Cititorii Intreaba ...

Redactia
Cititorii Intreaba .... "Am fost diagnosticata cu exoftalmie la ochiul drept" . Din vara anului trecut, ca din senin, mi s-a umflat ochiul drept. Dupa o perioada, am facut un Ct, in urma caruia mi s-a depistat o pseudotumora oculara inflamatorie. Ochiul este umflat si culoarea pleoapei este schimbat...

Cititorii Intreaba ...

"Am fost diagnosticata cu exoftalmie la ochiul drept"

Din vara anului trecut, ca din senin, mi s-a umflat ochiul drept. Dupa o perioada, am facut un Ct, in urma caruia mi s-a depistat o pseudotumora oculara inflamatorie. Ochiul este umflat si culoarea pleoapei este schimbata. Nu ma doare, dar are un aspect urat. Am urmat un tratament cu Prednison; dupa un timp umflatura s-a mai retras, dar ma simteam rau si am intrerupt tratamentul. Ochiul s-a umflat din nou si culoarea galben-rosiatica a pleoapei a reaparut. Caut un tratament naturist sau homeopatic pentru a scapa de aceasta inflamatie, care sa poata inlocui cortizonul. Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Pusa Darie - Iasi, tel. 0232/31.43.22

"Sufar de paralizie bulbara progresiva"

Boala mea a debutat in urma cu 17 ani (aveam 30 ani), cand mi-am pierdut echilibrul si am fost internata in clinica de neurologie a Spitalului Judetean Timisoara, cu diagnosticul vertij paroxistic. Timp de 16 ani m-am simtit bine, pana cand in 2002 mi-am pierdut echilibrul de trei ori in decurs de doua luni. Ce se intampla cu mine in momentele acelea e greu de descris. Simteam o ameteala cumplita, nu puteam ridica capul de pe perna si aveam o senzatie groaznica de voma. Stateam imobilizata la pat 16-18 ore/zi. Medicul de familie mi-a prescris Sermion si Tanakan. M-am simtit mai bine, dar dupa aproximativ doua saptamani am realizat ca nu mai vorbesc ca altadata. Am facut tomografie si rezultatul a fost lipom interemisferic cerebelos, atrofie cerebrala si meningiom frontal drept de 9 mm. Doctorii mi-au prescris Tanakan si Piracetam. Cu tot tratamentul, vorbeam si mai greu, nu mai articulam nici un cuvant, limba s-a micsorat, nu mai puteam mesteca, salivam intruna, cu lichidele ma inecam. Atunci m-am internat trei zile la neurologie si am fost diagnosticata cu paralizie bulbara progresiva. Mi-au spus ca pentru boala mea nu exista tratament. Acum sunt pensionata pe caz de boala, dar ma simt foarte rau. Am facut 18 sedinte de acupunctura, am luat si tratament homeopatic, dar nu m-au ajutat in nici un fel. Nu stiu ce sa mai fac, incotro sa ma indrept? In prezent, nu mai pot vorbi deloc, comunic cu familia si prietenii prin scris. Daca ma puteti ajuta, astept sfaturi pe adresa revistei.
Tatiana Marton - Timisoara

"Am metastaze la coloana"

Am 47 de ani si de doua luni de zile sunt tintuit la pat de metastaze la coloana. Va rog sa ma ajutati cu un tratament naturist! Astept raspunsul dvs. cu disperare pentru ca sunt singurul intretinator al familiei. Doamne ajuta!
Emil Untaru - loc. Vanju Mare, sat Orevita Mare, jud. Mehedinti, tel. 0252/35.03.99

"Sufar de limfom malign al intestinului subtire"

Imi poate recomanda cineva un tratament naturist pentru limfom malign al intestinului subtire? Cu multumiri,
Valeriu V.

"Baietelul meu are reflux vezico-ureteral gr. 4"

Baietelul meu in varsta de doi ani are reflux vezico-ureteral gr. 4, o infectie cu E. coli. A urmat un tratament cu Ciprofloxacina timp de 10 zile, in luna ianuarie, iar de atunci urmeaza un tratament de intretinere cu Sumetrolin, o lingurita la 24 de ore. Exista un remediu eficient pentru vindecarea definitiva a acestei boli, fara interventie chirurgicala? Va multumesc.
Liliana Irimia - Bucuresti

"Caut un tratament pentru tumora osoasa benigna"

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un tratament naturist pentru un tanar in varsta de 18 ani, care sufera de tumora osoasa benigna (operata) la glezna piciorului. Va multumesc pentru tot ceea ce faceti si sa va dea Dumnezeu sanatate!
P.A. - Mehedinti

"Nepoata mea are gusa multinodulara hipertiroidizata"

Nepoata mea in varsta de 17 ani, eleva cu foarte bune rezultate la invatatura, este diagnosticata cu gusa multinodulara hipertiroidizata si propusa pentru interventie chirurgicala. In speranta evitarii operatiei, va adresez rugamintea sa-mi recomandati un tratament naturist sau alta metoda de tratament. Va multumesc.
Vasile Constantinescu - Bucuresti

"Cum pot scapa de un chist aparut pe burta?"

Va rog frumos sa-mi recomandati un terapeut naturist pentru un chist aparut pe burta. Am 70 de ani si nu am fost la medic. Eu banuiesc ca a aparut in urma unui neg care s-a rupt. Astept cu speranta raspunsul dvs. in paginile revistei. Cu multumiri,
B.S. - Bucuresti

"Fiul meu are un nodul in regiunea plantara"

Sunt o mamica disperata si cer ajutor pentru baietelul meu in varsta de 12 ani. A fost operat in regiunea plantara stanga, iar rezultatul anatomo-patologic a fost structura microscopica de fibrolipom. Atunci mi s-a spus ca nu va mai recidiva, dar de doi ani a inceput sa-i creasca un alt nodul. Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema, il rog sa ma ajute cu un tratament naturist sau sa ma indrume spre un medic care foloseste alte metode. In orice caz, as vrea sa evit operatia. Cu speranta ca ma va ajuta cineva, va multumesc anticipat.
Maria B. - Craiova

"Am 42 de ani, 9 copii si o caruta de boli"

Am 42 de ani si sunt o sotie si o mama disperata. Am ajuns la aceasta varsta sa sufar foarte mult din cauza bolilor pe care le am. Cardiopatie ischemica, Hta oscilanta st. Ii, spondiloza cervicala, fibrom uterin, ulcer duodenal, hernie ombilicala, obezitate gr. Ii, poliartrita si astm bronsic alergic corticodependent. Din cauza astmului am ajuns la disperare. Am facut tratament cu Celestome, Teofilim, Simguler spray, Seretide si Hhc. Am fost internata, ajung foarte des la urgenta si totusi, cu atatea medicamente, nu ma simt bine; la o mica raceala sau efort incep crizele foarte puternice, care cedeaza numai la Hhc in doze mari. Din cauza Cortizonului am facut si poliartrita. Ma dor toate articulatiile - umerii si mai ales picioarele. Am o familie cu noua copii si un singur venit (salariul sotului) din care cheltuiesc foarte mult pe medicamente. De aceea apelez la bunatatea cititorilor revistei sa ma ajute cu retete naturiste, sa nu mai fiu nevoita sa iau atatea medicamente. Va multumesc mult si Dumnezeu sa va ajute pentru tot binele pe care il faceti.
Agnes Ont - str. G. Enescu, bl. 19, ap. 15, Baia Mare, jud. Maramures, tel. 0262/42.32.54

"Baiatul meu sufera de celiachie"

Baiatul meu are 16 ani si sufera de celiachie de la varsta de 3 ani. Acest copil nu are voie sa manance nici un produs pe baza de faina de grau. Ii rog din suflet pe cititorii revistei care s-au confruntat cu aceasta boala sau stiu un tratament care ma poate ajuta, sa-mi scrie pe adresa redactiei. Va multumesc.
Miuta Cozma - Targu Mures

"Fratele meu retine apa in corp"

Am un frate de 30 de ani care elimina apa din corp numai cu Furosemid. In plus, vara face si temperatura, pe corp ii iese o spuzeala ca o purpura, ii este rau, vomita, are ameteli, dureri de cap si i se umfla tot corpul, transpira abundent. La analize nu rezulta nimic. Ne poate spune cineva ce alte investigatii se pot face? Vreau din tot sufletul sa-mi ajut fratele. Multumesc anticipat.
Carmen - Medgidia

"Cum se poate vindeca abcesul parietal?"

Acum trei ani am fost operata de fibrom. Mi s-a facut histerectomie. Dupa un an au aparut complicatiile. Acum am fost diagnosticata cu abces parietal. Exista tratament naturist pentru aceasta afectiune? Va multumesc anticipat.
Maria Gentimir

"Caut un camin-spital particular pentru bolnavii psihic"

Am 80 de ani si am o fata de 40 de ani, doctorita, necasatorita. Am apelat la dvs. in speranta ca ma veti ajuta cu o informatie extrem de utila pentru viata noastra. Fata mea, care are specializare in microbiologie, este pensionata medical din anul 2000 cu sindrom psihic atipic si doresc sa o internez intr-un camin - chiar si particular - de bolnavi psihic. Am auzit ca exista un astfel de camin, unde bolnavii au o ingrijire foarte buna si presteaza fiecare munca dupa pregatirea lor, ba chiar castiga bani prin obiectele realizate de ei prin diverse expozitii. V-as ruga din tot sufletul sa-mi spuneti unde se afla acest camin, deoarece nu stiu daca mai traiesc ca sa mai am grija de ea.
Nistor Valeanu Florica - Bucuresti, tel. 021/771.92.59




... Cititorii Raspund

"Doresc un tratament naturist pentru otomastoidita cronica"
(Raspuns pentru Gabriela - Bucuresti, F. As nr. 496)


Din copilarie, sora mea a suferit cu urechile. Ii curgeau si avea dureri cumplite. Facea tratamente cu antibiotice, in urma carora timpanele nu mai supurau, dar asta pana la urmatoarea raceala sau baie. (Se stie ca atunci cand ai urechile bolnave trebuie sa le feresti de frig, umezeala si apa. Nu trebuie sa intre nici o picatura de apa in urechi cand te speli.) In cursul anilor, sora mea a facut doua operatii (timpanoplastie), dar nici una nu a reusit. A purtat aproape 30 de ani proteza auditiva. Spun ca a purtat, deoarece anul trecut, in luna octombrie, a fost la un cabinet O.R.L. din Braila, unde a gasit un medic cu drag de profesia pe care o face, o doctorita care iubeste omul si se lupta cu durerile celor suferinzi. Intrand in cabinetul d-nei dr. Ivan Paula, dansa i-a facut un control amanuntit al urechii, aspirandu-i toate depunerile de la tratamentele locale si curatandu-i sinusurile. In final, cu ajutorul unui preparat pe baza de Hidrocortizon pe care-l pune in nas si picaturi Ciprolet pentru urechi, sora mea nu mai are nevoie de proteza auditiva. Imi permit sa va dau un sfat. Nu faceti operatie, e pacat de timpul pierdut si de bani, iar in ce priveste tratamentul naturist, nu cred ca exista ceva care sa va ajute. O puteti contacta pe sora mea, Tanasuica, la tel. 0239/68.68.48, care va poate face o programare la Policlinica Hipodrom, in baza unei trimiteri, asta numai daca sunteti dispusa sa veniti in orasul Braila si sa fiti consultata. D-na dr. Ivan este un medic care face minuni. Cu prietenie,
Maria Chivu - Braila, tel. 0239/64.39.64

"Sotul meu sufera de arterita obliteranta"
(Raspuns pentru Irina - Bucuresti, F. As nr. 497)


Sotul meu sufera de diabet zaharat si a facut arterita la varsta de 70 de ani. A urmat sase luni un tratament cu antibiotice, dar fara folos. Norocul a fost ca am aflat de argila tibetana oferita de d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia (str. Ion Ratiu nr. 19 - cod 510045, bl. J6, ap. 8, tel. 0258/86.56.77). Dupa sase luni de tratament, sotul meu se simte foarte bine, iar ranile de la picioare s-au vindecat definitiv. Si circulatia periferica s-a ameliorat semnificativ. De cand consuma argila, nu mai ia alte medicamente pentru diabet, cu exceptia insulinei.
Rosea Floarea - str. Mircea nr. 150,
bl. F1, ap. 30, Constanta

"Doresc un tratament naturist pentru incontinenta urinara"
(Raspuns pentru Ion Badea - Targoviste, F. As nr. 497)


Boala de care suferiti poate fi urmarea directa a operatiei de adenom de prostata care a afectat musculatura aferenta vezicii urinare, respectiv a sfincterului uretral. Ar fi util sa efectuati o ecografie sau o urografie pe baza unei trimiteri din partea medicului de familie la o clinica de urologie din Bucuresti, alta decat cea la care ati fost operat, prin care sa se puna in evidenta eventualele leziuni postoperatorii si sa vi se indice si tratamentele adecvate. In cazul in care incontinenta urinara ar fi consecinta unei slabiri a musculaturii sfincterului uretral, puteti incerca administrarea medicamentului Driptane, care da rezultate bune in asemenea situatii. Sper sa puteti clarifica situatia si sa scapati de neajunsurile acestei suferinte.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1,
ap. 16, Timisoara

"Fetita mea are virilism pilar"
(Raspuns pentru Mija Marga-Victoria - Bucuresti, F. As nr. 497)


Am suferit si eu de aceasta boala cumplita de la varsta de 12 ani. Ciclul menstrual l-am avut intotdeauna neregulat, eram foarte slaba (asa sunt si acum: am 1,64 m, 47-48 kg), iar in privinta virilitatii, cu greu va pot descrie aspectul anormal; va pot spune insa ca nu exista vreo portiune a trupului meu care sa nu fie afectata (mai mult sau mai putin) de aceasta pilozitate nefireasca pentru o femeie. In aceste conditii vitrege mi-am petrecut circa opt ani din viata (adolescenta), care ar fi trebuit sa fie perioada cea mai frumoasa, cand nu am mai rezistat si am facut o cadere psihica, refuzand sa mai traiesc. Imi doream sa mor, pentru ca nu mai puteam indura chinul si teribilele traume psihice si fizice (la inceput ma radeam cu lama, iar parul s-a indesit si s-a ingrosat; apoi, ma supuneam la tortura epilarii cu ceara, in locuri la care nici nu va ganditi). Insa Bunul Dumnezeu nu m-a lasat. Se pare ca El avea, in indurarea-I infinita, un alt plan cu viata mea. Revenind la trauma psihologica, atunci a fost si momentul in care parintii mei au aflat de afectiunea de care sufeream, deoarece ma feream, ascunzandu-ma de ei. Pentru prima data am mers la o consultatie la Institutul Parhon, la d-l dr. Dumitrache. Va spun sincer ca tratamentul prescris de el a fost extrem de eficient in timp. Vi-l spun si dvs., ca sa stiti ca exista, iar in ziua de astazi nu mai constituie o problema (pe atunci, inainte de 1990, acest medicament era interzis deoarece era prescris si ca anticonceptional). Tatal meu a reusit sa faca rost de el din Germania, apoi din Italia (printr-o intreaga filiera), timp de cinci ani de zile. Medicamentul se numeste "Diane" si l-am luat din 1986 pana in 1991 consecutiv, cu mici pauze, la recomandarea medicului. Care au fost efectele? In primul rand, ciclul lunar mi-a devenit "ceas", reglandu-se din prima luna, m-am ingrasat si incet, incet, cu ajutorul acestei medicatii (in paralel cu epilarile regulate) pot sa va spun ca astazi exista zone pe corpul meu unde nu mai am pilozitate, chiar acolo unde alte femei au. De exemplu, pielea de sub brat este neteda (nu ma mai epilez deloc); in jurul slipului, de asemenea, aveam o fasie groasa de la buric in jos, pana la zona genitala, care a disparut si ea; pe maini mai folosesc si acum foarte rar aparatul de epilat, insa este un puf subtire, concentrat doar in anumite zone; pot sta luni de zile neepilata pe picioare, fara sa se cunoasca urma de par; mustata nu mai exista nici ea. Stimata doamna, v-am scris pentru a va reda speranta si a va convinge ca exista posibilitatea vindecarii pentru fetita dvs. Insa va rog, in numele lui Dumnezeu, pe dvs. in calitate de mama, nu amanati vizita la medic, la Institutul "Parhon". Daca doriti sa ma contactati, sunati-ma la tel. 021/726.87.21. Multa sanatate!
Liliana - Bucuresti

"Toamna si iarna sufar de tulburari de vedere"
(Raspuns pentru Andreea Muresan - Bistrita, F. As nr. 547)


Draga Andreea, si eu sufar de ani de zile de aceasta boala, doar ca eu mai am ceva in plus: migrena oftalmica. Tot din cauza migrenei eu amortesc jumatate de corp, incepand de la limba pana la picior. Ca si cum nu ar fi destul, mi-a aparut si migrena oftalmica cu zig-zag luminos. De cinci ani ma chinui sa ii dau de capat, dar nu am reusit. Am crezut ca sunt unica pe lumea asta cu o asa boala, dar cand a aparut anuntul tau in revista, mi-am dat seama ca nu sunt singura. Am luat legatura cu o doctorita din Bucuresti (numarul de telefon l-am gasit in revista "Formula As"), care mi-a sugerat sa fac tratament cu bioenergie. De atunci, au trecut doua luni si ma simt foarte bine. Nu mai am acel zig-zag pe care il aveam, dorm bine, nu mai am stari de panica si multe altele. Iti recomand si tie sa faci cel putin 10 sedinte. Cu speranta ca bioenergia te va ajuta si pe tine, iti doresc multa sanatate!
Olimpia Niedermayer - str. 22 Decembrie,
bl. 18, ap. 18, Petrila, jud. Hunedoara

"Am un polip pe intestinul gros"
(Raspuns pentru Ciresica Leon - Focsani,
F. As nr. 555)


Stimata doamna, m-am confruntat si eu cu aceste mucozitati albe si rosii si am stat internata in spital la Iasi aproape doua luni de zile. M-am externat cu boala ameliorata, dar nu vindecata. La sfatul unui cumnat al meu, am inceput sa beau ceai de urzica proaspata (era primavara, cam la finele lunii mai) si am baut 2-2,5 l ceai zilnic, pana cand planta a facut floare. O spalam intr-o caldare cu apa si cum era de mare buchetul, il bagam in apa care clocotea pe aragaz si-mi faceam ceai pentru 2-3 zile. Alimentatia: branza proaspata de vaca si putina paine prajita. Din cand in cand, un pui fript pe gratar, pe care-l aveam cateva zile (sa nu fie congelat). Cand nu am mai gasit urzica, am baut cate o cana de ceai de patlagina cu 20-30 de minute inainte de masa (se gaseste pe toate potecile, prin toate gradinile). Atat ceaiul de urzica, cat si cel de patlagina le-am baut timp o luna de zile. Concomitent, introduceam in intestin, cu o para de cauciuc, 1/4 l ceai caldut, la temperatura corpului, seara si dimineata si mai ales dupa scaune (sa-l tineti cat mai mult in intestin). Cand m-am dus toamna la control, eram vindecata. De atunci, in fiecare primavara beau ceai de urzica si mananc mancaruri pe baza de urzica. Incercati si nu veti regreta! Va doresc multa sanatate, rabdare si credinta in Dumnezeu!
Maria Granisteanu - str. Erou Arhire nr. 32, Husi, jud. Arad, cod 6575, tel. 0235/47.31.11

"Cum se poate preveni recidiva unui astrocitom temporal?"
(Raspuns pentru F.S. - Arad, F. As nr. 555)


In urma unei interventii chirurgicale la san, facuta in anul 2001, m-am speriat foarte tare. Din paginile revistei "Formula As"am aflat de suplimentele nutritive pe baza de Aloe vera, pe care cu siguranta le-ati vazut recomandate de diverse persoane. Personal, urmez din martie 2002 un program cu aceste produse si ma simt foarte bine. M-am si ingrasat, am pofta de mancare si mi-am recapatat dorinta de viata. Aceste produse intaresc imunitatea organismului, sunt avizate de Ministerul Sanatatii, nu au contraindicatii si nu dau reactii adverse, lupta impotriva radicalilor liberi care sunt raspunzatori de formarea celulelor canceroase, in cazul chimioterapiei ajuta organismul sa se refaca, inlaturand efectele negative ale acesteia. Fiind din Arad, poate ati auzit de aceste produse, intrucat firma are depozit si la dvs. in oras si produsele sunt mai usor de procurat. Personal, va spun ca merita sa incercati. Daca sunteti interesata puteti lua legatura cu d-na Csatlos din Timisoara, tel. 0256/19.97.71.
Gherghina - Slatina, tel. 0249/43.80.57

"Avem insuficienta renala grava si nu vrem sa ajungem la dializa"
(Raspuns pentru Un grup de bolnavi, F. As nr. 556)


Cunoscuta vindecatoare austriaca Maria Treben recomanda, chiar si in scleroza renala, ceaiul dintr-un amestec de plante care, dupa preotul elvetian Knzle, este un leac de incredere si in cele mai grele boli de rinichi, atunci cand nimic altceva nu mai da rezultate. Foarte eficace este amestecul de dragaica, splinuta de padure si urzica moarta galbena, in parti egale. Se beau patru cesti pe zi. Cele mai bune rezultate se obtin cu plantele proaspat culese, iar infuzia sa fie bauta inghititura cu inghititura, pe parcursul zilei. Efectul se manifesta in 14 zile. Se poate consuma infuzie de dragaica: 1/2 cana dimineata, pe stomacul gol, cu 30 de minute inaintea micului dejun, iar restul pe parcursul zilei, inghititura cu inghititura. Aveti incredere in tratament si nu va pierdeti speranta. Insanatosire grabnica!
dr. Victoria Stoica - Aleea Snagov, bl. 4, sc. 3, ap. 118, Cluj-Napoca, tel. 0264/15.53.18

"Va rog, ajutati-mi mama sa scape de dureri"
(Raspuns pentru Daniela C. - Bucuresti, F. As nr. 557)


Si eu am avut apa la genunchi, dar am scapat de boala pentru totdeauna facand un tratament naturist cu frunze de brusture. Procedati astfel: puneti o frunza de brusture pe masa si zdrobiti-i nervurile cu o sticla curata, apoi puneti doua bucati una peste alta si legati-le pe genunchi. Faceti aceste proceduri timp de o saptamana, de trei ori pe zi. Eu, de cand am urmat acest leac babesc, nu am mai avut probleme cu genunchii. Multa sanatate si sa va fie de leac!
Ioan Balint - Cartier Micro 17, bl. G4, ap. 23, Galati

"Sotul meu are cancer la colon, iar eu am cancer la tiroida"
(Raspuns pentru Anca Neagoe, F. As nr. 557)


Si sotul meu a suferit foarte mult, mai exact de rectocolita. I s-a pus acest diagnostic dupa doi-trei ani de tratament pentru alta boala si de fapt boala lui avansa foarte repede. Ajuns la spital la Bucuresti, d-l dr. Oproiu l-a consultat, i-a pus diagnosticul real si l-a programat pentru operatie, dar el a refuzat. S-a facut bine cu un preparat naturist. Reteta: se culeg nuci verzi (bune de dulceata), se taie in 4 (cu coaja cu tot), se pun intr-o sticla cu gura larga (sticla sa ramana goala cam 2-3 degete), iar peste ele se adauga tuica tare, dar curata (de tara) si se lasa la macerat mai mult timp. Daca afara este cald, se lasa la macerat timp de patru saptamani. Se consuma cate 100 g, cu 30 de minute inainte de mese, de trei ori pe zi. Va doresc multa sanatate si rabdare! Veti constata singura rezultatele.
Florina Lungan - str. A.I. Cuza nr. 3B,
Slatina, jud. Olt

"Sufar de diabet si-mi pierd vederea pe zi ce trece"
(Raspuns pentru Ana Gabis - Oradea, F. As nr. 567)


Stimata doamna, cu aceleasi probleme se confrunta si tatal meu. De aceea, sunt in masura sa va ajut cu cateva sfaturi, care in cazul lui au dat rezultate. Sucul de afine, fructele in sine, ceaiul de frunze de afin si decoctul din coaja si radacini fac adevarate minuni in tratamentul bolnavilor de diabet. (In strainatate exista numeroase produse in compozitia carora intra frunzele de afin: Diabetylun, Glycobosan, Syamplex etc.). Se beau 50-100 ml suc de afine zilnic, in cure de doua saptamani pe luna. Pot fi consumate fructe proaspete (se gasesc la piata), uscate (de la Plafar) sau congelate - cate 50-200 g/zi. Ca regula generala, tratamentul cu fructe sau cu produse pe baza de afin se va face intermitent, cu pauze intre serii. Ceaiul din frunze de afin trebuie folosit zilnic, in loc de apa. In loc de ceai puteti folosi decoctul. La un litru de apa se pune o lingurita de coaja sau radacina de afin si se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. Se bea cate o ceasca, de trei ori pe zi. Aceste ceaiuri trebuie preparate in fiecare zi (dupa 24 de ore, ceaiurile de plante medicinale isi pierd calitatile terapeutice). Din alimentatia dvs. nu trebuie sa lipseasca ceapa, usturoiul, morcovii (crude sau sub forma de suc), salata verde, spanacul, telina, urzicile, varza alba, iar dintre fructe - afinele, merele acrisoare, lamaile. Pentru mai multe detalii, contactati specialistii de la Cabinetul de Medicina Naturista din str. Rabat nr. 9, Bucuresti, tel. 021/230.20.59, unde va vor fi recomandate metode de stapanire a stresului, prin elevarea vietii spirituale, exercitii fizice speciale - masaj oriental Chi Nei Tsang pe organele interne (pancreas, ficat, splina, intestine) pentru detoxifiere si tonifierea lor. Tratamentul este de durata, dar rabdarea si perseverenta sunt esentiale pentru reusita. Va doresc succes si sanatate!
Emilia Zanoaga - Sos. Oltenitei nr. 53,
bl. G2, ap. 3, Bucuresti