Strabunica stie tot

Redactia
- Cotletele sunt mai gustoase, fragede, zemoase daca inainte de a le sara si pipera se trec repede prin apa in care s-a pus o lingurita de otet.. - Ficatul prajit este mai digerabil daca a fost stropit cu cateva picaturi de lamaie sau otet.. - Untul se pastreaza mai bine daca este impachetat in tif...

- Cotletele sunt mai gustoase, fragede, zemoase daca inainte de a le sara si pipera se trec repede prin apa in care s-a pus o lingurita de otet.
- Ficatul prajit este mai digerabil daca a fost stropit cu cateva picaturi de lamaie sau otet.
- Untul se pastreaza mai bine daca este impachetat in tifon imbibat in apa cu otet.
- Vinul rosu la fripturi poate fi substituit cu 2 lingurite de otet.
- Mainile nu se mai innegresc la curatatul cartofilor noi, a morcovilor, daca dam pe maini cu otet.
- Cutitele, lingurile si furculitele de argint se curata daca se tin o noapte in ulei, iar a doua zi sunt frecate cu otet fierbinte, amestecat cu sare.
- Zaharul caramelizat se intareste mai greu daca in momentul topirii se adauga trei-patru picaturi de otet.
- Mirosul de tigari este inlaturat de otet pulverizat.
- Otetul ars alunga mustele.
- Crucile, monumentele se curata de mucegai cu o perie aspra imbibata in otet.
- Prosoapele de bucatarie se spala mai frumos si le dispare mirosul specific de bucatarie daca sunt tinute cel putin 30 de minute inainte de spalare in apa cu otet.
- Franjurile se curata frumos daca sunt frecate cu rumegus imbibat in otet.
- Fularele, baticurile de matase se spala in clabuc de sapun si se clatesc in apa cu otet, fara a se stoarce.
- Sughitul dispare daca sugem o bucatica de zahar pe care punem cateva picaturi de otet.