Barbatii si kilogramele

Redactia
Barbatii si kilogramele. Deasupra centurii: acolo se depun kilogramele la barbati . Explicatia? Stresul, mesele de afaceri, lipsa de miscare, aperitivele . Un veritabil pericol pentru artere si inima . Solutia? Doua degete de ambitie. Atentie: colesterolul!. Barbatii au un mod cu totul particular de...

Barbatii si kilogramele

Deasupra centurii: acolo se depun kilogramele la barbati

• Explicatia? Stresul, mesele de afaceri, lipsa de miscare, aperitivele

• Un veritabil pericol pentru artere si inima

• Solutia? Doua degete de ambitie


Atentie: colesterolul!

Barbatii au un mod cu totul particular de a se ingrasa. Cand o femeie depune kilograme, lucrul acesta se vede mai ales in partea de jos a corpului. La barbati, kilogramele se afiseaza deasupra ombilicului: pe solduri, pe gat si pe fata, pe umeri si pe torace, pe partea superioara a abdomenului. La astea se mai adauga si un stomac dilatat, un abdomen revarsat ca aluatul cu drojdie. Aceasta repartizare a tesutului grasos face ca excesul de greutate sa fie mai periculos la barbati decat la femei. Companiile de asigurare americane sunt primele care au subliniat acest fapt: cand un barbat trece cu 20% peste greutatea sa normala, el isi multiplica de trei ori riscul de a se imbolnavi de hipertensiune arteriala, cu toate consecintele care decurg de aici pe plan cardio-vascular.

Dietetica - Simplitate si regularitate

Inainte de toate, trebuie respectat principiul celor trei mese regulate pe zi, uitat, adesea, de cei mai multi barbati. Iata importanta lui: A. Digestia arde caloriile. Deci: cu cat mananci mai des (in cantitati mici, desigur, si numarand caloriile), cu atat slabesti mai mult. B. Dupa un post de cateva ore, prima masa produce o eliberare masiva de insulina care va duce la un stocaj masiv de grasimi in organism. Poti deveni obez mancand o singura data pe zi. C. Un regim pentru barbati trebuie sa fie simplu, dar nu frustrant, avand in vedere activitatile profesionale intense pe care le dezvolta fiecare, de obicei.

Exemple de meniuri echilibrate

Micul dejun

• Acasa: un pahar de apa (cel mai bun remediu impotriva oboselii). Ceai sau cafea fara lapte sau cu lapte semidegresat; 60 g de branza, sau doua iaurturi, sau un ou sau o bucata de jambon. In plus: o bucata de paine sau un fruct. Niciodata amandoua.

• La hotel: nici un fel de fursecuri sau biscuiti, ci o bucata de paine cu o bucata de branza, sau doua iaurturi, sau un ou fiert sau o bucata de jambon.
Peste zi
Un pahar de apa gazoasa sau simpla si minimum de cafea (in nici un caz trei cesti pe zi).
n Pranzul

• La bufetul institutiei sau la expresul din colt: doua bucati de friptura rece sau pui rece, alaturi de salata si cafea.

• Adus de acasa: un sandvici cu branza si jambon.

• Dejun de afaceri: salata de cruditati, gratar sau peste, legume fierte, cafea.
Cina

• Acasa: de trei ori pe saptamana - doua bucati de jambon fara grasime, sau un sfert de pui, salata verde, 50 g branza sau un fruct. De doua ori pe saptamana peste fript sau rasol, salata de cruditati, 50 g branza alba, un iaurt. De doua ori pe saptamana carne alba fripta pe gratar (fara sosuri), salata verde, doua mere fara adaos de zahar.

• La prieteni: pacaliti-va foamea inainte de a pleca de-acasa, mancand doua bucati de sunca si doua oua fierte. O sa va taie pofta de-a-nfuleca.
Bauturi: multa apa, bineinteles. Alcool ingaduit pe zi: 2 sau 3 pahare de vin sau sampanie. Pe saptamana: 2 whisky-uri sau 3 beri. Nu amandoua.

Sport - Alungati caloriile

Un sport practicat cu regularitate ajuta la pierderea caloriilor si a pantecelui. Iata ce pierde un barbat care practica regulat:

• jogging - ( 9km/h) 12,5 cal.

• tenis - (o ora) 8 cal.

• bicicleta (20 km/h) 14 cal.

• natatie - 12,6 cal.

• mersul pe jos (3 km/h) - 4,8 cal.

• urcatul scarilor - 8,4 cal.

• dansul - 8 cal.

• crapatul lemnelor - 7,5 cal.

Psihoterapie - Antistresul

Barbatii, ca si femeile, dau dovada adesea de bulimie, ca urmare a stresului. O scurta terapie comportamentala poate sa ii ajute doar in 3 sau 4 sedinte sa-si controleze aceste apucaturi. In Occident, reeducarea comportamentului alimentar se face in grupuri, cu rezultate exceptionale. Lui i se adauga partide de golf, de fotbal si tenis, urmate de lungi plimbari. Nici o grija: ele vor ajunge foarte repede si la noi. Modele patrund mai usor decat mult asteptatii investitori.
Rodica Demian



Doua secrete ale curei de slabire la barbati

Dinamizati-va tranzitul intestinal

Este stiut ca eficienta unei cure de slabire se dubleaza atunci cand sunt stimulate procesele de eliminare. Pe de alta parte, un studiu recent arata ca una din principalele cauze ale ingrasarii la barbati este un deficit al functiei de eliminare a reziduurilor din organism. Barbatii sunt mult mai predispusi la constipatie decat femeile. Motivul? In primul rand, in ciuda aparentelor, ei sunt mai vulnerabili la stres, ale carui prime efecte sunt perturbarea digestiei si a tranzitului intestinal. Apoi, barbatii prefera alimentele care constipa, intre care la loc de frunte se afla carnea, au un regim de mese mult mai neregulat decat femeile, ignora din dieta produsele care contin enzime si fibre vegetale, cum ar fi legumele si fructele crude. Asa se face ca majoritatea barbatilor care sufera din cauza kilogramelor in plus au de fapt probleme cu evacuarea reziduurilor din organism, de unde si tulburarile de apetit si asimilatie, iar mai tarziu, necazurile legate de tot felul de boli cardiace, hormonale si degenerative. Solutia pentru a accelera pe cale naturala procesul de slabire este folosirea remediilor naturale cu efect laxativ puternic, dintre care am ales doua:
Uleiul de ricin - este un remediu de "urgenta", o lingurita din acest leac, care se gaseste in mai toate farmaciile, deblocheaza rapid tranzitul intestinal. Se ia o doza unica, de preferinta seara, pe stomacul gol. In ciuda eficientei sale recunoscute, nu este bine sa abuzam de uleiul de ricin, folosindu-l zilnic, deoarece da un anumit gen de dependenta, care face ca tranzitul intestinal sa fie grav perturbat in absenta lui.
Tinctura de fructe de soc - o gasim in magazinele naturiste, conducand detasat in topul produselor naturale de slabit, tocmai datorita efectelor sale de deblocare a proceselor de eliminare. Aceasta tinctura este eficienta si in administrarea de lunga durata, intrucat nu da nici un fel de dependenta. Contra obezitatii se face o cura astfel: in prima zi se ia o lingurita la ora 18; in a doua zi se iau 2 lingurite la aceeasi ora s.a.m.d. pana in ziua a saptea, cand se ajunge la 7 lingurite luate odata. Se mentine aceasta doza vreme de 30 de zile. Dozele progresive se iau pentru a nu crea un soc tranzitului intestinal, care va fi foarte mult accelerat, la fel ca si diureza si procesele de eliminare pe ansamblu. Daca pe masura ce se creste doza apare diareea puternica, se reduce doza sau chiar se intrerupe temporar tratamentul. Pe langa faptul ca favorizeaza scaderea in greutate prin accelerarea tranzitului intestinal, precum si prin scoaterea apei suplimentare din corp prin transpiratie si urina, tinctura de fructe de soc taie intr-o anumita masura apetitul, fiind remediul ideal pentru a obtine rezultate semnificative la cantar intr-un timp scurt. Or, aici este secretul: pentru ca un tratament asupra unui barbat sa fie bun, el trebuie sa aiba in primul rand o eficienta imediata, pentru a incuraja pacientul, iar apoi cura de slabire decurge mult mai usor, practic de la sine.

Hraniti-va yang

Fondatorul medicinii macrobiotice, japonezul George Oshawa (pe numele sau adevarat, Nyoti Sakuruzawa) a impartit alimentele pe ratiuni energetice, preluate din medicina traditionala chineza si japoneza, in doua categorii:
- cele care amplifica masculinitatea (aspectul yang).
- cele care amplifica feminitatea (aspectul yin).
El a observat ca majoritatea alimentelor din dieta contemporana a europeanului amplifica excesiv aspectul yin - feminin, de unde si extraordinara efeminare a barbatilor europeni, tradusa prin cresterea in greutate, acumularea in exces de tesut adipos, cresterea frecventei celulitei si a vergeturilor la barbati, scaderea potentei, aparitia sterilitatii etc. Ca solutie la acest noian de probleme, el a gasit trecerea la o alimentatie de tip yang, a carei eficienta a demonstrat-o prin rezultatele concrete obtinute de miile de oameni care au tinut regimurile sale. Iata o lista a alimentelor de tip yang, recomandate in curele de slabire, nu pe ratiuni calorice, ci pur si simplu pentru valoarea lor energetica:
- fructe: mere, zmeura, fragi, stafide, afine, catina.
- legume: morcov, patrunjel, varza, pastarnac, ceapa.
- leguminoase: soia, linte, naut.
- cereale: grau integral, porumb, orez, ovaz, orz, hrisca, mei.
- uleiuri: de floarea-soarelui (presat la rece), masline, soia.
- lactate: branza, unt, iaurt si alte produse derivate din laptele de capra.
- altele: polenul, semintele de floarea-soarelui, de dovleac si de susan; urzica, cimbrul, busuiocul, coriandrul si cicoarea, ouale (in special cele fecundate).
Interesant este ca zaharul, carnea de toate tipurile (cu exceptia celei de pui), margarina, ciocolata si dulciurile sunt considerate in medicina extrem orientala ca fiind yin, amplificand deci aspectul feminin in fiinta. Acelasi lucru se spune si despre toate bauturile alcoolice care, in ciuda faptului ca sunt considerate in unele zone un fel de apanaj al barbatiei, pe termen lung amplifica tot calitatile de tip feminin.
Dincolo de consideratiile teoretice, s-a demonstrat ca 2-3 luni in care se consuma numai alimente yang, determina o reglare de la sine a greutatii, o reducere spontana a apetitului, precum si aparitia unei stari de dinamism si buna dispozitie extrem de agreabile. Incercati aceasta forma inedita de regim si, in ciuda anumitor dificultati de adaptare la noile gusturi cu care va veti confrunta, veti remarca eficienta acestui tip de alimentatie pe termen lung.
Ilie Tudor