Clar de luna

Redactia
Clar de luna. Dintotdeauna, luna a fascinat imaginatia oamenilor, care au celebrat-o ca pe o zeitate. Nenumarate datini si superstitii arata ce prezenta puternica a avut in spiritualitatea popoarelor. Luna e legata si de magie - ea face sa creasca mai repede plantele, favorizeaza descantecele si...

Clar de luna

Dintotdeauna, luna a fascinat imaginatia oamenilor, care au celebrat-o ca pe o zeitate. Nenumarate datini si superstitii arata ce prezenta puternica a avut in spiritualitatea popoarelor. Luna e legata si de magie - ea face sa creasca mai repede plantele, favorizeaza descantecele si fecunditatea, sporeste si implineste frumusetea femeilor. Printre cei care cred ca influenta reginei noptii asupra vietii este reala se numara si specialistii din laboratoarele cosmetice. De la o vreme, tot mai multe procedee si produse au ca reteta de baza... luna.

Parul si luna

Egiptenii erau convinsi ca luna influenteaza cresterea parului. Podoaba capilara devine mai bogata si se dezvolta mai repede daca este taiata sau tunsa cand luna se afla in crestere. Cine vrea, dimpotriva, sa-si disciplineze parul prea bogat sau prea cret e indemnat sa-l taie cand luna se afla in descrestere. Cine-si taie parul pe luna plina va beneficia din plin de puterea razelor ei. Parul va castiga in calitate si in volum si caderea lui va inceta. Chiar daca imixtiunea astrologiei in problemele frumusetii nu are prea multe dovezi, incercati. Miturile au intotdeauna in ele un sambure de adevar. (In Occident, exista ateliere de coafura deschise noaptea, precum si coafori care vin la domiciliu, in functie de calendarul lunar.)

Parfumurile si luna

Simbol al poeziei, al visului si al imaginatiei, regina noptii ii inspira si pe creatorii de parfumuri. Daca va plac miresmele tari, pe care noptile cu luna le accentueaza, apelati la Moon Drops (Revlon), Sun Moon Stars (Lagerfeld), Lune de miel (Fragonard) si Champs-lyses (Guerlain). Cinci picaturi de ulei parfumat de mimoza (planta lunara) diluat in 100 ml de ulei de migdale face minuni in masajele relaxante.

Ritmurile lunare

Ipoteza este seducatoare: daca luna are un efect asa de puternic asupra marilor si oceanelor, incat produce mareele, de ce n-ar actiona si asupra organismului omenesc? Corpul uman e constituit 80% din apa. Multi terapeuti ne sfatuiesc sa tinem seama de miscarile lunii atunci cand ne planificam curele de frumusete si sanatate.

Luna in crestere

Este momentul sa ne adunam fortele, sa ne dinamizam. Apelati la o cura de vitamine (legume si fructe proaspete), masati-va trupul in mod regulat si mancati cat mai mult peste. Tot acum e si momentul propice pentru sedinte de curatarea tenului (baie cu aburi) si de tratamente naturiste cu masti din plante si alimente.

Luna plina

Insomniacii, care nu pot sa doarma pe luna plina, sunt sfatuiti sa faca exercitii de gimnastica peste zi. Credintele vechi spun ca e bine sa se puna intre pat si fereastra o covata cu apa, care sa absoarba razele lunii.
Suferiti de epuizare? Terapeutii va recomanda sa va plimbati, beneficiind de lumina lunara, sau sa faceti baie in mare.
In perioadele de luna plina, beti 3 litri de apa pe zi si veti slabi in mod sigur 1,5-2 kg.

Luna in descrestere

Profitati pentru a scapa de toxine si de kilogramele in plus. Faceti cure de sucuri de fructe si de legume, beti multa apa si ceaiuri din plante, incepeti un regim de slabit.