Frumusete

Redactia
Pielea, parul si uleiul de masline - Maslinele sunt bogate in vitamine. Uleiul continut de ele netezeste pielea si intareste firul de par. Efectul este egal cu al celor mai sofisticate creme si masti -. Uleiul de masline este un "clasic" al ingrijirii pielii. Inca in timpurile Greciei antice, femeil...

Pielea, parul si uleiul de masline - Maslinele sunt bogate in vitamine. Uleiul continut de ele netezeste pielea si intareste firul de par. Efectul este egal cu al celor mai sofisticate creme si masti -
Uleiul de masline este un "clasic" al ingrijirii pielii. Inca in timpurile Greciei antice, femeile il foloseau pe-ndelete pentru a-si ingriji frumusetea. Astazi, se stie de ce uleiul de masline este un veritabil medicament, mai ales pentru pielea sensibila: el contine aceeasi grasime prezenta si in piele, pe care deci o alimenteaza in mod natural. Pentru ca e foarte vascos, uleiul trebuie bine masat. (El e prezent si in diferite produse cosmetice, precum sapunuri, sampoane si creme pentru ten uscat si matur.)
Cercetatorii japonezi de la Universitatea din Kobe au descoperit ca uleiul de masline nu doar alimenteaza pielea si-o netezeste, dar o si apara impotriva soarelui excesiv (periculos din cauza distrugerii stratului de ozon). Iata de ce se recomanda aplicarea lui dupa statul la plaja (opreste inmultirea eventuala a celulelor cancerigene), dar numai daca are o calitate corespunzatoare. In sensul acesta, se recomanda uleiul de masline presat la rece, din prima extragere (se gaseste in comertul alimentar, chiar si in sticle mici). Atentie: uleiul de masline nu este un inlocuitor pentru cremele solare protectoare, pentru ca nu poate impiedica arsurile.
Si parul are nevoie de ulei de masline! Parul uscat, vatamat de permanent si vopsit, cu varfurile crapate, isi va reveni total in urma unei cure cu ulei de masline. Ea trebuie practicata o data pe luna, pentru ca uleiul fiind foarte gras, se indeparteaza cu multa rabdare si truda, prin samponari si clatiri repetate. (Parul umezit inainte se unge cu uleiul de masline si se infasoara intr-un prosop cat mai cald.)
Dar radicalii liberi ataca celulele sanatoase ale pielii nu doar afara, la soare, ci si in metabolismul normal, mai ales la persoanele varstnice. Urmarea: tesuturile devin inainte de vreme ofilite si moi. Din fericire, in laboratoarele cosmetice din Franta s-a descoperit ca frunzele de maslin au un efect antioxidant cu mult mai puternic decat uleiul! Uscate si pisate, transformate in infuzii, macerate sau tinute sub limba, efectul lor de antiimbatranire e garantat. Daca nu le gasiti pe piata, rugati-va prietenii care pleaca in Grecia sa va aprovizioneze cu frunze de maslin. (Tinctura de frunze, amestecata in creme si lotiuni, are un efect radical.)

Coafuri Ideale pe timp de vara:
Pieptanaturile ridicate
Parul ridicat, prins pe crestet sau pe ceafa cu ace (spelci), arata bine, e practic si usor de coafat, chiar si acasa.

Cocul pe ceafa De ce-aveti nevoie: un pieptene des, de tapat, un elastic de prins parul, ace de par, spray fixativ.
Parul se piaptana peste cap, spre spate, legandu-se cu un elastic (coada de cal).
Coada de cal se invarte cu mana catre interior (a), apoi se incolaceste in jurul elasticului (b) fara ca parul sa fie strans prea tare si cocul sa iasa voluminos. Se prinde ici-colo cu ace si se da din abundenta cu spray fixativ.

Cocul-banana De ce-aveti nevoie: un pieptene de tapat, ace de par, fixativ.
Tapati-va parul, apoi pieptanati-l spre o singura parte, cu exceptia catorva suvite mai scurte, care trebuie lasate sa atarne peste obraz. Aplicati pe par o boare subtire de fixativ.
Apucati-va parul cu ambele maini si invartiti-l pe ceafa spre inauntru (a), de 2-3 ori, ridicandu-l in sus (b).
Varfurile parului se ascund sub "banana" formata prin invartire (c).
Prindeti cocul cu ace de par, de la ceafa spre varful capului.