Programul scurt pentru un trup de vis

Redactia
Programul scurt pentru un trup de vis. Vi se vede burta prin rochie? Semanati la popou cu o bucatareasa? Sanii vi s-au lasat? Daca vreti sa corectati macar partial aceste obsesii care va fac sa va priviti cu teama in oglinda, aplicati programul nostru de frumusete. Cu o conditie: el trebuie practica...

Programul scurt pentru un trup de vis

Vi se vede burta prin rochie? Semanati la popou cu o bucatareasa? Sanii vi s-au lasat? Daca vreti sa corectati macar partial aceste obsesii care va fac sa va priviti cu teama in oglinda, aplicati programul nostru de frumusete. Cu o conditie: el trebuie practicat consecvent

Pentru brate si umeri frumosi

1. Slefuire si poleire
Ca sa devina neteda si lucioasa, pielea de pe brate si umeri trebuie si ea curatata prin peeling. Nu cautati solutia prea departe: sarea de mare sau cristalele de zahar tos elimina, prin frecare, particulele de piele moarta. Inainte de-a face dus, inmuiati un burete in apa, stoarceti-l, presarati-l cu unul din cele doua ingrediente si frecati-va pielea de pe brate si umeri. Dusul trebuie sa fie alternativ: cald (fierbinte, dar fara a va opari), rece, cald, si ultimul rece. Stergeti-va si aplicati pe brate untdelemn de masline in care ati adaugat cateva picaturi de ulei aromat: roze, lavanda, vanilie, eucalipt... Daca aveti incredere in produsele cosmetice din comert, solicitati unguente preparate anume pentru brate si maini.
Coatele: cel mai bine se maseaza cu jumatati de lamaie. Acizii citrici elimina pielea cornoasa si ii deschide culoarea. La urma, masati-va cu cateva picaturi de ulei pentru copii (Baby Oil). Din cand in cand, coatele trebuie imbaiate in lapte integral sau in untdelemn de masline usor incalzit. Inmoaie pielea. Cosurile de pe umeri si spate se trateaza cat se poate de simplu cu salicilat (de sodiu). Absoarbe impuritatile ca un aspirator. Presarati-l pe un burete umed si frecati usor.
2. Gimnastica
Antrenamentul zilnic cu greutati intareste muschii bratelor si ai umerilor. Folositi haltere de 1-1,5 kg sau sticle umplute cu apa.
Pentru bicepsi: intindeti bratele in fata, cu greutatile tinute in maini. Palmele sa arate in sus. Aduceti bratele catre umeri si intindeti-le la loc. Repetati exercitiul de 10 ori, crescand treptat catre 20-30.
Pentru tricepsi: luati greutatile in maini, aplecati-va trunchiul in fata cu bratele intinse, ridicate in spate, cat mai sus. Pastrand pozitia, indoiti si intindeti bratele din coate, la inceput de zece, apoi de 20-30 de ori. (Suma ideala este de 50 de miscari.)

Sanii si decolteul

1. Infrumusetare si intarire
Pielea extrem de sensibila de pe sani si decolteu trebuie ocrotita cu multa atentie de aparitia cutelor, a incretiturilor si ridurilor provocate de deshidratarea care vara se accentueaza. Dusurile alternative au si aici un rol important, pentru ca dinamizeaza circulatia sangelui si netezesc astfel pielea. Procedeul cald-rece, practicat cotidian, are un efect si mai accentuat daca inainte de dus va masati sanii si decolteul cu o perie moale, pentru copii. Spalatul zilnic cu apa rece sau masarea zonei cu cuburi de gheata intaresc tesutul. Eficienta este si ungerea zilnica a sanilor cu bere rece, care trebuie lasata sa se usuce. Drojdia si keratina continute in ea "intaresc". Punctele negre, zgrabuntele, impuritatile de pe piele se trateaza cu comprese inmuiate in apa sarata (doua linguri de sare de mare se dizolva intr-un litru de apa fiarta si racita. Se inmoaie un tifon sau un prosopel si se aplica pe sani si pe decolteu 5-10 minute). Pasul urmator: aplicati o crema care sa contina extracte de cretisoara, iedera sau ovaz. Trucul top-modelelor: aplica pe sani si pe decolteu un amestec de albus batut spuma si putina frisca lichida. Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala cu apa calduta. Cine poarta topuri sau bluze decoltate sa foloseasca creme cu filtre Uv. Soarele mortifica pielea.
2. Gimnastica
Exercitiul clasic pentru intarirea muschilor sanilor este "pozitia Budha". Ridicati coatele lateral si lipiti-va palmele una de alta in dreptul pieptului, cu degetele indreptate in sus. Apasati puternic vreme de 5 secunde, apoi relaxati palmele. Repetati de 10-20 de ori.
3. Inotul
Nu exista un sprijin mai bun pentru sani decat inotul. Atat stilul "brass" (broasca) cat si stilul "crowl" (voiniceasca) solicita la maximum muschii pectorali. Inotati cu nadejde, fortand cat mai mult bratele. Cu cat rezistenta apei e mai puternica, cu atat efectul de fortificare e mai rapid. Adaugarea de padele (niste labe de cauciuc care se prind la picioare, dar si la maini) intensifica si mai mult efectul.

Pantec ferm, talie de viespe

1. Masaj cu creme
Aveti burtica? Apelati urgent la masajul in cerc. Asezati-va mainile cu degetele impreunate sub ombilic, dupa ce pielea a fost unsa inainte cu o crema speciala de masaj (mai groasa). Frecati-va burta cu miscari circulare sau in zig-zag, vreme de 3 minute. Ciupitul pielii are, si el, efect. Porniti de la baza bazinului spre ombilic, ciupind pielea, apoi luati-o spre lateral. Apucati apoi pielea cu varful degetelor si framantati-o "pas de pas". Un masaj reusit e atunci cand pielea devine rosie. Spalati-va si aplicati o crema cu extracte de alge, despre care se spune ca dizolva grasimile si netezeste suprafetele. Aplicarea, deasupra, a unei comprese calde (inmuiata in apa si stoarsa), invelita cu o folie de plastic, accentueaza efectul.
2. Gimnastica
Echerele (ridicarea si lasarea picioarelor pe podea din pozitia culcat pe spate), bicicleta (pedalarea cu picioarele ridicate in aer, din aceeasi pozitie) si cercurile (rotirea picioarelor in cercuri spre stanga si dreapta, tot din pozitia culcat pe spate) sunt cele mai grele, dar si cele mai eficiente exercitii impotriva grasimilor de pe burta. De fapt, si singurele eficiente. Porniti la drum cu 4-5 miscari, in primele zile, pana ce ajungeti la 20. Burta dvs. va fi fost aruncata la vechituri.
Pentru talie: cu picioarele usor departate, prindeti-va palmele dupa ceafa si rotiti-va spre stanga si dreapta cat mai mult.
(Salvarea popoului si-a picioarelor, in numarul viitor.)



Clubul dietelor de slabit

Cand iubesti, slabesti!

Dragi prietene, cate dintre voi s-au intrebat: "Oare de ce ne ingrasam? De ce simtim nevoia sa ne indopam incontinuu?".
Pana nu vom raspunde la aceste intrebari, toate dietele de slabit vor avea eficienta limitata sau vor avea rezultate trecatoare si acelea obtinute cu mari chinuri.
Cauza principala este aceeasi la majoritatea femeilor: lipsa de iubire, frustrarea afectivo-sexuala! Este si un proverb care spune: "Cand iubesti, slabesti!". Ce-ar fi sa devenim mai iubitoare? Ce-ar fi sa incepem sa iubim? Daca cersim iubire, in nici un caz nu o vom primi! Daca iubim Noi, in primul rand, oamenii (si in special barbatii!) vor fi atrasi de aura iubirii pe care o vom purta in jurul nostru. Asa se atrag oamenii, iubindu-i, nu cersindu-le atentia si iubirea, sau reclamandu-le in mod agresiv! Ce-ar fi sa iubim? Atunci nu va mai fi necesar chinul unor regimuri de slabire, fiindca nu ne vom mai ingrasa excesiv!
Cu dragoste,
Monica Anescu - Bucuresti