</b><b>Micul ghid al sampoanelor</b><b>- Reimprospateaza culoarea, protejeaza stralucirea si dubleaza volumul. Sampoanele au dobandit "priceperea" de-a ne ajuta s-avem un par superb si sanatos. Invatati sa le alegeti -</b><b>Pentru parul vopsit: un efect protector Parul vopsit are, intr-adevar, relief, substanta si stralucire, dar vopsitul, care trece obligatoriu prin decolorarea nuantei naturale si aportul de pigment artificial, il face mai fragil, mai poros, mai uscat si mai sensibil la agresiune. Lumina il oxideaza, caldura foenului il usuca, astfel ca reflexele lui sunt alterate, iar tonalitatea, redusa. Pentru a face fata acestor probleme, alegeti sampoane bogate in acizi grasi esentiali si in vitamine, care refac parul si ii asigura o buna hidratare. Sampoanele contin, de asemenea, antiultraviolete pentru a-i proteja parului integritatea si luciul.
</b><b>Pentru parul mat: formule ultrastralucitoare Toate femeile viseaza sa aiba un par viguros, care sa reflecte lumina. Din pacate insa, poluarea, reziduurile produselor de coafat si calcarul din apa il priveaza de sclipirea naturala. Acest necaz poate fi remediat cu ajutorul unor sampoane cu substante active: fructoza, vitamine, aminoacizi, oligoelemente si silicoane. Toate acestea refac cheratina, principalul constituent al parului, elimina impuritatile datorita actiunii lor anticalcar si reduc scuamele. Spalat cu o spuma usoara, parul devine matasos si-si recapata stralucirea.
Pentru parul rar si subtire: substanta si volum In general aspru si lipsit de volum, parul rar si subtire pare "vlaguit", nu are energie. Fixativul il lipeste, iar spuma il umfla, dar se turteste imediat. Este genul de par care necesita un sampon ultrausor si vitaminizat care sa-l intareasca din interior. Cele mai bune sunt sampoanele ce contin elemente similare cu propriile componente ale parului (de ex. cheratina si chitina), pentru ca acestea il indesesc, facand sa creasca durabil - pe masura ce sunt folosite - diametrul fibrei capilare.
Cand retro devine "azi"
Machiaje
Buze albe
Rujul alb si buzele albe au intrat in moda prin anii -60, odata cu euforia pentru spatiul cosmic. Atunci a fost creata pentru ecran celebra Barbarella, interpretata de americanca Jane Fonda. Fulgerator, rujul perlat s-a mutat si-n Europa (in Franta), direct pe buzele de copil bosumflat ale Brigittei Bardot. Ochi de caprioara, gura feciorelnica, asa a aparut nevinovatia in machiaj. Cine sa creada ca rujul face istorie? Dar face! Dovada: tot Hollywoodul are buzele albe, ce-i drept - nu din simpatie pentru extraterestri, ci ca inlocuitor de moravuri: "nevinovatie" perlata, marca Dior.
Coafuri
Coada de cal Noile pieptanaturi tin si ele de "a fost odata...". La ultimele prezentari de moda occidentale, manechinele n-au mai fluturat pe scena plete adaugate si incretite, ci cozi de cal. Moda de vara e un fierbinte omagiu al anilor -50. De-acolo vin rochiile moi, de satin, si tot de acolo - parul strans la spate, in coada. Si numele inventatoarei, care nu-i altul decat Brigitte Bardot. Ea purta coada de cal cu breton, azi se poarta frizura "linsa", senina, in aceeasi tendinta de a fixa nevinovatia, fie si cu ace de par.