Sanatate

Redactia
Sanatate. . Negii dispar daca sunt zilnic unsi cu suc proaspat de rostopasca (floarea se gaseste acum peste tot). . . Sangerarile din nas se opresc daca pe spatele persoanei in cauza se pune o cheie mare din metal. . . Aburii unei infuzii de cimbru lasati sa se raspandeasca in casa dezinfecteaza atm...

Sanatate


Negii dispar daca sunt zilnic unsi cu suc proaspat de rostopasca (floarea se gaseste acum peste tot).

Sangerarile din nas se opresc daca pe spatele persoanei in cauza se pune o cheie mare din metal.

Aburii unei infuzii de cimbru lasati sa se raspandeasca in casa dezinfecteaza atmosfera si desfunda nasul celor raciti.

Un varf de cutit de sare grunjoasa dizolvata intr-un pahar de apa fierbinte (lasata sa se raceasca) reprezinta un antidot ideal pentru nas infundat. Se pune cu pipeta, repetat, cate o picatura.

Serul fiziologic poate fi folosit ca dezinfectant nazal, daca raceala se afla la debut. Se pun picaturi in nas, de trei ori pe zi.

Un buchet de patrunjel verde, legat la gat, le e de folos persoanelor care au rau de masina.

Aftele dureroase se potolesc daca mestecam o tija proaspata de rubarbar.

Crizele de afte sunt favorizate de anumite alimente. Evitati sa mancati pe durata lor branzeturi fermentate, nuci si alune.

Frumusete


Un pumn de flori si de frunze de rozmarin, macerate vreme de 15 zile intr-un litru de otet, reprezinta un tonifiant natural, ideal pentru ingrijirea tenului gras.

O bucata de alaun (sare de aluminiu si de potasiu) inmuiata in apa si trecuta pe subsuori va frana eficient excesul de transpiratie.

Decoctul de salvie sau macerarea frunzelor de salvie in otet constituie un mijloc natural de lupta contra transpiratiei. Se utilizeaza diluat cu apa.

Sucul din frunze, tulpini si flori de sapte frati patati extras prin centrifuga inlatura pistruii. Se lotioneaza in fiecare zi locurile patate.

Unghiile cresc mai frumos si rezista mai bine agresiunilor (spalatul vaselor, munca la camp etc.) daca sunt hranite din interior, luand zilnic o lingurita de gelatina dizolvata in apa sau mancand alimente bogate in sulf, cum este varza.