De la batrani adunate si iarasi la lume date... - Intestinele de porc destinate carnatilor trebuie tinute 10 ore in apa rece, in care se pun si vreo 3-4 cepe taiate. Mirosul caracteristic dispare complet.
- Osanza de porc pentru prajituri se topeste cu 1-2 cani de lapte dulce. Va deveni mai fina.
- Ciorba de fasole uscata sau verde isi accentueaza aroma daca se pune in ea o lingurita de zahar.
- Ardeii iuti, pusi la borcan pentru iarna, au un gust deosebit daca li se adauga pastai de fasole taiate fideluta.
- Fluturii de porumb se indeparteaza daca pe suprafata de depozitare se presara praf de var.
- Varza murata pusa in ciorbe va fi mai gustoasa daca inainte se caleste putin.(Stan Gabriela - com. Bascov,
sat Glamboc, jud. Arges)
Despre plantele de apartament - Frunzele plantelor dvs. sunt acoperite de insecte albe? Asezati langa ghivece cartonase galbene unse cu lipici. Musculitele sunt atrase de aceasta culoare si se vor lipi.
- Frunzele plantei ornamentale se ingalbenesc? Schimbati-i pozitia, evitati curentul si indepartati-o de sursele de caldura.
- Nu va puteti decide in privinta calitatii ghiveciului pentru flori? Preferati-le pe cele din lut ars, sunt usoare, poroase, si permit schimbul de gaze intre pamantul din ele si exterior.
- Volumul ghiveciului trebuie sa fie raportat la marimea plantei. Prea mic sau prea mare, va duce la acelasi rezultat: planta se ofileste.
- Ghiveciul nu trebuie asezat niciodata direct pe o farfurie. Ea astupa gaura de drenaj, se formeaza exces de apa si radacinile plantelor putrezesc.(Maria Sandulescu - str. Molidului 5, bl. 11, sc. C, ap. 21, Campulung Moldovenesc, jud. Suceava)