Medicamentele naturiste

Redactia
Medicamentele naturiste romanesti si aurul international. Dr. docent biolog . Mircea Ciuhrii. "Din pacate, ideile mele sunt apreciate la adevarata lor valoare numai in strainatate". Pentru descoperirile sale din domeniul medicinii, biologul roman Mircea Ciuhrii a fost rasplatit cu medalii de aur si de...

Medicamentele naturiste romanesti si aurul international

Dr. docent biolog
Mircea Ciuhrii


"Din pacate, ideile mele sunt apreciate la adevarata lor valoare numai in strainatate"

Pentru descoperirile sale din domeniul medicinii, biologul roman Mircea Ciuhrii a fost rasplatit cu medalii de aur si de argint la al Xxxi-lea Salon International de Inventii de la Geneva si la Salonul Mondial de Inventii din Pittsburgh (Sua). "Tarlatanul", demascat la Prima Tv ca face medicamente din rame, si-a reconfirmat valoarea stiintifica internationala.
Un motiv in plus sa fim convinsi de calitatea terapeutica de exceptie a produselor realizate din extracte de insecte, care au vindecat pana acum mii de oameni

- D-le dr. Mircea Ciuhrii, ati obtinut medaliile de aur, argint si bronz la Geneva, iar mai recent, la Pittsburgh, ati fost rasplatit cu aur si bronz pentru brevetele produselor biologice extrase din insecte. Care dintre produsele dvs. au captat atentia juriului?
- Distinctiile cu care am fost recompensat la aceste saloane internationale m-au facut sa inteleg ca munca mea este importanta si ca sunt pe drumul cel bun. Intre 9 si 13 aprilie am participat la Salonul de Inventii de la Geneva (cel mai mare salon anual de inventica), la invitatia Guvernului Romaniei. La Geneva s-au prezentat peste 5500 de brevete de inventie din toate domeniile de activitate, cu participanti din 85 de tari. Eu mi-am prezentat brevetele la sectia Medicina-Chirurgie, unde a fost cea mai mare concurenta. Am obtinut medalia de aur pentru Hepatito-Liz (destinat tratamentului infectiilor cu virusuri hepatice) si tot pentru acest produs am primit si medalia de argint a Salonului. Preparatul antiherpetic Herpes-Liz a fost medaliat cu bronz.
La Salonul Mondial de Inventii din Pittsburgh, desfasurat intre 14-17 mai 2003, am participat la sectia Medicina. Au existat doar trei medalii, iar eu am obtinut aurul si bronzul. Toate aceste distinctii mi-au fost oferite de comisiile de specialitate ale Saloanelor de Inventica, formate din medici si cercetatori. Ma bucur ca tratamentele mele au primit recunoasterea internationala. Nu cred ca poate exista o reparatie mai concludenta decat aceasta, pentru modul injurios in care Evenimentul Zilei si Prima Tv au prezentat munca mea de-o viata. Le multumesc pe aceasta cale cititorilor dvs. care mi-au adresat scrisori de sustinere, intelegand ca era vorba de o jalnica inscenare de presa, menita sa atraga prin senzationalul ei. Semn rau, daca mass-media noastra recurge la asemenea mijloace murdare, de dragul audientei.
Revenind la produsele mele, trebuie sa arat ca americanii au fost foarte incantati de rezultatele tratamentului cu extracte din insecte pentru infectiile cu virusuri hepatice si s-au aratat interesati sa semnam un contract de colaborare, pentru ca Hepatito-Liz sa ajunga si pe piata americana, cand va fi inregistrat ca medicament.
- Asta este o noutate absoluta... Ati inceput deja cercetarile pentru inregistrarea produsului ca medicament?
- Cercetarile au inceput inca din 1996. Stiti, probabil, ca nu este usor sa scoti pe piata farmaceutica un nou medicament. A fost nevoie de sume uriase ca sa sustinem financiar toate cercetarile. Acum se definitiveaza studiile de toxicologie cronica, pe bolnavi voluntari. Suntem pe ultima suta de metri, ne apropiem de final. Testele clinice, facute de medici specialisti si cercetatori din domeniul farmaceutic, au evidentiat faptul ca eficienta produsului Hepatito-Liz este de 65%, procent ce nu exista inca la un alt medicament pe plan mondial. Produsul se va realiza sub forma de capsule si supozitoare, intr-o formula unica de tratament. Se lucreaza intens la gasirea formulei de conditionare a substantelor active extrase din insecte in injectii si perfuzii, ceea ce ar permite o trecere mai rapida a substantei active in sange si scurtarea unui ciclu de tratament la numai 30 de zile. Din pacate, Hepatito-Liz nu se va produce in Romania, ci va fi importat. Aici, in Romania, mi-ar fi fost imposibil sa-l realizez. Abia astept sa vad medicamentul in farmacii...
Avem rezultate foarte bune si ma bucur sa constat ca dosarele de cazuri rezolvate nu mai au loc pe rafturi. Asta ma incurajeaza sa-mi vad de cercetare, sa caut noi solutii de tratament pentru boli pe care pana acum n-am avut timp sa le abordez. In prezent, am peste 50 de inventii brevetate, dar lucrez la alte 100 de inventii in domeniul farmaceutic. Si asta, fiindca lumea insectelor e fabuloasa. Insectele sunt cele mai vechi fiinte cunoscute. Datele stiintifice atesta ca acestea au deja 50 de milioane de ani de existenta pe Terra. Pana in prezent, au fost descrise aproape 2 milioane de specii de insecte - si doar din punct de vedere morfologic: cum arata, cum se misca, ce mananca, cum se inmultesc. Insa nimeni nu a studiat compozitia lor moleculara. Pun accent pe faptul ca proteinele pe care eu am reusit sa le izolez din insecte nu exista in alte organisme vii. Folosesc anumite specii de insecte, in anumite stadii de dezvoltare, ca sa pot extrage aceste proteine. De exemplu, o proteina pe care o utilizez in elaborarea unui preparat exista in forma de care am eu nevoie doar timp de 4-6 ore in organismul insectei, apoi se transforma in alt tip de proteina, care nu-mi mai este folositoare. Nimeni nu a putut utiliza insectele in farmacologie tocmai din cauza tehnologiei de obtinere a substantelor biologic active, care trebuie sa fie foarte exacta si rapida. Eu am inteles-o numai dupa 30 de ani de cercetare, dupa 30 de ani petrecuti in laborator.
Lumea are, in general, repulsie fata de insecte, si pe buna dreptate. Exista unele insecte purtatoare de microbi, cum sunt mustele si gandacii de bucatarie, artropode care transmit boli, cum ar fi tantarii. Toate acestea pot produce imbolnaviri foarte grave. Insa oamenii trebuie sa stie ca exista si specii de insecte binefacatoare. In faza de pupa, insectele sunt absolut sterile. Pupa este complet izolata de mediul inconjurator si in ea nu exista nici bacterii, nici virusuri, nimic care ar putea dauna cu ceva omului. Noi extragem substantele de care avem nevoie chiar in aceasta faza, apoi le prelucram printr-o tehnologie farmaceutica asemanatoare cu cea prin care se produc si medicamentele de sinteza. E vorba de substante sterile, atomizate si introduse in capsule.
- Produsele dvs. si-au imbunatatit substantial "imaginea": ambalaje noi, frumoase, ca la medicamentele de sinteza. Le veti introduce in farmacii?
- Da, ne pregatim de foarte multa vreme pentru acest pas important. In foarte scurt timp, vom distribui prin farmacii suplimentele nutritive Hepatito-Liz si Imuno-Max (cel mai eficient imunostimulator de pe piata romaneasca), dar si toate celelalte produse sub forma de creme. Speram ca astfel vor ajunge mai usor la oamenii care au nevoie de ele, ca sa nu mai fie nevoiti sa vina la Bucuresti din toate colturile tarii. Mentionez ca toate cremele noastre au fost incluse in gama de produse cosmetice cu efect terapeutic "Fly-Fly", ca sa nu mai fim nevoiti sa asteptam inca 4-5 ani pentru aprobarea lor ca medicamente. Si, ca sa ne incadram in normele ministerelor de resort (stiti si dvs. care sunt noile reglementari in domeniu), le-am schimbat denumirea si nu am mai scris in prospecte la ce boli foloseste fiecare. Pacientii nostri cunosc noile denumiri ale produselor pe care le utilizeaza in tratament. Totusi, pentru cei care nu ne cunosc produsele, va fi greu sa le recunoasca si sa le ceara in farmacii. De aceea, as vrea sa le prezint succint.

Crema pentru ingrijirea pielii mareste elasticitatea tegumentelor, elimina ridurile, petele maronii, bataturile, alunitele, nevii si verucile.

Crema pentru ingrijirea picioarelor se foloseste impotriva varicelor, reduce inflamatiile articulare.

Crema pentru ingrijirea gleznelor are un puternic efect terapeutic in artroze si arterite, contribuie la regenerarea tesuturilor, marind fluxul sanguin in zonele afectate.

Crema pentru ingrijirea decolteului este folosita cu succes impotriva nodulilor mamari, asigurand absorbtia acestora.

Crema de masaj anticelulitic se foloseste impotriva celulitei.

Crema pentru ingrijirea pielii descuamate elimina crustele cutanate, fiind foarte buna pentru tratarea verucilor, negilor, alunitelor si psoriazisului.

Crema speciala pentru masaj corporal se utilizeaza exclusiv pentru Zona Zoster.

Lipogelul pentru ingrijirea unghiilor elimina tesutul mort din jurul lor si le regenereaza radacina, fiind recomandat in tratarea micozelor unghiale.

Crema pentru masaj corporal are principii active, capabile sa trateze arterita si tromboflebita, sa amelioreze durerile reumatice, sa elimine monturile si ciocurile localizate la nivelul coloanei vertebrale.

Crema pentru adolescenti are efecte terapeutice foarte bune in tratarea acneei, arsurilor si ranilor. Masca-gel pentru adolescenti si lotiunea pentru adolescenti sunt create pentru curatarea in profunzime a tesutului, regland secretia glandelor sebacee si eliminand formatiunile subcutanate. Sunt foarte eficiente in tratarea acneei.

Lotiunea, balsamul si samponul pentru ingrijirea parului reprezinta o gama completa de tratament, care stopeaza caderea parului, reda luciul si elasticitatea firului de par, elimina matreata si regenereaza radacina parului.

Gelul pentru ingrijirea cavitatii bucale trateaza candidozele si micozele bucale.

Gelul V este destinat absorbtiei varicelor esofagiene.

Gelul pentru ingrijirea dintilor si gingiilor foloseste in tratamentul parodontozei.

Intim gel V dezinfecteaza zonele intime si regleaza flora mucoasei vaginale, fiind eficient in tratarea micozelor vaginale si genitale.

Intim gel H se foloseste in tratarea fibroamelor uterine si a hemoroizilor.

• Pentru tratarea adenomului de prostata am creat produsul Adenomo-Liz, sub forma de supozitoare.

• Preparatul Kerato-Liz este destinat afectiunilor cutanate grave si trateaza carcinoamele, melanoamele si alte formatiuni tumorale ale epidermei. Toate produsele noastre se vor putea procura din farmaciile din Bucuresti si din tara.
Tot pentru a veni in sprijinul pacientilor nostri, am deschis un laborator de analize - BioTop Med -, care la ora actuala este unul dintre cele mai moderne din tara. Cu ajutorul aparaturii medicale de care dispunem putem realiza toata gama de analize - de la biochimie pana la determinarea incarcaturilor virale la nivel molecular.
Florentin Popa
D-l dr. docent biolog Mircea Ciuhrii poate fi contactat la cabinetul "Insect Farm" din Bucuresti, str. Toamnei nr. 100, sector 2, tel. 021/210.00.82, 210.34.70, 619.36.34