Seductia se poate invata?

Redactia
Seductia se poate invata?. In limbajul universal i se spune sex-appeal si inseamna suma stralucirii interioare a unei persoane, plus cateva trucuri psihologice care intaresc ego-ul. Un exercitiu care face bine oricui, indiferent de conditia sociala. De ce anumite femei, nefardate si imbracate modest...

Seductia se poate invata?

In limbajul universal i se spune sex-appeal si inseamna suma stralucirii interioare a unei persoane, plus cateva trucuri psihologice care intaresc ego-ul. Un exercitiu care face bine oricui, indiferent de conditia sociala
De ce anumite femei, nefardate si imbracate modest, atrag privirile asemenea unui magnet? Iar altele, fardate si imbracate la patru ace, nu creeaza nici o impresie? Simplu: fiindca seductia depinde de iradierea launtrica, exprimata intr-o privire, intr-un zambet deschis, intr-un fel anume de a te misca, in dezinvoltura si incredere in sine. O parte din aceste atuuri sunt date de Dumnezeu: ne nastem sau nu ne nastem cu ele. Altele insa pot fi deprinse si folosite, cu conditia sa nu se abuzeze de ele, fiindca devin stridente si respingatoare, ca orice exces. Cine stie sa pastreze masura castiga, impingand in eclipsa problemele legate de kilograme, de solduri in plus sau in minus. Sex-appeal-ul ascunde tot.
Iata cateva tehnici menite sa va dea satisfactie:

Trucuri psihice

• Purtati haine care sa va sublinieze partile frumoase ale trupului (coapse, picioare, sani etc.), dar fara ca ele sa crape pe dvs.

• Schimbati din cand in cand parfumul pe care il folositi. Variatia miresmelor face bine.

• Ascultati acasa un concert cu melodiile dvs. preferate. Dansati pe ele, si anume in fata oglinzii.

• Duceti-va in parc cu o prietena, asezati-va pe o banca si priviti-i cu atentie si cu indrazneala pe trecatori. E un bun exercitiu contra timiditatii.

• Purtati numai haine clasice si severe, inchise pana in gat? Alegeti, de proba, o rochie decoltata sau fara maneci si bucurati-va de atentia ce vi se va acorda (chiar si de cei din casa).

• Aveti in dulap o pereche de sandale de seara, cu toc inalt? Indrazniti si purtati-le si pe strada, asortate cu o pereche de blugi sau cu o fusta lunga. Mersul dvs. se va inaripa.

• Hainele din matase sau din satin dau un sentiment extraordinar, de feminitate. Purtati-le acasa, chiar daca nu e cine sa va admire.

• Odata, cand mergeti dupa paine sau dupa ziare, renuntati sa purtati sutien. Da un sentiment de bine in propriul trup, pentru ca este ceva neobisnuit.

• Invatati sa flirtati: daca va priveste cineva insistent, zambiti si sustineti-i cu curaj privirea. E un bun exercitiu de incredere in sine.

Tehnici de machiaj

Folositi rujuri lucioase, in nuante de roz
La un test international (il publicam in continuare), majoritatea barbatilor au declarat ca prefera femeile cu buzele vopsite in roz, o culoare care pentru ei exprima feminitatea neostentativa. Din fericire, piata cosmeticelor are o oferta bogata de rujuri, indiferent daca sunt rujuri de firma (Chanel, Loreal etc.) sau rujuri de productie autohtona (Farmec - Cluj).
Piperul mareste volumul buzelor: amestecati un praf de piper alb Cayenne cu putin ruj si intindeti-l pe buze. Circulatia sangelui se inteteste si buzele capata un contur mai accentuat.
Priviri expresive
O privire adanca, umbrita de gene lungi, te patrunde direct in suflet.
- Puneti-va in ochi 1-2 picaturi de suc de lamaie diluate in apa distilata (ser fiziologic). Curata ochiul si ii da stralucire.
- Folositi fardul de pleoape in nuante de verde-cenusiu - mareste garantat privirea si o dramatizeaza. Aplicati-l pe pleoapa superioara, dar si pe arcada, pana sub arcul sprancenelor. Marcati granita dintre gene si pleoape cu un dermatograf gri inchis, iar pe sub pleoapa de jos trageti o linie fina, cu un dermatograf albastru deschis. Aplicati pe gene rimel.

Par cu volum

Parul bogat iti da totdeauna incredere in tine, in vreme ce parul lipit si moale te face sa mergi cu privirea in pamant. Din fericire, piata cosmeticelor e plina de sampoane care dau volum (Nivea, Wella, Pantene etc.), dupa cum spumantul de coafat e si el de mare ajutor. Aplicati-l pe parul umed, proaspat spalat, formati cu degetele coafura dorita si uscati-va cu un foen. Bine practicata, metoda dubleaza practic volumul capilar.