Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... . . "Doresc un tratament pentru leucemie mieloida cronica" Sunt o cititoare constanta a revistei dvs., pe care incerc s-o citesc chiar si acum, cand ma aflu pentru cateva luni in Spania. Va scriu cu o mare rugaminte: sa ajutati un profesor universitar cubanez (venit aici pentru...

Cititorii Intreaba...


"Doresc un tratament pentru leucemie mieloida cronica" Sunt o cititoare constanta a revistei dvs., pe care incerc s-o citesc chiar si acum, cand ma aflu pentru cateva luni in Spania. Va scriu cu o mare rugaminte: sa ajutati un profesor universitar cubanez (venit aici pentru niste proceduri medicale) sa gaseasca un tratament, preferabil naturist, pentru ingrozitoarea boala de care sufera, si anume, leucemie mieloida cronica. As dori foarte mult sa pot face ceva pentru el si pentru familia lui (are trei copii acolo, departe) si de aceea va rog sa-mi recomandati tipuri de tratamente, cabinete medicale si nume de terapeuti cu rezultate in vindecarea (ameliorarea) acestei boli. Cu respect pentru munca dvs. si pentru calitatea umana a cititorilor dvs.,
M.L. - e-mail: mirela8487@yahoo.es


"Mama mea a suferit doua accidente vasculare" Mama mea in varsta de 64 de ani a suferit un accident vascular in urma cu cativa ani. Diagnosticul: sindrom bipiramidal cu tripareza atonica post Avc ischemic, in urma caruia i-au fost afectate o mana si un picior. Nu dupa mult timp, a urmat si cel de-al doilea accident vascular. Cu toate ca a urmat nenumarate tratamente, boala a avansat. Nu se poate deplasa, vorbeste foarte greoi, plange mult din cauza depresiei nervoase, iar noaptea este agitata si urineaza des. Rog persoanele care s-au confruntat cu o astfel de boala sa-mi recomande un tratament alopat sau naturist foarte eficient. Va multumesc anticipat.
A. Serban - Bucuresti, tel. 021/411.42.11


"Sufar de ileita" Am 51 de ani si va scriu cu mare durere in suflet despre boala mea. Vreau sa mai traiesc, sa-mi pot ajuta cei doi copii, care o duc si ei foarte greu. In ianuarie 2002 am fost operata de cancer uterin, cu histerectomie totala. Dupa operatie am facut citostatice. In urma acestora, am capatat o boala a intestinelor care se numeste ileita. Am slabit foarte mult, circa 15 kg, si am dureri mari (iau 2-3 pastile de Fortral/zi), fac acasa perfuzii. Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de boala, il rog sa imi recomande si mie un tratament naturist. Va rog din suflet sa ma ajutati!
Dinu Vasilica - Bucuresti


"Am tumora mamara maligna" Din luna octombrie 2002 mi-a aparut un ganglion la san. Mi s-a pus diagnosticul tumora maligna mamara, la Clinica de Oncologie "Fundeni". Am facut 5 sedinte de citostatice, dar tumora creste incontinuu. Sunt disperata! Trebuie sa va spun ca am suferit si doua operatii pe cord deschis (mi s-au inlocuit doua valve). Rog doamnele care sunt in situatia mea sa ma sune. Poate impreuna vom reusi sa infrangem aceasta necrutatoare boala. De asemenea, o rog pe d-na Diana din Bucuresti, a carei scrisoare de multumire a fost publicata in F. As nr. 552, sa ma contacteze. Va multumesc din suflet!
Florica - Bucuresti, tel. 021/777.78.46


"Fetita mea are bronsita astmatiforma" Am o fetita de 13 ani care la varsta de 2,5 ani a facut pentru prima data bronsita astmatiforma. De atunci a urmat numeroase tratamente cu antibiotice, am fost cu ea la Govora pentru tratament de opt ori (din sase in sase luni). Timp de trei ani a urmat un tratament homeopat, in urma caruia boala s-a mai ameliorat, dar din cand in cand reizbucneste, facand ravagii. Locuim intr-o zona submontana si iernile sunt reci, cu multa zapada (iarna aceasta a fost aproape tot timpul bolnava). Din cauza cantitatii mari de medicamente o doare si stomacul. Este si putin alergica la pene, polen si praf. Am eliminat de acasa tot ce o poate deranja, dar la scoala copiii alearga si scolile de la tara sunt vechi si pline de praf. Medicul de familie mi-a spus ca principalul factor care declanseaza boala ramane frigul. As dori foarte mult sa pot gasi un raspuns la problema mea: un tratament naturist sau poate medicamente noi, mai eficiente. Sunt dispusa sa incerc orice metoda. Cu multa stima si mii de multumiri,
B.D. - jud. Arad


"Am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida" Am 47 de ani. In ianuarie 2001, din cauza unor dureri tot mai persistente la articulatiile mainilor si la genunchiul stang, am facut o serie de analize, in urma carora am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida. Mi s-a prescris tratament cu Methotrexat si Prednison. De cel putin doua ori pe an refaceam analizele si de fiecare data se constata ca boala a evoluat. Am urmat fara intrerupere tratamentul prescris pana in luna ianuarie 2003 cand, din cauza durerilor mari si a umflarii exagerate a genunchiului, am fost trimisa la chirurgie. Verdictul mai multor ortopezi pe care i-am consultat a fost identic: necesitatea extragerii de urgenta a membranei sinoviale de la genunchi, din cauza ingrosarii exagerate a acesteia (peste 2 cm), ingrosare cauzata de aciditatea crescuta a lichidului sinovial, care putea distruge iremediabil articulatia. M-am operat in luna ianuarie a.c. Medicul reumatolog mi-a prescris in continuare acelasi tratament. Daca timp de doi ani aceste medicamente nu au avut efect, nu cred ca vor avea nici de acum incolo. Membrana se va reface probabil in timp mai indelungat, insa fara un tratament adecvat, boala isi va urma cursul. Durerile si inflamatiile le am in continuare. Va rog din toata inima sa ma ajutati cu un sfat, daca nu sa stopez, macar sa incetinesc evolutia bolii. Va multumesc.
Rodica B. - Bucuresti


"Baietelul meu sufera de gastrita nodular-purpurica" Sunt mama unui baietel de 7 ani care vomita intruna si nu asimileaza nimic de doi ani. La controalele efectuate in clinicile universitare din Cluj si Iasi i s-au confirmat urmatoarele diagnostice: gastrita nodular-purpurica cu heliobacter pylori, duodenita, pseudopolipoida ulcerativa, esofagita de grad Ii, hernie hiatala prin glisere, hipertrofie ponderala + sindrom de malabsorbtie, intoleranta la amidon si gluten. A urmat diverse tratamente alopate, homeopate si naturiste (precum si regim alimentar). Sunt de-a dreptul disperata. Va rog sa ma ajutati sa-mi vindec baietelul. Va multumesc tuturor si va doresc multa sanatate.
Carmen Schiopu - str. Universitatii nr. 14, Galati, tel. 0236/31.33.49


"Doresc un tratament pentru fibrilatie atriala paroxistica" Am 53 de ani, sunt pensionata de invaliditate, pentru ca in urma cu 12 ani am fost operata de neoplasm san drept cu ovariectomie bilaterala. Am facut atunci chimioterapie si radioterapie. Tot de atunci au inceput si necazurile mele. M-am ingrasat 30 kg, am facut hipertensiune arteriala oscilanta, cardiopatie ischemica dureroasa, spasmofilie, sindrom nevrotic reactiv, tulburari postclimax, obezitate, sindrom radicular trombolombar, colon iritabil, probleme cu ochii si cu dantura etc. Am fost internata de o multime de ori, mi s-au dat o multime de tratamente, dar fara nici un rezultat. Ce ma deranjeaza cel mai rau erau extrasistolele pe care le aveam mai tot timpul si o oboseala teribila, pana cand totul a culminat cu o criza (care a durat 12 ore) de fibrilatie atriala paroxistica convertita chimic cu chinidina - in 16 septembrie 2001. De atunci am urmat diverse tratamente cu Cordarone, Enap, Bloxan, Rewitec, Tertensiv, Aspacardin, MagneB6, dar nu am avut nici un rezultat. Fara o cauza anume, in 10 februarie 2003 am facut o noua criza de fibrilatie atriala. La iesirea din spital, mi s-a prescris Chinidina - 3/zi, Trombostop - 2/zi si Verapamic - 2/zi, pe care le suport destul de greu, pentru ca imi provoaca dureri de cap, ameteala, greata, senzatie de sufocare. Cu o mare disperare in suflet va rog sa-mi spuneti si mie care sunt cauzele fibrilatiei, cat de periculoasa este aceasta boala si ce consecinte are. Ce tratament pot urma? Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Cu mii de multumiri,
Alina - Bucuresti


</b><b>"Cum se prepara siropul de muguri de pin?" Am 45 de ani si sufar de astm bronsic, diagnosticat in Spitalul Tbc Tulcea. Tratamentul nu-mi mai ajuta. Am doi ani de cand nu ma mai odihnesc noaptea si acum incerc sa ma vindec pe cale naturista. Intrebarea mea este daca stie cineva cum se face siropul de muguri de pin, acasa, pentru ca nu am posibilitatea sa-l cumpar mereu (am o situatie financiara dificila) si este singurul tratament in urma caruia am simtit o ameliorare. Va multumesc.
Eugenia - Tulcea, tel. 0240/52.09.82


"Doresc un tratament pentru dureri lombare" Am 26 de ani si va scriu cu speranta ca cititorii acestei reviste ma vor ajuta in rezolvarea unei probleme de sanatate pe care o am de aproximativ doi ani. In urma unei dureri de spate aparute dupa efort, am fost la un control de specialitate unde am fost diagnosticata cu discopatie lombara cu deplasare L4-L5. Mi s-a prescris sa urmez mai multe sedinte de fizioterapie si sa ma feresc de frig si de umezeala. M-am simtit bine aproximativ un an si jumatate, dupa care durerile au reaparut. Sunt greu de suportat, chiar si atunci cand doresc sa ma odihnesc. Astept cu nerabdare orice fel de sfat, pe adresa redactiei. Va multumesc!
Dan - Bacau
Mama mea are nevoie urgent de 8 fiole de Girostan. Nu se gasesc nici macar in farmaciile spitalelor. Intrucat familia noastra nu dispune de mijloace materiale deosebite pentru a le achizitiona din strainatate, ii rog pe cei care au acest medicament si nu mai au nevoie de el sa ma ajute.
Ana - tel. 0236/42.13.07

Cititorii Raspund


"Nepotul meu sufera de boala During-Brocq"
(Raspuns pentru Raab Vilma - Brasov, F. As nr. 527) Imi cer scuze ca vin cu un raspuns intarziat, dar am fost plecata in vacanta, unde nu am avut acces la Internet. Boala se mai numeste si dermatita herpetiforma si se manifesta ca un herpes pe corp, in special pe genunchi, coate, spate, cap. Am fost in Canada, la specialisti care ne-au recomandat medicamente pe care sotul meu a refuzat sa le ia, in speranta ca vom reusi sa scapam pe cale naturala de boala. Am aflat de pe Internet ca boala este de fapt o alergie la gluten (o substanta care se afla in grau, orz, ovaz si secara), deci excludeti total din alimentatie aceste cereale si o sa aveti rezultate foarte bune. Noi am incercat si am reusit pe "pielea noastra". De doi ani, sotul e la regim strict fara gluten si pot sa spun ca abia mai are cate o buba ici si colo. Mancarimile erau groaznice, mai ales noaptea, se tavalea incontinuu, iar acum doarme fara probleme. Acest regim trebuie tinut toata viata, dar merita. Apelati la mamaliga, orez, legume, fructe, dar excludeti total cerealele mentionate. Sotul meu nu a luat niciodata vreun medicament pentru aceasta boala, deoarece acestea dau dependenta si au efecte negative. In primele doua luni dupa regim o sa vedeti rezultate exceptionale. Boala nu e ereditara si se spune ca apare in special la barbati, mai ales in Europa si America. Suntem dispusi sa corespondam cu oricine are aceasta boala, pentru schimb de opinii si pentru retete "gluten free". Datorita acestei reviste minunate, mii de oameni si-au gasit leacul. Dumnezeu sa va dea sanatate. Va dorim la toti numai bine!
Flavia - e-mail: ciocan@europe.com


"Doresc un tratament naturist pentru silicoza si artrita reumatica"
(Raspuns pentru O.V. - Cluj-Napoca, F. As nr. 550) Artrita reumatoida este o boala inflamatorie cronica ce afecteaza articulatiile, producand la nivelul acestora anumite modificari si determinand aparitia durerilor, inflamatiilor, imposibilitatii de a efectua anumite miscari. Indiferent de tipul artritei, tratamentul standard recomanda medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (Ains). Din nefericire, pe termen lung acestea pot duce la sangerari ale mucoasei gastro-intestinale, distructii ale cartilajului si multe alte efecte secundare, ceea ce i-a determinat pe multi doctori sa caute tratamente alternative benefice, folosind chiar terapii naturiste. Seleniul s-a dovedit a fi una dintre aceste solutii. Mineral esential, el protejeaza membrana celulara si inhiba inflamatia articulara, astfel disparand simptomatologia neplacuta: durerea si umflatura caracteristice artritelor. Va recomand Bio-Seleniu+Zinc, deoarece contine pe langa aceste doua minerale si vitaminele A, B6, C si E, un "cocktail" antioxidant care indeparteaza simptomatologia din artrite si protejeaza organismul impotriva tutunului, a metalelor grele si altor surse nocive de poluare, fara a avea efecte secundare. Va doresc multa sanatate!
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23


"Ajutati-ma sa stopez necrozarea oaselor"
(Raspuns pentru D.C. - Dambovita, F. As nr. 553) Lupusul eritematos sistemic este o boala multiviscerala, cu un spectru larg de manifestari, determinata de un dezechilibru al sistemului imunitar - limfocitele T nu isi exercita rolul lor reglator asupra limfocitelor B, care ajung sa prelucreze mari cantitati de autoanticorp. Tratamentul cu Prednison reuseste intr-o oarecare masura sa estompeze evolutia bolii, dar cu consecinte severe asupra organismului. Dovada este osteopenia care vi s-a declansat. Pentru reglarea activitatii limfocitelor T va recomand un program naturist recunoscut mondial, avizat de Ministerul Sanatatii din Romania. Acest tratament nu are contraindicatii. Multa sanatate!
dr. Marinela Oloeanu - Constanta, tel. 0745/42.36.46


"Am fost diagnosticata cu agorafobie cu atacuri de panica"
(Raspuns pentru Veronica - Cluj-Napoca, F. As nr. 555) Si eu am avut aceleasi simptome ca si tine, numai ca diagnosticul meu suna altfel (tulburari afective). In martie am implinit un an de cand urmez tratamentul cu Zoloft si ma simt foarte bine. Daca doresti mai multe amanunte, ma poti contacta telefonic.
Ramona - tel. 0723/58.70.25


"Am calculi la glanda salivara"
(Raspuns pentru E. Popescu - Caracal, F. As nr. 558) Stimate domn, bunul Dumnezeu ne ocroteste tot pasul. De aceea oamenii de stiinta, dupa ani si ani de cercetare, au reusit sa descopere lucruri uimitoare. Vreau sa va recomand un program nutritional integral natural care, pur si simplu, face ca boala sa nu va mai provoace necazuri. Sunati-ma ca sa va explic pe indelete in ce consta acest program.
Elena Vlad - Bucuresti, tel. 021/684.12.70, 0724/43.23.23


"Cum pot intari imunitatea unui copil bolnav de Sida?"
(Raspuns pentru O mamica - Roman, F. As nr. 558) Pentru cresterea imunitatii si pentru ca fiul dvs. sa poata trai ani multi de acum inainte, pot sa va informez despre un program nutritional natural, care contine toate elementele necesare cresterii imunitatii fiului dvs. Programul este creat de mari cercetatori in domeniul nutritiei, biologiei si toxicologiei, recunoscuti pe plan mondial. De aceea, vi-l recomand cu mare caldura. Contactati-ma pentru a putea discuta amanuntit.
Elena Vlad, consultant nutritie - Bucuresti, tel. 021/684.12.70, 0724/43.23.23
(In cazul in care mama copilului bolnav accepta programul propus, revista "Formula As" e gata sa achite integral costul lui.)


"Caut tratament naturist pentru refacerea cartilajului de la glezne"
(Raspuns pentru Milutin Rotaru - Timisoara,
F. As nr. 556) Stimate domn, am sa va relatez pe scurt cazul meu. Genunchiul drept imi scartaia foarte tare, laorice pas ma durea, iar din cand in cand imi ceda. In cazul meu, rezultate deosebite (nu mai am scartaieli la genunchi si nici nu ma mai doare) am avut cu gelul de aloe cu Msm. Este un produs american, 100% natural, cu rezultate deosebite in refacerea cartilajelor. In trei luni de tratament cu gelul stabilizat de aloe vera cu Msm mi s-a refacut cartilajul genunchiului. Sper ca acest produs sa va fie de folos si dvs., in refacerea cartilajului la glezne.
E.J. - Craiova, tel. 0251/41.30.03,
e-mail: djianu@rdslink.ro


"Sufar de eczema seboreica si pitiriazis simplex"
(Raspuns pentru Maria Cotoi - Targu-Mures, F. As nr. 559) Draga Maria, am suferit de aceeasi boala timp de 11 ani, perioada in care am incercat tratamente alopate si naturiste, insotite de regimuri alimentare foarte severe. Boala disparea uneori pentru perioade scurte sau foarte scurte. In afara de toate tratamentele enumerate, am fost sfatuita chiar de doctori sa renunt la sampoane, sa folosesc sapun de casa, gaz lampant pentru frectii, ulei de ricin, lamaie cu galbenus de ou etc. Asadar, suferinta prin care treci nu-mi este straina, pentru ca banuiesc ca si tu suferi ingrozitor. Acum trei luni, o cunostinta mi-a recomandat sa folosesc gama de produse Ducray (contine cateva sortimente de sampoane specifice tipurilor de afectiuni ale scalpului), disponibila in farmacii. Mi-a atras atentia ca inainte de a cumpara produsul sa solicit prospectul, pentru ca in functie de manifestarile bolii sa pot alege tipul samponului. Am respectat recomandarile si iti spun cu cea mai mare sinceritate ca dupa a patra spalare boala mi-a disparut complet. Aceasta cunostinta imi spunea ca ea si familia ei folosesc de mai mult de doi ani produsele, fara ca boala sa reapara. In speranta ca ti-am fost de folos, iti urez insanatosire grabnica!
Madalina - e-mail: madalina_vulpe@yahoo.com


"Fetita mea are o scurgere la ochisorul stang"
(Raspuns pentru Adriana - Irlanda, F. As nr. 559) Am o fetita care a avut o problema asemanatoare cand a fost mica. Un ochisor ii lacrima incontinuu si din cauza ca trebuia sters tot timpul si copilul isi ducea mainile la ochi, dupa putin timp s-a infectat. A aparut o secretie galbuie si uneori se trezea cu ochiul lipit. Problema a fost urmatoarea: din nastere, canalul lacrimar a fost blocat. Ochiul se umezeste incontinuu si lacrimile se scurg prin acest canal inspre nas. Fetitei noastre lacrimile ii ieseau in afara ochiului. Am fost cu ea la un medic oftalmolog din Oradea, care a facut o mica interventie chirurgicala (a introdus un ac bont dinspre ochi spre nas si l-a tinut pentru cateva minute acolo) apoi am folosit un unguent oftalmic cu kanamicina pentru a vindeca infectia existenta si a preveni alte infectii. Dupa cateva zile, copilul a fost foarte bine. Noi ne-am mutat de cativa ani in Canada. Nu-mi amintesc numele doctoritei care s-a ocupat de fetita noastra, dar banuiesc ca nu este o interventie foarte complicata si multi medici oftalmologi o pot face. Multa sanatate!
Liliana Campean - Canada,
e-mail: lvcimpean@hotmail.com


"Sotia mea sufera de infectii urinare repetate"
(Raspuns pentru Claudiu Pop - Zalau, F. As nr. 559) Va recomand pentru sotia dvs. o terapie pe care am urmat-o cu trei ani in urma si datorita careia am scapat de o cistita si o infectie urinara pe care nu reusisem sa le rezolv de aproape 20 de ani. Nici unul din medicii la care am fost nu s-a gandit sa stabileasca vreo legatura cu un dezechilibru hormonal si cu ciclul menstrual. Faptul ca sotia dvs. s-a restabilit, temporar, dupa sarcina ma face sa cred ca ar putea avea ceva asemanator si i-ar putea fi de folos aceleasi remedii. Este vorba de o alimentatie bazata pe cruditati (legume si fructe), cereale, peste, miere, ceaiuri de plante si sucuri naturale care vizeaza dezintoxicarea organismului si stimularea imunitatii, precum si de o suplimentare nutritionala cu Wheat Germ Oil (vitamina E naturala), Cruciferous Plus si Ca-Mg cu care eu am rezolvat dezechilibrul (care este de fapt cauza afectiunii). Terapia este urmatoarea: se beau dimineata, pe stomacul gol, 250 ml suc de cruditati (300 g sfecla rosie, 100 g morcov, 100 g telina, 70 g cartof, 30 g ridiche neagra, 1/2 varza, 1 capatana usturoi, 1 ceapa). Suc din trei lamai - de trei ori pe zi, inainte de mese, eventual diluat cu apa. Ceai din coada-soricelului si cretisoara (infuzie, cate 2 lingurite din fiecare planta la 250 ml apa clocotita). Se fac, neaparat, impreuna si se beau doua cani pe zi, dimineata si dupa-amiaza. In cazul in care exista si o infectie renala, se bea si ceai de frunza de mesteacan - o cana pe zi. Seara se oparesc doua lingurite de frunze cu 250 ml apa, iar dupa ce se raceste apa, se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, se amesteca, se acopera si se lasa pana dimineata, cand se strecoara si se bea jumatate din cantitate. Dupa patru ore se bea cealalta jumatate. In paralel: 2 tablete Ca-Mg (dimineata si seara), 2 capsule Wheat Germ Oil (dimineata si la pranz), 2 tablete Cruciferous plus (dimineata si la pranz). Tabletele si capsulele se iau numai dupa mese. Daca nu se rezolva in doua luni, i se poate stimula imunitatea cu Betaguard, tot 2 tablete pe zi. Va doresc succes!
Ioana Spirescu - Bucuresti, tel. 021/231.76.34, 0723/25.92.40


</b><b>"Nu pot scapa de o infectie la picior"
(Raspuns pentru Monica - Bucuresti, F. As nr. 561) Doamna Monica, cunosc o reteta foarte eficienta, nu numai in tratarea infectiilor de la unghii, cum aveti dvs., ci si pentru vindecarea furunculelor, a arsurilor, taieturilor etc. Este vorba de o alifie pe baza de ceara de albine si ulei de floarea-soarelui care produce o cicatrizare eficienta si aproape fara urme a plagilor si nu este prea greu de preparat. Totusi, as prefera sa ma contactati telefonic ca sa va indrum pe indelete la prepararea cremei.
Minodora Trandafirescu - Bucuresti, tel. 021/630.75.00
Si eu am avut necazuri cu o unghie de la picior. Am facut infectie, iar medicul la care am fost mi-a propus sa-mi scoata unghia, fara a-mi garanta ca infectia nu va recidiva. Tot plangandu-ma in stanga si-n dreapta, am aflat ca in Brasov este o pedichiurista de exceptie, care chiar s-a specializat in a rezolva infectii ale unghiilor. Aceasta pedichiurista se numeste Felicia si lucreaza pe str. Muresenilor nr. 13 (fosta 7 Noiembrie). Multa sanatate!
Stefan Stroe - Brasov


"Cum o pot face pe sotia mea sa scape de patima alcoolului?"
(Raspuns pentru Mic Iohan - Baia Mare, F. As nr. 562) Va oferim produsul Fito-Antialcool, in noua formula imbunatatita Fito-Antialcool Forte, la pretul de productie (in farmacii este cu 50% mai scump). Acesta este un concentrat hidroalcoolic din 14 plante, avizat sanitar, fara contraindicatii, chiar daca se continua consumul de alcool. Produsul amelioreaza afectiunile hepatice si cardiace, ajutand la disparitia violentei si insomniilor. Administrarea se poate face si fara acordul persoanelor in cauza. Fito-Antialcool Forte se recomanda in special persoanelor consumatoare de "bauturi tari", care sunt si fumatoare. Formula Forte se poate folosi si in exclusivitate, pentru dependenta de tutun. Avand in vedere si o posibila cauza sufleteasca, este indicat sa se consulte un psiholog, psihiatru sau medic homeopat. Pentru comanda sau relatii suplimentare sunati la tel. 0232/22.75.63, 0744/61.15.81. Amanunte pot fi citite si accesand site-ul www.bio.home.ro
"Bioenergoterapia" Iasi
Asa cum spunea Maria Treben, contra patimii betiei se toarna un litru de apa clocotita peste un pumn de cimbru, se acopera si se lasa doua minute in repaus. Ceaiul se pune intr-un termos si se administreaza celui in cauza cate o lingura, la fiecare sfert de ora. Urmeaza greturi, varsaturi, purgatie si urinari puternice, valuri de sudoare, o mare pofta de mancare si senzatie de sete. In caz de recidive, care la inceput sunt inevitabile, iar mai tarziu tot mai rare, cura se repeta.
Alexandra - e-mail: alexutza83@k.ro


"Caut un tratament pentru transpiratie abundenta"
(Raspuns pentru Pantus Stefan - Focsani,
F. As nr. 562) Ceaiul de salvie, baut fierbinte, cate o cana inainte de culcare, face minuni. Dupa trei seri in care am urmat tratamentul, am observat deja rezultatul. Transpiratia nocturna a disparut.
Alexandra