Programul scurt pentru un trup de vis

Redactia
Programul scurt pentru un trup de vis. Fesele si picioarele. 1. Produse de intarire a zonelor cu probleme. Noua generatie de produse anticelulitice patrund in piele, actionand direct asupra zonelor cu grasimi. Un intaritor celebru este crema cu cofeina, care contine o proteina ce "ucide" grasimile. M...

Programul scurt pentru un trup de vis

Fesele si picioarele

1. Produse de intarire a zonelor cu probleme
Noua generatie de produse anticelulitice patrund in piele, actionand direct asupra zonelor cu grasimi. Un intaritor celebru este crema cu cofeina, care contine o proteina ce "ucide" grasimile. Mai aproape de noi (si mult mai ieftina, desi foarte eficienta) este crema anticelulitica romaneasca "Fly-Fly", produs exclusiv creat pentru doamne si domnisoare de dr. Mircea Ciuhrii, cunoscutul biolog, autor de produse pe baza de extracte din insecte. Important: cremele, spray-urile sau gelurile anticelulitice se maseaza de jos in sus, pentru a pune limfa in miscare. Aplicati produsul pe piele si intindeti-l cu palma, prin presiune puternica. Ulterior, apucati pielea atinsa de celulita intre degetele ambelor maini si framantati-o. Calcatul apei: umpleti vana pe jumatate cu apa rece si pasiti in ea ca o barza, ridicand, pe rand, picioarele afara.
2. Gimnastica cu efect rapid
Pentru muschii feselor: La o distanta de circa 30 cm de un perete, sprijiniti-va cu spatele de el. Incordati muschii pantecului si-ai feselor si lasati-va in jos, pana ce coapsele formeaza un unghi de 90 cu gambele (sa fie paralele cu podeaua). Pastrati pozitia, numarand pana la 30-50, apoi ridicati-va, incet. Relaxati-va. Exercitiul se repeta de 20 de ori.
Impotriva celulitei: culcati-va pe podea pe partea stanga, cu capul sprijinit pe bratul stang. Intindeti piciorul drept si ridicati-l in sus, lateral, de 30 de ori. Schimbati partea. (Persoanele care nu au antrenament fizic trebuie sa progreseze treptat, pornind de la 5-10 miscari pe zi.)
3. Antrenament in apa
Joggingul acvatic este un veritabil dusman al celulitei. Fuga prin apa (mare, bazin sau rau), fara sa scoateti picioarele afara (mers contra apei) arde de doua ori mai multe calorii decat joggingul normal. Presiunea apei maseaza puternic tesuturile, stimuleaza circulatia sangelui si intareste vasele sanguine.
4. O alimentatie corecta
Ultimele cercetari medicale au demonstrat ca celulita este favorizata de alimentele acide. Pentru ca balanta sa fie restabilita, trebuie preferatele alimentele bazice. Exemple: fructele, legumele, cartofii, salata, formeaza baze; carnea, pestele, produsele lactate, dulciurile formeaza acizi. Un meniu corect trebuie sa contina 80% alimente bazice si doar 20% alimente acide.



Sexy, dar cu probleme:

Sandalele si pantofii stiletos

Au fost la mare moda in vara asta si vor fi si la toamna: pantofii cu tocul cui. Pe de o parte, e sigur ca ei le confera femeilor prestanta si eleganta, ca le dau constiinta propriei lor frumuseti. Centimetru de centimetru, tocurile stiletos ne schimba mersul, accentuandu-ne feminitatea: trunchiul se indreapta, pantecul se strange, picioarele si muschii devin mai lungi. Brusc, soldurile au contururi perfecte, iar miscarea lor e plina de sex-appeal. Pe de alta parte... vai de capul... picioarelor! Dupa cateva ore de umblat pe tocuri stiletos, gleznele se umfla si talpile ard, mersul devine nesigur, tocurile se infig in gaurile din trotuar. Si totusi, neajunsurile nu le sperie pe femei. Chiar si in magazinele noastre, vanzarea incaltamintei cu tocuri inalte a prevalat vara asta, fara teama de gropile de pe strazi. Ca rasplata pentru curajul lor, specialistii ofera cateva sfaturi utile.
Program de relaxare pentru picioare

• Pragul maxim de rezistenta al umblatului in stiletos este de 4 ore. Dupa aceea, pantofii trebuie scosi. Mai ales daca tocurile sunt mai inalte de 7 cm.
• Cand stati pe scaun, rotiti-va gleznele. Nu va scoateti pantofii. Va fi greu sa-i mai varati in picioare.
• Cand urcati treptele, pasiti numai pe talpi. Cand le coborati, sprijiniti-va neaparat de perete sau de o balustrada, altfel riscati o luxatie.
• Puneti pe podea doua sticle cu apa de la gheata si miscati-le de colo-colo cu talpile.
• Gimnastica: lasati-va pe talpi inafara (cum stau copiii), apoi pe partea de dinauntru. Sprijiniti-va de un scaun si ridicati-va pe varfurile picioarelor. Numarati pana la 10, apoi coborati pe podea. Impotriva durerilor si arsurilor: o baie de picioare in apa calduta, amestecata cu cateva picaturi de ulei de lavanda stimuleaza punctele reflexe.



Retete De Slabit

Cindy Crawford
"Mancati pepene!"


Intr-un interviu acordat televiziunii germane (Sat1), Cindy Crawford declara ca a izbutit sa slabeasca 2 kilograme pe zi, urmand dieta cu pepene. Intrucat pietele noastre gem in anotimpul acesta de pepeni galbeni si rosii, ne-am gandit sa transcriem pentru cititoarele noastre dieta celebrului top-model.
Micul dejun: Taiati o felie de pepene rosu in bucatele, amestecati-o cu 3 linguri mari de fulgi de porumb si un iaurt. (300 kcal)
Ora 11: 125 g de pepene galben se mananca alaturi de 3 felii de friptura de pui rece. (123 kcal)
Masa de pranz: Taiati o felie de pepene rosu in bucatele, amestecati-o cu un castravete mic curatat si taiat felii, adaugati piper, sare, suc de lamaie si curry si bagati totul in mixer, pana se transforma intr-un piure. Taiati o rosie, presarati-o cu patrunjel si marar tocat, turnati deasupra piureul de pepene si castraveti + 250 g iaurt sau chefir. (300 kcal)
Ora 16: Combinati o felie de pepene rosu cu una de pepene galben taiat bucati. Turnati deasupra o jumatate de pahar de chefir. Puteti manca si o felie de paine prajita.
Cina: Fierbeti 40 g orez. Taiati bucati o felie de pepene galben; amestecati orezul cu pepenele, cu 50 g sardele sau peste taiat marunt, adaugati piper si sare, suc de lamaie si 100 g iaurt sau chefir. (300 kcal)
Se pierd 1,5 - 2 kg pe zi. Dieta se tine trei zile pe saptamana.