Si cosmarurile ne sunt scrise in stele

Redactia
Si cosmarurile ne sunt scrise in stele. Visele noastre se transforma adesea in imagini terifiante, care ne bantuie noptile. Observatiile facute de-a lungul vremii arata ca si cosmarurile sunt determinate, in oarecare masura, de zodiac. Psihologii incearca sa ne dea o mana de ajutor . Multora dintre...

Si cosmarurile ne sunt scrise in stele

Visele noastre se transforma adesea in imagini terifiante, care ne bantuie noptile. Observatiile facute de-a lungul vremii arata ca si cosmarurile sunt determinate, in oarecare masura, de zodiac. Psihologii incearca sa ne dea o mana de ajutor

Multora dintre noi cosmarurile le sunt familiare. Ele ne bantuie noptile, ne fac sa plangem in somn, sa ne trezim speriati si osteniti pana cand ne dam seama ca nu a fost decat un vis. Dar nu unul oarecare: cel pe care il stim pe dinafara, de mult timp. Cu cateva variante care difera putin intre ele, el ne spune mereu aceeasi poveste, cea care ne trimite in valtoarea angoasei noastre de zi cu zi. Acest vis recurent tine de straturile cele mai profunde ale psihicului nostru. El este legat strans de fiinta noastra, cea care depinde in mare parte de impactul astrelor asupra nasterii noastre, adica de tema noastra astrala. Fiecare dintre cele douasprezece semne ale zodiacului are cosmarul sau specific. Care este al dvs.? Descoperiti-l intr-una dintre povestile care urmeaza. Sigur, este foarte posibil sa nu fi visat niciodata asa ceva. Dar poate ca multi dintre dvs. isi vor regasi in cele ce urmeaza cosmarul care ii terorizeaza de atata timp. Si cateva sfaturi sugerate de psihologi.

Berbec

Pusca fara foc

Imaginile viselor dvs. sunt uneori precise, dar de cele mai multe ori neclare, fugitive, stranii. Dar indiferent de natura lor, ele va creeaza de fiecare data acea senzatie ca va aflati in fata unui lucru ostil, pe care trebuie sa-l combateti. In acest cosmar recurent, va aflati totdeauna pe un camp de lupta: intr-o transee, cu pusca in mana, pandind momentul in care veti ataca, ba calatorind cu sabia, catre o fortareata pe care va trebui sa o cuceriti. Sau, intr-o alta ipostaza, va aflati pe o straduta intunecata, inarmati cu un pistol, fata in fata cu niste siluete amenintatoare. Si, de fiecare data, oricare ar fi decorul acestui vis, lucrurile se termina rau: arma de care dispuneti va tradeaza. In momentul in care loviti dusmanul, sabia nu ii face nici un rau, mitraliera se blocheaza, pusca nu ia foc. Sunteti fara aparare in fata unor agresori foarte bine inarmati. Teama va cuprinde inexorabil si, in cele din urma, aruncati armele devenite inutile si incercati sa scapati fugind, cu urmaritorii respirandu-va in ceafa.
Teama subconstienta a Berbecilor: neputinta psihica dar si cea sexuala, spaima impotentei, daca sunteti barbati. Dominati de Marte, planeta actiunii, a virilitatii, Berbecii simt dorinta de a actiona asupra lumii si de a-si demonstra forta "virila" (se intampla la fel chiar daca sunteti femei). Ce se poate intampla mai rau pentru un Berbec este ca mijloacele sale de actiune, "armele" sale, sa devina ineficace.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: Spaima care salasluieste in dvs. are un corespondent real: ca fiinte umane care traim intr-o lume asa de complexa, suntem de multe ori neputinciosi, "impotenti". Subconstientul dvs. cunoaste foarte bine acest adevar. Numai infruntand aceasta realitate, acceptand-o, o sa scapati de angoase. Atentie! Nu sunteti singurii oameni dezarmati uneori de viata. Daca alimentati mai departe mitul individului atotputernic, teama voastra se va adanci.

Taur

Obsesia falimentului

Si cosmarul Taurilor se desfasoara cam in acelasi decor: va aflati intr-o banca, la Cec sau pur si simplu pe strada, in fata unui bancomat. Alteori va aflati fata in fata cu o persoana careia nu-i deslusiti bine chipul, dar care va datoreaza bani. Fie ca elementele acestui cosmar au un aspect realist sau ca iau o forma mai vaga, situatia de baza este aceeasi: aveti nevoie de bani lichizi. De exemplu, visati ca scrieti codul de pe card intr-un bancomat. Sau ca va aflati in interiorul unei banci, desi decorul scenei poate fi uneori fantezist, ghiseul gasindu-se, de exemplu, in mijlocul unei gradini cu flori. In punctul acesta, de fiecare data, visul dvs. se transforma in cosmar. Ceva se strica... Bancomatul va inghite cardul si va spune ca nu mai sunt bani. Sau functionarul de la ghiseu refuza sa va vorbeasca si va trimite la alte persoane, care la randul lor va ignora. Se poate intampla si mai rau, acelasi functionar sa va spuna ca n-a existat niciodata un cont pe numele dvs. Cuprins brusc de o panica ingrozitoare, realizati ca sunteti complet ruinat.
Teama subconstienta a Taurilor: nesiguranta. La fel ca si neputinta care ii tracaseaza in vis pe Berbeci, spaima Taurilor nu este specifica doar zodiei lor, ea exista in sufletul fiecarui om. Dar in calitate de Tauri, sunteti mai sensibili decat ceilalti fata de problemele financiare si, mai ales, va straduiti mult ca in viata de zi cu zi sa ridicati bariere care sa va apere: prudenti, prevazatori, economi, incercati cu toate mijloacele sa va asigurati viitorul. A visa ca toate aceste eforturi sunt in van, va arunca direct in bratele panicii.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: pentru un plus de seninatate, recunoasteti cinstit ca teama de faliment si de saracie va bantuie. Reflectati la ceea ce inseamna saracia pentru dvs., ce ecouri va trezeste in suflet. Utilizandu-va inteligenta pentru a analiza aceasta teama, ii veti dezamorsa, cu timpul, continutul emotional si o veti aborda obiectiv. Nu numai ca veti scapa de cosmaruri, dar veti sti sa va chivernisiti mult mai bine veniturile, punandu-va viitorul la adapost.

Gemeni

Inchisi in labirint

Decorul celor mai groaznice cosmaruri este adesea acelasi: va aflati in interiorul unui loc foarte larg si nedefinit. Poate fi o curte, un spital, o cladire, ale carei detalii nu se vad prea clar. Esentialul este ca va aflati intr-un spatiu care va panicheaza si din care vreti sa iesiti, fara a izbuti. In general, acesta este momentul in care visul incepe sa devina cosmar. Tentativele dvs. se lovesc de tot felul de obstacole. Ascensorul este in pana, de exemplu, si cand o luati la goana pe scari, ele dintr-odata dispar. Sau deschideti o usa pe care scrie "Iesire in caz de pericol", dar dincolo de ea se afla un zid. Va invartiti disperati in cerc. Aveti impresia extrem de neplacuta ca sunteti in inima unui labirint. In final, realizati ingroziti ca de fapt rataciti intr-un soi de inchisoare...
Teama subconstienta a Gemenilor: panica teribila ca rataciti intr-un spatiu necunoscut care va tine captivi. Doua temeri tipice pentru cei nascuti in zodia Gemenilor: pe de o parte, nevoia vitala de libertate, pe de alta, tendinta de a se dispersa, de a urmari doua sau mai multe obiective in acelasi timp, cu riscul de a nu mai sti care este telul prioritar si de a va simti totalmente pierduti.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: cand aveti acest tip de cosmar, subconstientul dvs. va trimite un mesaj - el nu incearca sa va sperie, ci sa va avertizeze. Trageti adanc aer in piept, beti un pahar de apa si intrebati-va ce poate avea, in momentul acela, in viata dvs., o forma de labirint. In ce va simtiti inchisi? In munca? In dragoste? De ce va temeti ca va pierdeti? Ati pornit cumva prea multe proiecte in acelasi timp? Aveti prea multe activitati diverse? Interesele dvs. sunt prea dispersate? Veti gasi, fara indoiala, raspunsul care se cuvine si, prin urmare, linistea.

Rac

Tunelul

Cosmarurile care va chinuiesc noptile incep, in general, intr-un fel anodin. La inceput, va aflati intr-o situatie agreabila. Decorul, care poate fi vag, seamana cu niste locuri in care ati mai fost, cel mai des situate la tara. Sunteti in compania unor oameni pe care ii iubiti, membri dragi ai familiei dvs.: sotie, copii, rude apropiate. Pe scurt, un vis cat se poate de normal. Dar, la un moment dat, lucrurile incep sa devina ingrijoratoare. Peisajul se schimba. Copaci contorsionati si uscati inlocuiesc ciresii infloriti, iar iarba dispare, lasand in loc un pamant parjolit. In momentul acesta, ii pierdeti din vedere pe cei care va insoteau si dintr-o data va inspaimantati: in fata dvs. se afla o campie pustie sau o padure de netrecut. Sa va intoarceti e imposibil, inainte se afla ceva neasteptat si periculos: o grota intunecata, de pilda, in care intrati cu frica. Tot felul de "lucruri" stranii va ating, iar drumul incepe sa se ingusteze, pana ce grota se transforma intr-un tunel prin care trebuie sa va tarati. In mod miraculos, reusiti sa gasiti, in sfarsit, o iesire. Dar cand ajungeti afara, descoperiti ca ea da spre marginea unei prapastii fara sfarsit.
Teama subconstienta a Racului: este cea a pierderii iubirii, a lucrurilor in care investiti sentimente. Fara afectiune, Racii se simt rataciti. Atasati de familie si trecut, pierderea acestui reper ii sperie foarte tare pe nativii zodiei.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: in fond, ce ii sperie atat de tare pe Raci? Necunoscutul? Schimbarea? Viitorul? Zonele pe care nu le pot stapani prin afecte, in care nu pot sa investeasca sentimental, asa cum investesc in prezent (familie, prieteni) si in trecut? Incercati sa va concentrati si asupra viitorului, sa faceti proiecte macar pe un an, si natura spaimelor dvs. se va atenua.

Leu

Regele gol

Este greu sa sperii un Leu. Si totusi, exista un cosmar care va ingrozeste! In acest vis recurent, sunteti in general vedeta, actorul principal. Ori va aflati pe o scena, cu sala plina, ori la un balcon, in fata unei multimi de oameni carora urmeaza sa le vorbiti. Decorul se poate schimba, detaliile la fel, dar de fiecare data va gasiti fata in fata cu o multime care incepe sa va aplaude. Iata insa ca, dintr-o data, visul incepe sa derapeze. Microfonul la care vorbiti nu mai functioneaza. Cineva din public incepe sa fluiere si sa va apostrofeze. In momentul acela, se intampla catastrofa, de fiecare data aceeasi: desi tipati foarte tare, cuvintele nu se aud. V-ati pierdut vocea! Si mai grav, panicat de ceea ce se petrece, realizati ca v-au cazut pantalonii. Incercati sa-i linistiti pe cei care se uita la dvs., dar degeaba, se aud rasete, apoi fluieraturi, huiduieli si, in final, trebuie sa fugiti speriati.
Teama subconstienta a zodiei: pierderea identitatii. Cei nascuti in zodia Leului au o nevoie vitala de a-si afirma ego-ul. Anonimatul ii inspaimanta. Nimic nu este mai ingrozitor decat o lume de clone, in care fiecare este identic cu celalalt. Aplauzele pe care le cautati in vis corespund, pur si simplu, cu nevoia de a fi recunoscuti ca persoane unice.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: daca aveti acest cosmar in mod repetat, inseamna ca va confruntati in realitate cu o situatie in care va indoiti de dvs., de puterea personalitatii pe care o aveti. Pentru a gasi linistea, trebuie sa gasiti ceea ce va pune in dificultate. Oare este vorba despre o provocare profesionala? De un eveniment din viata dvs. familiala sau amoroasa? Cand ati pus degetul pe ceea ce va ingrijoreaza, veti putea actiona in consecinta pentru a rezolva problema. Iar cosmarul va disparea.

Fecioara

Boala

Visul care va impinge in panica se deruleaza mai totdeauna in acelasi fel, chiar daca decorul si personajele se schimba. Ati facut o boala oarecare. La inceput, pare ceva usor. Visati ca ati contractat o gripa, de pilda, sau o tuse chinuitoare. Sperati ca totul sa treaca, dar, incet-incet, lucrurile se agraveaza. Va simtiti tot mai rau si teroarea pune stapanire pe dvs.: v-ati imbolnavit de ceva grav... Ciuma? Sida? Ebola? E cazul sa mergeti cat mai repede la un medic, dar spre stupefactia dvs., trupul vi se opune. Pielea se intinde ca o melasa si va intra in ochi, sira spinarii se transforma in gelatina, picioarele au uitat sa mai mearga... Cand, in cele din urma, vedeti in zare spitalul, e prea tarziu: nu mai aveti putere sa ajungeti pana la el.
Teama subconstienta a Fecioarelor: pierderea controlului. Nici o alta zodie nu simte atata nevoie sa-si domine viata, sa si-o planifice si sa si-o ordoneze, pentru a evita derapajul. Boala oribila pe care nu incetati s-o visati semnifica dezordinea amenintatoare de care va temeti si care, ivita pe neasteptate, poate sa darame intr-o clipita toate strategiile pe care le-ati construit cu migala, pentru a va ordona existenta.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: continuati sa va tineti casa si socotelile gospodariei in ordine si umpleti-va dulapiorul din baie cu medicamente si cu cosmetice: asta va va da siguranta. Dar ceea ce va sperie cu adevarat nu sunt rafturile goale ale dulapului sau pericolul gripei. E mult mai grav: va sperie dezordinea lumii in care traiti. Pentru a o imblanzi, ganditi-va totusi ca dezordinea este o sursa de energie, ca ea ne obliga sa intervenim si sa cautam armonia. Bine intelese, delimitarile pot avea un caracter pozitiv.

Balanta

Inghitit de multime

Ce e rau in visele dvs.? Un soi de ingrijorare care apare ca din senin si care seamana cu o povara de care nu mai puteti scapa. Decorul n-are importanta. Va puteti plimba pe o strada din orasul copilariei sau pe una din cartierul in care traiti. Important este ca urmeaza sa va intalniti cu sotul (sotia) sau cu iubita (iubitul). Nu stiti de ce, dar este ceva urgent. Atunci visul incepe sa devina bizar: dintr-o data, oamenii care se afla din intamplare pe strada incep sa fuga, va treziti mergand impotriva unei multimi care creste si care e gata sa va striveasca in graba ei. Se aude sirena stridenta a pompierilor? Nu arde nimic imprejur. E sirena antiaeriana? Habar n-aveti, cert este ca va lasati si dvs. cuprinsi de panica generala cand, ce minune, cel sau cea pe care ii asteptati se ivesc alergand in multime. Ii strigati, dar nu va raspund. Intindeti mana, dar ei nu va vad. Va privesc cu atentie, dar nu va recunosc. Isi continua drumul, lasandu-va in mijlocul hoardei cuprinse de panica...
Teama subconstienta a Balantelor: abandonul! O teama comuna intregii specii umane, dar care pentru nativii acestei zodii ia o infatisare terifianta. Putine zodii au atata nevoie sa traiasca in cuplu, precum Balantele. Sa stabileasca relatii puternice cu tovarasii lor de viata. Spaima ca acest alter ego, care este partenerul de drum, nu v-ar putea recunoaste devine un veritabil cosmar.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: psihologii va propun urmatorul scenariu - adesea, in visele noastre, "ceilalti", "apropiatii" pe care ii visam, reprezinta de fapt, parti ale propriului nostru subconstient. Sotul din vis nu este totuna cu sotul din viata, ci un alter ego interior, o parte importanta din dvs. Cosmarul va indica deci ca sunteti pe punctul de a pierde contactul cu o parte din personalitatea dvs. Care? E vorba de partea creativa? De cea sociala? De cea afectiva? Cand veti putea raspunde la aceste intrebari, va veti regasi linistea.

Scorpion

Mormantul

Nu va numarati printre cei pe care visele ii sperie prea usor. Si totusi, exista un cosmar care va da fiori. Uneori, visul este foarte confuz, alteori, la fel de clar ca un scenariu de film, dar dincolo de aceste conditii, etapele sunt aceleasi. La inceput, va aflati undeva, la subsol. Poate sa fie un bunker sau, pur si simplu, o spalatorie. Pe pereti sunt instalate ecrane video sau niste panouri cu semnale de alerta. E locul unde se dezlantuie, in curand, debandada: luminile incep sa se aprinda, alarmele suna de pretutindeni. Brusc, peretii din spatele ecranelor incep sa se micsoreze si sa se inmoaie, transformandu-se intr-un morman de pietre si de pamant care inconjoara subsolul, transformandu-l intr-o groapa de cimitir. Instalatia electrica moare. Sunteti singuri in intunericul absolut. Nici vorba sa ramaneti aici! Va chinuiti sa iesiti la suprafata, tatonand locul cu disperare. Pana la urma, gasiti o usa care duce afara. Dar abia ati iesit, cand un suflu puternic va izbeste in obraz si va arde, in vreme ce la orizont apare o ciuperca atomica.
Teama subconstienta a Scorpionilor: moartea! Zodie dominata de Pluton, planeta mortii, a infernului si deci a fortei atomice, Scorpionii sunt deopotriva fascinati si speriati de universul mortii. Dar ceea ce ii sperie cu precadere, mai mult decat dimensiunea metafizica a mortii, este aspectul ei concret: faptul ireversibil ca intr-o zi vor deveni un trup fara viata, asezat in mormant.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: natura dvs. de Scorpioni va pune fata in fata cu cea mai profunda si autentica spaima a fapturii umane: spaima mortii. E dificil sa luptati impotriva acestei frici asa de profunde si naturale. Incercati, totusi, o apropiere spirituala si psihologica de reprezentarea mortii, mizati mai mult pe credinta si rugaciune, si cosmarurile se vor potoli. Pentru adevaratii crestini, lumea de dincolo e o rasplata in care cred. Sigur, asta nu va va scapa pe de-a-ntregul de frica, dar sfarsitul nu va mai fi asa de terifiant.

Sagetator

Jungla

Aveti noroc: faceti parte dintre zodiile care nu au prea multe cosmaruri. Totusi, cateodata apar. In general, decorul viselor dvs. este acelasi: mergeti afara, pe o campie sau intr-o padure care seamana cu o jungla. In prima parte, visul e agreabil: insotiti de un prieten, mergeti in ritm sustinut, privind cu incantare frumusetea naturii care va inconjoara. Dar visul ia o turnura neasteptata: amicul dvs. scoate un urlet de spaima, in momentul cand un sarpe ii iese in drum. Concomitent, spre dvs. se indreapta un jaguar. Singura solutie este fuga, sustinuta si rapida, cu sentimentul oribil ca moartea va calca pe urme. Ati scapat, in sfarsit, si va opriti sa va trageti putin sufletul. Dar sub talpile dvs. pamantul incepe sa fojgaie: paianjeni otravitori, furnici rosii si scorpioni vi se urca, dand asalt, pe picioare...
Teama subconstienta a Sagetatorilor: spaima de necunoscutul naturii, un univers care exercita asupra nativilor zodiei o influenta ambigua. Incantati de varietatea si frumusetea universului natural, ei percep totodata si caracterul periculos al paradisului cosmic, chiar ostil fata de faptura umana. Mai mult ca altii, Sagetatorii, "raliati" la universul naturii, presimt ca "fratia" omului cu acesta poate cateodata sa derapeze.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: oare e necesar sa se lupte cu ele? Oare nu e bine sa stim ca dincolo de barierele de protectie edificate de civilizatie, universul caruia ii apartinem are in el si o parte salbatica, de-a dreptul catastrofala (vezi cutremurele si inundatiile), greu de stapanit si plina de surprize dramatice? Avem tendinta sa uitam, dar catastrofele naturale ne ameninta. Ei bine, Sagetatorii nu uita sau mai degraba subconstientul lor nu se lasa atipit. Daca totusi vreti sa scapati de teama dezlantuirilor de cosmar ale celor patru elemente, duceti-va cat mai des la muzeele de stiinta sau urmariti emisiunile specializate in cataclisme, pentru a va familiariza cu acest gen de amenintari.

Capricorn

Drama la birou

Printre visele rele pe care le aveti exista unul care va scoate din minti. El se deruleaza intotdeauna in acelasi decor: locul dvs. de munca! Desigur, uneori el este diferit de realitate, dar stiti foarte bine ca acela e locul in care munciti. Un birou dintr-o institutie, de exemplu: cand ajungeti dimineata acolo, sesizati ca ceva nu e-n regula - colegii pe care ii salutati par sa nu va cunoasca, iar cand intrati, locurile sunt ocupate de niste necunoscuti. Va intrebati intrigat: ce l-a apucat pe patron sa angajeze atatia oameni? Tulburat, va indreptati catre masa si scaunul dvs., dar constatati cu uimire ca au disparut. Locul e gol! Sau daca masa este acolo, nu mai exista calculatorul si nici dosarele lasate in sertar. O spaima teribila va cuprinde, mai ales cand niste indivizi inarmati cu franghii de transportat mobile va inhata biroul, ducandu-l la vechituri...
Teama subconstienta a Capricornilor: e teama de somaj, de esec social si profesional. Pentru nativii acestei zodii este vital sa-si gaseasca locul in societate, sa-si joace rolul si sa se simta integrati. Chiar daca in realitate viata dvs. profesionala este stabila, va trec sudorile reci la ideea ca esafodajul s-ar putea prabusi.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: explicati-i subconstientului dvs. ceea ce in mod constient stiti prea bine - ca nu exista nici un motiv care sa va ameninte profesia. Si chiar daca asta s-ar intampla, nu va fi sfarsitul lumii. In calitate de adevarati Capricorni, v-ati luat de mult precautii, avand alternative viabile in caz de accident. Straduiti-va sa va imaginati ca ati ramas fara loc de munca si vizualizati la ce s-ar reduce venitul si viata dvs. de zi cu zi. In calitate de bun Capricorn, veti afla imediat o solutie pentru criza.

Varsator

Cosmarul tehnologiei

La fel ca si Sagetatorii, aveti foarte putine cosmaruri. Exista totusi un vis care va produce multe griji. In cadrul sau, aveti de-a face in general cu o tehnologie moderna, cum ar fi informatica. Decorul se poate schimba sau poate deveni mai neclar. Esentialul este ca scrieti la tastatura unui calculator sau navigati pe Internet. Ati gasit cumva un joc formidabil? Sunteti pe cale sa parcurgeti un castel plin de pericole pentru a salva o printesa virtuala? Ati preluat comenzile unei farfurii zburatoare? Conteaza mai putin, pentru ca la un moment dat, calculatorul devine reticent. Cand apasati pe taste, literele dispar. Pe ecran apare un mesaj: "scrieti mai repede", dar nu reusiti. Sau, daca va jucati, totul va scapa de sub control: farfuria zburatoare este facuta praf de o racheta. Pe scurt, totul se strica pana in clipa in care jocul se transforma in realitate: din ecran iese fum si auziti bubuituri in camera. Razboiul spatial v-a cuprins casa. Un extraterestru oribil tocmai a intrat pe usa.
Teama subconstienta a Varsatorului: este teama de tehnologie. Ca Varsator, inventiile va fascineaza. Dar sunteti mai sensibili decat ceilalti in fata pericolelor potentiale pe care le prezinta progresul. Mitul lui Frankenstein, povestea revoltei creatiei omului impotriva lui insusi, nu este pentru dvs. un simplu mit.
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: daca aveti acest tip de cosmar inseamna ca subconstientul dvs. presimte ce se poate intampla. Si uneori are dreptate! Pentru a pastra aceasta luciditate, dar scapand de aspectul infricosator, nu aveti decat o solutie: sa discerneti ceea ce, in cosmarul dvs., tine de avertismentul real si ce tine de panica fara fundament. Astfel o sa ajungeti din nou sa fiti linistiti.

Pesti

Valul

Imaginatia dvs. fecunda inventeaza multe vise, uneori agreabile, dar de multe ori inspaimantatoare. Una dintre temele care revin in mod regulat in cosmaruri e legata de mare. Va aflati pe o plaja cunoscuta sau intr-un decor nedefinit? Nu conteaza: important este oceanul care se afla la picioarele dvs. La inceput, totul evolueaza normal. Vremea este frumoasa, va vedeti copiii cum se joaca in nisip. Dar la un moment dat, ambianta se schimba: vedeti aripa unui rechin indreptandu-se catre copii? O furtuna puternica porneste din senin in timp ce inotati, trezindu-va intr-o mare dezlantuita? Cerul este negru si apa inghetata. Incepe sa ploua, ploua torential si nu mai vedeti la doi metri in fata. Algele se lipesc de dvs. si va trag spre fund. Va zbateti si, cand izbutiti sa scoateti capul la suprafata, vedeti venind un val urias. Va intoarceti si inotati inapoi catre plaja, avand in urma valul care va urmareste. Ajungeti pe nisip, fugiti cat puteti de repede, dar stiti ca valul inca va urmareste si o sa va inghita.
Teama subconstienta a Pestilor: este chiar teama de... subconstient. Zodia dvs. va doteaza cu o structura psihica fluida. Frontiera dintre diferitele niveluri de constiinta - clara si solida la altii - este pentru dvs. poroasa. Stiti ca nivelurile obscure ale psihicului dvs. se pot scufunda uneori si asta va ingrozeste...
Cum sa luptati impotriva acestor temeri: cititi lucrari de psihologie si de spiritualitate. Intelegand cum functioneaza psihismul, o sa aveti mai putine zone de umbra. Si, in loc sa fiti speriati de fluiditatea spiritului dvs., veti descoperi ca ea reprezinta o forta cu un mare potential de creativitate si evolutie.