Cititorii Intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Sotul meu are cancer la limba recidivat" . Sotul meu in varsta de 42 de ani are o boala cumplita: carcinom spinocelular baza limba. In luna septembrie a fost operat la Spitalul Militar Bucuresti. A facut 30 sedinte cobalt inainte de operatie si 10 sedinte cobalt si 2 serii de...

Cititorii Intreaba...

"Sotul meu are cancer la limba recidivat"

Sotul meu in varsta de 42 de ani are o boala cumplita: carcinom spinocelular baza limba. In luna septembrie a fost operat la Spitalul Militar Bucuresti. A facut 30 sedinte cobalt inainte de operatie si 10 sedinte cobalt si 2 serii de citostatice dupa operatie. Tumora a recidivat si nu poate manca decat supe si ceai; limba ii este tare, a scuipat sange, pe jugulara pe dinafara are o galma cat o mandarina, slabeste. Va rog din tot sufletul sa ne ajutati. Am auzit ca planta scumpie face miracole in boala sotului meu. Mi-o poate oferi cineva? Va multumesc din suflet!
Tanta Petcu - str. Frunzei nr. 109, bl. 9G, ap. 64, Galati

"Caut un tratament naturist pentru ulcer malign gastric"

Mama mea a fost diagnosticata acum trei saptamani cu ulcer malign gastric de unghi si corp, anemie secundara si suspiciuni de metastaze hepatice, a fost propusa pentru operatie si am refuzat, pe de-o parte din cauza varstei inaintate (72 ani) si pe de alta parte pentru ca nu primisem nici un fel de garantie in ceea ce priveste reusita operatiei. Am inceput un tratament cu aloe vera si va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu alte remedii naturiste. Va multumesc si imi pun toate sperantele in dvs.
Cristina Popii - tel. 021/425.01.30, 0724/78.75.66

"Dupa operatia de colecist, fiica mea se simte tot mai rau"

In urma cu doi ani, fiica mea in varsta de 32 de ani a fost operata de colecist, diagnostic sifopatie (canalul cistic sclerozat). Am crezut ca dupa operatie (clasica) a scapat de toate suferintele, dar din pacate se simte mai rau, continua sa aiba dureri in zona ficatului, nu poate sa manance decat foarte putina branza de vaci, putin lapte si suc de portocale. Ii fac deosebit de rau aproape toate mirosurile, este sensibila la frig. A mers la medicul care a operat-o si la alti medici internisti, i-au mai dat medicamente, dar dupa acestea i-a fost si mai rau. Dorim sa aflam daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie si ce a facut. Astept cu incredere si nerabdare ajutorul dvs.
Sava Laurentiu - sat Candesti, com. Dumbraveni, jud. Vrancea, tel. 0237/25.48.32

"Am sarcom retroperitoneal"

In anul 2002 mi s-a depistat o tumora inghinala dreapta (de natura maligna). In ianuarie 2003 am fost operat si acum am diagnosticul de sarcom retroperitoneal. Rog cititorii revistei sa-mi recomande cateva tratamente naturiste pentru vindecare. Va multumesc pentru ajutor.
Radu Serbu - Slobozia

"Prietena mea a fost diagnosticata cu cistita interstitiala hemoragica"

De la varsta de 12 ani, prietena mea a inceput sa faca infectii urinare pe care le-a tratat, dupa sfatul medicului, cu antibiotice. La inceput a raspuns la tratament, dar inca din liceu infectiile au devenit tot mai frecvente, iar in ultimii sase ani antibioticele nu mai erau eficiente. Infectia trecea de la un microb la altul (Coli, Enterobacter, Proteus, Clebsiella etc.). Dupa multe investigatii, dorind sa afle cauza infectiilor recidivante, a facut doua citoscopii la Spitalul Panduri si Fundeni, unde s-a stabilit diagnosticul cistita interstitiala hemoragica, careia nu i se cunosc cauzele si nici nu raspunde la tratamentul cu antibiotice. Aceasta boala se manifesta prin dureri mari in vezica si bazin, pana la spate, cuprinzand zona rinichilor. De mai multe ori a facut pielonefrita, boala care o slabeste foarte mult: are senzatie de voma, ameteli si stari subfebrile. Desi a folosit diverse tratamente clasice si naturiste, ele nu au dat rezultat, durerile devenind tot mai puternice si permanente, cu senzatie de urinat frecventa. Rog persoanele care s-au confruntat cu aceasta boala si cunosc un tratament, sa mi-l comunice. Va multumesc.
Rodica Morareanu - Brasov, tel. 0268/32.51.08,
e-mail: mara@personal.ro

"Cum se poate trata naturist silicoza?"

Cumnatul meu are 66 de ani si este pensionar (fost miner la exploatare bauxita). Anul trecut, in urma unei raceli la plamani, a inceput sa tuseasca. Medicul de familie i-a dat trimitere pentru internare in spital, ca fiind suspect de Tbc, unde i-au gasit pete pe plamani. Dupa un tratament adecvat, timp de 30 de zile, petele n-au disparut si atunci medicii au presupus ca este cancer. Dupa o luna s-a internat la Oncologie, unde i s-au administrat citostatice. A urmat o pauza de o luna de zile, apoi a fost din nou internat la Oncologie, pentru 20 sedinte de raze cu cobalt. Dupa inca o luna, cand s-a prezentat la controlul medical, au constatat ca nu s-a modificat nimic: deci nu este cancer, este silicoza. Bineinteles ca respectivii medici nu si-au cerut scuze pentru diagnosticul si suferintele la care a fost supus, cu multa superficialitate. Daca cineva cunoaste un tratament naturist, il rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc anticipat.
Florica Nanescu - Deva

"Tatalui meu ii tremura mainile"

De un an si jumatate, tatalui meu au inceput sa-i tremure mainile. Mai intai am observat ca-i tremura usor dreapta, dar de cateva luni a inceput sa-i tremure si stanga. N-as putea sa va spun cauza, pentru ca refuza cu incapatanare sa mearga la doctor, dar daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema, il rog sa ma ajute. Mi-e teama ca, in timp, boala sa nu se agraveze si, Doamne fereste!, sa fie mai rau. Va multumesc din suflet si astept raspunsurile dvs.
Leni Grand - Slobozia

"Sotul meu sufera de dislipidemie"

Sotul meu a fost diagnosticat cu dislipidemie, asta insemnand ca trigliceridele, glicemia si colesterolul ies intotdeauna foarte mari, mult peste limita normala. Aceasta boala persista de cativa ani, perioada in care a fost internat de mai multe ori pana si la Spitalul Militar Bucuresti, negasindu-se insa cauza. Cand tine regim alimentar foarte strict si face tratament cu Zocor - 20 mg/zi, analizele ajung aproape de limita normala. Zocor este un medicament foarte puternic si nu cred ca e o solutie sa-l ia incontinuu. Noi vrem o vindecare a bolii. As dori ca prin intermediul revistei dvs. sa primesc un sfat sau adresa unei clinici naturiste unde se poate trata cu succes aceasta boala. Iar daca cineva a trecut prin asemenea situatie, il rog foarte mult sa ma ajute. Multumesc.
A.B. - Gaesti, jud. Dambovita

"Am lipoame de marimea unui ou de gasca"

Am 47 de ani si acum 12 ani mi-au aparut in zona inghinala si la axila dreapta niste lipoame nedureroase. Acum au ajuns sa fie de marimea unui ou de gasca si, chiar daca nu dor, ma deranjeaza foarte mult. Medicul care m-a consultat a spus ca se pot opera, dar eu sper sa gasesc un alt remediu. Mentionez ca pana la aceasta varsta nu am suferit de vreo boala infectioasa. Astept cu speranta un raspuns in paginile revistei. Cu mii de multumiri,
Ionel Dolcan - Braila

"Sufar de o infectie cu stafilococ alb la ambii ochi"

Am 27 de ani si va scriu in speranta ca unul din cititorii dvs. cunosc vreun leac naturist pentru urmatoarea problema: la ambii ochi am stafilococ alb. Initial, in urma cu cateva luni (octombrie 2002), am avut pleoapele umflate si ochii rosii si medicul oftalmolog mi-a spus ca am blefaro-conjunctivita si mi-a prescris Nafa-Gal, Netacin, Naclof (picaturi) si Garrasone (unguent) care nu au avut nici un efect. Am facut in ochi si doua injectii cu hidrocortizon, dar degeaba. Abia apoi m-au trimis la laborator pentru prelevarea de probe si rezultatul a fost stafilococ alb. Am luat Sinerdol, Genticol (unguent) si Ciloxan (picaturi). Toate acestea au fost ineficiente, deoarece in continuare am ochii rosii, iar dimineata simt ca se lipesc (au o secretie) si am senzatia de nisip in ochi (la fel si cand stau in frig si fum de tigara). Rog persoanele care stiu vreun remediu sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc.
George Stanescu - Slatina, jud. Olt, tel. 0249/41.04.90

"Cum pot scapa de sforait?"

In urma unei activitati de mare raspundere, cu un volum mare de munca, am facut o depresie puternica si m-am internat in spital. Problema depresiei s-a rezolvat, inlaturand o parte din cauze. De atunci, am ramas cu un sforait si nu am gasit nici un remediu. Cu cat incerc sa ma stapanesc, cu atat e mai rau. Nu pot sa ma duc in vizita la cei dragi care ma invita sa dorm la ei. Nici nu va puteti inchipui cat sufar; daca-mi dau seama ca deranjez, nu am liniste. De aceea, rog cititorii acestei reviste, care s-au confruntat cu aceasta oribila boala sa ma ajute si pe mine sa ma vindec. Va multumesc.
L.R. - Resita



Cititorii Raspund

"Plagile psoriazice i-au acoperit 75% din corp"
(Raspuns pentru Gelu Vizitiu - com. Buciumeni, jud. Galati, F. As nr. 551)"


Stimate domn, imi dau seama de situatia si starea sufleteasca prin care trece fata de care vorbiti, deoarece si eu am urmat o multime de tratamente, atat intern, cat si ambulatoriu, fara rezultate concludente, din contra, m-am ales numai cu agravarea bolii. Efect pozitiv de-a lungul anilor a avut numai cura helio-marina si chiar simpla expunere la soare, oriunde in tara, cu o ameliorare de scurta durata, de 3-4 luni/an, vara, dupa care recidiva; era o pseudo-vindecare. Am fost obligat asadar sa incep lupta de unul singur, pentru a incerca sa ameliorez boala sau chiar sa ma vindec si astfel mi-am facut propriile fise de observatie, propriul regim alimentar si de viata si propria medicatie; descoperind astfel cauza agravarii: tratamentul neadecvat. Am urmat si un tratament integral naturist, dar fara rezultate notabile, astfel ca dupa nenumarate teste si o adevarata munca de cercetare, am obtinut stergerea si albirea leziunilor, numai imbinand medicina naturista cu medicina alopata, alternandu-le in functie de evolutia bolii si raspunsul la tratament. As dori sa se retina ca pentru ameliorarea acestei boli iti trebuie vointa si rabdare atat in a respecta regimul alimentar, cat si procedura din medicatia alopata ulterioara; nu exista un tratament standard, deoarece alimentele, respectiv medicamentele care au efect pozitiv la unii bolnavi, dau reactii negative la altii. De un real ajutor in aceasta munca titanica a fost intelegerea avuta de familie si prieteni, pentru care le multumesc. Dar sa va prezint pasii in ameliorarea acestei groaznice boli: 1. Dezintoxicare 7 zile cu ceai de tei si ceai de urzica neindulcit, cate 3 cani/zi alternativ, o zi tei, o zi urzica; 2. Literatura de specialitate nu impune un regim alimentar, dar practica a aratat ca acesta este necesar si ca atare trebuie urmata o alimentatie fara sare; sarea = un blestem. Sunt interzise, de asemenea, bauturile alcoolice, toate condimentele, painea, muraturile, slanina, mezelurile, telemeaua, conservantele, nici un fel de dulce (zaharul, fructele, ciocolata etc.), bulionul, cafeaua, fumatul. Permis: branza dulce de vaci, cartofii copti/fierti cu margarina si branza, mamaliga fara sare, lapte batut, salate crude date pe razatoare, cu lamaie sau cu ulei crud, cat mai multe sucuri naturale (telina, sfecla, morcov), bors proaspat 1 l/zi, oua moi sau ochiuri romanesti, carne slaba de gaina, de pui, de vaca sau vitel - fiarta, rasol sau fripta la gratar, peste slab, piure de cartofi, ceaiuri de urzica, tataneasa, rostopasca, sunatoare, coada-soricelului, ori de cate ori va e sete. 3. Post de 24-36 ore/saptamana, de preferat vinerea; Postul este un miracol. 4. Un mod de gandire pozitiv, constructiv, optimist, fara "nu exista, nu se poate"; asa am spus si eu cu multi ani in urma, dar pana la urma am invins. 5. In ce priveste un tratament alopat, ar trebui sa cunosc schema de tratament urmata pana acum, cu medicamentele luate in trecut si in momentul de fata. Astept o scrisoare detaliata privind cele mentionate la ultimul punct, eventual copii dupa retete, bilete de internare/externare, observatii personale etc., cat mai multe amanunte.
ing. Mihail Ionescu - cartier Trivale, bl. 29, sc. A, ap. 4, Pitesti, tel. 0248/27.22.73

"La 23 de ani, fiica noastra nu se mai vindeca de Tbc" (Raspuns pentru Constantin Dospinescu - Iasi, F. As nr. 558)"


• Cu multi ani in urma, copil fiind, stateam cu bunica si de fiecare data cand povestea cu prietenele ei afara, pe banca, ciuleam urechile la orice intamplare din trecut. Tin minte povestea unui baiat frumos de la tara, bolnav de Tbc, care a fost trimis acasa de la spital, ca sa moara. Pe unde scuipa, prin curte, mureau gainile. Intr-o zi, vazandu-l asa tanar, o batrana i-a spus mamei lui sa ia un borcan mare de miere (800 g) si sa rada in el 2-3 bucati de hrean. Din acest produs, tanarul a luat cateva luni, iar cand s-a dus la medic pentru control, era complet vindecat. Mergeti la Sfanta Paraschiva, doar e la dvs. in oras, si rugati-va pentru fata.
Simona Jovanovici - str. Alba-Iulia nr. 9, ap. 5, Timisoara, tel. 0256/43.33.58

• In bolile respiratorii sunt eficiente: ceaiurile in parti egale de cimbru cu patlagina; cura cu usturoi, cel putin trei catei de usturoi/zi; cura cu miere si hrean: se rade un pumn de hrean la 500 g miere, se lasa cateva zile la macerat si se consuma cate doua linguri/zi, inainte de masa; cura cu propolis, 20-30 picaturi pe zi cu 30 de minute inainte de masa, puse pe zahar sau pe o bucatica de paine. Dar mai eficiente sunt tratamentele pe baza de aloe vera, bogate in vitamine (12 tipuri), minerale, aminoacizi, glucide, proteine, factori imunologici, enzime, care au o paleta foarte larga de actiune. Pentru a va recomanda produsele si modul de procurare si utilizare, contactati-ma.
prof. biolog Maria Velciu - str. Nicolae Filipescu nr. 45, sector 2, Bucuresti, tel. 021/211.56.94

"Cum pot intari imunitatea unui copil bolnav de Sida"
(Raspuns pentru o mamica - Roman, F. As nr. 558)"


Imunitatea unui bolnav de Sida se poate intari cu un supliment de alimentatie de la firma Calivita International (in paralel cu medicatia data). Produsul este un sirop dintr-o planta numita Marinde citrifolia, originara din Asia. Remarcabilele lui proprietati de vindecare sunt cunoscute in India si China. Substanta activa, Xeronina, este biologic activa si se extrage din fructul acestei plante. Tratamentul este de sase luni, produsul se ia de la depozitul firmei Calivita, iar efectul este spectaculos. Eu lucrez la aceasta firma si am dreptul sa iau produsul cu 30% mai ieftin. In acest caz, pot sa o ajut pe autoarea scrisorii. Doamna trebuie sa vina la Bucuresti (poate vorbi si cu medicul firmei), poate sa ia produsul cu acte in regula, cu factura - acest produs, ca si altele de la Calivita, sunt descoperite si fabricate recent si au premiul Nobel in 1999! Exista si o fetita de 12 ani aici, la Bucuresti, care face acest tratament si se simte foarte bine. Analizele i-au iesit bune.
Maria Pencea - B-dul Iuliu Maniu 14, bl. 13, sc. B2, ap. 92, sector 6, Bucuresti, tel. 021/771.02.08

"Sotul meu are trombangeita obliteranta"
(Raspuns pentru Enik Jurkan - Targu-Mures, F. As nr. 558)"


Fara a avea pretentia ca am cunostinte despre boala sotului dvs., va transmit din experienta proprie urmatoarele: sotul meu are sensibilitate scazuta la picioare (asa-zisul "picior al diabeticului"), de exemplu s-a ranit la degetul mic si nu a observat decat cand rana s-a infectat. Partea superioara a labei piciorului era rosie si a facut febra. Stiam de la un coleg ca in caz de infectie este buna o spalatura cu Cloramina B. Deci, am fiert 1 l apa, am pisat si am topit in aceasta apa 4 pastile de Cloramina si am pus acest amestec intr-un lighean in care sotul a tinut piciorul pana ce lichidul s-a racit. In cazul sotului dvs., fiind vorba de probleme de circulatie, va recomand ca aceasta imbaiere sa se faca cu apa calda (nu fierbinte), eventual putand fi reincalzita, pentru a fi mai lunga expunerea. Din pacate, nu va pot spune nimic despre boala in sine, remediul de mai sus folosind doar la stoparea infectiilor. Cu speranta ca va va fi de ajutor, va transmit urarile mele de insanatosire si de asemenea doresc toate cele bune celor din redactie si le urez sa le intoarca Dumnezeu binele pe care il fac tuturor celor in nevoie.
Mihaela Piscat - Al. Vergului 4, bl. 15, sc. A, et. 10, ap. 40, sector 2, Bucuresti

"Doresc un tratament eficace contra insomniei"
(Raspuns pentru Maria Pop - Bucuresti, F. As nr. 564)"


Mergeti la preot si spuneti sa va citeasca rugaciunea pentru somn timp de 7 zile sau chiar mai mult. Preotul are aceasta rugaciune intr-o carte speciala cu dezlegari. Trebuie sa stati in genunchi, iar preotul va pune patrafirul pe cap si va citeste. La gat purtati cruciulita, iar la culcare tineti in mana o cruce pana adormiti. Inainte de culcare, cititi "Acatistul Domnului Iisus Hristos" si "Acatistul Maicii Domnului" (in genunchi, cu candela aprinsa). Seara beti o cana de lapte indulcit cu miere de albine si consumati branza, oua, peste, iaurt. In zilele de post, luati Ca, Mg si vitamine. Spovedania, impartasania si milostenia ne curata de pacate. Rugati-va mult! Mergeti des la biserica si la sfintele manastiri. (Eu am suferit de aceasta boala. Am fost la mai multi preoti si mi-au citit rugaciunea pentru somn. Indicatiile date le-am aflat de la Manastirea Nicula si de la preot.) Dumnezeu sa va ajute!
M.P. - Baia Mare

"Sufar de ileita"
(Raspuns pentru Dinu Vasilica - Bucuresti, F. As nr. 565)"


Draga d-na Vasilica, stiu prin ce treceti, este absolut cumplit. Si eu am avut problema aceasta, aparuta in urma sedintelor de radioterapie. Nimeni nu stia ce sa-mi mai faca. Dumnezeu m-a indreptat spre Spitalul "Colentina" - Sectia Medicala condusa de prof. dr. Matei Puiu. Am fost trecuta imediat pe un tratament cu Cortizon, Dexametazona, apoi Medrol. Numai Cortizonul (in ciuda efectelor lui secundare) a reusit sa ma readuca la viata. Dumnezeu sa va ajute! Daca doriti si alte detalii, lasati-va numarul de telefon la redactie, si va voi contacta.
Mariana Bogdan - Bucuresti

"Am noduli pe corzile vocale"
(Raspuns pentru Mihai Ioan Dorin - Ploiesti, F. As nr. 566)"


Am avut si eu doi noduli mici pe corzile vocale din cauza carora eram ragusita si vorbeam greu. Am fost sfatuita sa merg la Clinica "Sf. Maria" (fostul Spital "Grivita") de pe B-dul 1 Mai din Bucuresti, la prof. Sarafoleanu Dorin (tel. spital 021/222.35.50 si cereti interior la Clinica Orl, la et. 4). Datorita unui tratament bun, dar nu chirurgical, in numai o saptamana am scapat de ei. De atunci au trecut 6 ani si vad ca n-au mai aparut. Incercati cu incredere si speranta ca bunul Dumnezeu ne ajuta pe toti. D-l prof. Sarafoleanu e un medic nemaipomenit. Am mai facut si altora aceste recomandari si cei care mi-au urmat sfatul au fost foarte multumiti de profesionalismul medicilor de la "Sf. Maria". Dumnezeu sa va ajute!
Voica Nicolae - com. Visina, jud. Dambovita

"Mama mea are cancer uterin in faza incipienta"
(Raspuns pentru Gabriela Gaman - Bucuresti, F. As nr. 567)"


Pentru mama dvs. cel mai recomandat produs este Cats Claw. Firma Heritage ambaleaza aceasta planta (Uncaria Tomentosa) sub forma de capsule de 600 mg, doza cea mai mare de pe piata. Pentru relatii suplimentare ma puteti gasi la tel. 0268/53.31.33 dupa ora 17.
Elena Roman - str. Neptun, bl. 17, sc. C, ap. 14, Brasov

"Aproape ca nu mai am sprancene"
(Raspuns pentru E. Balan - Timisoara, F. As nr. 568)"


Stimata doamna, va recomand sa folositi uleiul de ricin (i se mai spune si "Mana lui Iisus"). Am cunoscut o fetita care a suferit dintr-o neatentie arsuri pe fata. Fata a fost vindecata cu albus de ou, dar sprancenele, fiind arse ceva mai profund, n-au mai revenit la normal. Trecusera doi ani. Am sfatuit-o sa se dea cu ulei de ricin si sa maseze locul sprancenelor, usor, de cate ori are ocazia in timpul zilei. Dupa catava vreme, a inceput sa se iveasca un pufusor. Atunci trebuia sa intrerupa tratamentul. Nu l-a intrerupt si sprancenele au crescut prea mari si stufoase. Deci, atentie! Opriti-va la timp! Mentionez ca uleiul nu dauneaza ochilor. Dar nu este indicat sa dati pe fata. Numai pe sprancene. Sa dea Dumnezeu sa va fie de leac.
Lucretia Fodorica - Iasi
P.S. Va rog din suflet sa ma ajutati sa o gasesc pe d-na Arustei-Miriam. Stiu ca este o cititoare fidela a revistei dvs. O rog sa ma sune cu taxa inversa la nr. de tel. 0232/43.33.50.

"Stiti vreun tratament contra intoxicatiei cu monoxid de carbon?"
(Raspuns pentru Gheorghe Baraniuc - Valenii de Munte, F. As nr. 570)"


Puteti folosi cu succes Betaguard, un integrator nutritional natural creat special de o echipa de toxicologi de renume din Sua, pentru detoxifierea celor care lucreaza in zone cu toxicitate crescuta, pentru cei care locuiesc si traiesc in medii poluate, pentru fumatori si fumatori pasivi. Eu insumi am inceput sa il folosesc acum doi ani si jumatate, iar rezultatele sunt remarcabile. In farmaciile noastre nu se gaseste. Eu il aduc din Franta. Sunati-ma pentru a stabili cum pot sa va ajut.
Sabin Parpala - Bucuresti, tel 0722/79.42.24

"In urma unui accident de masina, fetitei mele i-a cazut parul"
(Raspuns pentru Dida Mihai - Baicoi, F. As nr. 570)"


Am auzit de un caz similar tratat relativ simplu, utilizand radacina de brusture pusa la macerat in alcool. Amestecati zilnic in vasul cu macerat, iar dupa zece zile strecurati continutul. Cu o panza moale umezita in alcoolul rezultat masati usor pielea capului, zilnic, timp de o luna. Multa sanatate fetitei dvs.
V. Gherman - Piatra-Neamt



Cititorii multumesc pentru vindecari

"Mii de multumiri doctorului Cristian Boerescu, prin tratamentul caruia m-am vindecat de cancer uterin"

Ma numesc Ioana Grigore, am 50 de ani si doresc sa fac cunoscut cazul meu. In luna mai 1999, in urma unei raceli mai serioase, a trebuit sa ma internez in spital si am inceput cu investigatiile. Dupa cateva zile de analize m-am decis sa fac si un control ginecologic. Zis si facut, numai ca dintr-o curiozitate m-am trezit in mijlocul unei tragedii, in sensul ca aveam o mare rana pe colul uterin, iar rezultatul analizei Papanicolau era: frotiu cu fond necrotico-hemoragic, incluzand grupuri de celule epiteliale maligne. In concluzie, carcinom cu celule mari necheratinizate. In dupa-amiaza acelei zile, cand a venit sotul meu si m-a vazut in ce fel aratam, si-a dat seama ca s-a intamplat ceva grav. Initial, am vrut sa-l mint ca sa-l linistesc, dar explicatiile mele nu l-au convins si-a trebuit sa-i spun adevarul. Pe moment, mi-a zis sa ma linistesc, sa ne convingem ca diagnosticul este corect, dupa care vom vedea ce este de facut. M-am mai linistit si am inceput o noua serie de investigatii, dar diagnosticul s-a confirmat. Doctorii de la spital m-au sfatuit sa ma operez, ca nu este nici o problema, ca in Occident femeile asa procedeaza dupa varsta de 40 de ani, dar la sugestia sotului meu, cat si din pricina educatiei, eu nu am acceptat sa fiu mutilata, preferand sa mor asa. Sotul meu, care se vindecase de hipertensiune arteriala cu ajutorul unui doctor naturist, mi-a sugerat sa nu luam nici o decizie pana nu stam de vorba cu el. Asa am ajuns in cabinetul doctorului Cristian Boerescu care, dupa ce a studiat toate investigatiile si dupa ce m-a consultat personal, mi-a spus: "Doamna Grigore, nu va faceti probleme, eu am convingerea ca daca veti urma cu strictete tratamentul pe care vi-l voi da, daca veti respecta intocmai regimul alimentar ce vi-l voi prescrie si veti duce o viata ordonata, neuitand de Dumnezeu, va veti vindeca". Modul in care mi-a vorbit si felul in care mi-a expus cum avea sa decurga perioada de tratament, precum si faptul ca la capatul acestui tratament aveam sa fiu din nou o femeie normala, m-a facut sa nu am nici o ezitare in a lua decizia sa-l urmez. Am urmat tratamentul timp de 6 luni, dar dupa numai trei saptamani, deja aveam rezultate excelente. La sfarsitul tratamentului, am facut investigatii la cinci clinici diferite, pentru a vedea daca m-am vindecat. Rezultatele au fost uimitoare, atat pentru mine, cat si pentru medicii care m-au tratat. Actualmente traiesc in Spania, unde am facut controale periodice si am constatat ca rezultatele sunt foarte bune, iar eu duc o viata normala din toate punctele de vedere.
Daca exista persoane care doresc sa ia legatura cu mine sau vor mai multe informatii, o pot face prin intermediul e-mail-ului sau la tel. 0034635882028.
Mii de multumiri doctorului Cristian Boerescu.
Ioana Grigore - Spania, e-mail: rasvan_53@hotmail.com

"Cateva picaturi cu macerat din plante au inchis o rana pe col"

Stimata redactie,
Un control ginecologic de rutina mi-a adus la cunostinta ca am "o rana destul de urata pe col", exact asa s-a exprimat doctorita. Am facut pe loc toate investigatiile necesare: examen ecografic, colposcopie, testul Papanicolau si concluzia a fost: "Rana a incercat sa se vindece singura, dar din cauza unei infectii locale nu a reusit; tratam infectia si apoi cauterizam rana.... nu e dureros. Rana e destul de veche...". Tratamentul recomandat pentru tratarea infectiei a fost Macmiror si Metronidazol. Cu ideea cauterizarii insa nu m-am "impacat". Am 25 de ani, mi-am zis, cum sa ma cauterizez la varsta asta? Doctorita mi-a dat de inteles ca e o procedura des aplicata si nu are complicatii. Nu detineam numeroase cunostinte in domeniul medical, dar eram ingrozita. M-am hotarat atunci sa apelez la un medic despre care aflasem din "Formula As": dr. Cristian Boerescu. Pe langa tratamentul prescris de doctori, d-l dr. Boerescu mi-a recomandat sa fac spalaturi cu macerat de galbenele, rostopasca si marul-lupului si seara sa aplic un tampon cu un macerat special (din 15 plante) in Aloe vera. Am urmat ambele tratamente cu perseverenta, fiindu-mi inima cat un purice, pana la urmatorul control. Dupa doua saptamani, doctorita spunea: "Dar ce bine se vindeca rana, se inchide de la sine, nu mai e nevoie de cauterizare". Am scris toata experienta mea pentru ca am crezut si cred in continuare ca in astfel de situatii, solutiile bune pot fi si cele simple. Cateva picaturi cu macerat din plante au inchis o rana care trebuia cauterizata. Pentru a obtine un rezultat bun, in acest caz vindecarea, nu cred ca trebuie aplicata cea mai drastica solutie. Important este sa nu disperam in fata unei boli, cum a fost in cazul meu aceasta rana, ci sa ne purtam cu grija si responsabilitate fata de propriul corp. Eu am crezut ca se va rezolva problema mea si asta m-a ajutat enorm. Multumesc ca m-ati ascultat.
R.C. - tel. 0788/31.38.43