Vacanta pe micul ecran

Redactia
Vacanta pe micul ecran. Mihaela Radulescu si Irina Pacurariu. - In direct, de pe malul marii -. Mihaela Radulescu. "Imi place sa simt starea de vacanta si sa o transmit". - In interviul publicat recent in revista "Formula As", iti anuntai intentia de a lucra peste vara, la mare... Te-ai tinut de cuvant...

Vacanta pe micul ecran

Mihaela Radulescu si Irina Pacurariu

- In direct, de pe malul marii -

Mihaela Radulescu

"Imi place sa simt starea de vacanta si sa o transmit"

- In interviul publicat recent in revista "Formula As", iti anuntai intentia de a lucra peste vara, la mare... Te-ai tinut de cuvant. Cum iti merge "Pariul"? Castigi sau nu?
- S-ar parea ca da. Cel putin din punctul meu de vedere, emisiunea "Punem pariu ca-i vara" merge foarte bine, cu toate ca am pornit la drum cu stangul: la prima transmisie, vreme de patru ore a plouat cu galeata si a batut vantul. Initial, am fost dezamagita si amarata, dar ulterior, vrajmasia naturii m-a ambitionat: trebuia s-o scot la capat! In rest, ma simt bine. Am langa mine o echipa minunata, muncim fara stres, lumea apreciaza emisiunea. Nici nu stii ce stare de bine ma invadeaza atunci cand vad cum "Aqua"-parcul se umple pana la refuz. Si, de ce sa nu recunosc: ma simt bine si pentru ca fac ceea ce-mi place. Daca in timpul anului ma simt confortabil stand pe scaun si sustinand o discutie serioasa la "Gala", vara imi place sa simt starea de vacanta, pe care incerc s-o si transmit. Nu am senzatia ca tradez vreuna dintre aceste doua ipostaze ale mele. Singura dezamagire consta in faptul ca, desi mie imi place marea la nebunie, nu prea am timp s-o vad de-aproape. La noi se munceste de dimineata pana dimineata. Ziua filmam si noaptea montam. Deci, realmente nu avem timp sa dormim, dar sa mai mergem pe plaja! Bronzul pe care-l vezi pe mine e rezultatul cremelor autobronzante. Ca altfel... Plus ca fac naveta mare-Bucuresti in fiecare saptamana si mi s-a acrit de condus. Offf!
- Numarul din revista noastra, pe a carui coperta ai aparut, s-a bucurat de mare trecere printre cititori. Ecourile au ajuns si la tine?
- Chiar foarte multe, dar am sa-ti povestesc despre cele care au insemnat cel mai mult pentru mine, adica cele venite din partea familiei. Ai mei sunt foarte critici, la modul general, iar mama, atunci cand nu e satisfacuta de ceva, adopta o fata anume si-mi spune: "Nu mi-a placut ce-ai zis acolo!". De data asta, a fost pe deplin multumita. Si foarte mandra, pentru ca avea exact aceeasi suferinta ca si mine: ca eu nu aparusem niciodata in "Formula As", ziarul ei de suflet, pe care-l cumpara fara gres, tezaurizandu-l ca pe un soi de Biblie. Ea crede in toate terapiile recomandate de voi, il citeste din scoarta in scoarta... Ce mai! Si pentru mine, si pentru ea, aparitia articolului a insemnat victoria absoluta! Ce sa-ti mai spun de bunica! Fericire mare in clanul nostru! (rade). Apoi a contat si faptul ca am trecut de "analiza gramaticala" a colegilor mei. Ei comenteaza fiecare articol despre mine si nu sunt deloc amabili sau diplomati: daca nu le place ceva, mi-o trantesc verde-n fata. Si tocmai pentru ca ii stiu onesti, tin foarte mult la parerea lor. Le-a placut si materialul, si pozele. Mi-au spus ca arat normala, nu am mai avut atitudini de diva! (rade) A fost genul rarisim de interviu care-ti face si tie, ca protagonist, placere. Ca stii cum e! Dai un interviu si cand apare nu mai gasesti nimic din ce-ai spus.
- Saptamana aceasta iti aniversezi ziua de nastere. Iti urez, in numele tuturor cititorilor nostri, "La multi ani!".
- Multumesc! Intr-adevar, pe 3 august e ziua mea. Anul trecut a picat intr-o sambata, asa ca a fost foarte bine. Dupa emisiune, am dat de baut la toata echipa si ne-am simtit excelent. Anul acesta pica intr-o zi de duminica, cand noi plecam acasa. N-o las totusi sa treaca neobservata. Adun in jurul meu amicii apropiati, familia si pe prietenul meu. In astfel de momente, imi place sa-i am alaturi pe cei iubiti.



Irina Pacurariu

"Vacanta mea de vara a fost asta-primavara, in Nepal"

- De aproximativ o luna de zile, de miercuri pana duminica, in fiecare seara de la ora 20.00, timp de o ora, patrunzi in casele romanilor intr-o ipostaza inedita, aceea de moderatoare a unui talk-show relaxat, de vacanta, care aduce fata in fata cate doi invitati, "selectati" din diverse zone ale socialului: politicieni, cantareti, actori etc. Cum au primit telespectatorii oferta Tvr-ului, ambalata sub denumirea de "Unu si unu"?
- Se pare ca bine. "Unu si unu" e un joc de-a vacanta, care probabil ca initial a surprins, in sensul ca oamenii se asteptau sa vada personalitatile invitate purtand discutii serioase, despre problemele care ii preocupa in mod obisnuit. Sunt insa convinsa ca n-au fost dezamagiti atunci cand au descoperit ca subiectul emisiunii il constituie cele mai frumoase amintiri de vacanta pe care le-au trait invitatii emisiunii. Ca o observatie de culise, am fost uimita sa descopar ca unii dintre ei au fost mai reticenti decat ma asteptam in a-si lepada chipul oficial, si aici ma refer, in principal, la oamenii politici. Au fost insa si multi care au intrat in jocul nostru chiar cu voiosie, amuzandu-se si facandu-i si pe cei din jur sa se simta bine.
- Concluzia ar fi ca iti place ce faci...
- Categoric. In primul rand, am oportunitatea de a strange mana si de a sta la povesti cu o sumedenie de oameni pe care nu-i poti intalni cu prea mare usurinta, dat fiind calibrul si valoarea lor. Si-apoi, uite ca am inceput sa ma bronzez (rade), ceea ce e chiar surprinzator. E mult de lucru, asa ca de plaja nu prea avem vreme. Dar uite ca printre picaturi, soarele s-a incapatanat sa ma rumeneasca si pe mine putin.
- La toamna, te intorci la reportajul de televiziune, specia jurnalistica prin care ai devenit cunoscuta?
- Da, si ma voi stradui sa gasesc formate cat mai "apetisante", caci dupa cum se stie, reportajul de televiziune nu e specia cea mai vandabila din peisajul mediatic. Am niste proiecte de documentare, dar inca nu e nimic definitivat, gata pentru a fi facut public. Deocamdata, negociez cu mine insami cu privire la ceea ce vreau sa fac. Vom mai vedea.
- Conform proverbului "Dupa munca si rasplata", ai cam avea dreptul si la o vacanta...
- Ei, vacanta mea de vara a fost asta-primavara, in Nepal. Am zburat destul cu avionul in jurul Everestului ca sa-mi ajunga ceva timp de-acum inainte. Dar cum Carina, fiica mea, n-a beneficiat de acea evadare, imi voi mai lua cateva zile libere la sfarsitul verii si-o sa mergem la munte, intr-un satuc din Neamt, unde are o gramada de prieteni, pe care abia asteapta sa-i revada. Tot timpul ma bate la cap sa-i spun exact cand ajungem acolo.
Ines Hristea