Cititorii Intreaba...

Redactia
Cititorii Intreaba.... "De cinci ani sufar de edem limfatic" . Am 32 de ani si din 1998 sufar de un edem limfatic pe care nici un medic nu l-a putut trata. Am facut presopunctura, am urmat tratament homeopatic, m-am uns cu creme de tot felul, am facut si injectii Sevierra in piciorul afectat de edem...

Cititorii Intreaba...

"De cinci ani sufar de edem limfatic"
Am 32 de ani si din 1998 sufar de un edem limfatic pe care nici un medic nu l-a putut trata. Am facut presopunctura, am urmat tratament homeopatic, m-am uns cu creme de tot felul, am facut si injectii Sevierra in piciorul afectat de edem, drenaj limfatic, port mereu ciorap elastic, dar totul e in zadar. Sunt disperata. Va rog sa-mi prescrieti un tratament pentru a scapa de acest chin. Am auzit ca ar fi un tratament cu injectii Hyason, dar cand am intrebat un medic, mi-a spus ca e doar pentru edeme congenitale (eu una nu m-am nascut cu acest edem). Credeti ca as putea folosi si eu aceste injectii? M-ar ajuta? Astept cu nerabdare un raspuns.
Claudia C. - Timisoara

"Cum se poate recupera un copil care a suferit de meningo-encefalita?"
Sunt mama unui copil de 14 ani, care in urma cu trei ani a suferit de meningo-encefalita, forma grava, care a lasat multe sechele. A primit tratament medicamentos, a facut kinetoterapie si ionizari cu ajutorul carora s-au obtinut unele imbunatatiri, dar nu semnificative. Va rog sa ma indrumati catre un cabinet care trateaza cu succes sechelele meningo-encefalitei. Acupunctura sau reflexoterapia il pot ajuta pe copilul meu? Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Va multumesc!
Steluta Gavril - Suceava, tel. 0232/53.20.01

"Sufar de priapism"
Mi s-a pus diagnosticul neoplasm prostata si priapism. Medicii mi-au spus ca intai trebuie rezolvat priapismul si apoi prostata. Mi s-a facut orhiectomie si o injectie cu Diapfelin. Ar fi trebuit ca dupa patru saptamani sa dispara priapismul, dar nu s-a intamplat nimic, si acum am dureri ingrozitoare. Exista in Romania vreun spital care sa-mi rezolve aceasta problema? Imi puteti recomanda un tratament naturist pentru priapism? Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Ioan Ciuperca - com. Bargaoani, jud. Neamt

"Cum se trateaza tromboflebita hemoroidala?"
Am 66 de ani si in urma cu doi ani am fost operat de adenocarcinom de prostata. Dupa operatie m-am simtit tot mai rau. Am dureri, pierd urina si, ce e mai grav, la o luna dupa operatie a mai aparut o suferinta grea: hemoroizii. Medicul de familie mi-a pus diagnosticul tromboflebita hemoroidala. Am facut bai de sezut, m-am dat cu tot felul de alifii, dar durerile sunt de nesuportat. Mi-e teama sa nu fie debutul unui cancer de colon. Va rog din suflet sa ma ajutati sa scap de aceasta suferinta. Nu vreau sa mai ajung pe masa de operatie. Va multumesc.
Ioan Girbacia - com. Moeciul de Sus, jud. Brasov
(Faceti spalaturi si instilatii anale cu ceai de marul-lupului. Au efect imediat.)

"Mama mea sufera din cauza carceilor"
Mama are 70 de ani si de aproximativ 30 de ani este chinuita de carcei. La inceput erau de intensitate mai mica si de durata mai scurta, la membrele inferioare, in special pe timpul noptii. Cu timpul, frecventa lor a crescut la 4-12 reprize pe noapte, iar ziua au inceput sa ii apara la maini, degete, spate, gat, ficat, splina, stomac etc. Sunt deosebit de durerosi, iar in momentul in care apar, pur si simplu ii intepeneste locul afectat timp de cateva minute. Nu-si poate da seama de cauza care-i genereaza. A fost la mai multi doctori, a facut tratamente cu calciu (in diferite forme), vitamine, magneziu+B6, fizioterapie, dar rezultatele nu au aparut. Mentionez ca acesti carcei sunt mai frecventi din momentul in care s-a imbolnavit de hepatita cronica. Va rog din suflet, daca stiti vreun remediu, sa o ajutati. Va multumesc anticipat.
Maria Ilie - Timisoara

"Ginerele meu are varice foarte dureroase"
Ginerele meu in varsta de 34 de ani sufera de varice. Are vasele dilatate la piciorul stang, de marimea unui deget, si are dureri cumplite. Din suflet rog cititorii care s-au confruntat cu acest caz sa-mi recomande un tratament naturist pentru a nu ajunge la operatie.
G. Victoria - Braila

"Urinez foarte des"
Din anul 1996 am inceput sa urinez foarte des (in fiecare ora sau la maximum doua ore), ceea ce imi creeaza mari neplaceri, in special in timpul noptii. Pentru rezolvarea acestei probleme m-am prezentat la Clinica de Urologie din Targu-Mures, unde medicii mi-au pus diagnosticul de adenom de prostata. In baza acestui diagnostic am luat medicamente diferite timp de sase luni, fara sa simt o imbunatatire. In anul 2001 m-am adresat d-lui prof. dr. Sinescu de la Clinica "Fundeni", care in urma analizelor efectuate mi-a spus ca diagnosticul pus de Clinica de Urologie din Targu-Mures este gresit. In anul 2002 am fost in Canada si m-am prezentat la o clinica din Toronto, care din analizele efectuate a confirmat ca n-am adenom de prostata. Cu toate medicamentele, si in ziua de astazi, spre disperarea mea, situatia este aceeasi ca acum sase ani. Doresc ca prin intermediul revistei dvs. sa ma adresez celor care s-au confruntat cu o boala identica si care s-au vindecat cu ajutorul medicinii naturiste, sa ma ajute si pe mine.
T.S. - Pitesti

"Cum se poate trata herpesul simplex?"
Am 51 de ani si de sase luni ma confrunt cu o problema de sanatate la care nu s-a gasit inca rezolvare. Mi s-a depistat un herpes simplex 1-2, pe pielea obrazului si am facut tratament cu Acyclovir (pastile si unguent) si Bactroban (unguent). Am inregistrat ameliorari pe parcursul tratamentului, dar apoi herpesul a revenit. Ii rog pe cei care au suferit de aceasta boala sa-mi spuna cum au reusit sa o trateze (alopat sau naturist). Multumesc anticipat.
Irina Bela - Brasov

"Orice rana sau zgarietura mi se infecteaza" A
m 18 ani si de cateva luni (sa tot fie vreo 5-6) orice rana, orice zgarietura pe care o fac se transforma intr-o umflatura oribila, plina cu puroi. Pe langa faptul ca sunt extrem de dureroase, cicatricele pe care le lasa sunt foarte inestetice. M-as bucura din toata fiinta sa pot scapa de ele si de urmele lor urate. De aceea, va rog, daca exista cineva care ma poate ajuta, sa nu ezite sa o faca. Va multumesc din toata inima si astept cu nerabdare raspunsul care sa-mi redea linistea.
Maria Brezoi - Valcea

"Baietelul meu refuza laptele si are scaune foarte dese"
Sunt mama unui baietel de sase luni si jumatate care de la varsta de trei luni a inceput sa refuze laptele. Fiind prea mic pentru o alimentatie diversificata, am mers la doctor. I s-a facut coprocultura, intrucat avea scaune dese (7-8 pe zi). I s-a depistat o infectie cu Klebsiella, pentru care i-am facut tratament cu Cloramfenicol. Acum analizele ies bune, dar el refuza in continuare laptele, desi a inceput de vreo saptamana sa manance foarte putin si cu mare greutate (ii dau banane cu biscuiti, piure cu branza de vaci, galbenus de ou, mere coapte). Continua sa aiba scaune dese (5-6 pe zi), insa cel mai mult ma ingrijoreaza faptul ca are mari dureri abdominale (in primele saptamani le-am pus pe seama colicilor, frecvente la sugari), insotite de "vanturi" foarte dese si... sonore! De asemenea, in ultimele doua saptamani nu a luat deloc in greutate. Mentionez ca nu are intoleranta la lactoza. As vrea sa stiu daca cineva s-a mai confruntat cu o asemenea problema si ce-as putea face. E prea mic pentru cine stie ce medicamente si nici nu stiu ce alte analize sa-i mai fac. In speranta ca cineva ma va ajuta, va multumesc anticipat.
Cristina Costan-Sprivac - Dolhasca, jud. Suceava

"De trei ani sughit aproape tot timpul"
Am 70 de ani si de trei ani am un sughit aproape permanent, mai ales dupa ce mananc sau beau. Medicul de familie mi-a dat tratament in mai multe randuri, dar fara rezultat. Merg lunar la medic, deoarece am tensiune oscilanta de 25 de ani. In luna aprilie 2002, am fost la ecograf pentru a depista cauza sughiturilor, dar tot degeaba. Mi s-au gasit pietre la fiere si la rinichiul stang si diabet zaharat tip 2, pentru care urmez tratament. Rugamintea mea este sa ma ajutati in problema acestui sughit din cauza caruia nu pot dormi noaptea, deoarece sughit si in timpul somnului. Va multumesc foarte mult si va doresc sanatate.
Florian Mihaita - sat Tungujei, com. Tibanesti, jud. Iasi

"Ma "electrizez" de la aparatele electrocasnice"
Am 65 de ani si ma confrunt cu o situatie neobisnuita: ma "electrizez" de la aparatele electrocasnice. Masina de spalat, frigiderul, fierul de calcat si masina de cafea - toate imi produc intepaturi, usturimi si dureri musculare. Ma poate ajuta cineva? Nu stiu unde ma pot adresa pentru aceasta problema. Va multumesc.
Maria - Sibiu

"Unde pot gasi copacul lui Iuda?"
Am probleme de sanatate si doresc sa aflu unde se gaseste la noi in tara copacul lui Iuda. Va multumesc.
B.D. - Galati, tel. 0236/32.71.44

"Caut un cabinet pentru disfunctii sexuale"
Va rog sa ma ajutati sa aflu adresa unui cabinet medical in Cluj, pentru disfunctii sexuale masculine, sau adresa unui medic urolog care se ocupa de aceasta problema. Cu multumiri,
Nelu - Campia-Turzii




Cititorii Raspund

"Tatal meu are tumora pe coardele vocale si la plamani"
(Raspuns pentru Nicoleta Armasescu - Constanta, F. As nr. 550)

Stimata doamna, va sfatuiesc sa incercati un tratament naturist care creste imunitatea organismului pana la 90% in 20 de zile, reface metabolismul celular. Este vorba de integratorii alimentari Gnld: carotenoid, flavonoid, cruciferous. Mai multe informatii puteti sa obtineti si de pe Internet (www.carotenoidcomplex.com). Daca doriti mai multe informatii, pot sa va ajut. Va doresc din suflet multa sanatate!
Mihail C. - Bucuresti, tel. 021/312.23.56

"Doresc adresa d-lui dr. Mihail Varga"
(Raspuns pentru Maria Rosa - com. Bucium-sat, F. As nr. 548)

Adresa unde consulta dr. osteopat si reumatolog Mihail Varga din Baisoara-Cluj este "Pro-Vitam" de pe str. Bistritei nr. 16, Cluj-Napoca, tel. 0264/41.44.90. Este o clinica particulara unde d-l doctor consulta lunea dimineata si este necesara o programare, fiind multi pacienti. Consultatia costa anul trecut 200.000 lei si sedinta de tratament, la fel. Va doresc din suflet sa rezolvati problema fiului dvs. Daca cumva nu reusiti asa, mai faceti un apel prin revista, fiindca mai sunt si alti terapeuti renumiti care va pot ajuta, chiar daca ei nu sunt medici. Eu am insa incredere ca veti gasi solutia aici. Multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute!
M.L. - Cluj-Napoca

"Placile psoriazice i-au acoperit 75% din corp"
(Raspuns pentru Gelu Vizitiu - Buciumeni, jud. Galati, F. As nr. 551)

Cunosc suferintele pe care le ai pentru ca am si eu aceeasi boala. Am incercat intai cu unguente recomandate de dermatologi, dar ma simteam tot mai rau. Am facut apoi terapie cu raze ultraviolete (Puva) intr-un spital, eram aproape vindecata dupa o luna, dar curand dupa aceea mi-au crescut alunitele de pe corp si am aflat din diverse surse ca tratamentul poate produce cancer de piele, asa ca am renuntat. Am fost iarasi mai rau, pana am descoperit tratamentele homeopatice, care au facut minuni in ceea ce ma priveste: psoriazisul mi-a disparut total vreme de un an jumatate-doi (pe langa faptul ca mi-am rezolvat si starile permanente de disperare si alte diverse probleme de sanatate), iar cand mi-a reaparut, a fost intr-o forma atat de usoara, incat pot sa uit de el: cateva pete si foarte rar mancarimi, dar numai daca ma scarpin. E ca si cum n-ar fi, dupa chinurile de dinainte. Deci, iti recomand cu multa incredere si un tratament homeopatic - dar e foarte important sa te vada un medic bun! - si, in plus, pe cat se poate, sa ignori boala, sa nu te preocupe, chiar daca pare imposibil. Iti doresc din inima sa te faci bine si sa reusesti sa traiesti normal, mai ales ca esti tanar si ai sansa sa mai prinzi si alte solutii medicale. Multa sanatate!
M.L. - Cluj-Napoca

"Fetita mea are fibroza chistica pulmonara"
(Raspuns pentru Maria Dumitrescu - Timisoara, F. As nr. 551)

Fibroza chistica sau mucoviscidoza este o boala genetica extrem de grava, cele mai complicate probleme create de ea fiind cele respiratorii. Va recomandam sa luati legatura cu Centrul de Mucoviscidoza Timisoara, sub coordonarea d-nei dr. Zagorga Popa (tel. 0256/19.17.42), cu o experienta vasta in acest domeniu si care va poate indruma si ajuta. Un adjuvant valoros in tratamentul bolilor respiratorii in fibroza chistica este aparatul Salin, datorita efectelor deosebite intr-o gama larga de afectiuni respiratorii. Studii realizate impreuna cu Centrul de Mucoviscidoza de la Timisoara au evidentiat o imbunatatire semnificativa a starii clinice, fara fenomene de reacutizare a suferintei respiratorii. Puteti incepe sa utilizati aparatul Salin (il puteti comanda la tel. 0238/71.91.88), dar nu neglijati sa luati legatura de urgenta cu centrul de specialitate recomandat. Va uram dvs. si fetitei dvs. multa sanatate!
Constantin Pascu - Buzau

"Sufar de frigiditate"
(Raspuns pentru Dana - Zalau, F. As nr. 552)

Am citit pe undeva o vorba: "O femeie are nevoie de 9 luni pentru a deveni mama si de alte 9 luni pentru a redeveni femeie", deci va aflati in limitele normalitatii. E o situatie frecventa, mai ales la prima sarcina. Am trecut si eu prin ea. Exista o carte publicata de editura Kamala din Brasov, care m-a ajutat sa ma regasesc, "Cartea femeii". Daca nu o gasiti, o puteti solicita la tel. 0722/96.11.38. Aveti nevoie de o alimentatie usoara, dar care sa satisfaca atat nevoile organismului dvs., cat si ale bebelusului, cu multe cruditati, nuci si diverse seminte neprajite, germeni de grau, boabe de hrisca inmuiate in apa cu putina sare si pasate cu blenderul sau fierte, sarate si amestecate cu nuci macinate, 3-4 lingurite de polen pe zi timp de o luna, apoi o luna pauza, miere lichida netratata termic (de la apicultori), o cura cu oua de prepelita, 4-8 casete pe zi cu Spirulina, 3-4 cani cu infuzie de cretisoara (1-2 minute). Alaptarea este de folos si pentru dvs., dar mai ales pentru copilas, si nu dauneaza defel in situatia in care va aflati. Faceti insa si un control ginecologic pentru a va asigura de lipsa problemelor ce pot aparea odata cu sarcina sau nasterea si a trata o eventuala vaginita. Daca situatia e foarte serioasa, va recomand un tratament complex pentru frigiditate, produs de Laboratoarele Favisan (str. C.D. Loga nr. 36, Lugoj, jud. Timis, cod 1800, tel. 0256/35.28.91, 0256/35.66.86, e-mail: favisan@mail.dnttm.ro).
Cristina Bucsa

"Fiica mea sufera de tulburari de comportament"
(Raspuns pentru M.G. - Targu-Mures, F. As nr. 552)

Am mai citit in revista dvs., spre sfarsitul anului trecut, apelul unei mame pentru fiica ei care manifesta tulburari de comportament. In numarul 551 vad ca sunt mai multi oameni cu probleme psihice - e adevarat, grave -, care nu reusesc sa gaseasca o solutie de iesire din impas. Va scriu pentru ca am aflat de curand ca exista si in Romania un cabinet de stabilire si imbunatatire a coeficientului emotional (Eq) - responsabil pentru comportamentul nostru -, condusa de psihologul Bogdan Cezar Ion (tel. 0744/76.01.28, 0722/37.38.94, e-mail: eqnex@pcnet.ro). Mai multi prieteni si cunoscuti mi-au spus ca s-au adresat - cu mare folos - psihoterapeutului acestuia, care foloseste metode noi si eficiente pentru a-i ajuta pe suferinzi sa depaseasca si sa-si revina din starea psihica grea in care se aflau.
Alexandra - Norvegia, e-mail: alexanddra@hotmail.com

"Stie cineva un tratament naturist pentru refacerea florei intestinale la copii?"
(Raspuns pentru Adrian N., F. As nr. 553)

• Stimata doamna, simptomele descrise pot sa apara si din cauza unei anumite insuficiente hepatice. De aceea cred ca e bine sa faceti si cateva investigatii in acest sens. Iata cateva posibile remedii naturiste:
• Ceai aromat colecistokinetic, produs de Laboratoarele Favisan.
• Pentru refacerea florei intestinale este foarte eficient Lactobacilul Acidophilus.
• Apoi, apa de orez: o lingura de orez se fierbe intr-o jumatate de litru apa.
• Infuzie de afine, chimen (seminte), putin coriandru (seminte), putin leustean (frunze) si menta.
• Iaurtul ajuta la mentinerea unei flore normale, pe cand laptele dulce si branzeturile favorizeaza fermentatiile din colon. Reteta de aliment cu iaurt: se amesteca germeni de grau (care se gasesc in magazinele naturiste), putin morcov crud dat pe razatoarea marunta, iaurt si putina miere de albine.
• In general, incercati sa nu ii dati fetitei mai mult de trei mese pe zi, iar mancarea trebuie sa fie bine mestecata.
Eugen - tel. 0722/85.13.13, e-mail: ebkmail@yahoo.co.uk

•Folositi Triferment dupa fiecare masa principala. Consultati medicul pediatru pentru a va stabili corect doza. Probleme asemanatoare am avut si eu cu fetita mea chiar de la nastere. Aceste probleme au devenit deosebit de grave dupa vaccinul antipoliomielitic, cand nu mai putea sa manance nimic, avand scaune diareice, chiar cu sange, cand orice picatura de lapte ii provoca dureri de nesuportat, neputandu-se odihni nici o clipa. In urma multor analize si incercari nereusite de tratamente sofisticate, d-na dr. Ileana Lupu (Turnu-Severin) a diagnosticat-o corect si a stabilit acest tratament care, pe cat a fost de simplu, pe atat a fost de miraculos.
Roxana Pigulea - e-mail: roxanne_pp@yahoo.com

• Aceasta problema a avut-o si fetita mea la varsta de 3 ani. Raceli repetate, antibiotice administrate care au dus la distrugerea florei intestinale. La indicatiile d-lui dr. Vidlescu (un foarte bun medic pediatru), i s-a administrat medicamentul Flonivin, un produs pe baza de plante. Desi medicamentul e importat, pretul era accesibil.
Marcela Spiridon -
e-mail: constant.spiridon@sbcglobal.net

"Caut tratament naturist pentru o tumora gigant"
(Raspuns pentru Maria Lazar, F. As nr. 553)

Daca va intereseaza un tratament naturist pentru problema sotului dvs., va recomand sa luati legatura cu d-na biolog Livia Nena (tel. 021/222.59.87, 0722/64.27.26). Nu ezitati! Timpul e foarte pretios in astfel de probleme. Dansa va va recomanda un tratament special pentru situatia in care se afla sotul dvs., precum si alte proceduri pentru astfel de probleme. Va doresc sanatate multa!
S.N. - str. Nicolae Racota nr. 2, Bucuresti

"Sufar de ptoza palpebrala"
(Raspuns pentru Alexandru Neagu, F. As nr. 555)

Ptoza palpebrala poate fi tratata chirurgical. Va oferim o consultatie gratuita la Clinica de Oftalmologie "Ama Optimex" din Bucuresti (str. Toamnei nr. 54, sector 2, tel. 021/610.36.47, 021/211.16.22) pentru evaluare.
dr. Andrei Filip

"Se poate evita operatia de coxartroza?"
(Raspuns pentru Sorina Muntean - Oradea, F. As nr. 555)

Am citit despre coxartroza de care sufera tatal dvs. Mama mea este in aceeasi situatie. A fost diagnosticata cu coxartroza acum 23 de ani si propusa pentru proteza totala dupa sapte ani. Nu a dorit operatia si a apelat la medicina naturista. Se simte mai bine, nu are dureri decat din timp in timp si nu are nevoie de calmante. Se deplaseaza bine si totul datorita medicinii naturiste. Tratamentul se bazeaza pe consumul de orz crud proaspat rasarit si ceaiuri. Daca doriti amanunte, sunati-o la tel. 0264/43.14.35.
Radu Riva - Cluj

"Am fost diagnosticata cu agorafobie si atacuri de panica"
(Raspuns pentru Veronica - Cluj-Napoca, F. As nr. 555)

Da, cu siguranta va puteti vindeca de aceasta boala a sistemului nervos, insa trebuie sa va inarmati cu multa vointa si multa speranta! Din scrisoarea dvs. reiese ca nu iesiti din casa, probabil de teama ca veti suferi un atac de panica. Va trebui sa incercati sa invingeti aceasta teama prin a iesi din casa, la inceput insotita de cineva (o persoana apropiata care sa va insufle multa incredere) si apoi singura. "Expunerea", caci asa se numeste aceasta tehnica, va trebui sa dureze destul de putin pentru inceput si trebuie sa creasca progresiv. Deci incercati sa iesiti cate 10 minute pe zi in prima saptamana, dupa care incercati sa ramaneti cat mai mult afara si sa va indepartati cat mai mult de casa! In tot acest timp, este bine sa aveti o "vorba interioara" pozitiva, de genul: "Sunt calma, sunt perfect relaxata, nimic rau nu mi se poate intampla!". Repetati de cate 30 de ori, gandindu-va la zilele cand afara va simteati bine. De asemenea, incercati sa va bucurati, in momentele expunerii, de tot ce va inconjoara: copaci, flori, soare, chiar si ploaia poate fi uneori interesanta! Bine ar fi sa invatati si niste tehnici de relaxare, pe care le puteti gasi in cartile doamnei doctor Irina Holdevici! Daca anxietatea este atat de mare incat nu va poate permite expunerea, incercati un tratament naturist: Sedolcalm, Pasiflora, Nervosedin; sunt anxiolitice naturale si nu dau dependenta! Evitati cat mai mult posibil anxioliticele si tranchilizantele alopate, ce pot da usor dependenta! Va doresc multa sanatate!
Mirela - e-mail: miri_mirela@hotmail.com

"Caut tratament naturist pentru refacerea cartilajului de la glezne"
(Raspuns pentru Milutin Rotaru - Timisoara,F. As nr. 556)

Pentru afectiunile sistemului osos exista unguentul Osteocicatrat Tr pe baza de tataneasa (Symphytum officinale) si rostopasca (Chelidonium majus). Tataneasa este foarte eficienta in combaterea durerilor articulare (are rol antiinflamator) si contribuie la refacerea calusului osos, resoarbe monturile si ciocurile osoase. Produs naturist fara efecte toxice, unguentul este inregistrat ca produs de uz veterinar si este folosit cu succes si in terapeutica umana, in afectiunile prezentate mai sus. Unguentul se gaseste in reteaua de farmacii si depozite Romvac Company S.A. Pentru informatii suplimentare puteti suna la tel. 021/491.31.07.
bioch. Gabriel Oltean

"Este ihtioza o boala incurabila?"
(Raspuns pentru Raluca Moraru - Gura Vaii, jud. Bacau, F. As nr. 556)


• In "Bioterapia" d-nului Virgil T. Geiculescu, pentru ihtioza domnia sa recomanda ungerea zonelor bolnave cu ulei de catina, de doua ori pe zi, pana la vindecare. Deci, s-ar parea ca se poate vindeca. Cu urari de sanatate,
Elena T. - Iasi

•De aceeasi boala sufar si eu, si copiii mei. La mine pot sa spun ca aproape s-a vindecat cu ajutorul saunei, dar copiii mei sunt prea mici si nu pot sa-i duc acolo, de aceea sunt nevoita sa ii ung in continuare cu unguente cu Hidrocortizon. De ajutor sunt si baile caldute, cat mai dese, spalatul cu sapunuri medicinale, dar cel mai mult se pune baza pe hidratare - de aceea este mult mai evidenta boala in anotimpul rece, deoarece pielea nu transpira si este in permanenta uscata. Eu am avut o forma foarte urata pe fata (la copiii mei e pe aproape tot corpul), iar acum am un ten impecabil. Singurul lucru pe care il fac este sa merg la sauna o data pe saptamana, ma dau cu o crema hidratanta seara dupa dus, iar in rest nimic. Sanatate multa si Dumnezeu sa va ajute!
Adriana - Bacau