Slabitul zodiacal (I)

Redactia
Slabitul zodiacal (I). O persoana din doua nu este pe deplin satisfacuta de silueta ei si-ar vrea sa slabeasca. Sunt multi cei care incep un regim dar il abandoneaza pe parcurs din cauza ca rezultatele incurajatoare nu se prea vad sau nu sunt durabile. Horoscopul va indica ce regim sa adoptati in f...

Slabitul zodiacal (I)

O persoana din doua nu este pe deplin satisfacuta de silueta ei si-ar vrea sa slabeasca. Sunt multi cei care incep un regim dar il abandoneaza pe parcurs din cauza ca rezultatele incurajatoare nu se prea vad sau nu sunt durabile. Horoscopul va indica ce regim sa adoptati in functie de zodia sub care v-ati nascut ajutandu-va sa descoperiti punctele slabe si zonele vulnerabile, amenintate de kilogramele in plus.

Berbec

Zonele cele mai expuse: fata si corpul in general.
Comportamentul alimentar:
Extrem de activi, sunteti tot timpul pe baricade si ardeti caloriile cu aceeasi viteza cu care le consumati. Iata de ce puteti manca cat patru, ramanand zvelti. De-a lungul anilor insa, deveniti mai sedentari, faceti mai putin sport. Rezultatul: corpul dvs. scade ca tonicitate, iar silueta se "ingroasa". Si desi n-ati acceptat niciodata sa fiti privati de ceva, sunteti de acord sa incepeti un regim. Dar sunteti mult prea nerabdatori si nu va multumiti sa pierdeti doar 500 g pe saptamana si sa va supuneti unui asemenea efort vreme de mai multe luni. Vreti cu orice pret sa obtineti rezultate incurajatoare imediate. De aceea, pentru dvs. exista doar o singura metoda: masuri draconice!
Tipul de regim care va convine:
Interzis: Daca vreti cu-adevarat sa slabiti, incepeti prin a renunta complet la alimentele foarte grase (inclusiv la carnea de porc si de miel, la antricoatele de vita) si la dulciuri. Aceasta masura simpla ar trebui sa v-ajute sa dati jos cateva kilograme.
Recomandat: Consumati - dupa bunul dvs. plac - peste (la gratar sau fiert in aburi) si legume verzi naturale. Din cand in cand si zaharuri lente (paste, orez, cartofi, fructe uscate) pentru a va mentine intacta energia si pentru a continua sa duceti o viata activa. Si, totodata, veti scapa de sentimentul de frustrare care v-ar putea determina sa intrerupeti regimul.

Taur

Zonele cele mai expuse: gatul, umerii, talia.
Comportamentul alimentar:
Obisnuiti sa savurati toate placerile vietii, veti aprecia si gastronomia la adevarata ei valoare. Si pentru ca apreciati atat calitatea, cat si cantitatea, nu va va fi usor sa ramaneti supli. In plus, gatiti dvs. insiva foarte bine. Principala problema este, deci, sa rezistati tentatiilor prin toate mijloacele. Sa stiti ca nu va puteti permite nici un pas gresit, daca nu vreti sa fiti lipsiti, intr-o clipita, de beneficiile efortului dvs. Din fericire, perseverenta si vointa sunt calitatile dvs. cele mai importante: daca va hotarati sa incepeti un regim, va tineti de el. Dar primele zile vor fi cele mai dificile...
Tipul de regim care va convine:
Interzis: Ar trebui sa renuntati - cel putin doua luni - la alcool, la paine (cu exceptia a 2-3 felii, fara unt, la micul dejun) si la ospaturile pantagruelice cu gasca dvs. de prieteni. Proscrise sunt, de asemenea, mesele de afaceri, care, de fapt, sunt un pretext pentru a testa restaurantele bune...
Recomandat: Profitati de talentele dvs. de "bucatari" si rasfatati-va, preparand bucate usoare si delicioase! Nu va fi greu sa gasiti retete de mancaruri hipocalorice, inclusiv deserturi savuroase. Efectiv, este extrem de important sa mancati cu placere.

Gemeni

Zonele cele mai expuse: burta, soldurile.
Comportamentul alimentar:
Sunteti mai axati pe placerile intelectuale decat pe hrana terestra si de aceea veti reusi sa va mentineti timp indelungat silueta longilina din adolescenta. Din pacate, sunteti niste "rontaitori" innascuti si in momentele de nervozitate intensa nu va mai controlati. Pentru a slabi, veti fi obligati sa va autoimpuneti o disciplina severa. Nu va place cuvantul, dar daca veti continua sa va hraniti anarhic, nu veti ajunge la nici un rezultat. In loc sa mancati in picioare, "la botul calului", instalati-va confortabil si faceti-va timp sa apreciati ceea ce consumati. In felul acesta veti avea un abdomen plat, fiindca evitati aerofagia, o anomalie la care sunteti predispusi.
Tipul de regim care va convine:
Interzis: Ciugulitul! Fiind incapabili sa ingurgitati cantitati mari de alimente, incercati tot mai des sa va "taiati" foamea, ba cu un sandvici, ba cu o tableta de ciocolata, ba cu o punga intreaga de arahide sarate. In final, acumulati intr-o singura zi un numar impresionant de calorii.
Recomandat: Luati un mic dejun copios, bazat pe cereale sau paine integrala si pe sucuri de fructe, pentru ca, in general, aveti tendinta sa iesiti din casa fara sa mancati nimic. La pranz, "expulzati" din meniu pizzele, budincile si optati pentru o bucata de carne sau de peste la gratar. Seara, mancati tot ce va pofteste inima, dar pastrand masura, fireste.

Rac

Zonele cele mai expuse: bustul, bratele, fesele.
Comportamentul alimentar:
Daca v-ati multumi sa fiti doar gurmanzi, problema ar fi usor de rezolvat, dar pentru dvs. hrana este un refugiu, o compensatie. Pofta de mancare se inscrie in ritmul emotiilor dvs. La cel mai mic stres, mancati ca sa va remontati moralul si sa uitati grijile. Ca sa slabiti, va trebui mai intai sa fiti constienti ca problema dvs. este inainte de toate de natura psihologica. Daca reusiti sa detasati alimentele de orice context afectiv si sa le acordati o valoare pur nutritiva, primul pas va fi deja facut. Din acel moment, veti fi mai putin tentati, fiindca nu veti mai manca pentru a compensa ceva, ci pur si simplu pentru a va hrani!
Tipul de regim care va convine:
Interzis: Evitati cu orice pret "stocurile" de biscuiti, inghetata si alte dulciuri care va plac la nebunie, dar care va duc la "pierzanie"! Diminuati in mod simtitor consumul de fructe prea dulci, de lapte si de branzeturi cu peste 20% grasimi.
Recomandat: Pestele gatit in toate felurile (la gratar, fiert in aburi sau rasol), crustaceele si fructele de mare (dupa care va dati in vant). Carnea alba (vitel, curcan), legumele proaspete, branza de vaci slaba. Beti apa si ceaiuri, dar numai intre mese. Si pentru ca nu va puteti lipsi de dulce, mancati cate putina miere.

Leu

Zonele cele mai expuse: umerii, bratele, bustul.
Comportamentul alimentar:
Nativii din zodia dvs. se impart in doua tipuri morfologice destul de distincte. Unii sunt longilini si supli si n-au nici o problema cu greutatea. Ceilalti, mai masivi si mai indesati, sunt mult mai expusi la o astfel de problema. In orice caz, predilectia dvs. pentru mancarurile cu sos v-ar putea "ferici" cu kilograme in plus, mai ales in jurul varstei de 40 de ani. In cazul dvs., este inutil sa planificati un regim foarte complicat. Va fi suficient sa respectati cateva reguli dietetice extrem de simple. Vointa dvs. de fier si dorinta de a placea si de a fi admirat vor face restul!
Tipul de regim care va convine:
Interzis: Nu mai mancati paine decat la micul dejun (de preferinta paine integrala). Excludeti alcoolul, branzeturile cu peste 20% grasimi si mancarurile cu sos.
Recomandat: Carnea la gratar, pestele la gratar sau fiert in aburi, legumele verzi, fructele si sucurile de fructe proaspete vor inlocui - in avantajul dvs. - prajiturile. Nu va serviti niciodata de doua ori si evitati sa beti in timpul meselor. Daca sunteti obligati sa participati frecvent la pranzuri de afaceri, nici o problema: majoritatea restaurantelor va pot oferi mancaruri dietetice la carte.

Fecioara

Zonele cele mai expuse: abdomenul, stomacul.
Comportamentul alimentar:
Foarte anxiosi, aveti tendinta sa "ciuguliti" din cauza nervozitatii. Aceeasi nervozitate va "suge" energia, provocandu-va o stare brusca de oboseala in timpul zilei. Si atunci, mancati ca sa invingeti aceasta oboseala care va ingrijoreaza. Dar in dvs. se ascunde un "fanatic" al dietelor: cand va dati seama ca deprinderile alimentare va pot periclita sanatatea, decideti sa actionati. In acel moment, exploatati-va la maximum perfectionismul si simtul disciplinei. Meticulosi si rationali, veti tine regimul cu strictete, calculand exact caloriile si ferindu-va de cel mai mic pas gresit. In plus, sunteti capabili sa va supuneti la un asemenea efort, pe durata lunga. Deci: va dati toata osteneala, dar o sa vedeti ca a meritat!
Tipul de regim care va convine:
Interzis: Intestinele dvs. sunt foarte fragile si nu va permiteti sa adoptati un regim clasic, bazat pe iaurt sau lactate degresate. Aceste alimente va sunt contraindicate, deoarece va produc dureri si in loc sa slabiti, va balonati.
Recomandat: Consumati cereale complete, usor asimilabile, legume proaspete, fierte (mai putin calite in ulei sau unt), salate (nu crude), peste la gratar sau fiert in aburi (stropit cu putin ulei si zeama de lamaie), carne de pasare (fara pielita), fructe coapte sau fierte, sub forma de compot.