E Vara Fetelor

Redactia
E Vara Fetelor. Amadeus. (Andreea Runceanu) . "In curand plecam in Italia". "Ne-ati prins tocmai in turneu la Cluj. De ceva vreme suntem pe drumuri. Partea frumoasa este ca nu ni se pare obositor si caldurile nu ne sperie. De altfel, evoluam alaturi de Asia si de Pops si ne simtim ca-n vacanta. Cand nu...

E Vara Fetelor

Amadeus

(Andreea Runceanu)
"In curand plecam in Italia"


"Ne-ati prins tocmai in turneu la Cluj. De ceva vreme suntem pe drumuri. Partea frumoasa este ca nu ni se pare obositor si caldurile nu ne sperie. De altfel, evoluam alaturi de Asia si de Pops si ne simtim ca-n vacanta. Cand nu cantam, ne distram. In vara asta am avut multe motive de bucurie. Am terminat de inregistrat al doilea album, pe care il vom lansa probabil la toamna, cand vom avea mai mult timp. Se numeste "Meridian" si speram sa fie o intrare pe orbita succesului. Semnele bune au inceput deja sa apara. In curand plecam in Italia, cu destinatia Sicilia, unde ne vom stabili catva timp. De acolo, o luna de zile vom migra in diverse orase ale peninsulei. Se pare ca pop-ul nostru instrumental le place locuitorilor din Italia. Vom avea in total 11 concerte si ce ne bucura foarte tare este ca vom canta chiar pentru italieni, nu pentru diaspora romaneasca, asa cum se intampla de obicei. De curand a fost si ziua mea, iar fetele din trupa mi-au facut o surpriza. Eram la Brasov, pe scena si ele au luat microfonul, spunandu-le tuturor celor de fata ca e ziua mea. Am primit un buchet mare de flori de la ele si un "La multi ani" in cor, la sfarsitul concertului, de la public. M-a impresionat foarte tare. O veste mai proasta este ca am fost nevoita sa-mi intrerup studiile la Conservator pentru un an, din cauza lipsei de timp. Dar fiindca sunt nascuta in Gemeni si-mi place sa fac mai multe lucruri deodata, am intrat in anul I la Comunicare si Relatii Publice, la invatamantul de la distanta, unde ma duc doar la examene. Asta, pana o sa am timp sa-mi iau licenta la Conservator."

Evrika

(Florentina Ungureanu)
"Ploua cu filmari, concerte si interviuri"


"Avem o vara foarte incarcata profesional. Desi planuiesc de mult sa ma casatoresc, se pare ca va trebui sa aman si anul asta marele eveniment. Oricum, relatia cu prietenul meu nu se va schimba din cauza asta. Locuim deja impreuna si ne iubim de noua ani. Si el e in aceeasi breasla. A cantat cu Body& Soul si acum isi pregateste o cariera solo. In ce priveste formatia Evrika, de cand am lansat al doilea album, "M-am indragostit", ploua cu filmari, concerte si interviuri. Asta ne comprima viata, dar, tenace cum suntem, incercam toate patru sa adaugam si putina distractie la un car de munca. Cand ajungem in cate-un oras, ne straduim sa cunoastem specificul locului, felul de a fi al oamenilor. Sigur ca mi-as dori si calatorii de placere. De pilda, este un vis sa pot pleca in Japonia cu prietenul meu, Bogdan. Am avut acolo un contract si mi-ar placea sa mai ajung inca o data. Dar pana sa mi se implineasca visul asta, nu pot decat sa-I multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat, pentru faptul ca sunt sanatoasa, imi merge bine si am de toate."

Vegas

(Silvia Launeanu)
"Ne e frica sa nu se raceasca iubirea"


"Vreau sa le facem o bucurie admiratorilor nostri, cu albumul pe care il pregatim: "Oxigen"; un album extrem de bine lucrat, as putea spune chiar enervant de profesionist. Asta si datorita lui Daniel Robu, colegul meu, care e o Fecioara tipicara, care nu se lasa pana nu iese totul perfect. Deci, pe plan profesional e cum e intotdeauna: agitatie. Doar cu planul personal am cam ramas in urma. Prietenul meu, Alexandru, e plecat in Belgia de patru luni si mai are de stat inca un an. E violoncelist si a prins un contract foarte avantajos. Suspin, dar n-am ce sa fac: in prezent relatiile noastre sunt strict telefonice. Vorbim cate doua ore in fiecare noapte. Ne e foarte greu si ne e si frica sa nu se raceasca iubirea in atata timp. In plus, am amanat (din nou) publicarea volumului meu de poezii pentru la toamna. Trebuie sa gasesc un titlu si o editura. Sunt poezii scrise de-a lungul timpului, nu foarte moderne, mai degraba clasice, cu forma fixa, cu rima si foarte muzicale. Nu mi-au placut niciodata versurile albe, asa cum nu mi-au placut picturile abstracte, din care nu intelegi nimic si prin care nu poti transmite nimic. Iar in rest, programul meu e cam la fel. Ma trezesc pe la 9, iau un mic dejun copios, studiez la voce si la vioara, apoi, la orele 15, iau un pranz copios. Sunt o norocoasa, pot manca orice si nu ma ingras, probabil secretul e ca mananc la ore fixe. Iar seara - totdeauna ceva usor, iaurt, fructe. Cand mai am putin timp, mai ies pe maidan sa bat mingea. Nu radeti. La tenis cu piciorul sunt chiar buna, iar in liceu baietii se bateau sa ma aiba in echipa la fotbal si chiar ma poreclisera Maradona."

Pops

(Diana Bisinicu)
"Invat noaptea si ziua cant"


"Interviul asta ma gaseste intre doua probe de bacalaureat si in turneu, in acelasi timp. Cum ma descurc? Invat noaptea si ziua cant. Sunt nedormita, am facut cearcane, fac naveta intre orase. Noroc ca nu sunt singura. Alina de la Asia are si ea bacalaureat, Cristina de la Amadeus la fel, Minola (colega noastra) tocmai a luat examenul de capacitate. Chiar trecem printr-o perioada grea. Ne-am si mutat, nu mai stam toate patru impreuna, pentru ca eu nu prea puteam invata asa. Acum am inchiriat o garsoniera in Bucuresti si plec la Constanta doar pentru examene. Dupa ce scapam de chinul lor, o sa ne bucuram de un turneu de o luna la mare si de un concert in cadrul festivalului de la Sziget, din Ungaria. Deci, tineti-ne pumnii!"
Dia Radu