Celulita

Redactia
Celulitaintre fatalitate si speranta- Si totusi, se poate lupta cu ea! - Cand vine vara, si odata cu ea si vacanta, jumatate din femei intra in criza: "Pe malul marii, cu celulita de pe coapse si fese? Cum sa te dezbraci cand pielea ti-e plina de cute?". Ce-i drept, formula magica n-a fost inca de...


Celulita</b><b>intre fatalitate si speranta</b><b>- Si totusi, se poate lupta cu ea! - Cand vine vara, si odata cu ea si vacanta, jumatate din femei intra in criza: "Pe malul marii, cu celulita de pe coapse si fese? Cum sa te dezbraci cand pielea ti-e plina de cute?". Ce-i drept, formula magica n-a fost inca descoperita, in schimb, un nou program de gimnastica reduce in mod vizibil dezastrul.


Antrenament cu elasticul Programul de gimnastica pe care vi-l prezentam are efect direct asupra zonelor "lovite" de celulita: pantecul, fesele si partea de sus a picioarelor, actionand in profunzimea musculaturii lor. Cine il practica de trei ori pe saptamana isi va imbunatati rapid circulatia si, totodata, aspectul inestetic al pielii. Dupa patru saptamani se vad deja primele rezultate, iar dupa doua luni, tesuturile arata ca noi. Cum e posibil? Extrem de simplu. Rezistenta pe care o opune elasticul face ca fiecare exercitiu sa-si sporeasca de patru ori eficienta. Nu uitati ca in timpul miscarii sa respirati profund. Fiecare exercitiu se face in trei reprize a cate 15 miscari fiecare (in total 45 de miscari). Faceti mici pauze intre exercitii, pentru a va relaxa. Important: incalziti-va inainte de a va apuca de gimnastica, pentru a evita febra musculara. Solutia: 5 minute de mers pe loc, cu genunchii ridicati.
Elasticul - daca sunteti incepatoare in sport, folositi un elastic mai slab. Daca practicati cu regularitate miscarea, folositi un elastic lat si puternic.
Pasi pe loc. Cu elasticul petrecut peste glezne, faceti un pas lateral cat puteti mai departe, ducand apoi alaturi si celalalt picior. Dreapta, stanga, alternativ. Genunchii raman usor indoiti, iar spatele drept.
Miscari circulare. Cu fata intoarsa catre perete, sprijiniti-va cu bratele de el. Elasticul e petrecut peste glezne. Miscati piciorul drept spre stanga, descriind in fata un arc de cerc, apoi duceti-l inapoi. Repetati si cu stangul. Varfurile picioarelor trebuie incordate si tinute in sus.
Rezistenta. Culcati-va pe spate, cu elasticul petrecut peste glezne. Bratele sunt intinse pe langa corp si palmele fixeaza elasticul de podea. Ridicati capul, umerii si piciorul stang, fara sa slabiti rezistenta elasticului. Repetati cu piciorul drept. Fiecare miscare dureaza 4 secunde. Pendulul. Culcate pe spate, treceti elasticul pe sub talpa piciorului stang si peste glezna piciorului drept. Intindeti piciorul drept si ridicati-l

cat va permite elasticul. Repetati miscarea de 15 ori, apoi schimbati piciorul.
Liftul. Treceti elasticul peste glezna piciorului stang si peste laba piciorului drept. Ingenunchiati, sprijinindu-va pe bratele indoite. Intindeti piciorul drept inspre spate si leganati-l, cat va permite elasticul, in sus si in jos. Schimbati partea. Balans lateral. Intindeti-va pe partea dreapta, cu capul sprijinit pe mana indoita. Elasticul e petrecut peste glezne. Ridicati piciorul stang cat mai sus, incercand sa invingeti rezistenta creata. Schimbati partea. Fiecare miscare se repeta de 3 x 15 ori.

Cosmetica Naturista


</b><b>Emulsie pentru curatat fata Ingrediente: 1 lingura ulei de rapita, 1/2 lingurita sare marina pisata, 3 stropi de lamaie.
Mod de folosire: Se amesteca ingredientele intr-o cescuta pana ce sarea se dizolva complet. Cu mainile curate (varful degetelor) se aplica pe pielea bine demachiata. Se intinde pe fata si gat, cu miscari circulare, pana ce emulsia se absoarbe total. Lasati sa actioneze zece minute, apoi clatiti-va cu apa calduta.

Clubul dietelor de slabit


</b><b>Ceai de papadie si iaurt natural Stimata redactie,
Va scriu din dorinta de a veni in ajutorul persoanelor cu probleme de greutate. Eu tin foarte mult la silueta mea, dar am o problema: de cate ori sunt suparata sau stresata, primul remediu este... mancarea. Ma indop cu tot ceea ce gasesc in bucatarie si, mai ales, cu dulciuri. Iar aceasta problema m-a facut ca anul trecut, in perioada verii si pana iarna, sa acumulez vreo sase kilograme, care nu-mi stateau bine deloc (avusesem bacalaureatul si picasem la examenul de admitere, ceea ce a constituit primul mare esec din viata mea). Intr-o buna zi, m-am privit mai bine in oglinda, m-am gandit ca a fi plinuta nu este chiar idealul meu si am hotarat sa incep o cura de slabire. Regimul se bazeaza pe iaurt natural: dimineata - 250 g; la pranz - 500 g (echivalentul in branza de vaci: 100 g iaurt = 15 g branza); seara - 500 g. Ce m-a ajutat foarte mult a fost ceaiul de papadie, din care beam un pahar mare (neindulcit) la fiecare masa si ori de cate ori imi era sete. (Acest ceai nu numai ca diminueaza senzatia de foame si ajuta la digestie, ci curata si sangele, iar tenul devine proaspat si curat, fara cosuri sau pete.) In acest mod, in aproape o luna, am topit toate cele sase kilograme care ma deranjau.
Foarte important este ca revenirea la alimentatia normala sa nu se faca brusc, ci treptat, iar fainoasele nu vor fi consumate decat dupa cel putin o saptamana de la incetarea regimului, si in cantitati limitate. Altfel, se revine rapid la forma initiala. Le urez cititoarelor mult succes in lupta cu kilogramele. Cu respect,
Ramona - Piatra-Neamt