solicit "ajutorul" lui Bobby, de la Voltaj, lui Catalin Tuta Popescu si echipei lui Tiger One. La capitolul spectacole, imi incerc norocul alaturi de trupa Praf in ochi. Dorim sa oferim publicului niste aparitii de calitate, asa ca ne straduim. Ramane de vazut care va fi efectul acestor stradanii. Pana una-alta, suntem in cautarea unui hit caruia sa-i facem si un videoclip. In rest, pentru mine incepe scoala. Am o veste grozava! Trec in clasa a X-a, am crescut! La 17 ani, cred e cazul sa ma indragostesc. E singurul lucru care lipseste din viata mea. Sper din tot sufletul sa-l gasesc si eu pe acel cineva la care visez. Asa cum iti marturiseam si in urma cu un an, mi-ar placea sa fiu Taaaaare indragostita, sa gust si eu starea aceea de beatitudine despre care vorbesc poetii. Sa speram ca toamna aceasta imi va aduce si mie un print cu trena de frunze ruginii."




Pepe

""Amor gitan" a prins foarte bine"
"Toamna aceasta va insemna confirmarea sau infirmarea unor supozitii: se pare ca ultima piesa pe care am scos-o pe piata, "Amor gitan", a prins foarte bine, nu numai in Romania, ci si peste granita. Deja a fost difuzata pe Mtv, in Germania, si-am fost solicitat sa particip la niste emisiuni de televiziune din Italia, Germania, Franta si Anglia. Sa dea Dumnezeu ca lucrurile sa mearga bine! Pana cand ma voi lamuri insa daca sperantele mele vor lua sau nu forma tangibila a unor contracte, ma ocup de ultimul videoclip, pe care am de gand sa-l lucrez pentru a promova albumul "Cine te iubeste". Dupa care voi incepe sa muncesc la un nou material, pe care probabil ca-l voi avea gata pe la sfarsitul lui octombrie."



Raluca (Angel)

"Nu ma voi opri in septembrie"
"Anul acesta am avut o vara plina: mi-am lansat un album la Festivalul Callatis, mi-am facut debutul pe scena cu trupa de acompaniament Instinct, dupa care am demarat seria spectacolelor prin tara. Odata cu luna septembrie... nu ma voi opri. Primul proiect este realizarea unui nou videoclip. Atat doar, ca inca nu m-am decis pe ce melodie: am trei preferate si fiecare e de alta factura. Am de ales intre "Speram sa fii tu", "Mi-e dor" si "Soarele apune". Deja timpul ma preseaza, asa ca in curand voi lua o decizie. In plus, am inceput sa lucrez la un nou album. Am si inregistrat o piesa si nadajduiesc ca nici in continuare nu vor exista nici un fel de probleme. Si nu in ultimul rand, ma voi intoarce la scoala. Cu mare bucurie! Mie imi place mult sa citesc, sa studiez, iar programul aglomerat nu ma sperie. Am destula energie de cheltuit! Continuu sa fiu eleva in Mangalia, desi multi m-au intrebat de ce nu ma mut in Bucuresti. Ar fi cam greu: mama ar trebui sa-si transfere si ea geamantanele dupa mine... Dar, sincer, principalul motiv pentru care refuz aceasta schimbare de decor e ca nu suport Bucurestiul: e prea aglomerat, prea prafuit, prea murdar. Eu vreau tihna, fosnetul marii batute de briza si parfum de sare si de alge."
Ines Hristea