Bunica Stie Tot

Redactia
Bunica Stie Tot. . Butoaiele care au prins miros de mucegai se ard in interior cu o flacara alimentata de la o butelie, iar dupa aceea se spala cu o perie pentru scanduri. . . Faina cernuta inainte de a fi folosita la prajituri face aluatul mai pufos si mai fraged. . . Nou-nascutii nu se friction...

Bunica Stie Tot


• Butoaiele care au prins miros de mucegai se ard in interior cu o flacara alimentata de la o butelie, iar dupa aceea se spala cu o perie pentru scanduri.

• Faina cernuta inainte de a fi folosita la prajituri face aluatul mai pufos si mai fraged.

• Nou-nascutii nu se frictioneaza niciodata cu tuica, pentru ca pot face coma alcoolica.

• Copiii mici nu se scot afara pe ceata, fiindca se pot sufoca.

• Borcanele cu dulceata sau gem lasate nelegate la gura vreme de 2-3 zile nu mai fac mucegai.

• Sarea de lamaie pusa in dulceata (un sfert de lingurita) inainte ca acesta sa fie luata de pe foc impiedica, si ea, formarea florii de mucegai.

Rodica Mocanu - str. Viisoara nr. 45, com. Stefanesti, jud. Arges)


•Laptele crud nu se pune la prins in oale smaltuite, ci in oale de pamant ars.

•Blatul de tort prea uscat se tine inainte de insiropare intr-un servet umed.

•Ceasul desteptator isi sporeste puterea sunetului daca il asezati pe o farfurie cu cateva monede de metal. Daca sunetul e, in schimb, prea strident, asezati peste ceas un borcan.

•Praful de copt se raspandeste uniform in aluatul de prajituri daca se cerne odata cu faina.

•Cutitele patate se curata bine cu un dop de pluta umezit si inmuiat in caramida pisata.

•Celofanul se prinde mai bine de gura borcanelor daca acestea se ung inainte cu albus de ou.

•Supele de legume sunt mult mai gustoase cand cantitatea de apa in care se fierb se stabileste de la inceput. Adaosul de lichid schimba gustul initial.
(Dina Cocea - str. Calugareni, bl. 22,
sc. B, ap. 8, Vaslui, jud. Vaslui)